642 436

http://www.TwPass.com

642-436

Cisco

Cisco Voice over IP (CVOICE)

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= 642-436

The 642-436 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in today's prospering companies and data centers all over the world! The 642-436 Practice Test covers all the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.

The 642-436 exam is very challenging, but with our 642-436 questions and answers practice exam, you can feel confident in obtaining your success on the 642-436 exam on your FIRST TRY!

Cisco 642-436 Exam Features

- Detailed questions and answers for 642-436 exam

- Try a demo before buying any Cisco exam

- 642-436 questions and answers, updated regularly

- Verified 642-436 answers by Experts and bear almost 100% accuracy

- 642-436 tested and verified before publishing

- 642-436 exam questions with exhibits

- 642-436 same questions as real exam with multiple choice options

Acquiring Cisco certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over these exams like 642-436 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.

This 642-436 test is an important part of Cisco certifications. We have the resources to prepare you for this. The 642-436 exam is essential and core part of Cisco certifications and once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take advantage of the Real 642-436 Test and save time and money while developing your skills to pass your Cisco 642-436 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your 642-436 now!

642-436

QUESTION: 1

Examine the example output. hostname GW1 ! interface Ethernet 0/0 ip address 172.16.2.1

255.255.255.0 h323-gateway voip interface h323-gateway voip id GK1-zone1.abc.com abc.com ipaddr 172.16.2.2 h323-gateway voip h323-id GW1 h323-gateway voip bind srcaddr

172.16.2.1 ! dial-peer voice 1 voip destination-pattern 1212. session-target ras ! dial-peer voice 2 pots destination-pattern2125551212 no register e164 ! end Choose the command that will restore communication with gatekeeper functionality to this device.

A. h323-gateway voip h323-id GK1

B. gateway

C. h323-gateway voip bind srcaddr 172.16.2.2

D. h323-gateway voip GW1-zone2.abc.com abc.com ipaddr 172.16.2.1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 2

Refer to the exhibit. Which two actions would be initiated by a UAS? (Choose two.)

A. Contacts the user when a SIP invitation is received

B. Originates the REFER method to initiate call termination

C. Returns a response on behalf of the user to the invitation originator

D. Originates the INVITE method including a description of the session parameters

E. Originates the ACK method to indicate that it has received a response to an invitation

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 3

Which option is true concerning the MGCP call agent?

A. Acts only as a recorder of call details

B. Provides only call signaling and call setup

C. Manages all aspects of the call and voice stream

D. Monitors the quality of each call after setup

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 4

Which statement best describes gatekeeper operation when the technology prefix is matched and the gatekeeper is using the technology prefix with hopoff?

A. The gatekeeper always forwards the call to the zone specified in the hopoff command.

B. The gatekeeper only forwards the call to the hopoff zone if the zone prefix does not match.

C. The gatekeeper attempts to forward the call to the hopoff zone, but if this fails, it will forward the call to the zone specified in the zone prefix command.

D. The gatekeeper attempts to forward the call to the zone specified in the zone prefix command first, but if this fails, it will forward the call to the zone specified in the hopoff command.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=4

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 5

Refer to the exhibit. All IP phones are SCCP phones. Phone D makes an internal call to phone

G. Which call setup signaling statement is true?

A. Phone D signals phone G directly. Call setup is handled by the phones.

B. Phone D signals gateway A, which processes the call and signals phone

G.

C. Phone D signals gateway B, which processes the call and signals phone

G.

D. Phone D signals gatekeeper. The gatekeeper processes the call and signals phone

G.

E. Phone D signals the call agent. The call agent processes the call and signals phone G.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=5

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 6

Refer to the exhibit. All IP phones use SCCP. Fax machine F calls fax machine J. Which call setup signaling statement is correct?

A. Fax F signals Fax J directly. Call setup is handled by the fax machines.

B. Gateway A processes the call and signals gateway

B. Gateway B processes the request.

C. Gateway A signals the call agent. The call agent processes the call and signals gateway

B.

D. Gateway A signals the gatekeeper. The gatekeeper processes the call and signals gateway

B.

E. Gateway A processes the call and signals gateway

B. Gateway B processes the call. During the setup, the gateways query the gatekeeper for address resolution and call setup permission.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=6

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 7

Refer to the exhibit. Three department managers share the directory number 3000. The

Marketing manager s phone is attached to port 1/1. The Engineering manager s phone is attached to port 1/2. The Shipping manager s phone is attached to port 1/3. In which situation would an incoming call ring on the Shipping manager s phone?

A. The Marketing manager is on the phone.

B. None of the managers are on the phone.

C. The Engineering manager is on the phone.

D. The Shipping manager and Marketing manager are on the phone.

E. The Engineering manager and Marketing manager are on the phone.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=7

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 8

DRAG DROP Using Cisco Unified Communications Manager Express, what four steps are necessary to implement COR? (Choose four.)

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=8

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 9

At what point does the MGCP call agent release the setup of the call path to the residential gateways?

A. After the call agent has been notified that an event occurred at the source residential gateway

B. After the call agent has been notified of an event and has instructed the source residential gateway to create a connection

C. Does not release call pathsetup

D. After the call agent has sent a connection request to both the source and destination and has relayed a modify-connection request to the source so that the source and destination can set up the call path

E. After the call agent has forwarded session description protocol information to the destination from the source and has sent a modify connection to the destination and a create-connection request to the source

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=9

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 10

Which two codes together make up the number that follows the E.164 recommendation numbering scheme? (Choose two.)

A. Country code

B. Subscriber code

C. National destination code

D. Provider code

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=10

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 11

When using CUBE, which two statements describe how media flow-through differs from media flow-around? (Choose two.)

A. Media flow-around provides address hiding by terminating both signaling and RTP streams.

B. Media flow-through terminates the signaling channel and the RTP streams flow directly between endpoints.

C. Media flow-around and media flow-through function in a similar manner, but media flow-around supports NAT traversal.

D. Media flow-through terminates the RTP streams but allows signaling to flow directly between endpoints.

E. Media flow-around terminates the signaling stream and allows RTP streams to flow directly between endpoints.

F. Media flow-through provides address hiding by terminating both signaling and RTP streams.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=11

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 12

HOTSPOT Refer to the exhibit. The Acme Corp. uses H.323 to place calls to their supplier RR

Industries. Acme also has a voice connection to an ITSP for long distance over a SIP network.

Which configuration should Acme use to deploy the CUBE?

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=12

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 13

Which two are types of Call Admission Control? (Choose two.)

A. Local

B. QoS-based

C. Resource-based

D. Topology-based

E. Gateway zone bandwidth

F. Gatekeeper-controlled RSVP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=13

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 14

Using a standalone IOS gateway, which three steps are necessary to implement COR? (Choose three.)

A. Configure SRST.

B. Define COR labels.

C. Configure COR lists.

D. Assign COR list to ephone-DN.

E. Configure COR lists on voice ports.

F. Configure dial peers and assign COR lists.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=14

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 15

Refer to the exhibit. You have configured a gatekeeper and an IP-IP gateway on the same router. When you look at the output from the show gatekeeper endpoint command, the IP-IP gateway is not registered with the gatekeeper. What needs to be configured to resolve this issue?

A. You need to stop and restart the gateway.

B. You need to add a VoIP dial peer to the configuration.

C. The h323-gateway voip id command has an incorrect IP address.

D. The h323-gateway voip id command has an incorrect gatekeeper ID and IP address.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=15

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 16

Which process changes an internal extension into a fully qualified external PSTN number before matching to a dial peer?

A. Digit masking

B. Forward digits

C. Number expansion

D. Prefix extension

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=16

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 17

The SJ local zone contains a gatekeeper that controls two gateways, SJ1 and SJ2. Both gateways provide access to area code 408. Which two command strings should be entered into the gatekeeper to give the SJ2 gateway priority over the SJ1 gateway? (Choose two.)

A. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 6 SJ1

B. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 6 SJ2

C. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 10 SJ1

D. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 10 SJ2

E. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 0 SJ2, 10 SJ1

F. Zoneprefix SJ 408 gw-priority 6 SJ1, 10 SJ2

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=17

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 18

Which command parameter specifies that the router should not attempt to initiate a trunk connection but should wait for an incoming call before establishing the trunk?

A. voice-port 1/0:1

B. connection trunk 408555....

C. ds0-group timeslots 1-23 type ext-sig

D. connection trunk answer-mode 408555

E. connection-trunk 404555....answer-mode

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=18

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 19

HOTSPOT Refer to the exhibit. Choose the correct configuration command set that will allow the gateway in zone BR to register with the gatekeeper at HQ so that the gateway is placed in zone BR.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=19

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 20

Which best defines an ACD?

A. A telephone system that switches calls between users on local lines

B. A local company that provides phone capability and distribution from the phone company s central office

C. A telephone system that responds to a caller with a voice menu and helps to appropriately connect the call

D. A telephone system that is connected to the exchange to provide conventional voice services to several subscribers

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=20

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 21

You have been asked to deploy a gatekeeper to support CUBE that will connect your organizational domain to the domain of an Internet Telephony Service Provider so that callers can reach the 407 area code. Which configuration will support this function?

A. D

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=21

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 22

What is the E.164 standard?

A. Dial plan

B. Private numbering plan

C. National numbering plan

D. International public telecommunications numbering plan

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=22

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 23

You have set up a complex dial plan using translation rules. The following translation rule has been configured. What output would correspond to the test translation-rule command? translation-rule 1 rule 0 ^0.. 215550210 rule 1 ^1.. 215550211 rule 2 ^2.. 215550212 rule 3

^3.. 215550213 rule 4 ^4.. 215550214 rule 5 ^5.. 215550215 rule 6 ^6.. 215550216 rule 7

^7.. 215550217 rule 8 ^8.. 215550218 rule 9 ^9.. 215550210

A. test translation-rule 1 512 The replaced number: 21555021512

B. test translation-rule 1 555 The replaced number: 55521555021

C. test translation-rule 1 617 The replaced number: 61721555021

D. test translation-rule 1 910 The replaced number: 21555021910

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=23

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 24

A customer needs to configure a CAS E & M circuit that will support inbound and outbound

DNIS and inbound ANI. Which configuration will accomplish this task?

A. pri-group timeslots 1-24

B. ds0-group 0 timeslots 1-24 type none

C. ds0-group 0 timeslots 1-24 type e&m-fgd

D. ds0-group 0 timeslots 1-24 type fgd-eana

E. ds0-group 0 timeslots 1-31 type r2-digital r2-compelled ani

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=24

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 25

To hide its identity when initiating calls, Phone B requests that Server B place its calls for it.

What kind of device is Server B?

A. Proxy

B. Redirect

C. Registrar

D. User agent client

E. User agent server

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=25

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 26

Which dial-peer command can set the parameters that search through a series of dial peers for a destination that is not in use?

A. Hunt

B. Query

C. Rotary

D. Request

E. Circulate

F. Distribute

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=26

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 27

Refer to the H.323 message in the exhibit. What is the gateway doing with the gatekeeper?

A. Initial registration

B. Full registration

C. Lightweight registration

D. Registrationretry

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=27

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 28

A customer wants to roll out IP telephony to the regional office. They are currently using the

G.711 codec at headquarters. Which codec will support voice activity detection and comfort noise generation?

A. G.711

B. G.726

C. G.729B

D. G.723.1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=28

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 29

DRAG DROP Which three services are supported by CUBE when supporting H323-to-SIP calls? (Choose three.)

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=29

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 30

Refer to the exhibit. Which message ID can be used to track this call from the requesting endpoint?

A. 8204

B. 49579

C. 1640003356

D. 10.100.100.100

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=30

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 31

Refer to the exhibit. Which dial peer configuration will block phone A from making long distance calls?

A. A

B. B

C. C

D. D

E. E

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=31

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 32

Refer to the exhibit. What is the minimum WAN bandwidth required to support three simultaneous VoIP calls in this network?

A. 19,200 bps

B. 51,600 bps

C. 79,200 bps

D. 247,200 bps

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=32

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 33

Where would you assign COR lists in Cisco Unified Communications Manager Express?

A. ephone

B. ephone-dn

C. voice register dn

D. voice register pool

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=33

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 34

What does a gatekeeper do when it matches a technology prefix?

