Question: 1 Exhibit: The network has two gatekeepers that control

Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Question: 1
Exhibit:
The network has two gatekeepers that control four zones. Which command is used to ensure that
the aggregate bandwidth between zones that are controlled by the Portland Gatekeeper and the
Seattle Gatekeeper is limited to 100,000 kbps?
A.
B.
C.
D.
E.
bandwidth interzone 166667
bandwidth remote 166667
bandwidth session 166667
bandwidth region 166667
bandwidth zone 166667
Answer: B
Question: 2
Company.com has a single Cisco IPVC 3511 MCU E. At present there are two conferences
occurring as follows:
Conference 1:three conference participantstransrating 768 kbps to 384 kbpsenhanced continuous
presence Conference 2:three conference participantstransrating 768 kbps to 384 kbpsmultiple
conference view (3)A third conference is desired with the following requirements:
Conference 3:three conference participants . What will occur when the third conference is
attempted?
A. The third conference will succeed as desired.
B. The third conference will succeed, but without the enhanced continuous presence.
C. The third conference will fail because an IPVC 3511 MCU does not have the resources for
three conferences of three people each.
D. The third conference will fail because the EMP module does not have the resources to
provide the number of required services.
Answer: A
Question: 3
Exhibit:
Page 1 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Company.com is using Cisco MeetingPlace at its world headquarters; Company.com also has a
Cisco CallManager cluster. The Cisco CallManager cluster includes a video deployment with both
SCCP and H.323 video endpoints. The videoconferencing capability is provided by a Cisco IPVC
3540 Series Videoconferencing System. Using the topology in the exhibit, what should be the
video gateway location?
A.
B.
C.
D.
A
B
C
D
Answer: B
Question: 4
Company.com is deploying Cisco VT Advantage to enable executives to participate in video calls
with customers and suppliers. Which two devices can be used to allow these external calls to be
placed over a dedicated PRI? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.
E.
Cisco IPVC 3521
Cisco IPVC 3526
Cisco IPVC 3540
Cisco Multiservice IP-to-IP Gateway
Cisco MCM proxy
Answer: B, C
Question: 5
Exhibit:
Page 2 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
A network has two gatekeepers that control four zones. Which command is used to ensure that
the aggregate bandwidth between the Seattle and Spokane zones is limited to 100,000 kbps?
A.
B.
C.
D.
E.
bandwidth interzone 166667
bandwidth remote 166667
bandwidth session 166667
bandwidth region 166667
bandwidth zone 166667
Answer: A
Question: 6
Exhibit:
CAC is being configured for the centralized call-processing video telephony network. Each video
terminal is capable of a maximum data rate of 320 kbps, and two video terminals are planned for
each site. The requirement is to make two simultaneous video calls between the Company main
office and each remote Company branch office site. The audio codec will be G.711. In order to
ensure quality of service for calls, which action should be taken when configuring Cisco
CallManager?
A. Set the location video call bandwidth between the central site and each remote site to 922
kbps.
B. Set the location video call bandwidth between the central site and each remote site to 384
kbps.
C. Set the location video call bandwidth between the central site and each remote site to 768
kbps.
D. Configure the gatekeeper to set the req-qos guaranteed-delay video bandwidth at 922 kbps
between the central site and each remote site.
Page 3 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
E. Configure the gatekeeper to set the req-qos guaranteed-delay video bandwidth at 384 kbps
between the central site and each remote site.
F. Configure the gatekeeper to set the req-qos guaranteed-delay video bandwidth at 768 kbps
between the central site and each remote site.
Answer: C
Question: 7
Company.com has a requirement for up to 10 simultaneous conferences of four people each, and
each conference requires 384-kbps to 128-kbps transrating and H.261 to H.263 video
transcoding. What should this company purchase?
A.
B.
C.
D.
E.
F.
one Cisco IPVC 3540 Transcoder Module for MC06A
one Cisco IPVC 3540 Transcoder Module for MC06A with an EMP blade
one Cisco IPVC 3540 Transcoder Module for MC06A with an EMP3 blade
two Cisco IPVC 3540 Transcoder Modules for MC06A
two Cisco IPVC 3540 Transcoder Modules for MC06A, each with an EMP blade
two Cisco IPVC 3540 Transcoder Modules for MC06A, each with an EMP3 blade
Answer: C
Question: 8
Which three factors must be considered when designing a H.323 videoconferencing dial plan?
