Question: 1 At Company.com you work as a network administrator

Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 1
At Company.com you work as a network administrator. You are designing an IP SAN
infrastructure for SAN routing, Which factors are most important to consider, to optimize
performance in a McDATA Eclipse SAN Router configuration?
A. link bandwidth, Layer 2 or Layer 3 networks, packet drops, IP packet errors
B. link bandwidth, latency, packet drops, IP packet errors
C. link bandwidth, IP packet errors, routing protocols, jumbo frames
D. link bandwidth, latency, IP addresses and subnet masks, jumbo frames
Answer: B
Question: 2
Name a function of the Principal Fibre Channel switch.
A. is the only switch that can send register state change notifications
B. allocates domain ID's to switches that have none
C. ensures that all the devices can talk to each other
D. is the only switch in a fabric that can prevent or cause a fabric rebuild
Answer: B
Question: 3
State the default setting for the TCP window size of a newly created iFCP remote connection.
A. Manual
B. Auto
C. 32 KB
D. Min (Auto, Manual)
E. 8184 KB
Answer: B
Question: 4
State how many usable addresses are in a Class C network with a subnet mask of
255.255.255.252.
A. 8
B. 1
C. 4
D. 2
Answer: D
Question: 5
For the McDATA Eclipse SAN Router, what are the default read and write community strings?
(Choose two.)
A. public
B. private
C. Modify
D. password
E. Password
Answer: A, B
Page 1 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 6
Name the protocol which allows for fault isolation between fabrics across the WAN.
A. FICON
B. iFCP
C. TCP/IP
D. TankIO
Answer: B
Question: 7
At Company.com, you work as a network administrator. 100 servers are deemed ineligible for
HBA's and direct attachment to the Fibre Channel fabric, in a data center. iSCSI drivers have
been placed on each server.
Through an Ethernet switch, the servers have 100 BaseT cards and are aggregated. A single
iSCSI gateway (Eclipse 1620) has been attached to a dedicated Ethernet switch via both Gigabit
Ethernet (GE) ports. Name the statement which is true.
A. If packets are dropped, flow control is handled by the Data Link Layer (Layer 2) between the
Eclipse and the Ethernet switch.
B. LUN mapping on the Eclipse should be configured to provide a LUN of 1 to all the servers.
C. Compression between the iSCSI initiator and the iSCSI gateway should be set to auto and
last LZO with History
D. In this case, Eclipse iSCSI ports support a fan-in of 50 to 1 without oversubscription. The
ports on this iSCSI gateway are oversubscribed by 2:1.
Answer: D
Question: 8
Name the default baud rate setting of the serial port on a McDATA Eclipse SAN Router.
A. 9600
B. 115200
C. 2400
D. 57600
Answer: A
Question: 9
What is returned to the server from the Fibre Channel Switch, when a server initiates a FLOGI?
A. a register state change notification
B. the name of the switch
C. the server's Fibre Channel address
D. the switch's Fibre Channel address
Answer: C
Question: 10
The increments defined are in __________ Kbps, when using a number to configure the Ethernet
port speed.
A. 3000
B. 1.5
Page 2 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
C. 1500
D. 10
E. 100
Answer: C
Question: 11
How must they be configured, when configuring mFCP ports?
A. Individually
B. Even number ports
C. In pairs
D. Odd number ports
Answer: C
Question: 12
Between connecting with Telnet or using the Maintenance Port, what is the functional
management difference?
A. None
B. Firmware upgrade
C. Performance statistics
D. Internal addressing
Answer: A
Question: 13
Name the default mSAN ID?
A. 0
B. 10
C. 1
D. 30
E. 31
Answer: A
Question: 14
Name the three which are part of a standard iSCSI name in IQN format. (Choose three.)
A. type designator
B. alias
C. unique identifier assigned by the naming authority
D. IP address
E. naming authority
Answer: A, C, E
Question: 15
There is an outline around each FC and Ethernet port in Element Manager, on the McDATA
Eclipse 1620 SAN Router. Explain what a red outline indicates about each port.