A. Strips off the technology prefix and sends the matching zone prefix to the remote gatekeeper

B. Sends both the technology prefix and zone prefix to the remote gatekeeper

C. Strips off the zone prefix and forwards the technology prefix to the remote gatekeeper

D. Strips off both the technology prefix and zone prefix and forwards the remaining destination number

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=34

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 35

Which CUBE configuration will support H.323 protocol interworking and address hiding?

A. voice services voip all-connections h323 to h323 mediaflow-around

B. voice services h323 to h323 h323interworking mediaflow-through

C. voice service voip allow-connections h323 to r323

D. voice services h323 to h323 h323interworking mediaflow-around

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=35

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 36

Which statement is true about MGCP?

A. Call completion is always shared, with some intelligence on the endpoint, some on the call agent.

B. Endpoints always take all actions to complete calls.

C. Endpoints may act alone or cooperate with call agent to complete calls.

D. Call agents order and direct each step of call completion for the endpoints.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=36

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 37

A telemarketing firm needs to use number translation for incoming and outgoing calls. They have defined two translation profiles, one for incoming and one for outgoing calls. What can be used to simplify this task?

A. Dial peer

B. Voice port

C. Bunt group

D. Trunk group

E. Source IP group

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=37

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 38

Refer to the exhibit. Your customer has connected an existing PBX to the IP network. The PBX users can make calls to other extensions on the PBX but are unable to call the test extension

2201. All other applications on the IP network are working correctly. Compare the PBX system requirements to the configuration for R1 in the exhibit. Which configuration change will resolve the problem?

A. Configure forward digits all in dial-peer 1 POTS

B. Configure wink-start signaling on voice-port1/1/0

C. Configure operation 4-wire and type 5 on voice-port1/1/0

D. Configure operation 2-wire and type 5 on voice-port1/1/0

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=38

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 39

Refer to the output from the debug h225 asn1 command in the exhibit. You have configured a gatekeeper with two local zones, hq and br. You want the gateway at the branch location to register with zone BR. What needs to be corrected in the branch gateway to resolve the issue?

A. Change the IP address in the h323-gateway voip id command.

B. Change the gatekeeper-id in the h323-gateway voip id command.

C. Add a zone remote for zone BR so the gateway can register with the correct zone.

D. Change the gatekeeper-id and the IP address in the h323-gateway voip id command.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=39

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 40

Refer to the exhibit. Which protocol provides the necessary sequence numbers so that voice packets originating at R1 are played in the correct order at R5?

A. LFI

B. RTP

C. UDP

D. RTCP

E. CRTP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=40

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 41

A new business in Great Britain needs to have a PSTN connection that will handle a maximum of 30 inbound and outbound calls at any given time. The customer only has one slot available on the designated PSTN router. Which digital line type should be recommended?

A. QSIG

B. ISDN BRI

C. ISDN E1 PRI

D. ISDN T1 PRI

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=41

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 42

Refer to the exhibit. When extension 201-555-1000 dials 404-555-1200, how are the digits

manipulated in R1 so that they are presented correctly at R2?

A. The outbound VoIP dial peer is matched and all digits are sent.

B. The digits 404-555 are stripped off before matching the outbound POTS dial peer.

C. The digits 404-555 are stripped off by the connection trunk and R2 receives only

1200.

D. R1 collects the 1200 and prepends the tie-line digits 404555. That number is matched to a VoIP dial peer and sent to the appropriate address.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=42

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 43

Refer to the exhibit. The Carmichael caller dials the site access code for Merrimack (6) followed by the four-digit extension number of the destination phone (0124). If the call is going to go across the IP WAN, which action will have to be taken?

A. Translate 50124 to 5125550124.

B. Strip the site access code and send four digits.

C. Strip the site access code and prepend 1512555.

D. Do nothing because the site access code matches the last five digits of the target number.

E. Strip the site access code, send four digits,then prepend the access code when it reaches the Merrimack gateway.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=43

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 44

Refer to the exhibit. You have a client that is testing a directory gatekeeper in the lab to provide address resolution between two different zones. Two of the commands in the running-config output are incorrect. Which two changes will correct the configuration? (Choose two.)

A. replace zone prefix GK-A 770 . . . . . . . with zone prefix GK-A 770 . . . .

B. replace zone prefix GK-B 404 . . . . with zone prefix GK-B 404 . . . . . . .

C. replace zone local DGK acme.com with zone remote DGK acme.com

D. replace zone local GK-A acme.com 172.16.14.44 1719 with zone remote GK-A acme.com 172.16.14.44 1719

E. replace zone remote GK-B acme.com 172.16.14.99 1719 with zone local GK-B acme.com 172.16.14.99 1719

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=44

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 45

Refer to the exhibit. All IP phones use SCCP. Phone D calls phone G. Which statement is true

about the audio path?

A. The voice packets are routed through the call agent.

B. The voice packets are routed through the gatekeeper.

C. The voice packets travel directly from phone to phone.

D. The first call leg terminates at gateway A. The second call leg is from gateway A to phone

G.

E. The first call leg terminates at gateway

B. The second call leg is from gateway B to phone

G.

F. The first call leg terminates at gateway A. The second call leg is from gateway A to its termination at gateway

B. The third call leg is from gateway B to phone G.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=45

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 46

Refer to the exhibit. Your customers dial in to your company using a local number, and their calls cross the WAN to an IVR system. They are complaining that the IVR system does not always accept their input or may get it wrong. The IVR system has been checked and is working properly. What needs to be added to the dial peer on the incoming H.323 gateway to correct this problem?

A. no vad

B. tech-prefix 1#

C. codec g729ar8 bytes 30

D. dtmf-relay h245-alphanumeric

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=46

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 47

What is the best description of an MGCP endpoint?

A. The interconnection between packet and traditional telephone networks

B. Any analog telephony device (PBX, switch, etc.)

C. IP phones

D. The gatekeepers in a VoIP network

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=47

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 48

In North America, which E&M signaling type is used most often for geographically separated

equipment?

A. Type I

B. Type II

C. Type III

D. Type IV

E. Type V

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=48

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 49

Which three are supervisory signals? (Choose three.)

A. Busy

B. On hook

C. Off hook

D. Call waiting

E. Ring

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=49

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 50

Refer to the exhibit. Select the recommended QoS configuration for the LAN segments of the network in the campus and branch office.

A. Configure WRR with voice as highest priority. Use ACLs to classify voice traffic.

Isolate voice traffic in its own VLAN . Configure access switches to trust traffic from IP phones.

B. Configure a PQ with WRR. Use ACLs to classify voice control traffic. Isolate voice traffic in its own VLAN. Configure access switches to trust traffic from IP phones.

C. Configure a PQ with WRR. Use ACLs to classify voice traffic. Isolate voice traffic in its own VLAN. Configure access switches to trust traffic from IP phones.

D. Configure a PQ with voice control as highest priority. Use ACLs to classify voice control traffic. Isolate voice control traffic in its own VLAN . Configure access switches to trust voice control traffic from IP phones.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=50

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 51

The D channel in ISDN is an example of which two signaling methods? (Choose two.)

A. CAS

B. CCS

C. In-band

D. Gateway

E. Out-of-band

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=51

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 52

Refer to the exhibit. Which configuration option will allow communication between a voiceenabled router and a PBX?

A. voice port 1/0/0 signalingwink-start operation 4-wire auto-cut-through type 1

B. voice port 1/0/0 signalingimmediate-start operation 4-wire type 5

C. voice port 1/0/0 signaling delay-start auto-cut-through operation 4-wire type 3

D. voice port 1/0/0 signaling wink-start operation 4-wire type 4

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=52

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 53

Which dial plan characteristic shows the most obvious improvement by dropping a number translation step?

A. Availability

B. Post-dial delay

C. Scalability

D. Hierarchical design

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=53

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 54

Refer to the exhibit. Users are not able to complete a call from 678-555-1212 to 770-555-1111.

What is the correct diagnosis for the problem?

A. Incorrect destination-pattern in router 1

B. Incorrect POTS dial-peer statement in router 2

C. Incorrect session-target statement in router 2

D. Incorrect port statement in router 1 pots dial peer

E. Missing no digit-strip on the voip dial peer in router 1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=54

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 55

What is the most common E&M type used outside North America?

A. Type I

B. Type II

C. Type III

D. Type IV

E. Type V

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=55

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 56

Site A uses three-digit internal numbers and remote Site B uses four-digit internal numbers. All calls to the PSTN are routed through Site B. What dial plan below best represents provision simplicity, assuming the NANP numbering plan?

A. Translate all called numbers within Site A to four digits.

B. Translate all called numbers within Site B to three digits.

C. Translate all called numbers leaving Site A to ten digits.

D. Translate all called numbers at either site to ten digits.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=56

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 57

Refer to the exhibit. Enzo s Bikes manufactures high end bicycle frames. Until recently they sold only to bicycle shops; however, now they are starting to sell to end users. They need a way to add two additional sales staff and ensure that the senior sales technician always gets the first call. Drew is the senior sales technician. Bob is the newest sales technician. Bob s phone should always be the last one chosen for incoming sales calls, after Drew and James. Bob s phone should be chosen first only when Drew and James are busy on calls. Select the correct dial-peer command set for Bob s phone.

A. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5555110 preference 2

B. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5555110 preference 0

C. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5555110 preference firstlast

D. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5555110 preference 3 huntstop

E. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5555110 preference high

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=57

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 58

Refer to the exhibit. You have been asked to configure a dial peer on R2 that will match only the extensions of the four telephones attached. Which dial-peer statement will you use?

A. dial-peer voice 1 pots destination-pattern 5552.[0-5]0

B. dial-peer voice 1 pots destination pattern 5552[5-6].0

C. dial-peer voice 1 pots destination-pattern 555[2-5][56]

D. dial-peer voice 1 pots destination-pattern 5552[5-6][05]0

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=58

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 59

When setting up a VoIP call, what is the first thing a gateway router tries to match to a dialed number?

A. Call leg

B. IP route

C. Session target

D. Destination pattern

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=59

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 60

Refer to the IOS configuration in the exhibit. How will the next incoming call be routed?

A. The call will be routed to the longest idle channel.

B. The call will be routed to the least used channel.

C. The call will be routed to a random available channel.

D. The call will be routed to the next available channel, starting from channel 1, hunting up toward channel 24.

E. The call will be routed to the next available channel, starting from channel 24, hunting down toward channel 1.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=60

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 61

Identify the VoIP network component that provides CAC, bandwidth control and management, and address translation.

A. MCU

B. Gatekeeper

C. Call agent

D. Gateway

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=61

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 62

Technology prefix is a discriminator which is used for distinguishing between gateways having specific capabilities within a given zone. Which two descriptions are true about the purpose of the technology prefix? (Choose two.)

A. Technology prefixes must always be configured on gateways.

B. Technology prefixes are configured on gateways to indicate to the gatekeeper whether they support voice or video.

C. Technology prefixes are prepended to the destination address by the gateway.

D. Technology prefixes are used to identify different types or classes of gateways.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=62

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 63

Which two of the following signaling protocols are peer-to-peer protocols? (Choose 2.)

A. H.323

B. SCCP

C. SIP

D. MGCP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=63

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 64

For the following options, which statement best describes only out-of-band signaling?

A. All voice packets carry their own signaling.

B. Signaling bits are sent in a special order in a dedicated signaling frame.

C. A signaling bit is robbed from easc frame.

D. All signaling is directly associatecd with its corresponding voice frame.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=64

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 65

Which three headers are compressed by cRTP? (Choose 3.)

A. TCP

B. IP

C. Data link

D. UDP

E. RTP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=65

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 66

The partial configuration of a Cisco device of the Company is shown as follows: Which command will restore communication with gatekeeper functionality to this device on the basis of the example output?

A. h323-gateway voip bind srcaddr 172.16.2.2

B. gateway

C. h323-gateway voip h323-id GK1

D. h323-gateway voip GW1-zone2.abc.com abc.com ipaddr 172.16.2.1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=66

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 67

Which of the following best describes a function of RTCP?

A. RTCP uses even-numbered UDP ports in the range 16,384-32,767 to transport voice payloads.

B. RTCP caches an RTP packet s Layer 3 and Layer 4 headers in the routers at each end of a link, resulting in lower bandwidth demand for subsequent RTP packets.