(Choose three.)
A.
B.
C.
D.
E.
F.
the number of sites in the enterprise
the number and location of gatekeepers
the incoming PSTN call routing method
the DNs and location of conferencing MCUs to be deployed
the videoconferencing features and applications to be deployed
the location of voice gateways
Answer: A, C, D
Question: 9
Exhibit:
The network has two gatekeepers that control four zones. Which command is used to ensure that
no single call in Zone Eugene uses more than 768 kbps?
A.
B.
C.
D.
E.
bandwidth interzone 768
bandwidth limit 768
bandwidth session 768
bandwidth call 768
bandwidth zone 768
Page 4 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Answer: C
Question: 10
What is traditionally used in a H.323 gatekeeper to pool endpoints into groups?
A.
B.
C.
D.
zones
clusters
calling search spaces
toll bypass routing
Answer: A
Question: 11
Company.com has a small group of users who do interactive video teaching from H.323
endpoints to H.320 videoconferencing systems. What should you do so that incoming calls can
reach endpoints that are associated with a specific E.164 address?
A.
B.
C.
D.
Deploy an IPCC server and configure an IVR to act as a front end to the MCU.
Enable the DID capability that is built into the gateway.
Deploy the Cisco IP IVR.
Configure the DID in the Cisco CallManager.
Answer: B
Question: 12
Company.com would like to provide customized voice prompts for users who are dialing into
videoconferences. Which component should be used to support customized voice prompts?
A.
B.
C.
D.
E.
Cisco CallManager
the IVR built into the gateway
the IVR built into the video gateway
Cisco peripheral gateway
the built-in IVR of the MCU
Answer: E
Question: 13
A new site is being planned with video terminals that support a maximum data rate of 768 kbps
each. A DS-3 link with 45 Mbps is available for the site. Based on Cisco guidelines, how many
video terminals can be placed at this site, considering that no Call Admission Control is available?
A.
B.
C.
D.
E.
F.
2
4
8
16
32
64
Answer: D
Question: 14
When routing to both audio and video devices, with which device does Cisco recommend
enabling AAR?
Page 5 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
A.
B.
C.
D.
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Tandberg SCCP endpoint
H.323 client
IP phone
Cisco VT Advantage
Answer: C
Question: 15
How is a H.323 MCU defined in Cisco CallManager so that H.323 endpoints can communicate
with endpoints that are controlled by Cisco CallManager?
A.
B.
C.
D.
as a H.320 gateway
as a H.323 gateway
as a gatekeeper-controlled H.225 trunk
as a gatekeeper-controlled intercluster trunk
Answer: C
Question: 16
Which device manages a H.323 zone that is composed of terminals, gateways, and MCUs?
A.
B.
C.
D.
E.
Media Termination Point
Cisco IOS Gateway
gatekeeper
firewall
proxy
Answer: C
Question: 17
Company.com has deployed a centralized call-processing model in the organization. The
customer would now like to deploy a Cisco VT Advantage camera on each IP phone to facilitate
video calls and videoconferences. The customer has deployed a gatekeeper to provide Call
Admission Control for the IP WAN. If the customer adds an MCU to each site, how will this impact
the manner in which the media resource groups are configured in the Cisco CallManager cluster?
A. There will not be any impact to the MRGs; only the order in which the MRGs are chosen in
the MRGL will be impacted.
B. There will be separate MRGLs for IP phones and Cisco VT Advantage cameras, but each
MRGL will use the same MRG to provide DSP support.
C. Each Cisco VT Advantage camera will have a separate MRGL assigned to it, and this list will
use an MRG that has dedicated resources for that specific type of device.
D. Each device will be assigned an MRGL that will include an ordered list of all the MRGs
available.
Answer: D
Question: 18
You have Company.com that has a legacy H.320 videoconferencing system. The customer
recently migrated to a converged network for voice and data, and would now like to include video.
New ISDN gateways have been deployed to connect the legacy H.320 systems to the IP network.