A. Fibre Channel
B. down
Page 3 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
C. power fault
D. disabled
Answer: B
Question: 16
Name the two methods which can be used to configure iSCSI Access Control in a McDATA
Eclipse SAN Router. (Choose two.)
A. externally by a third-party TACACS+ server
B. internally by a different McDATA Eclipse SAN Router
C. externally by a third-party RADIUS server
D. internally by the same McDATA Eclipse SAN Router
Answer: C, D
Question: 17
State how many intelligent ports are on an Eclipse 2640 SAN Router.
A. 2
B. 16
C. 12
D. 4
Answer: D
Question: 18
Name the firmware which contains all features for an Eclipse 2640 SAN Router.
A. 2640 SB Firmware
B. 2640 FR Firmware
C. 2640 FF Firmware
D. 2640 EF Firmware
Answer: C
Question: 19
A management IP address of 192.168.111.110 for an Eclipse 1620 SAN Router, Company.com
has provided.
Name the addresses which must be changed.
A. mFCP addresses
B. Intelligent port IP addresses
C. External router addresses
D. Inband addresses
Answer: D
Question: 20
Name the advanced TCP parameter which should be used on a given iFCP port when there is a
higher frequency of out of order or retransmitted packets on the network.
A. Compression Method = Fast LZO with History
B. MTU Size = Auto
C. Selective ACKnowledgement
Page 4 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
D. Fast Write
Answer: C
Question: 21
On McDATA SAN Routers the Fibre Channel ports can be configured as which port types?
A. F, FL, E, G, FC-Auto
B. F, FL, R, N, FC-Auto
C. F, FL, E, iFCP, iSCSI
D. F, FL, R, FC-Auto, L
Answer: D
Question: 22
When connecting to a fabric, what must the Resource Allocation Timeout Value (R_A_TOV) be
configured for on a Fibre Channel port?
A. same value as the connected fabric
B. 4 seconds
C. 2 seconds
D. different value from the connected fabric
Answer: A
Question: 23
State the default management IP address on McDATA Eclipse SAN Routers.
A. 192.168.111.100
B. 10.0.0.10
C. 192.168.100.100
D. 10.0.0.1
Answer: C
Question: 24
What setting must be the same, when connecting two Eclipse 2640 SAN Routers using mFCP?
A. Inband address
B. iFCP address
C. zone policy
D. mSAN ID
Answer: D
Question: 25
Name three statements whcih are true. (Choose three.)
A. Backup Switch Configuration backs up zone sets and other information for a selected router.
B. Save ZoneSet backs up all SNMP transactions needed to recreate the current zone
configuration.
C. Backup Switch Configuration backs up active and inactive zone sets.
D. Save Zone Set backs up the zone set of an entire SAN.
E. Backup Zone Set saves all active zones.
Page 5 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Answer: A, B, D
Question: 26
Name the TCP socket port which iFCP uses for normal data transfer.
A. 37121
B. 1812
C. 3420
D. 3260
Answer: C
Question: 27
Name the octet which defines the usable address range in a Class C network.
A. first
B. third
C. fourth
D. second
Answer: C
Question: 28
Name three of the following which are clear advantages of asynchronous data replication over
asynchronous data replication. (Choose three.)
A. Longer distance capability
B. Redundancy
C. More cost effective
D. Better throughput capability
E. Increased data protection
Answer: A, C, D
Question: 29
Company.com has a large Fibre Channel fabric containing hundreds of devices. Name three
statements which are true about implementing SAN Routing. (Choose three.)
A. FSPF traffic can travel between fabrics.
B. Broadcasts can span across fabrics.
C. Faults are contained within the Fibre Channel fabrics.
D. It decreases the chance of fabric interruption.
E. Each fabric has a Principal switch.
Answer: C ,D, E
Question: 30
Name the OSI layers TankIO and iFCP operates at.