C. RTCP provides out-of-band control information for an RTP flow.

D. RTCP provides encryption, message authentication and integrity, and anti-replay service for voice streams.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=67

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 68

Which three of the following are appropriate solutions to address latency issues in a VoIP network? (Choose 3.)

A. Use SRTP instead of RTP.

B. Increase bandwidth.

C. Use dejitter buffers.

D. Fragment data packets.

E. Prioritize voice packets.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=68

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 69

For the following options, which one is correct about the MGCP call agent?

A. Monitors the quality of each call after setup

B. Provides only call signaling and call setup

C. Acts only as a recorder of call details

D. Manages all aspects of the call and voice stream

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=69

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 70

Which two of the following VoIP gateway platforms are considered to be Integrated Services

Routers (ISRs)? (Choose 2.)

A. Cisco Catalyst 6500 Series

B. Cisco 2800 Series

C. Cisco 2600XM Series

D. Cisco 3800 Series

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=70

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 71

In a Cisco UCM single-site deployment, what is the maximum number of IP phones that can register with a UCM cluster?

A. 10,000

B. 2500

C. 7500

D. 30,000

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=71

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 72

As a network technician for the Company, you are responsible for designing and maintaining

VoIP network. The VoIP network topology of the Company is displayed as follows: On the basis of the exhibit presented. All IP phones are SCCP phones. Phone D makes an internal call to phone G. Which call setup signaling statement is correct?

A. Phone D signals gateway A, which processes the call and signals phone

G.

B. Phone D signals gateway B, which processes the call and signals phone

G.

C. Phone D signals gatekeeper. The gatekeeper processes the call and signals phone

G.

D. Phone D signals phone G directly. Call setup is handled by the phones.

E. Phone D signals the call agent. The call agent processes the call and signals phone G.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=72

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 73

In a Cisco UCM multisite WAN with centralized call-processing deployment model, what redundancy feature should be configured on remote site routers to provide basic IP telephony services in the event of a WAN outage?

A. CAC

B. SRST

C. V3PN

D. AAR

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=73

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 74

Which four of the following are Cisco-supported IP telephony deployment models? (Choose

4.)

A. Single site

B. Single site with distributed call processing

C. Multisite with centralized call processing

D. Clustering over the IP WAN

E. Multisite with distributed call processing

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=74

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 75

Identify two gateway supplementary services. (Choose 2.)

A. Hold

B. Transcoding

C. Transfer

D. DTMF relay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=75

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 76

According to the G.114 recommendation, the maximum one-way delay for voice should ideally not exceed how much delay?

A. 200 ms

B. 150 ms

C. 250 ms

D. 100 ms

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=76

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 77

On the basis of the related knowledge, at which point does the MGCP call agent release the setup of the call path to the residential gateways?

A. Does not release call path setup

B. After the call agent has been notified that an event occurred at the source residential gateway

C. After the call agent has been notified of an event and has instructed the source residential gateway to create a connection

D. After the call agent has sent a connection request to both the source and destination and has relayed a modify-connection request to the source so that the source and destination can set up the call path

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=77

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 78

Identify the preferred voice quality measurement approach for VoIP networks.

A. QRT

B. PESQ

C. PSQM

D. MOS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=78

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 79

HOTSPOT Hotspot

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=79

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 80

Which method of fax relay uses a store-and-forward approach?

A. T.38

B. T.37

C. Cisco Fax Relay

D. T.30

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=80

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 81

When using CUBE, which two statements are true about how media flow-through differs from media flow-around? (Choose two.)

A. Media flow-through terminates the signaling channel and the RTP streams flow directly between endpoints.

B. Media flow-around provides address hiding by terminating both signaling and RTP streams.

C. Media flow-around terminates the signaling stream and allows RTP streams to flow directly between endpoints.

D. Media flow-through provides address hiding by terminating both signaling and RTP streams.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=81

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 82

What codec is required for fax pass-through and/or modem pass-through?

A. G.711

B. G.729ab

C. G.723

D. G.729

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=82

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 83

Identify three quality issues that can result because of a lack of network bandwidth.(Choose 3.)

A. Jitter

B. Impedance

C. Delay

D. Packet loss

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=83

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 84

Hotspot Call Admission Control (CAC) is a concept that applies to voice traffic only-not data traffic. Which two types are of Call Admission Control? (Choose two).

A. Resource-based

B. Gatekeeper-controlled RSVP

C. Local

D. QoS-based

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=84

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 85

What protocol is used to communicate between a DSP farm configured on an IOS router and a

Cisco Unified Communications Manager server?

A. SIP

B. H.323

C. MGCP

D. SCCP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=85

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 86

When using a standalone IOS gateway, which three steps are necessary to implement COR?

A. Configure SRST.

B. Define COR labels

C. Configure COR lists.

D. Assign COR list to ephone-DN.

E. Configure COR lists on voice ports.

F. Configure dial peers and assign COR lists.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=86

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 87

What is the Layer 2 overhead (in bytes) for Frame Relay traffic?

A. 5 bytes

B. 18 bytes

C. 6 bytes

D. 3 bytes

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=87

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 88

As a Companynetwork technician, you are responsible for establishing and maintaining VoIP network. You have configured a gatekeeper and an IP-IP gateway on the same router. When you examine the output from the show gatekeeper endpoint command, the IP-IP gateway is not registered with the gatekeeper. What needs to be configured to resolve this issue?

A. The h323-gateway voip id command has an incorrect IP address.

B. You need to add a VoIP dial peer to the configuration.

C. You need to stop and restart the gateway.

D. The h323-gateway voip id command has an incorrect gatekeeper ID and IP address.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=88

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 89

Which three factors must be considered when calculating the total bandwidth of a VoIP call?

(Choose 3.)

A. Codec size

B. CRC usage

C. Data-link overhead

D. Sample size

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=89

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 90

Observe the following options, which process changes an internal extension into a fully qualified external PSTN number before matching to a dial peer?

A. Forward digits

B. Prefix extension

C. Number expansion

D. Digit masking

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=90

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 91

The acronym CNG was used to refer to two different concepts in this chapter. One was the calling tone used when sending a fax, used to identify a call as a fax call. What is the other purpose of CNG (that is, not dealing with fax calls)?

A. It provides full voice call bandwidth.

B. It provides white noise to make the call sound connected.

C. It reduces the delay in VoIP connections.

D. It provides features such as MOH.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=91

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 92

Hotspot The SJ local zone contains a gatekeeper that controls two gateways, SJ1 and SJ2. Both gateways provide access to area code 408. For the following command strings, which tow will be entered into the gatekeeper to give the SJ2 gateway priority over the SJ1 gateway? (Choose two.)

A. Zone prefix SJ 408 gw-priority 10SJ2

B. Zone prefix SJ 408 gw-priority 10SJ1

C. Zone prefix SJ 408 gw-priority 6SJ2

D. Zone prefix SJ 408 gw-priority 6SJ1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=92

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 93

Which of the following media resources require DSPs (that is, the resource cannot be performed by Cisco Unified Communications Manager)?

A. MOH

B. Conferencing

C. Transcoding

D. MTP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=93

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 94

If a client picked up a customer service handset and was automatically connected to a customer service representative without dialing any digits, what kind of call would it be?

A. On-net call

B. Intercluster trunk call

C. PBX-to-PBX call

D. PLAR call

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=94

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 95

Which configuration parameter would you change to set the dial tone, busy tone, and ringback tone on an FXS port?

A. Cptone

B. Description

C. Ring frequency

D. Ring cadence

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=95

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 96

What is the default (and most commonly used) method of access signaling used on E&M voice ports?

A. Delay-start

B. Wink-start

C. Loop-start

D. Immediate-start

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=96

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 97

Which situation most likely requires changes to the FXS port default settings?

A. The connection is a trunk to a PBX.

B. The caller and the called party are in different countries.

C. The FXS port configuration does not match the local PSTN switch configuration.

D. The caller and the called party are in different parts of the country.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=97

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 98

Hotspot What is the E.164 standard?

A. Private numbering plan

B. National numbering plan

C. Dial plan

D. International public telecommunications numbering plan

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=98

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 99

Which two conditions can be checked by using the show voice port port command for an FXS port? (Choose 2.)

A. Whether the port is using ground-start or loop-start signaling

B. The ring frequency configured for the port

C. The number of rings after which the port will answer

D. The E&M signaling type configured for the port

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=99

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 100

When an end-to-end call is established across a VoIP network, how many inbound call legs are associated with the call?

A. Three

B. Two

C. Four

D. One

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=100

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 101

A POTS dial peer performs which of the following two functions? (Choose 2.)

A. Provides a phone number for the edge network or device

B. Routes a call across a network

C. Provides a destination address for the edge device located across the network

D. Identifies the specific voice port that connects the edge network or device

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=101

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 102

When configuring a VoIP dial peer, which command is used to specify the address of the terminating router or gateway?

A. Destination-pattern

B. Destination address

C. Session target

D. Destination-port

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=102

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 103

A dial peer, also known as an addressable call endpoint, is a device that can originate or receive

a call in a telephone network. Which dial-peer command can set the parameters that search through a series of dial peers for a destination that is not in use?

A. Hunt

B. Circulate

C. Query

D. Distribute

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=103

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 104

What happens if there is no matching dial peer for an outbound call?

A. The POTS dial peer is used.

B. The default dial peer is used.

C. Dial peer 0 is used.

D. The call is dropped.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=104

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 105

The H.323 message is displayed as follows: On the basis of this information, What is the gateway doing with the gatekeeper?

A. Registration retry

B. Initial registration

C. Lightweight registration

D. Full registration

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=105

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 106

Which dial-peer configuration command attempts to match the calling number (that is, the ANI string)?

A. Port

B. Incoming called-number C.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=106

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 107

T1 CAS uses ___________________ signaling.

A. Loop-start

B. Ground-start

C. Robbed-bit

D. Wink-start

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=107

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 108

What are three types of digital voice ports? (Choose 3.)

A. ISDN

B. PPP

C. E1

D. T1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=108

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 109

The output of message is shown below: Based on this information, which message ID can be used to track this call from the requesting endpoint?

A. 8204

B. 1640003356

C. 10.100.100.100

D. 49579

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=109

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 110

The _____________ command is used to configure a T1 controller for CAS.

A. bri-group

B. ds1-group

C. ds0-group

D. pri-group

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=110

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 111

DRAG DROP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=111

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 112

ISDN uses ______ for Layer 2 signaling, which is defined in _______.

A. LAPB, Q.921

B. LAPD, Q.921

C. LAPD, Q.931

D. LAPB, Q.931

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=112

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 113

The two types of ISDN interfaces are ______ and ______.

A. T1, PRI

B. PRI, BRI

C. E1, BRI

D. T1, E1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=113

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 114

When you use the show gatekeeper endpoints command on the gatekeeper, a Cisco UBE router will be displayed as a(n) __________ type.

A. POTS-GW

B. TDM-GW

C. H323-GW

D. VOIP-GW

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=114

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 115

Which two are QSIG supplemental services or additional network features? (Choose 2.)

A. Path replacement

B. Do not disturb

C. Address translation

D. Identification conversion

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=115

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 116

Which two tasks are performed by the RAS signaling function of H.225.0? (Choose 2.)

A. Performs bandwidth changes

B. Allows endpoints to create connections between call agents

C. Performs disengage procedures between endpoints and a gatekeeper

D. Transports audio messages between endpoints

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=116

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 117

What are the functions of an H.323 gateway?

A. Transmits and receives G.711 PCM-encoded voice

B. Converts an alias address to an IP address

C. Responds to bandwidth requests and modifications

D. Performs translation between audio, video, and data formats

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=117

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 118

The exhibit below shows partial VoIP network topology of the company : Based on the exhibit presented, which protocol provides the necessary sequence numbers so that voice packets originating at R1 are played in the correct order at R5?

A. UDP

B. RTP

C. LFI

D. CRTP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=118

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 119

Which RAS message does a gateway use to request admission to a network and to also request phone number to IP address resolution?

A. ARQ

B. RRQ

C. IRQ

D. LRQ

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=119

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 120

DRAG DROP Click and drag the type of call on the above to the type of voice port it applies to on the below.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=120

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 121

Use the __________________ command to designate a source IP address for a voice gateway.