How should the Cisco CallManager cluster be configured so that the gatekeeper can provide Call
Admission Control and resolve E.164 addresses?
Page 6 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
A. E.164 addresses will be managed by the Cisco CallManager cluster, and the gatekeeper will
manage the CAC for the LAN and WAN.
B. An intercluster trunk will be configured from the Cisco CallManager cluster to each of the new
video gateways, and E.164 addressing and CAC will be managed by the gatekeeper.
C. Each new gateway will be included in the Cisco CallManager configuration through an MRG
and an MRGL, and use locations-based CAC.
D. A H.225 trunk will be configured between the gatekeeper and the Cisco CallManager cluster;
the gatekeeper will resolve the E.164 addresses and manage CAC for the IP WAN.
Answer: D
Question: 19
Company.com is interested in deploying Cisco VT Advantage cameras along with H.323 video
room systems at the facility. How should MRGs be configured to support IP phones, Cisco VT
Advantage cameras, and H.323 video room systems with Cisco IPVC 3511 Multipoint Control
Units?
A. One MRG would be required to support the IP phones, Cisco VT Advantage cameras, and
H.323 video room systems.
B. Two MRGs would be required, one to support IP phones, and one to support Cisco VT
Advantage cameras and H.323 video room systems.
C. Three MRGs would be required, one to support IP phones, one to support Cisco VT
Advantage cameras, and one to support the H.323 video room systems.
D. Four MRGs would be required, one to support conferencing and transcoding resources, one
to support IP phones, one to support Cisco VT Advantage cameras, and one to support
H.323 video room systems.
Answer: B
Question: 20
Company.com has a conferencing network that is used by only H.323 endpoints. Company.com
wants the ability to include SIP endpoints in conferences. What needs to be done to allow SIP
and H.323 endpoints in the same conferences?
A. Cluster H.323 MCUs with SIP MCUs.
B. Segment the MCU ports as either H.323 or SIP ports.
C. Configure the MCU to register with a gatekeeper and SIP proxy servers, and configure the
SIP protocol parameters.
D. Supply the SIP endpoint users with H.323 terminals. Conferences with both H.323 and SIP
endpoints are not supported.
Answer: C
Question: 21
Company.com has its corporate HQ in Seattle, with remote sales offices in Denver, Chicago, New
York, and Atlanta. Company.com is in the process of transitioning the H.320 videoconferencing
system to an IP videoconferencing system. Company.com has installed an MCU at the corporate
HQ, but the remote offices still have H.320 terminal endpoints. A Cisco IPVC 3526 PRI
Videoconferencing Gateway has been installed to allow the remote offices to dial into
videoconferences. The telephony provider has given Company.com one phone number for the
PRI, which can route to all the channels on the PRI. Which two methods are best for routing calls
from the gateway to the MCU for conferences? (Choose two.)
A. DID
B. IVR
Page 7 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
C. TCS4
D. Default Extension
Answer: B, C
Question: 22
Which parameters represent the recommended Layer 3 QoS settings for video conferencing
traffic?
A.
B.
C.
D.
E.
IP precedence 5; PHB AF41; DSCP 33
IP precedence 4; PHB AF31; DSCP 34
IP precedence 4; PHB AF41; DSCP 33
IP precedence 4; PHB AF41; DSCP 34
IP precedence 5; PHB AF31; DSCP 34
Answer: D
Question: 23
How should a gatekeeper, the Cisco CallManager, and an IP-videoconferencing MCU be
configured so that calls can be properly routed when an MCU dials out to the E.164 address of an
endpoint?
A. The MCU must register with the Cisco CallManager as an alternate gatekeeper.
B. The MCU must register with the gatekeeper, and the Cisco CallManager must register with
the MCU with a H.225 trunk.
C. The MCU must register with a H.225 gatekeeper-controlled trunk to the gatekeeper, and the
Cisco CallManager must be registered with the gatekeeper.
D. The MCU must register with the gatekeeper, and the Cisco CallManager must register to the
gatekeeper with a H.225 gatekeeper-controlled trunk.