A. Network
B. Physical
C. Transport
D. Application
Answer: C
Page 6 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 31
Name the external application which is needed to download firmware to Eclipse SAN Routers.
A. TFTP
B. SNMP
C. SNTP
D. FTP
Answer: A
Question: 32
The Internal address must be on ______________, when configuring the Inband address.
A. different subnets
B. the same subnet
C. the management subnet
D. a cross-linked subnet
Answer: B
Question: 33
Name the UDP port number SANvergence Manager uses.
A. 161
B. 162
C. 21
D. 23
Answer: A
Question: 34
State how much memory is allocated to each intelligent port on a McDATA SAN Router.
A. 256 MB
B. 32 MB
C. 96 MB
D. 64 MB
Answer: A
Question: 35
Name what the valid range of traffic shaping values for a zone is.
A. 1 - 125 MBps
B. 1 - 100 MBps
C. 1 - 512 Mbps
D. 1-10 Gbps
Answer: A
Question: 36
Give the default setting for a McDATA Eclipse SAN Router Fibre Channel port.
A. R_Port
Page 7 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
B. L_Port
C. FC-Auto
D. FL_Port
E. F-Auto
Answer: C
Question: 37
Explain what must be done for new zone configurations to take effect.
A. reset the McDATA Eclipse SAN Router
B. No action is required. Changes take effect when the SANConfiguration window is exited.
C. click the Save and Activate Zoneset radio button
D. click the Commit button in the SAN Configuration window
Answer: D
Question: 38
Name two of the following which are required from Company.com in order to implement a local
mSAN. (Choose two.)
A. Zoning information
B. mSAN ID
C. Inband addresses
D. Management IP Addresses
Answer: A, D
Question: 39
In which network class is the IP address 168.201.10.20?
A. Class C network
B. Class B network
C. Class D network
D. Class A network
Answer: B
Question: 40
Name the iFCP parameter which requires the McDATA Eclipse SAN Router to be reset to
become effective.
A. default remote timeout
B. remote gateway IP address
C. TCP window size
D. zones to share
E. mSAN ID
Answer: E
Question: 41
Name the Command Line Interface (CLI) command which is used to configure the Management
Port.
A. config mgmt IP <address> <mask>
Page 8 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
B. set mgmt portaddr <address> <mask>
C. config mgmt portaddr <address> <mask> <gateway>
D. set mgmt IP <address> <mask>
Answer: B
Question: 42
Name the factory default setting of the TCP port MTU size.
A. Min (Auto, Manual)
B. 512
C. Manual
D. 1500
E. Auto
Answer: E
Question: 43
When two Fibre Channel switches link together with the same domain ID, what happens?
A. The two switches do not connect, but are part of the same fabric.
B. The two switches connect and join separate fabrics.
C. The two switches do not connect.
D. The two switches connect and join the fabric.
Answer: C
Question: 44
For data traffic, what Fibre Channel class of service is supported by McDATA SAN Routers?
A. 2
B. 3
C. 4
D. Intermix
Answer: B
Question: 45
Explain what corresponds to the Physical Layer of the OSI Model.
A. Ethernet
B. RJ45
C. Media Access Control
D. Logical Link Control
Answer: B
Question: 46
Name three iSCSI Authentication Methods which are supported on McDATA Eclipse SAN
Routers. (Choose three.)
A. CHAP Required
B. None
C. CHAP Preferred
D. TACACS+
Page 9 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
E. IPSec
Answer: A, B, C
Question: 47
Fast Write does NOT appear to improve write performance, in a metropolitan area network (MAN)
using DWDM. Explain why.
A. Fast Write does not work over DWDM.
B. There are too many outstanding write commands, which causeFast Write to shut off.
C. There are not enough round trips required to complete the write forFast Write to work.
D. The latency is negligible.
Answer: D
Question: 48
Name the UDP ports which SNMP uses.
A. 7, 80
B. 161, 162
C. 23, 69
D. 21, 23
Answer: B
Question: 49
What is the zone prefix used in the attached fabric, when creating a zone using the Append Zone
Policy,?