A. h323-gateway voip h323-id

B. voice service

C. h323-gateway voip bind srcaddr

D. h323-gateway voip interface

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=121

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 122

On the basis of the exhibit. When extension 201-555-1000 dials 404-555-1200, how are the digits manipulated in R1 so that they are presented correctly at R2?

A. The outbound VoIP dial peer is matched and all digits are sent.

B. The digits 404-555 are stripped off by the connection trunk and R2 receives only

1200.

C. R1 collects the 1200 and prepends the tie-line digits 404555. That number is matched to a VoIP dial peer and sent to the appropriate address.

D. The digits 404-555 are stripped off before matching the outbound POTS dial peer.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=122

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 123

Which call control model does MGCP use?

A. Ad hoc

B. Centralized

C. Hybrid

D. Distributed

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=123

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 124

How do you configure a router to use MGCP on a digital port?

A. Add the parameter application mgcpapp to the ds0-group controller subcommand.

B. Add the application mgcpapp subcommand to the dial peer.

C. Add the service mgcp subcommand to the dial peer.

D. Add the service mgcp parameter to the ds0-group controller subcommand.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=124

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 125

Which command displays a count of successful and unsuccessful control commands?

A. show mgcp

B. show mgcp statistics

C. debug mgcp statistics

D. show mgcp calls

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=125

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 126

Identify four SIP servers. (Choose 4.)

A. Registrar

B. Gateway

C. Redirect

D. Location

E. Proxy

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=126

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 127

What is one way to implement call coverage?

A. Digit manipulation

B. Pilot numbers

C. Endpoint addressing

D. COR

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=127

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 128

Examine the following items carefully. The D channel in ISDN is an example of which two signaling methods? (Choose two.)

A. in-band

B. out-of-band

C. gateway

D. CAS

E. CCS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=128

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 129

Which of the following are characteristics of a scalable dial plan? (Choose 3.)

A. Fault tolerance

B. Full-digit manipulation

C. Hierarchical numbering plan

D. Dial-plan logic distribution

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=129

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 130

Which dial plan characteristic shows the most obvious improvement by ropping a number translation step?

A. Hierarchical design

B. Post-dial delay

C. Scalability

D. Availability

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=130

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 131

Which of the following best describes a numbering plan?

A. It performs digit manipulation when sending calls to the PSTN.

B. It defines a telephone number of a voice endpoint or application.

C. It performs least-cost routing for VoIP calls.

D. It determines routes between source and destination devices.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=131

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 132

Partial CompanyVoIP network topology and the configuration information of R1 and R2 are displayed as follows: On the basis of the exhibit. Users are not able to complete a call from

678-555-1212 to 770-555- 1111. Which diagnosis is correct for this problem?

A. Incorrect destination-pattern in router R1

B. Incorrect session-target statement in router R2

C. Incorrect POTS dial-peer statement in router R2

D. Missing no digit-strip on the voip dial peer in router R1

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=132

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 133

Which of the challenges associated with integration requires translations?

A. Voice mail

B. Varying number lengths

C. Specialized services

D. Necessity of prefixes or area codes

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=133

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 134

Hotspot For the following items, which is the most common E&M type used outside North

America?

A. Type lV

B. Type l

C. Type ll

D. Type lll

E. Type V

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=134

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 135

Which worldwide prefix scheme was developed by the ITU to standardize numbering plans?

A. E.164

B. E.114

C. G.114

D. G.164

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=135

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 136

What is the process of formatting a number to a predefined pattern called?

A. Number manipulation

B. Number translation

C. Number conversion

D. Number normalization

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=136

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 137

Which of the following best describes the ALI?

A. An analog trunk that connects the gateway directly to the selective router and is used only for 911 calls

B. A specialized telephony switch that routes calls based on the calling number rather than the called number

C. A database that associates a telephone number to a specific location description

D. A database that determines which PSAP services each geographic area

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=137

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 138

By default, _________ dial peers strip any outbound digits that explicitly match their destination pattern.

A. WAN

B. VoIP

C. POTS

D. PSTN

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=138

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 139

Which item correctly describes the relationships between the feature and the category it belongs?

A. Gateway -1 and 2 CUBE-3 and 4

B. Gateway -1 and 3 CUBE - 2 and 4

C. Gateway-2 and 3 CUBE -1 and 4

D. Gateway -2 and 4 CUBE- 1 and 3

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=139

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 140

Which digit manipulation option is applied globally?

A. Number expansion

B. Digit stripping

C. Digit prefixing

D. Digit forwarding

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=140

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 141

As a Cisco engineer, you work for the Company. When setting up a VoIP call, what is the first thing a gateway router tries to match to a dialed number?

A. Session target

B. Call leg

C. IP route

D. Destination pattern

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=141

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 142

Select a rule that would search and replace a ten-digit number with the internal 2XXX extension.

A. rule 1 /4085552/ /^2/

B. rule 1 /^2/ /4085552/

C. rule 1 /2/ /^4085552/

D. rule 1 /^4085552/ /2/

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=142

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 143

In Cisco IOS, which of the following is associated to each dial peer?

A. Call leg

B. Interface

C. Translation rule

D. Translation profile

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=143

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 144

Hotspot A new business in Great Britain needs to have a PSTN connection that will handle a maximum of 30 inbound and outbound calls at any given time. The customer only has one slot available on the designated PSTN router. Which digital line type will you recommend?

A. ISDN Tl PRl

B. QSlG

C. ISDN El PRl

D. ISDN BRl

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=144

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 145

One best practice is to create a default POTS dial peer with the direct-inward-dial attribute using the __ wildcard as the destination pattern.

A. ^

B. *

C. #

D. .

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=145

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 146

Partial CompanyVoIP network topology and the configuration information on Gateway-A are displayed below:

A. A

B. B

C. C

D. D

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=146

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 147

___________________ is an easy way to overcome the problem of overlapping directory numbers.

A. Site-code dialing

B. Toll-bypass

C. Technology prefixes

D. TEHO

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=147

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 148

Instead of only routing intersite calls over an IP WAN link, __________ also uses the IP WAN link for PSTN calls.

A. Technology prefixes

B. toll-bypass

C. TEHO

D. Site-code dialing

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=148

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 149

Which of the following is defined to include a number of members that were previously defined?

A. Dial tags

B. Dial peer

C. cortags

D. corlist

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=149

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 150

In Unified CME, corlists are directly assigned to what?

A. dial-peer

B. ephone-dn

C. member

D. ephone

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=150

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 151

Which command is used to display corlists and members?

A. show dial-peer

B. show dial-peer cor

C. show corlist

D. show cor

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=151

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 152

Which of the following RAS messages can be sent using either unicast or multicast?

A. ARQ

B. RIP

C. GRQ

D. RRQ

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=152

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 153

Identify four mandatory features of an H.323 gatekeeper. (Choose 4.)

A. Call authorization

B. Admission control

C. Address resolution

D. Bandwidth control

E. Zone management

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=153

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 154

What H.323 gatekeeper feature allows calls to be routed to a specific zone, regardless of the zone prefix in the address?

A. Technology prefix with hop-off

B. Subnet scoping

C. Default technology prefix

D. E.164 registration

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=154

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 155

Identify two methods of LRQ forwarding. (Choose 2.)

A. LRQ static

B. LRQ blast

C. LRQ init

D. LRQ sequential

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=155

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 156

Given the following configuration, what IP address will GK1 use to send and receive RAS messages?

A. 192.168.0.1

B. 172.16.0.2

C. RAS messages will be load balanced between 192.168.0.2 and 172.16.0.2

D. 192.168.0.2

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=156

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 157

What VoIP dial-peer configuration mode command can be used to specify a technology prefix of 2#, indicating that when the dial peer is used as an outgoing dial peer, a 2# will be prepended to the dial string sent to the gatekeeper?

A. gw-type-prefix 2#

B. technology-prefix 2#

C. h323-gateway voip tech-prefix 2#

D. tech-prefix 2#

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=157

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 158

An H.323 gatekeeper maintains a separate gateway list, ordered by priority, for each of its zone prefixes. If a gateway does not have an assigned priority for a zone prefix, what priority does it use as a default?

A. 10

B. 5

C. 32

D. 0

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=158

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 159

How much bandwidth does an H.323 gatekeeper assume will be required by a G.729 call?

A. 24 kbps

B. 16 kbps

C. 64 kbps

D. 8 kbps

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=159

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 160

What parameter of the bandwidth command, used in gatekeeper configuration mode, specifies the maximum amount of bandwidth that can be allocated in a zone?

A. Session

B. Total

C. Remote

D. Interzone

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=160

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 161

Where should RAI be configured?

A. On both a gatekeeper and a gateway

B. On a gateway

C. On a Cisco Unified Communications Manager server

D. On a gatekeeper

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=161

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 162

Cisco UBE features include __________________, ________________, codec filtering, and video interworking. (Choose 2.)

A. Multiple gatekeeper registration

B. Address hiding

C. Protocol interworking

D. Phone registration

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=162

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 163

Protocol interworking interconnects VoIP networks, using the same or different __________ protocols.

A. Signaling

B. Transport

C. Compression

D. Codec

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=163

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 164

Media streams can _______________ or ____________ a Cisco UBE.

A. flow-through, traverse

B. bypass, flow-around

C. flow-through, multiplex acros

D. flow-through, flow-around

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=164

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 165

If codec filtering is not required, a Cisco UBE router also supports ____________ codec negotiations.

A. Dynamic

B. Multiple

C. Null

D. Transparent

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=165

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 166

When deploying Cisco UBE and RSVP-based CAC, ensure the flows that should utilize RSVP are configured for media _______________.

A. Bypass

B. Parity

C. flow-through

D. flow-around

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=166

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 167

When interworking H.323 and SIP, the configuration applied with the allowconnections command is _________________.

A. Bilateral

B. Bidirectional

C. Unidirectional

D. Unilateral

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=167

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 168

Choose the correct command to enable H.323 to H.323 interworking.

A. Allow-connections sip to sip

B. Allow-connections h323 to sip

C. Allow-connections sip to h323

D. Allow-connections h323 to h323

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=168

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 169

Use the ________________ command to configure codec pass-through.

A. codec auto

B. codec transparent

C. codec preference

D. transparent codec

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=169

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 170

A gatekeeper should be configured to route calls between local zones via a Cisco UBE gateway. How can this be achieved?

A. The gateways should route calls to a Cisco UBE gateway instead of a gatekeeper.

B. The gatekeeper should route calls via a local zone that contains a Cisco UBE gateway.

C. The gateway should register with a technology prefix that matches the technology prefix of a Cisco UBE gateway.

D. The gatekeeper should route calls directly via a Cisco UBE gateway.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=170

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 171

DRAG DROP Assume a SIP voice network. Drag each characteristic to the type of SIP call setup the characteristics best describes.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=171

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 172

The following are the original dial peer configurations for routers R1 and R2 : R1 : dial-peer voice 20 voip destination-pattern 408....... session target ipv4: 192.168.2.254 ! R2 dial-peer voice 21 ports destination-pattern 4085554321 port 1/0/1 ! Which phones can call to the other?

A. Only Phone A can call Phone

B.

B. Only Phone B can call Phone A.

C. Both phones can call each other.

D. Neither phone can call the other.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=172

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 173

How are inbound and outbound call legs handled from the perspective of the source router?

A. Only the inbound call leg is established by the source router.

B. Only the outbound call leg is established by the source router.

C. The inbound call leg and outbouond call leg are matched to the same dial peer.

D. The inbound call leg is matched first. Then, once the destination is known, an outbound call leg is established.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=173

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 174

You are the Voice technician at Certkiller.com. The certways network uses VoIP. Your newly appointed certways trainee wants to know what the modes of the playout delay buffer are.

What will your reply be?

A. Percent and Unit.

B. Nominal and Full.

C. Dynamic and Static.

D. Smooth and Serrated.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=174

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 175

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what factors affects audio quality. What will your reply be?

A. Echo and delay variation

B. Infidelity and delay variation

C. Echo and playout delay buffer

D. Infidelity and transmission medium

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=175

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 176

When a call is placed, it is routed toward the destination. Which call legs are created on that router for the call?

A. Long legs

B. Short legs

C. Inbound call legs only

D. Inbound and outbound call legs

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=176

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 177

Which of the following best describes the main difference between G.729 and G.729a?