Answer: D
Question: 24
A large enterprise solution uses a pair of gatekeepers for Call Admission Control. Each
gatekeeper has multiple zones that are associated with it. Each zone has both voice and video
gateways. The video gateways support both H.320 and H.323 video room systems. The customer
requires the gatekeeper to provide video Call Admission Control and to facilitate video call routing
to each type of video gateway. What should you do to meet these requirements?
A. Assign a separate intrasite access code for each type of video endpoint.
B. Assign a translation pattern that support only H.320 to H.320, and a different pattern for
H.323 to H.323 calls.
C. Assign each site a service prefix that will allow the gatekeeper to provide the appropriate Call
Admission Control and call routing.
D. Assign technology prefixes to each type of gateway so that the gatekeepers can provide the
appropriate Call Admission Control and call routing to each call type.
Answer: D
Question: 25
You are working with a university that delivers customized training to the K-12 schools in the state
through a videoconferencing solution. The state has contracted with a local service provider for
an MPLS-based IP WAN that connects all the universities and K-12 school systems in the state.
The university needs now to provide a solution that will request a specified level of throughput
from the IP WAN via RSVP. Which device should the university investigate for this purpose?
Page 8 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
A.
B.
C.
D.
E.
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
IP-to-IP gateway
MCU
Cisco MCM
EMP
EMP3
Answer: A
Question: 26
Company.com recently implemented a H.323 videoconferencing solution, and wishes to conduct
videoconferences with the main supplier over the extranet using the existing four-digit numbering
plan at each company. Due to overlapping dial plans, the called digits must be manipulated to
allow the video calls to be completed. Which solution can support this?
A.
B.
C.
D.
H.323 proxy
gatekeeper
directory gatekeeper
IP-to-IP gateway
Answer: D
Question: 27
A startup company is designing a converged network, which will include video telephony and
H.323 videoconferencing. Which two are key elements of the videoconferencing dial-plan design?
(Choose two.)
A.
B.
C.
D.
Cisco CallManager trunks
zone prefixes
gateway service prefixes
gatekeeper service prefixes
Answer: B, C
Question: 28
An IP videoconferencing network is being configured. What represents the recommended IP
precedence settings for the network?
A.
B.
C.
D.
E.
voice=5; video=4; call/control=3
voice and video=5; call/control=4
voice and video=5; call/control=3
voice=5; video and call/control=4
voice=5; video=3; call/control=3
Answer: A
Question: 29
Exhibit:
Page 9 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
A network is being designed for IP videoconferencing using IP-to-IP gateways and gatekeepers.
A videoconferencing call is being placed from prefix 408 to prefix 919. On which device should
the following command be entered to set the DSCP of packets for the call to 34 if the RSVP
reservation is successful?
Router(config-dial-peer)# ip qos dscp 34 video rsvp-pass
A.
B.
C.
D.
E.
F.
GK408
viaGK
GK919
GW408
IPIPGW
GW919
Answer: E
Question: 30
Which Call Admission Control methodology would be used for a centralized call-processing
deployment with Cisco CallManager?
A.
B.
C.
D.
E.
locations
zones
areas
regions
via-zones
Answer: A
Question: 31
User Company1 and User Company2 are in a video call using Cisco VT Advantage. The call was
set up via the local Cisco CallManager. User Company1 and User Company2 determine that they
need to add User C to the call. User Company1 attempts to conference in User C, but there are
no more SCCP ports available on the MCU. What will be the outcome of the conference attempt?
A. The conference will proceed with audio and video using available H.323 ports on the MCU.
B. The conference will proceed, but only audio will be available.
C. The conference will fail, but the video call between User Company1 and User Company2 will
proceed.
D. The conference will fail; User Company1 and User Company2 will be disconnected.
Answer: B
Question: 32
Exhibit:
Page 10 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
A network is being designed for IP videoconferencing using IP-to-IP gateways and gatekeepers.
In order for a call to successfully complete from a prefix 408 number to a prefix 919 number, on
which device must the following command be implemented? zone local GK408 usa 10.16.8.123
A.
B.
C.
D.
E.
F.