A. route_
B. SoIP_
C. So_IP
D. routerzone_
Answer: B
Question: 50
Name the maximum number of external RADIUS servers that can be configured for iSCSI
authentication for a McDATA Eclipse SAN Router.
A. three
B. RADIUS authentication is not supported.
C. one
D. two
Answer: D
Question: 51
For data traffic, what Fibre Channel class of service is supported by McDATA SAN Routers?
A. 4
B. 3
C. Intermix
D. 2
Page 10 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Answer: B
Question: 52
Name two of the following which allows for you to view the configuration details for the local iSCSI
Initiators on a McDATA Eclipse SAN Router. (Choose two.)
A. iSCSI Session Manager
B. CHAP Server
C. Element Manager
D. SANvergence Manager
E. TACACS+ Server
Answer: C, D
Question: 53
Name the two default logons / passwords for McDATA Eclipse SAN Routers for Command Line
Interface (CLI). (Choose two.)
A. admin / password
B. modify / private
C. modify / public
D. admin / admin
E. read / public
Answer: B, E
Question: 54
State the maximum MTU size available on an iFCP/iSCSI connection.
A. 1500
B. 40 9 6
C. 406 0
D. 1024
Answer: B
Question: 55
Which application allows the zoning to be changed, when enforcing zoning using the append
zone policy,?
A. SAN Router zones are only managed by EFCM basic
B. SAN Router zones can be managed by any application
C. SAN Router zones are only managed by SANvergence
D. SAN Router zones are only managed by EFCM
Answer: C
Question: 56
Name the McDATA SAN Router which has hot swappable power supplies.
A. Eclipse 1620
B. Eclipse 1640
C. Eclipse 4710
D. Eclipse 2640
E. Eclipse 4700
Page 11 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Answer: D
Question: 57
Name the management interface which allows you to create a single uploadable, modifiable
configuration file.
A. Command Line Interface
B. SANvergence Manager
C. SNMP
D. Element Manager
Answer: A
Question: 58
Name the three port parameters which must be established for an iFCP or iSCSI configuration.
(Choose three.)
A. Next hop gateway address
B. Subnet mask
C. Internal address
D. IP address
E. MTU size
F. Compression Level
Answer: B, C, D
Question: 59
How must you configure the ports used to interconnect the routers, when connecting multiple
McDATA Eclipse 2640 SAN Routers within an mSAN,?
A. Fast Ethernet
B. R_Port
C. FC-Auto
D. iFCP
E. Gigabit Ethernet
Answer: E
Question: 60
Name the default TCP port the McDATA Eclipse SAN Router uses for iSCSI communications.
A. 3260
B. 1645
C. 1812
D. 3420
Answer: A
Question: 61
Explain what an R_Port is.
A. Inter Router Link port
B. iFCP port
C. Redundant port
Page 12 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
D. Routed E_Port
Answer: D
Question: 62
Explain what happens when two Fibre Channel switches link together with different domain IDs.
A. The two switches connect and join the same fabric.
B. The two switches do not connect.
C. The two switches do not connect, but are in the same fabric.
D. The two switches connect and are in separate fabrics.
Answer: A
Question: 63
How does the data traffic flow from Fabric A to Fabric C, in the exhibit?
A. Traffic only goes through the mFCP link if the FC ISL's connecting Fabric B to either
routerare severed.
B. Traffic is isolated to each fabric because this is an unsupported topology.
C. Traffic must travel through the mFCP link.
D. Traffic is load shared among all paths.
E. Traffic flows only through the FC connections because of FSPF.
Answer: C
Question: 64
Most likely there _____ if there are TCP Retransmits but no Slow Starts and minimal performance
degradation.
A. are out of sequence packets being received by the destination McDATA Eclipse SAN Router
B. is a massive oversubscription on the iFCP port for the McDATA Eclipse SAN Router
C. is a problem with the MTU size negotiation process on the network
D. are oversized packets on the network
Answer: A
Page 13 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 65
Name the level of the OSI Model at which the MAC address operates.