A. G.729 has higher complexity.

B. G.729 requires a higher bit rate.

C. G.729a has built-in echo cancellation.

D. G.729a has improved speech performance.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=177

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 178

Which of the following parameter is checked first when matching inbound dial peers?

A. Called number (DNIS) with voice-port

B. Calling number (ANI) with answer-address

C. Calling number (ANI) with destination pattern

D. Called number (DNIS) with incoming called-number

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=178

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 179

What is used to translate called (DNIS) and calling automatic number identification (ANI) numbers before routing the call?

A. IR IP internetworking

B. Transitional Pattern

C. PIM Routing

D. Translation Pattern

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=179

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 180

What could happen if the playout delay buffer size is configured too large?

A. The overall echo on the connection may rise to unacceptable levels.

B. The overall delay on the connection may rise to unacceptable levels.

C. The overall stress on the connection may rise to unacceptable levels.

D. The overall volume on the connection may rise to unacceptable levels.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=180

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 181

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has its headquarters in New York and a branch office in Delaware. In the branch office, one VoIP dial-peer has been configured to point to headquarters over a low speed serial link. You want to limit the maximum number of concurrent calls to 3. Which command would you use?

A. interface serial 3/3 ip rsvp bandwidth 3

B. interface serial 3/3 max-con 3

C. dial-peer voice 1000 voip max-conn 3

D. dial-peer voice 1000 voip max-concurrent 3

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=181

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 182

What happens if no incoming dial peer matches a router or gateway?

A. The incoming call leg takes an alternate path.

B. The incoming call leg matches the default dial peer.

C. The incoming call leg sends a busy to the originator.

D. The incoming call leg is denied and the call is dropped.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=182

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 183

If a PC connected to an IP Phone is having trouble obtaining an IP address, which setting on the phone might help resolve the problem?

A. Admin VLAN

B. Spanning Tree

C. Default Gateway

D. Forwarding Delay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=183

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 184

You have all ten digits being sent to your CM from the PSTN (via a gateway). If you have four digit extensions, how do you make sure that the call gets routed?

A. update the Phone Calling Parity mask

B. -change the Route Group configuration

C. configure the GW to only collect four digits

D. change the Network Side/User Side Parameter on the gateway

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=184

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 185

Which of the following statements is correct when discussing how the Cisco CallManager works with IP Phone registration?

A. On initial configuration, an IP phone is assigned a DSNP listing, which it loses when moved.

B. On initial configuration, an IP phone is assigned a directory number (DN), which it loses when moved.

C. On initial configuration, an IP phone is assigned a DSNP, which it maintains wherever it resides.

D. On initial configuration, an IP phone is assigned a directory number (DN)k, which it maintains wherever it resides.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=185

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 186

Which statement is true about VoIP packet loss?

A. Lost packets are simply retransmitted.

B. Even minimal packet loss causes echo.

C. IP phones can reconstruct up to three consecutive loss packets.

D. Codec algorithms can overcome minimal packet loss.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=186

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 187

Which is the best way to achieve a scalable dial plan?

A. Group numbers for a particular area.

B. Variable number of extension digits.

C. Single number prefixing.

D. Hunt groups.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=187

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 188

Which channel carries Q.931 signals in a T1 connection from a PBX to a Cisco gateway?

A. 0

B. 16

C. 24

D. 31

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=188

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 189

What is true about H.323 endpoint call setup?

A. Endpoints always do their own call setup.

B. Endpoints require a gatekeeper to do call setup.

C. Endpoints can either do their own setup or be assisted by a gatekeeper.

D. Endpoints require a proxy server to do call setup.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=189

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 190

What is used in the Cisco implementation of T.37?

A. Special gateways configured as IVRs

B. Special gateways configured as TIFFs

C. Special gateways configured as on-ramps and off ramps

D. Special gateways configured as MTA, MDN, and DSN parameters

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=190

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 191

What is the optimal end-to-end delay that should be achieved in a VoIP network?

A. 20 ms

B. 100 ms

C. 150 ms

D. 400 ms

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=191

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 192

What is the E.164 numbering plan?

A. A proprietary PBX number plan.

B. The IETF North American number plan.

C. The European PBX standard telephony number plan.

D. The ITU worldwide number plan.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=192

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 193

What type of signalling is used for a circuit transmitted within the same channel as the voice?

A. PCM

B. SS7 Signalling

C. In-line Signalling

D. Channel Associated Signalling

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=193

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 194

You are the Voice technician at Certkiller.com. The certways network uses VoIP. Your newly ppointed certways trainee wants to know what the disadvantage of using VoIP rather than

VoFR or VoATM are. What will your reply be?

A. Data can arrive out of sequence.

B. Networks are complicated to design.

C. Data units can arrive out of sequence.

D. Network failures are not automatically found.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=194

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 195

You have a pair of voice enabled routers that have the capability of supporting only medium complexity codecs. You need to conserve bandwidth on WAN links without major impact to call quality. Which codecs will satisfy these requirements? (Choose two)

A. G.729

B. G.729A

C. G.729B

D. G.729.AB

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=195

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 196

What is the most important piece to implement if you are considering a VoIP infrastructure?

A. QoS

B. Reinstallation of the PBX

C. A new Help Desk trained on Voice technologies

D. POTS installation documentation.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=196

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 197

What explains how the Cisco IP SoftPhone uses the Cisco CallManager?

A. The IP SoftPhone does not work with the Cisco CallManager.

B. Cisco IP SoftPhone uses the services of the Cisco CallManager to route calls through an IP telephony network.

C. Any IP SoftPhone plugs directly into the CallManager IPSP jack for onsite support.

D. The IP SoftPhone will use CallManager to reset all voicemail on the PBX.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=197

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 198

Which are three required steps in digitizing voice? (Choose three)

A. Companding the signal.

B. Quantizing the amplitude.

C. Sampling the soundwave.

D. Encoding the results in binary form.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=198

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 199

Your manager asks you for a worksheet defining items that need to be addressed forthe future

VOIP and IP telephone rollout. What items do you put on the worksheet that need to be addresses for the wiring closets? (Choose all that apply.)

A. Switches with Inline Power

B. A 7000 series router to backup the switch with HSRP

C. UPS systems and Backup power

D. Cooling Requirements (a heat profile)

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=199

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 200

From the list below, what allows a Cisco IP phone to detect the absence of audio and therefore does not transmit packets over the network?

A. Ipng

B. PBX Filters

C. Voice Activation Detection

D. DHE

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=200

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 201

When analyzing the WAN for IP Telephone deployment, you need to collect information from the WAN and LAN devices. You need to determine current Bandwidth usage before rolling out a solution. From the analysis you are performing, there are categories you can collect information from. Select two from the list below.

A. Device information, which includes router models, memory, CPU, interface card modules versions and software versions

B. The serial numbers from the Meridian Phone System

C. The existing WAN topology, which includes logical design information and bandwidth subscription rates

D. LAN information as in the make and model of the Remote site closet Nortel equipment

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=201

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 202

Which preference key word assigns top precedence to a dial peer in a hunt-group?

A. 0

B. Priority

C. 1

D. High

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=202

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 203

What are two basic parameters needed to setup a dial peer connected to the PSTN?(Choose two)

A. Voice port

B. Signaling type

C. Interface bandwidth

D. Destination pattern

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=203

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 204

Which field can be manually entered into the database when using the BAT tool, but not when using the TAPS tool?

A. Partiition

B. Directory number

C. Device MAC address

D. Calling Search Space

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=204

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 205

Name two factors that will need to be considered and may provide a hurdle to move forward with your VOIP rollout and IP telephony implementation:

A. Money Flow issues.

B. Business Requirement

C. Technical Constraints

D. Budget constraints

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=205

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 206

You re a CCNP certified employee at Deutsche Telekom. You are working with the abc .com

Telephone Company, in Rammstein Germany, to assist them to set up a simple configuration to demonstrate an FXS-to-PSTN connection across an IP network. The Ethernet interfaces and routing protocols are already configured on both routers. The R1 router will act as gateway to the PSTN to the PSTN and is correctly configured for this task. You are required to add the voice portion to the R2 router. Configure the pots and VoIP dial peers and insure that the pots telephone on the R2 router can reach the PSTN connected to the R1 router. The analog telephone is connected to voice port 1/0/0. The customer uses the access code 9 to dial out the

PSTN. Insure that the R1 and R2 recognize the dialed digits as standard E.164 numbers. The telephone number of the pots telephone connected to the R1 router is 49648455554321. After the configuration is complete you may click on the telephone to check your configuration. If the call is successful, you will get a ringing message and a completed call. If the call is unsuccessful, you will get a busy signal. The R1 router has the following configured ports:

Ethernet: 0/0 172.16.1.11 255.255.255.0 To configure the router click on a host icon that is connected to a router by a serial console cable. Explanation: en config t dial-peervoice 1 pots destination-pattern 6495551212 port1/0/0 dial-peervoice 2 voip destination-pattern +9T sessiontarget ipv4:172.16.1.11 In a distributed call processing model, which three are located at each site? (Choose three.)

A. Gatekeeper

B. Voice messaging

C. Media resources

D. Cisco CallManager cluster

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=206

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 207

In a distributed call processing model, which three are located at each site? (Choose three.)

A. Gatekeeper

B. Voice messaging

C. Media resources

D. Cisco CallManager cluster

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=207

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 208

What can be used not only to restrict dialing, but also to identify a subset of a subset of a wildcard pattern (when using the @ wildcard in the North American Dialing Plan)?

A. An IS sheet

B. A ACL

C. A Route Filter

D. A DN top

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=208

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 209

You are the Voice technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what types of trunks Cisco support with the connection trunk command. What will your reply be?

A. FXS to FXS trunks, FXS to FXO trunks, and FXS to E M trunks

B. FXS to FXS trunks, FXS to FXO trunks, and E M to E M trunks

C. FXS to FXS trunks, FXO to FXO trunks, and E M to E M trunks

D. FXO to FXS trunks, FXO to FXO trunks, and E M to E M trunks

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=209

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 210

hostname R1 ! interface serial0/0 ip address 172.16.1.1 255.255.255.248 ! controller t1 framing esp clock source line linecode b8zs ds0-group 1timeslots 1-24 type e m-wink-start ! voice port 1/0:1 ! dial-peer voice 1 voip destination-pattern 404555..... session-target ipv4:172.16.1.6 ! dial-peer voice 2 pots destination-pattern 201555..... port 1/0:1 hostname

CK2 ! interface serial0/0 ip address 172.16.1.6 255.255.255.248 ! controller t1 framing esp clock source line linecode b8zs ds0-group 1timeslots 1-24 type e m-wink-start ! voice port

1/0:1 ! dial-peer voice 1 voip destination-pattern 201555..... session-target ipv4:172.16.1.1 ! dial-peer voice 2 pots destination-pattern 404555..... port 1/0:1 Your customer has forwarded this diagram and configuration. The customer wishes to have a connection between its PBXs, a

connection that is created and dropped as required. There is one configuration statement missing from each router. What are the two missing statements? (Choose two)

A. Connection trunk 20155510004555... .

B. Connection trunk 4045551200

C. Connection tie-line 4045551200

D. Connection tie-line 2015551000

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=210

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 211

Choose all functions available to you with the IP SoftPhone. (Choose all that apply.)

A. Automatic IPX blocking ASICs

B. Displays caller name

C. Displays the caller address

D. Resets all calls every 1 hour

E. Logs calls to the call log

F. Displays caller phone number

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=211

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 212

You are the network engineer at Certkiller.com. You have configured dial peers in a hunt group for a Support team that answers when the number 5952215 is dialled. The Support team consists of one senior agent and three junior agents. You want the senior agent to receive the incoming call first. Which dial peer should you configure to point to the senior agent?

A. dial-peer voice 1 pots destination-pattern 5952215 port 1/0/0 preference 1

B. dial-peer voice 2 pots destination-pattern 5952215 port 1/0/1 preference 0

C. dial-peer voice 3 pots destination-pattern 5952215 port 1/1/0 preference 9

D. dial-peer voice 4 pots destination-pattern 5952215 port 1/1/1 preference 0

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=212

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 213

With Cisco CallManager Release 3.0, the term "route point" is replaced with which term from the list below?