GK408
viaGK
GK919
GW408
IPIPGW
GW919
Answer: A
Question: 33
Company.com is planning to install an IP videoconferencing system. One vendor needs to
participate in weekly videoconferences using a H.320 video endpoint at a rate of less than or
equal to 512 kbps. All other conference participants are internal staff. Which product should
Company.com install to allow the remote vendor to join into the weekly conference?
A.
B.
C.
D.
E.
Cisco IPVC 3511 Multipoint Control Unit
Cisco IPVC 3521 BRI Videoconferencing Gateway
Cisco IPVC 3526 PRI Videoconferencing Gateway
Cisco IPVC 3540 Series Videoconferencing System
Cisco IPVC 3544 Chassis
Answer: B
Question: 34
Company.com needs to integrate H.323 videoconferencing devices. The gatekeeper that is used
must be dedicated to this purpose. What is the term that is used to describe this particular
gatekeeper functionality?
A.
B.
C.
D.
Cisco IOS Multiservice Gateway
Cisco via-zone gatekeeper
Cisco Multimedia Conference Manager Gatekeeper
intercluster trunk gatekeeper
Answer: C
Question: 35
Company.com wants to simultaneously support H.323 conferences with an aggregate of 20
active participants, and SCCP videoconferences with an aggregate of 30 active participants. All
video sessions will use voice-activated switching. Which device should be deployed to support
this?
A. Cisco IPVC 3511 Multipoint Control Unit
Page 11 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
B.
C.
D.
E.
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Cisco IPVC 3511 MCU E
Cisco IPVC 3540-03A with EMP
Cisco IPVC 3540 Transcoder Module
Cisco IPVC 3540-10A with EMP
Answer: E
Question: 36
Which device allows a H.323 video endpoint to establish a conference with a videoconferencing
system that is connected to the PSTN?
A.
B.
C.
D.
H.225 gateway
H.320 gateway
H.323 proxy
HD gateway
Answer: B
Question: 37
Company.com has deployed a Cisco IPVC 3511 MCU E. Which three features will be available?
(Choose three.)
A.
B.
C.
D.
E.
F.
connection to H.320 systems using up to four BRIs
connection to H.320 systems using up to two PRIs
audio transcoding
port configuration for both SCCP and H.323
conferencing up to 15 voice-activated sessions
conferencing up to 15 continuous presence sessions
Answer: C, E, F
Question: 38
Which method of call routing would require a user to press the correct line on the phone when
making a video call?
A. Assign at least two different directory numbers on each video-enabled device in the Cisco
B. CallManager cluster, with one line for audio and another line for video. The two lines can then
be placed in different partitions and given different calling search spaces. Assign multiple
access codes to both voice and video calls.
C. Assign at least two different directory numbers on each video-enabled device in the Cisco
CallManager cluster, with one line for audio and another line for video. The two lines can then
be placed in different partitions and given different calling search spaces.
D. Assign one directory number to each video-enabled device in the Cisco CallManager cluster,
with each line placed in different partitions and given different calling search spaces.
E. Assign multiple access codes to both voice and video calls.
Answer: B
Question: 39
Which two statements accurately describe the EMP? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.
It increases the number of voice-activated sessions that are supported.
It increases the number of continuous presence layouts.
It increases the number of audio-only conference sessions that are supported.
It allows the MCU to perform rate matching.
Page 12 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
E. It is required for simultaneous support for H.323 and SCCP continuous presence sessions.
Answer: B, E
Question: 40
Company.com has deployed a combination of Cisco VT Advantage cameras and H.323 video
room systems. The Cisco VT Advantage camera users are complaining that many conferences
are setting up as audio only. Which configuration parameter needs to be changed to resolve this
videoconference issue?
A. The MRGL that is assigned to the device pool for only IP phones should not include the video
MCU.
B. The MRGL that is assigned to the H.323 video room systems should use the same MRGL as
the IP phones, but have the MCU as the first resource.
C. The MRGL that is assigned to the H.323 video room system should use an empty capabilities
set.