A. Data Link
B. Network
C. Transport
D. Physical
Answer: A
Question: 66
Name three of the following in which you can configure the SNMP host IP addresses for access
to the SAN router. (Choose three.)
A. Element Manager
B. SNMP Trap Viewer
C. CLI
D. SANvergence Manager
E. SNMP Configuration Application
Answer: A, C ,D
Question: 67
State what has to be configured for the McDATA Eclipse 1620 SAN Router to transmit or receive
mSNS messages.
A. iFCP/iSCSI gateway
B. Inband address
C. permroute statement
D. Management IP interface
Answer: B
Question: 68
To connect nodes from separate fabrics, a McDATA Eclipse SAN Router is used. The fabrics
have identical domain ID's. Choose the correct statement.
A.
B.
C.
D.
Nothing needs to be done to the domain ID's prior to connecting the fabrics.
The fabrics will not merge due to domain ID conflicts.
New domain ID's must be reassigned to all the switches in one of the fabrics.
The maximum number of domain ID's allowed on the fabric could limit the number of ISL's to
the fabric.
E. More than 31 domain ID's can exist in each fabric after the SAN Router is connected.
Answer: A
Question: 69
When configuring the Target Port IP address on the iSCSI Initiator, what address must be used?
A. iSCSI Port IP address
B. iSCSI Target IP address
C. RADIUS Server IP address
D. iSCSI Initiator IP address
Answer: A
Page 14 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 70
State how many versions of firmware can reside on the McDATA Eclipse SAN Routers.
A. 3
B. 4
C. 2
D. 1
Answer: C
Question: 71
Which two statements are true about the network diagram shown in the exhibit, according to best
practice data replication in a high availability design? (Choose two.)
Exhibit:
A. The replication software on the storage array should load balance over both paths.
B. Only the storage array should provide failover when a path becomes unavailable.
C. The SAN Router should be configured to provide load balancing and failover.
D. The IP network should provide failover instead of the storage array.
Answer: A, B
Question: 72
Name the default Inband address on a McDATA Eclipse 2640 SAN Router.
A. There is no default Inband address
B. 192.168.100.100 255.255.255.0
C. 192.168.100.111 255.255.255.0
D. 192.168.111.100 255.255.255.0
Answer: A
Question: 73
At Company.com, you work as a network administrator. You want to provide fault isolation and
you want to allow two fabrics to communicate. Fabric A is located in Seattle and Fabric B is
located 20 km away with CWDM between the sites. Only a single SAN router connected with an
ISL can be deployed. Name the statement which is true.
A. Long haul IP links require special flow control, similar to FC links.
B. Buffer-to-Buffer credits are a major factor in long haul Fibre Channel link performance.
C. Passive CWDM cannot do 2G FC, only 1G FC or GE.
D. It will not work because you must use two SAN routers with iFCP between them.
E. It will not work because you must use two SAN routers with mFCP between them.
Answer: B
Page 15 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 74
Name two which are requirements for an iSCSI initiator to communicate with a Fibre Channel
target. (Choose two.)
A. The iSCSI initiator must be registered by the McDATA Eclipse SAN Router as a valid iSCSI
device.
B. The iSCSI initiator must be on the same subnet as the McDATA Eclipse SAN Router iSCSI
port.
C. The iSCSI initiator and the Fibre Channel target must be configured in the same zone.
D. The iSCSI initiator must be on a different subnet than the McDATA Eclipse SAN Router
iSCSI port.
Answer: A, C
Question: 75
Name the minimum port speed allowed on an iFCP / iSCSI port.
A. OC-1 (52 Mbps)
B. Fast Ethernet (100 Mbps)
C. T1 (1.5 Mbps)
D. T3 (45 Mbps)
Answer: C
Question: 76
In which network class is the IP address 168.201.10.20?