A. Call list

B. Phone/list

C. Route list

D. IP_PHONE_SET

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=213

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 214

For very low-speed links (those with a link speed of less than 768 K), it is necessary to use techniques that provide link fragmentation and interleaving of packets. This prevents voice traffic from being delayed behind large data frames and hence bounds jitter. What are two techniques that exist for this?

A. Ipng for DSL links

B. LECS for ATM links

C. Multilink PPP (MLP) for serial links

D. FRF.12 for Frame Relay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=214

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 215

You are the network engineer at Certkiller.com. You have configured real-time call control processing on the certways VoIP network. You want to verify this configuration. What command should you use?

A. debug voip rtcp

B. debug call control

C. debug voip ccapi inout

D. debug voip call control

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=215

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 216

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has been using the following dial peer codec command: Codec g729r8 You reconfigure the dial peers with the following command: Codec g729ar8 bytes 10 How will this reconfiguration affect the voice network bandwidth and delay characteristics? (Choose two.)

A. There will be no change.

B. Delay will increase on a per call basis.

C. Delay will decrease on a per call basis.

D. Bandwidth consumption will increase on a per call basis.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=216

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 217

What are two characteristics of a distributed call processing model? (Choose two.)

A. Sites connected via the PSTN

B. Sites connected via the IP WAN

C. Call processing agent at one site

D. Call processing agent at each site

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=217

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 218

Cisco is making every effort to ensure that the gateways, applications, and client produced integrate and operate seamlessly with third party products. From the list below, select which protocols are being used to ensure this effort.

A. H.323

B. Session Initiation Protocol (SIP)

C. Media Gateway Control Protocol (MGCP)

D. All choices are correct.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=218

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 219

When discussing Route Groups, we know that they control specific devices such as gateways.

On which protocols can gateways be based?

A. H.323

B. MGCP

C. IPNCP

D. Skinny Gateway Protocol

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=219

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 220

You are the network engineer at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know how an endpoint determines the address of the gatekeeper. What will your reply be?

(Choose two.)

A. The endpoint issues a GCP.

B. The endpoint issues a GRQ.

C. The endpoint queries the registrar server.

D. The endpoint is preconfigured to recognize the domain name or IP address of its

gatekeeper.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=220

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 221

You are the Voice engineer at Certkiller.com. certways has an H.323 gatekeeper. Your newly appointed certways trainee wants to know what functions are supported by this gatekeeper.

What will your reply be? (Choose four.)

A. It provides services to registered endpoints.

B. It converts an alias address to an IP address.

C. It responds to bandwidth requests and modifications.

D. It provides translation between audio, video, and data formats.

E. It provides conversion between call setup signals and procedures.

F. It limits access to network resources based on call bandwidth restrictions.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=221

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 222

You are the network engineer at Certkiller.com. The certways network is shown in the following exhibit: If the show gatekeeper calls command shows a total of five active calls on the gatekeeper, how many call legs would the show call active voice command display on

GatewayA?

A. 2

B. 5

C. 6

D. 10

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=222

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 223

You are the Voice technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what makes it possible for gatekeepers to communicate with each other. What will your reply be?

A. RTP

B. RAS channel

C. call signaling channel

D. H.245 control channel

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=223

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 224

Your newly appointed certways trainee wants to know what protocol negotiates the codec type for H.323 sessions. What will your reply be?

A. H.225

B. H.245

C. Q.931

D. Q.932

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=224

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 225

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has its offices in London.You are installing a voice gateway. What do you need to verify? (Choose two.)

A. The PSTN standards inEngland.

B. Encryption capabilities legalities.

C. The service provider installing the gateway.

D. Supplementary service including fax and modem.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=225

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 226

You are the network engineer at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what a voice gateway is. What will your reply be?

A. It is a device that connects two dissimilar networks.

B. It is a device that transports voice and restricts data.

C. It is a device that can support only a distributed call processing model.

D. It is a device that cannot be connected to the traditional PSTN network.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=226

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 227

What would Receiving an Alarm Indication Signal of Blue indicate on your T1 connection where your voice traffic is going over?

A. Blue means there is an alarm occurring in the building, it is part of your disaster plan.

B. Blue means there is an alarm occurring on the line downstream from the equipment that is connected to the port

C. There is no blue alarm, only red and yellow.

D. Blue means there is an alarm occurring on the line upstream from the equipment that is connected to the port

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=227

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 228

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know when glare occurs. What will your reply be?

A. When echo cancellers fail to synchronize.

B. When two phones go off-hook at the same time.

C. When two optical wavelengths collide in the same fiber.

D. When both ends of a telephone line or trunk are seized by different users.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=228

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 229

One voice packet is lost between Phone A and Phone B. What will be the result to the listener?

A. The call is terminated.

B. The listener will experience a gap in the received audio stream.

C. The listener will hear the audio normally. Packet loss concealment will make the loss inaudible.

D. The listener will hear the audio out of order when the lost packet is retransmitted.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=229

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 230

What will happen when a network link is oversubscribed?

A. The link goes down.

B. All voice calls suffer.

C. Voice packets are fragmented.

D. Excess voice calls are dropped.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=230

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 231

Your newly appointed certways trainee wants to know what CAC applies to. What will your reply be?

A. Latency

B. Data traffic

C. Voice traffic

D. TCP networks

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=231

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 232

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has its headquarters in New York and a branch office in New Hamshire. You want to configure a permanent connection between the

PBX at headquarters and the PBX at the branch office. The following configuration is used at the New York site: dial-peer voice 20 pots destination-pattern 20 port 1.0:1 dial-peer voice

41 voip destination-pattern 41 session target ipv4:10.2.0.20 The following configuration is used at the New Hamshire site: dial-peervoice 40 pots destination-pattern 41 port 1/0:1 dialpeer voice 20 voip destination-pattern 20 session target ipv4:10.4.1.41 What must be added to the voice port configuration at the New York site?

A. Connection trunk 20

B. Connection trunk 41

C. Connection tie-line 20

D. Connection tie-line 41

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=232

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 233

You are the Voice technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what configuration would define a destination pattern for all of the 1000 and 2000 range of extensions starting with the numbers 555. What will your reply be?

A. 5551...

B. 5552...

C. 555[1-2]...

D. 555[100-200]...

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=233

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 234

certways distributes computer components and has warehouses in New York and Chicago.

Headquarters is located in Washington, DC. To keep costs low, all inside sales associates are located at headquarters. Your want to provide a direct analog telephone connection to the inside sales teams from the pick-up counters at the warehouses. This connection should not require the inside sales teams to dial any digits. One of the warehouses is having a problem with their sales phone. You receive the following output: altwhse#show voice port 1/0:1 Foreign

Exchange Office Type of VoicePort is E M Operation State is DORMANT Administrative

State is UP The Last Interface Down Failure Cause is Administrative Shutdown Description is not set Noise Regeneration is enabled Non Linear Processing is enabled Music On Hold

Threshold is Set to -38 dBm In Gain is Set to 0 dB Out Attenuation is Set to 0 dB Echo

Cancellation is enabled Echo Cancel Coverage is set to 8 ms Connection Mode is plar

Connection Number is 2000 Initial Time Out is set to 10 s Interdigit Time Out is set to 10 s

Call-Disconnect Time Out is set to 60 s Ringing Time Out is set to 180 s Region Tone is set for US What is the cause of the problem?

A. VoicePort type is incorrect.

B. Echo cancellation is enabled.

C. Connection Number is not required.

D. Interdigit Time Out is set to 10 seconds.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=234

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 235

You are the network engineer at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know which features render VAD ineffective. What will your reply be? (Choose two.)

A. Fax

B. CNG

C. Call waiting

D. Music on hold

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=235

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 236

How do a-law and mu-law reduce quantization error?

A. Use smaller step functions at lower amplitudes.

B. Use smaller step functions at higher frequencies.

C. Increase code points at lower amplitudes.

D. Increase code points at higher frequencies.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=236

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 237

What is a logical grouping of directory numbers (DN) and route patterns with similar reachability characteristics when working with IP Telephony?

A. Call Manager

B. CiscoWorks IP set

C. A DSN

D. A Partition

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=237

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 238

What unlocks the 7960 configuration menu?

A. **3

B. **#

C. **4

D. **#*

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=238

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 239

Name two standards that are being adopted from by the telecommunicates industry that are used to communicate between applications such as the Cisco CallManager providing IP PBX functionality and unified products such as the GateServer products acquired through the acquisition of AmtevA. (Select two.)

A. The Java Telephone Application Programmable Interface (JTAPI)

B. The IP Telephone Call protocol (IPTC)

C. The Telephony Application programmable Interface (TAPI)

D. The System Architecture Voice Telephony Architecture (SAVTA)

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=239

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 240

Which network protocols does an IP Phone use to communicate?

A. TCP/IP for both skinny signalling and RTP voice streams

B. UDP/IP for both skinny signalling and RTP voice streams

C. TCP/IP for skinny signalling and UDP/IP for RTP voice streams.

D. TCP/IP for skinny signalling and TCP/IP for RTP voice streams.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=240

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 241

There are six major steps for WAN deployment when preparing IP telephony. From the list below, please select which of the following are valid pre deployment choices.(Choose all that apply.)

A. Choosing Wiring Closets carefully

B. Determining Voice Bandwidht Requirements

C. Assessing Results

D. Selecting the right handset for the IP SoftPhone

E. Analyzing Upgrade Requirements

F. Collecting Information on the Current WAN Environment

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=241

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 242

Before voice and video can be placed on a network, it is necessary to ensure that adequate bandwidth exists for all required applications. To begin, the minimum bandwidth requirements for each major application (for example, the voice media streams, video streams, voice control protocols, and all data traffic) should be summed. This sum represents the minimum bandwidth requirement for any given link, and it should consume no more than what percentage of the total bandwidth available on that link?

A. 25%

B. 50%

C. 100%

D. 75%

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=242

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 243

You need to prefix any outbound number dialled by a user with a 9. Where can you do this?

(Choose two.)

A. In a Route Filter

B. On a Route Pattern

C. On a Translation Pattern

D. On the phone configuration mask

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=243

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 244

Your Manager asks you as the Lead Network Designer to give a status on the VOIP integration project. Your Manager specifically asks what you need to replace the PBX. From the list below, what are you going to need to replace the PBX to roll out the VOIP solution? (Choose all that apply.)

A. TCP/IP

B. Cisco CallManager

C. IPX/SPX compatible

D. IP Telephones

E. All of the answers

F. Cat 4000 s

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=244

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 245

What is the major advantage of designing and placing VoIP and Internet telephony in a clients organization?

A. It is cheap but you still need a PBX regardless

B. The PSTN is doomed to be EOL in 5 years and this is the replacement.

C. It avoids the tolls charged by ordinary telephone service

D. Even without QoS it is much clearer that PSTN technology.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=245

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 246

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what function T-CCS performs. What will your reply be?

A. It allows a PBX to pass signalling to the PSTN switch.

B. It allows a PBX to pass analog signalling to the router

C. It allows a PBX to pass signalling to the router for compression and processing

D. It allows a PBX to pass proprietary signalling to another PBX across the IP network.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=246

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 247

You are the network engineer at Certkiller.com. You to connect a Cisco voice gateway to a

PBX or the PSTN via ISDN (PRI, QSIG, BRI). What are two attributes of the PBX/PSTN switch that must be known to understand which features to configure on the voice gateway to connect successfully to it? (Choose two)

A. Whether Q.921 or Q.931 is supported by the PBX/PSTN switch.

B. Whether Symmetric mode is supported by the PBX/PSTN switch.

C. Which PRI/BRI switch-type is supported by the PBX/PSTN switch.

D. Whether network or user side is supported by the PBX/PSTN switch.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=247

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 248

You are working with a potential customer that would like to integrate its existing PBX telephone system into its IP network. The accompanying figure shows that the customer has two offices that need to be connected to the IP network so that the customer can exchange telephone calls without using the PSTN. Both PBXs are currently connected to T1 ISDN circuits. Which signaling type will allow you to support your customer?

A. QSIG

B. CCS

C. CAS

D. T-CCS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=248

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 249

Which statement is an example of in-band signaling?