D. The MRGL that is assigned to the IP phone should include the empty capabilities set.
Answer: A
Question: 41
Company.com is implementing a Cisco IP Videoconferencing solution that includes a Cisco
CallManager and a Cisco IOS Gatekeeper. Company.com uses H.323 and H.320 devices
exclusively. Video calls will use RTP streams for audio, video, and far-end camera control and a
sequence of call control signaling messages. The customer is using the Alt-GK feature to protect
the video telephony service from component failures. The customer is concerned that some of the
existing H.323 devices may not support Alt-GK. What is the most cost-effective solution that will
provide the resilience that the customer desires without upgrading or replacing the existing H.323
devices?
A.
B.
C.
D.
Use Hot Standby Router Protocol.
Use the gateway as a backup gatekeeper.
All H.323 devices support Alt-GK.
Cisco CallManager provides the backup gatekeeper function in conjunction with the existing
video gateway.
Answer: A
Question: 42
Which call would most likely require an audio transcoder?
A.
B.
C.
D.
E.
128-kbps ISDN call to MCU
128-kbps H.323 call to MCU
128-kbps ISDN call to H.323 endpoint
384-kbps ISDN call to H.323 endpoint
384-kbps H.323 call to MCU
Answer: A
Question: 43
Exhibit:
Page 13 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Company.com is interested in using videoconferencing to link offices for regional, district, and
area sales meetings. Company.com currently uses IP telephony and has an IP WAN linking all
the remote offices. The customer is concerned that a large number of videoconferences may use
too much bandwidth, impacting the ability of other users to accomplish work on the network. How
should MCUs be configured to support this
customer and minimize bandwidth consumption?
A. a single-level conference with a centralized MCU at headquarters and cascaded media
processors at each regional location
B. a two-level conference with a centralized MCU media processor at headquarters and
cascaded media processors at each regional location
C. a single-level conference with a centralized media processor at headquarters and cascaded
media processors at each regional location
D. a two-level conference with an MCU at headquarters and cascaded MCUs at each regional
location
Answer: D
Question: 44
How many streams are required to each participant from the MCU with EMP support, if it is
providing the services to transrate from 768 kbps to 384 kbps and to provide continuous presence
with text overlay?
A.
B.
C.
D.
one
two
three
four
Answer: B
Question: 45
Company.com is implementing a Cisco IP Videoconferencing solution that includes a Cisco
CallManager and a Cisco IOS Gatekeeper. Company.com uses H.323 and H.320 devices
exclusively. Video calls will use RTP streams for audio, video, and far-end camera control and a
sequence of call control signaling messages.What is the best way for bearer traffic to be
handled?
A. by Cisco CallManager and routed to the endpoints
B. by Cisco CallManager and routed by the endpoints
C. not by Cisco CallManager but routed directly between endpoints
Page 14 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
D. not by Cisco CallManager but routed by the gateway under IOS Gatekeeper control
Answer: C
Question: 46
Which feature automatically switches between a range of video layouts according to the number
of participants joining or leaving a conference?
A.
B.
C.
D.
E.
continuous presence
dynamic presence
dynamic layout
rate matching
automatic down-speeding
Answer: C
Question: 47
Company.com is implementing a Cisco IP Videoconferencing solution that includes a Cisco
CallManager and a Cisco IOS Gatekeeper. The customer uses H.323 and H.320 devices
exclusively. Video calls will use RTP streams for audio, video, and far-end camera control and a
sequence of call control signaling messages. What handles negotiation of the video codec
(H.261, H.263), resolution, frame rate, and H.323 annexes?
A.
B.
C.
D.
E.
intercluster trunks
Cisco CallManager
Cisco MCM Gatekeeper
Cisco IOS Alternate Gatekeeper
video endpoints
Answer: B
Question: 48
Company.com is a large enterprise with many office sites. Company.com is planning to add IP
videoconferencing to the existing IP telephony network. It has been determined that an MC U will
be placed in each site. External participants in videoconferences will dial in using DID to reach
the conference MCUs. Internal participants will dial the proper extension numbers for
conferences. What does Cisco recommend for the videoconferencing gateway placement and the
IP-videoconferencing dial plan?
A. a single videoconferencing gateway with a single zone prefix for all MCUs
B. a single videoconferencing gateway, with the MCUs at each site having a separate zone
prefix that is independent of the area code
C. a videoconferencing gateway in every site, with an MCU zone prefix for each site that is
independent of the area code
D. a videoconferencing gateway in every site, and the MCU zone prefixes matching the local
area code
E. a videoconferencing gateway in every site, and all the MCUs placed in a single zone prefix
Answer: D
Question: 49
In which order does a H.323 client send H.225 setup messages to the servers in a Cisco
CallManager cluster?