A. Class B network
B. Class C network
C. Class A network
D. Class D network
Answer: A
Question: 77
What command is used to configure the Inband Address, when configuring an Eclipse 2640 SAN
Router using the maintenance port?
A. set system address <IP address> <subnet mask>
B. set internal address <IP address> <subnet mask>
C. set mfcpaddress <IP address> <subnet mask>
D. set inband address <IP address> <subnet mask>
Answer: A
Question: 78
Name the two link types which are best suited for IP storage networking. (Choose two.)
A. ATM, E3, DWDM, Fast Ethernet
B. T1, Frame Relay, DWDM, Fast Ethernet
C. ATM, DS3, CWDM, Ethernet
D. ATM, Ethernet, ISDN, SONET
Answer: A, C
Page 16 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 79
Name the two which are Transport Layer protocols. (Choose two.)
A. iFCP
B. FTP
C. TankIO
D. TFTP
Answer: A, C
Question: 80
Name the protocol which requires a dedicated WAN connection.
A. mFCP
B. iFCP
C. TankIO
D. ESCON
Answer: C
Question: 81
Which zone are nodes placed in when the default zone is enabled?
A. zone1
B. Default_Zone
C. Zone 1
D. nodes are not zoned
Answer: A
Question: 82
Name the two Ethernet port types which can be used for the intelligent ports on the McDATA
Eclipse 1620 SAN Router. (Choose two.)
A. Gigabit Ethernet (SFP)
B. Fast Ethernet (RJ45)
C. Gigabit Ethernet (RJ45)
D. 10/100 (RJ45)
Answer: A, B
Question: 83
Name the statement which is true of the default setting for devices attached to the McDATA
Eclipse SAN Router.
A. Devices are part of the default zone.
B. Devices are part of zone1.
C. Devices are unzoned.
D. Devices can talk to any other device.
Answer: C
Question: 84
Page 17 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Company.com has a DS3 link that is 50% utilized. Name the available band width for the SAN
Router.
A. 1.5 Mbps
B. 45 Mbps
C. 22.5 Mbps
D. 72.5 Mbps
Answer: C
Question: 85
Name the layer of the OSI Model which uses MAC addresses to route data to destination hosts.
A. Transport
B. Data Link
C. Physical
D. Network
Answer: B
Question: 86
State the four default switch settings for the McDATA Eclipse 1620 SAN Router. (Choose four.)
A. Inband Address IP: 192.168.111.100
B. mSAN ID: 0
C. Management IP: 192.168.100.100
D. FC Port Type: F_Port
E. Internal Address IP: 192.168.111.105 and 106
F. Intelligent Port Interface: Fast Ethernet (RJ45)
Answer: A, B, C, F
Question: 87
Name the feature in Element Manager which will only benefit performance when iFCP ports are
connected over at least a 200 km distance and/or 2 ms delay.
A. Compression
B. Fast Write
C. Selective ACKnowledgement
D. Auto reset port on severe errors
Answer: B
Question: 88
The zones they are placed in must share the same ________________ when sharing devices
across iFCP?
A. Fabric ID
B. mSAN ID
C. iFCP address
D. Zone ID
Answer: D
Question: 89
Page 18 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Name the address which is a publicly routable IP address.
A. 172.16.31.12
B. 10.1.1.10
C. 208.10.1.1
D. 192.168.0.1
Answer: C
Question: 90
Name the type of optics which are supported on the Eclipse 2640 SAN Router.
A. SC
B. ST
C. SFP-LC
D. XFP
Answer: C
Question: 91
How many nodes can a customer import per mSAN, using an Eclipse 1620 SAN Router?
A. 256
B. 1024
C. 32
D. 64
Answer: D
Question: 92
State at which layer of the OSI Model IP operates.
A. Network
B. Data Link
C. Transport
D. Physical
Answer: A
Question: 93
Name which two are valid iSCSI naming formats. (Choose two.)