A. Uses a single channel for synchronization and hook status.

B. Transports synchronization signals within the voice channel.

C. Carries hook status in a dedicated signaling channel.

D. Robs bits from some frames to provide signaling states.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=249

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 250

You are the network technician at Certkiller.com. VoIP is implemented on the certways network. Your newly appointed certways trainee wants to know what this implementation uses to carry the payload across the network. What will your reply be?

A. Only RTP

B. Only UDP

C. UDP inside RTP

D. RTP inside UDP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=250

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 251

In a VoIP environment when speech samples are framed every 20 ms. A payload of 20 bytes is generated. Assuming a total packet length of 60 bytes, what is the length of the packet header if cRTP is deploued without redundancy checks?

A. 1 byte

B. 2 bytes

C. 3 bytes

D. 4 bytes

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=251

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 252

What does the PBX use to determine the destination of a call?

A. An ISDN ANI packet

B. A blocked/permitted call list

C. An analysis of the dialled digits

D. Historic requests from the specific phone extension

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=252

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 253

Which of the following is the worst-case compression delay for CD-ACELP?

A. 2.5 ms

B. 5 ms

C. 7.5ms

D. 20 ms

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=253

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 254

What type of connection is considered a call leg?

A. A digital connection

B. A virtual connection

C. A logical connection

D. A physical connection

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=254

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 255

To which layer of the OSI model does Q.921 signaling equates to in ISDN?

A. Session

B. Network

C. Transport

D. Data-Link

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=255

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 256

certways has a PBX at corporate HQ and one at a branch office. You to replace the PBX-to-

PXB TDM trunk connection with IP connectivity. The PBXs use proprietary signalling method. The following is a partial configuration of the HQ router that connect to the PBX: controller t1 1/0 ds0-group 1 timeslots 1-24 type ext-sig dial-peer voice 1 voip destinationpattern 1001 session target ipv4:10.10.0.1 dial-peer voice 2 pots destination-pattern 2001 port 1/0:1 connection trunk 1001 Which command is missing from the above configuration?

A. Transparent-ccs in the voice port configuration

B. Signal wink-start in the controller t1 configuration

C. Auto-cut-through in the pots dial peer configuration

D. Codec clear-channel in the voip dial peer configuration

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=256

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 257

You are the network engineer at Certkiller.com. The certways ISDN network has two PBX systems from different manufactures. Which protocol allows functionality between these two

PBX systems?

A. QSIG

B. Q.921

C. Q.931

D. T-CCS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=257

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 258

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know which application conveys fax using T.37 fax relay. What will your reply be?

A. IVR

B. TCL

C. TIFF

D. SMTP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=258

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 259

certways sells managed IP Phone service to businesses in multi-tenant units. certways has

POPs in many cities, so all of their dial peer patterns are based on 10 digit numbers. Users dial

9 for local calls, followed by the 7 digital local number. The following dial peer has been configured in a New York POP: dial-peer voice 595 pots destination-pattern 595 port 1/0:24

A user dials a local number, 9-638-4422. What command must be configured in the gateway to allow the call to complete?

A. prefix 595

B. forward-digits 7

C. rule 1 9.......595.......

D. num-exp 9.......595.......

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=259

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 260

IP Telephony uses which protocol that does not accommodate re-transmission?

A. RIP (Routing Information Protocol)

B. IP (Internet Protocol)

C. RTP (real time protocol)

D. TCP (Transmission Control Protocol)

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=260

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 261

When placing a call from an IP Phone to another IP Phone, how is ringback generated?

A. CallManager generates an RTP stream to play ringback on the originated phone.

B. CallManager sends a command to the originating IP Phone to play ringback locally.

C. The originating IP Phone plays ringback locally until the RTP stream has been established.

D. The phone is connected to an audio file server that generates the inband ringback tones.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=261

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 262

What is the most probable cause of jitter?

A. Variable delay

B. Dropped packets

C. Impedance mismatch

D. Excessive delay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=262

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 263

When an IP phone says "Configuration CM List", what is it doing?

A. Downloading a .cnf.xml file via TFTP

B. Retrieving the OS79XX.txt files from TFTP

C. Downloading the application load from the TFTP server

D. Attempting to register with the first two CallManagers onits list of configure

CallManagers

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=263

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 264

Name two sensitivities that Voice traffic has that data traffic is not necessarily affected by.

A. TPI

B. RFI

C. Delay

D. Jitter

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=264

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 265

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what does the connection tie-line command emulates. What will your reply be?

A. A temporary connection to a PBX.

B. A permanent connection to a PBX.

C. A temporary connection to the PSTN.

D. A permanent connection to the PSTN.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=265

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 266

Your customer would like to investigate converging voice and data on their existing T1 Frame

Relay WAN link between R1 and R2. The following applications are consuming no more bandwidth than what is in the list on this segment of the network. T1 link 1536 Kbps e-mail 75

Kbps Internet 200 Kbps Oracle 500 Kbps FTP 250 Kbps Total 1025 Kbps The customer has allocated 25% of the WAN link for routing updated and other overhead. Assuming 6 bytes overhead for Frame Relay, no cRTP and using the G.729 codec, how many calls could be placed on this link?

A. 2 calls

B. 3 calls

C. 4 calls

D. 5 calls

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=266

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 267

You have set up Call Admission Control for a customer between their headquarters and manufacturing facility over their Frame Relay WAN. You are using the G.726r16 codec with a

40 byte sample, CRTP without CRC, and 90 kbps configured as the maximum bandwidth for

CAC to use. What will happen when 7 calls try to call the remote office?

A. All the calls will go through without any quality issues.

B. Only 4 calls will go through and the remainder will get a reorder tone.

C. Six calls will go through, and the seventh call will be placed on hold until bandwidth is available.

D. Three calls will cross the Frame Relay WAN link, and four will use the PSTN withAAR.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=267

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 268

You have designed a complex dial plan using digit manipulation. Given the following snippet of your configuration file, what action would you expect to result when a call beginning with the digits "5501" is received? dial-peer voice 1 pots destination-pattern 5501... ... prefix port

1/0/0

A. A nine digit number beginning with 5501 will be forwarded.

B. A ten digit number beginning with 5501 will be forwarded.

C. A nine digit number beginning with 5501612 will be forwarded.

D. A ten digit number beginning with 5501612 will be forwarded.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=268

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 269

You are the network technician at Certkiller.com. VoIP is implemented on the certways network Your newly appointed certways trainee wants to know what is used to carry VoIP

voice packets on this network. What will your reply be?

A. ICMP/IP

B. RTP/TCP

C. RTP/UDP

D. STP/UDP

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=269

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 270

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what TCP s reliable deliver service provides. What will your reply be?

A. Connectionless service, flow control, sequenced delivery, and automatic error recovery

B. Flow control, sequenced delivery, automatic error recovery, and transmission window management

C. Unregulated send rate, automatic error recovery, and transmission window management

D. Connectionless service, unregulated send rate, automatic error recovery, and transmission window management

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=270

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 271

You are the Voice technician at certways , Inc. You want to deploy an IP telephony solution for the company. The certways network is currently a traditional LAN/WAN based on Frame

Relay. Your CEO has read about the issues of converging both data and voice traffic onto a single network. She is concerned about the quality of their calls that need to cross the WAN in particularly. What would you need to implement to ensure QoS for VoIP over Frame Relay?

A. Traffic shaping, priority queuing, Call Admission Control, and Class Based

Weighted Fair Queuing

B. Traffic shaping, priority queuing, Call Admission Control, and Weighted Random

Early Detection

C. Fragmentation, traffic shaping, priority queuing, Low Latency Queuing, and link efficiency with cRTP.

D. Fragmentation, traffic shaping, priority queuing, Call Admission Control, and

Weighted Random Early Detection

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=271

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 272

You are the network engineer at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know which functions use UDP as their transport mechanism. What will your reply be?

(Choose two)

A. RTP

B. RAS control function

C. call signaling function

D. H.245 control function

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=272

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 273

What does gateway require to function as a translating gateway?

A. The capacity to translate the audio.

B. The ability to recognize the call control procedures of both connecting endpoints.

C. The ability to establish separate RTP sessions with the originating and terminating endpoints.

D. The ability to recognize the call control procedures for at least one of the connecting endpoints

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=273

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 274

You are the Voice engineer at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what compressed RTP does. What will your reply be?

A. It significantly reduce packet delay

B. It significantly reduce total bandwidth

C. It significantly reduce Frame Relay overhead

D. It significantly reduce the total number of packets

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=274

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 275

You are the network engineer at Certkiller.com. You are implementing Frame Relay traffic shaping on the certways network. Your newly appointed certways trainee wants to know why

Frame Relay traffic shaping is important. What will your reply be?

A. It ensures that excess traffic above the CIR on the link is dropped.

B. It ensures that voice packets are not trapped behind large data packets.

C. It ensures that the priority of the voice packet is higher than the data packets.

D. It ensures that excess traffic above the CIR on the link is not dropped, but is buffered and sent when there is capacity on the link.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=275

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 276

You are the network engineer at Certkiller.com. You want to verify the registration of the gateway with the call agent. Which show command should you use?

A. show mgcp

B. show call agent

C. show gateway mgcp

D. show endpoint mgcp

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=276

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 277

What identifies an MGCP endpoint?

A. A two part identifier that consists of thetelephone number and local name of the user.

B. A two part identifier that consists of thetelephone number and remote name of the user.

C. A two part identifier that consists of the domain name of the user and the IP address of the gateway.

D. A two part identifier that consists of the local name of the user and the domain name of the gateway.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=277

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 278

What is the function of a SIP location server?

A. Resolves active endpoint addresses

B. Routes service requests

C. Acquires active endpoint addresses

D. Resolves text addresses to IP addresses

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=278

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 279

Given the SIP network shown in the diagram identify which three actions are initiated by the

UAC (user agent client)? (Choose three)

A. Initiates a SIP requests.

B. Originated the BYE method to indicate call termination.

C. Originates the ACK method to indicate that it has receives a response to its invitation.

D. Contacts the user when a SIP invitation is receives.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=279

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 280

Which characteristic is true about SIP protocol messages?

A. Binary

B. Text-based

C. Numeric

D. Encrypted

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=280

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 281

Upon which protocol model is the SIP protocol based?

A. HTML

B. H.323

C. Q.931

D. HTPP/WWW

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=281

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 282

Which type of signaling is DTMF?

A. Supervisory

B. Route

C. Informational

D. Address

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=282

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 283

With regard to SIP and SDP, which of the following statements is true?

A. SIP is similar to RAS and SDP is similar to RTP

B. SIP is similar to RTP and SDP is similar to RAS

C. SIP is similar to H.225 and SDP is similar to H.245

D. SIP is similar to H.245 and SDP is similar to H.323

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=283

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 284

You are the network engineer at Certkiller.com. You are configuring a connection to a SIP proxy server. Which command would you use to specify the IP address of the server?

A. sip-ua sip-server ipv4:1.2.3.4

B. sip-ua sip-server target:1.2.3.4

C. dial-peer voice 1 voip session target sip:1.2.3.4

D. dial-peer voice 1 voip session target sip-server:1.2.3.4

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=284

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 285

Which of the following call control models are based on decentralized call control? (Choose two.)

A. SIP

B. CAS

C. H.323

D. Q.931

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=285

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 286

How is CAS different on E1 and T1?

A. T1 has more signaling channels.

B. E1 CAS signaling is out-of-band while T1 is in-band.

C. E1 uses robbed-bit signaling.

D. T1 uses the D channel for CAS signaling.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=286

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 287

In the connection between a Cisco router and an E M port on a PBX, which side is generally the Cisco side?

A. Loop start

B. Trunk circuit

C. Switch port

D. Signaling unit

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=287

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 288

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know which signal types are used by E M. What will your reply be?

A. Wink start, delay start, and loop start

B. Wink start, loop start, and immediate start

C. Wink start, delay start, and immediate start

D. Delay start, and loop start, and immediate start

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=288

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 289

In an effort to consume less bandwidth across the WAN, the decision was made at certways to change the voice packet size. They changed from two voice frames per packet to one voice frame per packet. What effect did this have on certways s voice traffic?