Page 15 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
A. The H.323 client will request a route to a destination from the gatekeeper, and the
gatekeeper will send the call to the Cisco CallManager server that is configured with the
highest priority.
B. The H.323 client will send H.225 messages to the primary, secondary, and tertiary servers in
the Cisco CallManager group in sequential order; the first server that responds will handle the
call.
C. The H.323 client will send the H.225 setup message to a different server in the cluster for
each call, to facilitate load balancing and redundancy.
D. The H.323 client will send H.225 setup messages to the terminating H.323 endpoint to set up
the call.
Answer: A
Question: 50
Company.com has a central site that is connected to a branch office via a 1.544-Mbps T1 Frame
Relay circuit. The branch office has 20 video-enabled users in it. Least cost routing is used. It is
required that all 20 users are able to use video services simultaneously for internal calls. Which
solution best meets this objective?
A.
B.
C.
D.
Route video calls up to the central site in order to save on toll charges.
Upgrade the 1.544-Mbps T1 circuit to higher bandwidth.
Deploy an IP-videoconferencing video gateway at the branch office and not bother with LCR.
Use the Retry Video Call as Audio feature to reroute video calls as voice-only calls if they
exceed the available bandwidth.
Answer: B
Question: 51
In order for Cisco IP/VC 3500 Series MCU to register with a gatekeeper, which two parameters
must be checked? (Choose two.)
A.
B.
C.
D.
RAS registration with video gateway
registration method, use multicast or specify IP address and port number
registration of gateway name and domain name
set TTL in gateway
Answer: B, D
Question: 52
When a H.323 device queries a gatekeeper for a route to a destination E.164 address, to which
Cisco CallManager server in a cluster does the gatekeeper send the call?
A. The gatekeeper will use the Cisco CallManager server that is configured with the highest
priority.
B. The gatekeeper will send the call to all the active Cisco CallManager servers in the cluster.
C. The gatekeeper will randomly distribute the calls to the Cisco CallManager servers that are
defined in the Cisco CallManager group that the trunk will use.
D. The gatekeeper will use the gateway that is configured with the preference of 0 in the gwpriority command.
Answer: A
Question: 53
Page 16 of 17
© TestKing
Exam Name:
Exam Type:
Exam Code:
Rich Media Communications
Cisco
642-481
Total Questions:
55
Company.com currently has a room-based videoconferencing system that is connected to the
PSTN via three BRIs. Company.com is converting to H.323 and would like to continue using the
BRIs to make video calls to the suppliers. Which device should the company deploy?
A.
B.
C.
D.
Cisco IPVC 3511
Cisco IPVC 3521
Cisco IPVC 3526
Cisco IPVC 3540
Answer: B
Question: 54
How should the IP-to-IP gateway be configured to support video codecs across all dial peers?
A.
B.
C.
D.
Use the codec transparency enable command under the voice class codec in the Cisco
Multiservice IP-to-IP Gateway.
Configure codec class transparent in the gateway configuration page in Cisco CallManager.
Use the codec preference command under the voice class codec in the Cisco Multiservice IPto-IP Gateway.
E. Use the codec command to configure codec transparency for the Cisco Multiservice IP-to-IP
Gateway.
Answer: C
Question: 55
Company.com is installing an IP videoconferencing system in the corporate office. Users need
the ability to dial out to external H.320 videoconferences. Company.com is installing a
videoconferencing gateway, but is concerned that outside callers may be able to dial the gateway
and then hairpin back out to the PSTN. What does Cisco recommend to ensure that this cannot
happen?
A.
B.
C.
D.
Set up the gatekeeper to allow only outgoing calls that originate internally.
Configure the Cisco CallManager so that the gateway terminates hairpinned calls.
Configure the gateway to allow only outgoing calls that originate internally.
Use the "#" digit in the service prefix so that hairpinned call attempts will fail.
Answer: D
End of Document
Page 17 of 17
© TestKing