A. SNS
B. EUI
C. NetBIOS
D. LLC
E. IQN
Answer: B, E
Question: 94
Name the address which is a publicly routable IP address.
A. 172.16.31.12
B. 10.1.1.10
Page 19 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
C. 192.168.0.1
D. 208.10.1.1
Answer: D
Question: 95
Name three statements which are true. (Choose three.)
A. Backup Zone Set saves all active zones.
B. Save Zone Set backs up all SNMP transactions needed to recreate the current zone
configuration.
C. Save Zone Set backs up the zone set of an entire SAN.
D. Backup Switch Configuration backs up active and inactive zone sets.
E. Backup Switch Configuration backs up zone sets and other information for a selected router.
Answer: B, C, E
Question: 96
Explain what is enabled by the iSCSI feature of McDATA Eclipse SAN Routers.
A. communications between iSCSI initiators and FC targets
B. communications between FC initiators and FC targets
C. communications between FC initiators and iSCSI targets
D. communications between iSCSI initiators and iSCSI targets
Answer: A
Question: 97
What file extension is used when creating a backup file using the Element Manager?
A. *.bck
B. *.txt
C. *.bin
D. *.cfg
Answer: D
Question: 98
At what speed does the RJ45 port on the Eclipse 1620 SAN Router operate?
A. Fast Ethernet
B. 10BASET
C. Gigabit Ethernet
D. 10/100
Answer: A
Question: 99
Name which two are characteristics of asynchronous data replication. (Choose two.)
A. Acknowledgement of data
B. Increased data protection
C. More cost effective
D. Supports longer distances
Page 20 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Answer: C, D
Question: 100
Name the layer of the OSI Model at which iFCP operates.
A. Data Link
B. Network
C. Transport
D. Session
Answer: C
Question: 101
Name the compression method which is best suited for slow links such as a T1 link.
A. Deflate
B. LZO with History
C. Fast LZO with History
D. LZO
Answer: A
Question: 102
At Company.com, you are working as a network administrator. You have no choice but to connect
your laptop via the Ethernet port, directly to the McDATA Eclipse SAN Router. Name the correct
option.
A. Laptop configured for default Inband subnet and a crossover cable
B. Laptop configured for default management subnet and a straight through cable
C. Laptop configured for default management subnet and a crossover cable
D. Laptop configured for default Inband subnet and a null modem cable
Answer: C
Question: 103
Name the statement which is true if the McDATA Eclipse 1620 SAN Router Inband address and
Management port IP address are configured on the same subnet.
A. The iFCP remote connection may be dropped.
B. This is a valid configuration.
C. Management interface will be disabled.
D. They must be on different subnets.
Answer: D
Question: 104
Explain what an FL_Port is.
A. Fast Link Port
B. Functional Link Port
C. Public Loop Port
D. Fiber Channel Link Port
Answer: C
Page 21 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Question: 105
What setting must be the same, when connecting two R_Ports to the same fabric?
A. Fabric ID
B. Domain ID
C. mSAN ID
D. R_Port Cluster ID
Answer: A
Question: 106
What setting must be the same when connecting two Eclipse 2640 SAN Routers using mFCP?
A. In band address
B. iFCP address
C. mSAN ID
D. zone policy
Answer: C
Question: 107
Where must you make changes in order for the new zoning to take effect, when zoning using No
Zone Synch?
A. in the fabric manager and SANvergence Manager
B. in the fabric manager and the Element Manager
C. only in the fabric manager
D. only in SANvergence Manager
Answer: A
Question: 108
Explain what is the range of zone ID values for a given SAN island.
A. 1 - 512
B. 1-1024
C. 1 - 256
D. 1 - 100
Answer: A
Question: 109
Name the application which pauses the file into a readable format, once the system log file is
retrieved.
A. SANvergence Manager
B. Trap Viewer
C. Log Viewer
D. Element Manager
Answer: C
Question: 110
How many _______ FC ports has the McDATA Eclipse 1620 SAN Router?
Page 22 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
A. 4
B. 16
C. 6
D. 1
E. 2
Answer: E
Question: 111
Explain which is the default Inband address on a McDATA Eclipse 1620 SAN Router.
A. 192.168.100.100 255.255.255.0
B. 192.168.100.111 255.255.255.0
C. 192.168.111.100 255.255.255.0
D. There is no default Inband address
Answer: C
Question: 112
Explain where the iSCSI initiator registration event would appear.
A. SANvergence Manager
B. System Log
C. mSNS Report
D. Element Manager
Answer: D
Question: 113
Name the two management platforms which can be used to download firmware to the McDATA
Eclipse SAN Routers. (Choose two.)
A. SANvergence Manager
B. CLI
C. EFCM
D. Element Manager
Answer: B, D
Question: 114
Name the protocol which supports load balance across the WAN links.
A. TankIO
B. FC-SB-2
C. iFCP
D. FC-SB-4
Answer: A
Question: 115
How many buffer-to-buffer credits are available by default on the R_Ports for the McDATA
Eclipse SAN Routers prior to E/OSi v4.7?
A. 60
B. 4
Page 23 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
C. 16
D. 32
Answer: C
Question: 116
Name the protocol which supports Tape Pipelining across the WAN link.
A. TankIO
B. TCP
C. iSCSI
D. iFCP
Answer: A
Question: 117
When correctly connecting two fabrics via TankIO, which of the following is true?
A. Fabrics segment
B. Fabrics remain separate
C. Fabrics merge but have fault isolation
D. Fabrics merge
Answer: D
Question: 118
Name three of the following which are clear advantages of synchronous data replication over
asynchronous data replication. (Choose three.)
A. Longer distance capability
B. Increased data protection
C. More cost effective
D. Redundancy
E. Faster recovery time
Answer: B, D, E
Question: 119
Name the valid range of traffic shaping values for a zone.
A. 1-10 Gbps
B. 1 - 125 MBps
C. 1 - 512 Mbps
D. 1 - 100 MBps
Answer: B
Question: 120
The SAN Router management IP address is on a different subnet than the management
workstation. Name which two may be necessary to allow for connectivity. (Choose two.)
A. Define cross-linked subnets
B. Define Inband address
C. Define permanent route
D. Define default gateway
Page 24 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
Answer: C, D
Question: 121
The SAN Router's system address must be configured on ________________ , before any of the
mSNS's can communicate with each other.
A. the same Inband network
B. a different Inband network
C. the same Out-of-band network
D. a different Out-of-band network
Answer: A
Question: 122
Name the two which are characteristics of synchronous data replication. (Choose two.)
A. Acknowledgement of data
B. Supports longer distances
C. Increased data protection
D. More cost effective
Answer: A, C
Question: 123
Name the two pieces of information which are needed to login to Element Manager using SNMP.
(Choose two.)
A. SNMP management application
B. IP address for the management station
C. Eclipse SAN Router Inband address
D. Eclipse SAN Router management IP address
E. community string
Answer: D, E
Question: 124
Ports 1 and 2 on the McDATA Eclipse 1620 SAN Routers can be used to connect to three
connection types. (Choose three.)
A. LAN networks
B. hosts / initiators
C. FC switches
D. MAN / WAN networks
E. targets / storage
Answer: B, C, E
Question: 125
Name the two network variables (where either one or both are present) should you use Fast Write
on an iFCP port. (Choose two.)
A. 100 km of distance between iFCP peer ports
B. 200 km of distance between iFCP peer ports
C. 1 ms of latency on iFCP network
Page 25 of 26
© SelfExamEngine.com
Exam Name:
Exam Type
Exam Code:
McData Certified IP San Specialist
McData
MD0-251
Total Questions:
126
D. 2 ms of latency on iFCP network
Answer: B, D
Question: 126
Name the device which operates at Layer 2 of the OSI Model.
A. router
B. server
C. switch
D. hub
Answer: C
End of Document
Page 26 of 26
© SelfExamEngine.com