A. Per call bandwidth consumption decreased and end-to-end delay increased.

B. Per call bandwidth consumption increased and end-to-end delay decreased.

C. Per call bandwidth consumption decreased and end-to-end delay decreased.

D. Per call bandwidth consumption increased and end-to-end delay also increased.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=289

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 290

You have been forwarded some questions by a prospective VoIP customer who would like to know the Cisco default sample size for the G.729 codec. What is it?

A. 40 ms

B. 30 ms

C. 20 ms

D. 10 ms

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=290

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 291

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has its headquarters in New York and branch offices in Delaware, Detroit and Denver. certways has a traditional time-division multiplexing (TDM) based network with automated call distribution (ACD) private branch exchanges (PBX) and desktop systems. You want to add an IP telephony solution to the certways network. What will enable server and agent-level IP telephony to coexist with the existing network?

A. IPCC

B. XLD-t

C. PBX-R

D. CiscoWorks

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=291

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 292

What component can be used to compensate for jitter?

A. FIFO queuing

B. Ethernet hubs

C. DSP algorithms

D. Playout delay buffer

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=292

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 293

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has an IP network. Your newly appointed certways trainee wants to know which issues would adversely affect voice quality on the certways network. What will your reply be?

A. Jitter, delay, and packet loss

B. Jitter, prioritization, and acknowledgment

C. Prioritization, delay, and delivery guarantee

D. Packet loss, acknowledgment, and delivery guarantee

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=293

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 294

In accordance with the G.114 standard, which of the following delay ranges is acceptable?

A. 0 - 150 ms

B. 0 - 250 ms

C. 0 - 300 ms

D. 0 - 400 ms

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=294

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 295

Which application allows you to communicate to multiple remote offices simultaneously?

A. IP Phone

B. IP Centrex

C. Toll Bypass

D. Hoot and Holler

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=295

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 296

Which of the following is the correct formula for encoding PCM?

A. 2 states per bit x 8000 Hz frequency coded into 4 bits = 64 kbps

B. 8000 Hz frequency encoded in 4 bits, each expanded by two = 64 kbps

C. 3400 Hz voice frequency represented in 8 bits x 2 states per bit = 56 bkps

D. 4000 Hz frequency sampled at two times the frequency and each sample is represented in 8 bits = 64 kbps

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=296

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 297

Your newly appointed certways trainee wants to know what CAC applies to. What will your reply be?

A. Latency

B. Data traffic

C. Voice traffic

D. TCP networks

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=297

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 298

In a campus network, which of the following are categories for QoS?

A. Separation of queues, queue scheduling, and pruning of queues

B. Pruning of queues, and marking control and management traffic

C. Queue scheduling, pruning of queues and marking control and management traffic

D. Separation of queues, queue scheduling, and marking control and management traffic

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=298

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 299

Which tool can be applied to the Campus Switches to help eliminate traffic congestion?

A. RDP

B. CDP

C. LMI

D. QoS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=299

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 300

You are the Lead Network Engineer for your company. Your manager asks what needs to be upgraded on the Network to begin Preparing for the VOIP upgrade. Your Network Campus

Consists of One Core Rack of Cat 4000 Switches and 4 closets with BayStack and Synoptics hubs. IP phones will be placed on every desk of the organization and the entire Campus is wired with Cat 5e. From the list below, what needs to be done? (Choose one.)

A. Upgrade all the Wire to Cat 6

B. Install 7200 VXR s in Every Close to Route all IP traffic to the Core Switch

C. Upgrade the Cat 4000 s to 6000 series

D. Upgrade all the Hubbed gear with Cat 4000 series Switches

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=300

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 301

Which of the following QoS measures affect the outbound queue when implemented? (Choose three.)

A. LLQ

B. RSQ

C. WFQ

D. CBWFQ

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=301

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 302

You are using class-based weighted fair queuing (CBWFQ) to manage queues in your network

Voice quality has been inconsistent over lower speed WAN links and users have been complaining. You have decided to configure low latency queuing (LLQ) on the lower speed links to help improve voice quality in the network. Which three of the following steps should you take to implement LLQ in the network? (Choose three)

A. Ensure voice traffic is marked with a value EF in the DSCP.

B. Assign voice traffic control protocol traffic to its own queue with a DSCP value of

AF31.

C. Assign all voice traffic to the priority queue in LLQ.

D. Assign all non time-sensitive, nonvoice traffic to a default queue with a DSCP value of 0.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=302

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 303

You are the network engineer at Certkiller.com. certways is using LLQ on the serial interface

3/3 on the certways router. You want to verify the status if LLQ on the interface. Which command would you use?

A. show class 11q

B. show interface serial 3/3

C. show queue interface serial 3/3

D. show policy-map interface serial 3/3

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=303

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 304

On what is traffic engineering for voice based?

A. Peak of service.

B. Class of service.

C. Grade of service.

D. Speed of service.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=304

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 305

Given the network shown in the exhibit, select the recommended QoS configuration for the slow speed WAN segment connecting the campus and branch office.

A. LLQ Voice traffic marked as EF Voice control traffic marked as AF31 Implement

Admission Control

B. CBWFQ Voice traffic marked as EF Implement policing on input Non-time sensitive traffic marked as Best Effort

C. LLQ Voice traffic marked as AF Implement policing on input Non-time-sensitive traffic marked as Best Effort

D. CBWFQ Voice traffic marked as AF Voice control traffic marked as AF31

Implement Admission Control

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=305

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 306

Considering only the delays actually shown in the exhibit, how will the proposed network meet the G.114 recommendation for one-way delay?

A. Unacceptable for general network purposes

B. Acceptable for most user applications

C. Acceptable, provided administrators understand implications

D. Unacceptable for voice, but acceptable for time-sensitive transaction processing

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=306

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 307

Examine the following PBX system parameters: The calling side seizes the line by going offhook on its E-lead and sends information as DTMF digits. The voice path is 4-wires, and the voice enabled router is in another building from the PBX. Select the correct set of commands to allow communication between a voice enabled router and a PBX.

A. voice port 1/0/0 signal immediate-start operation 4-wire type 2

B. voice port 1/0/0 signal delay-dial operation 4-wire type 1

C. voice port 1/0/0 signal wink-start operation 4-wire type 3

D. voice port 1/0/0 signal immediate-start operation 4-wire type 4

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=307

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 308

Which device is used to allow an H.323 stream to transit a firewall?

A. Gatekeeper

B. Gateway

C. Proxy

D. MCU

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=308

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 309

Refer to the graphic for IP addresses and telephone numbers. You are working with a customer that is opening a small sales office in R2. You would like to be able to have the user in R2 be able to dial into the PBX in R1 over the IP WAN. The R1 PBX uses loop start, a two-wire operation, and DTMF dialing. Please choose the correct FXO port configuration for R1.

A. voice port 1/0/0 signal loop-start operation 2-wire dial-type dtmf

B. voice port1/1/1 destination 2015551212 signal loop-start operation 2-wire type 1 dial-type dtmf

C. voice-port 1/0/0 session target ipv4:172.16.1.1 destination 2015551212 signal loopstart f dial-type dtmf

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=309

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 310

Which problem does a-law and mu-law address?

A. Quantization produces distortion at higher frequencies

B. Encoding loses signal integrity at lower frequencies

C. Quantization produces higher signal-to-noise ratios at smaller amplitudes

D. Encoding produces greater signal loss at higher amplitude

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=310

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 311

Which will provide your IP Phones with an IP Address?

A. The technician, it has to be statically assigned.

B. Any DHCP server

C. The Cisco CallManager DHCP snap-in with CiscoWorks.

D. IP Phones do not need an IP address.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=311

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 312

If the Cisco SIP server shown in the exhibit is used only for SIP redirect call setup, which two types of operating environments can be used for the server? (Choose two.)

A. Linux (Redhat)

B. Windows

C. Solaris

D. Exchange

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=312

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 313

A network has the following characteristics: * the use of the G.711 codec with codec speed of

64kbps * a 160-byte sample size * the use of Frame Relay without compressed Real-Time

Transport Protocol (CRTP) * FRF.12 with 6 bytes of overhead What minimum WAN bandwidth would be required to support three simultaneous VoIP calls?

A. 247200 bps

B. 19200 bps

C. 79200 bps

D. 51600 bps

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=313

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 314

What is the purpose of RTCP?

A. Provides monitoring and control for RTP flows

B. Provides RTP header compression

C. Passes RTP route status information

D. Provides RTP with packet retransmission

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=314

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 315

What is the approximate frequency range of human speech?

A. 20 Hz to 20,000 Hz

B. 40 Hz to 15,000 Hz

C. 200 Hz to 9000 Hz

D. 600 Hz to 5400 Hz

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=315

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 316

Exhibit: The illustration above shows the timing and order of arrival of voice packets at the end device. Each voice packet contains 20 ms of voice datA. Assuming a play-out buffer of 20

ms, what will happen to voice packet number 3?

A. It will be played out in its proper location.

B. It will be played out in the order it is received.

C. It will be dropped and treated as a lost packet.

D. Immediately moved to the front of the play-out buffer.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=316

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 317

In T1 CAS, where are the signaling states and control features carried for Super Frame robbedbit signaling?

A. 6th and 12th frame

B. 6th, 12th, 18th, and 24th frame

C. The first and seventeenth time slot

D. The first and sixteenth time slot

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=317

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 318

What is the process of assigning audio amplitude to a unique digital code word?

A. Linear prediction

B. Encoding

C. Sampling

D. Quantization

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=318

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 319

Refer to the exhibit. Lighthorse Equine Management would like to investigate converging voice and data on their existing T1 Frame Relay WAN link between R1 and R2. Currently the following lists ofapplications are consuming no more bandwidth than what is listed on this segment of the network. T1 link 1536 kbps e-mail 75 kbps internet 200 kbps Oracle 500 kbps FTP 250 kbps Total 1025 kbps The customer has allocated 25% of the WAN link for routing updates and other overhead. They would like to increase the number of samples encapsulated in each PDU to 40 ms. You have calculated 6 bytes of overhead for Frame Relay, no cRTP,and the use of the G.711 codec. How many simultaneous calls could be placed on this link?

A. 0 calls

B. 1 call

C. 2 calls

D. No more than 5 calls

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=319

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 320

Which organization approved the H.323 standard?

A. ITEF

B. IEEE

C. FEMA

D. ITU

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=320

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 321

When they are booted, the Cisco Access Digital Trunk Gateway DT-24+, the Cisco Access

Digital Trunk Gateway DE-30+, and the Catalyst 6000 digital gateway are provisioned with

Cisco CallManager location information. When these gateways initialize, a list of Cisco

CallManager s, referred to as a ______________ is downloaded to the gateways.

A. Cisco IPSP group

B. Call managed Cisco redundancy group

C. IPNC redundancy group

D. Cisco CallManager redundancy group

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=321

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 322

You are the VoIP engineer at Certkiller.com. A certways user complains that she gets a busy tone instead of a dial tone when she tries to call another user. You want to troubleshoot this problem. What command should you use?

A. show voice dsp

B. show voice path

C. show voice connection

D. show voice port summary

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=322

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 323

Which device listed below has an intelligent power management system that grants or denies power to various system components based on power availability in the system for use with IP telephony?

A. Cisco 7309 VXD Router

B. Cisco Works plug in

C. CallManager

D. Catalyst 6000 switch

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=323

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 324

What Cisco Catalyst Switch command produces the following inline power output? Defalut

Inline Power allocation per port: 10.00 Watts (0.23 Amps @42V) Port InlinePowered

PowerAllocated Admin Oper Detected mWatt mA @42V ---- ---- ---- ---- ---- 7/1 auto off no

0 0 7/2 auto on yes 5040 120 7/3 auto faulty yes 12600 300 7/4 auto deny yes 0 0 7/5 off off no 0 0

A. show cam inlinepower <mod>|<mod/port>

B. show port inline <mod>|<mod/port>

C. show port inlinepower <mod>|<mod/port>

D. show port power <mod>|<mod/port>

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=324

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 325

Recently, the group of the certways network designers have been deploying a new network.

The customer needs to configure a CAS E M circuit that will support inbound and outbound

DNIS and inbound ANI. Which configuration will accomplish this task?

A. ds0-group 0 timeslots 1-24 type none

B. pri-group timeslots 1-24

C. ds0-group 0 timeslots 1-24 type e m-fgd

D. ds0-group 0 timeslots 1-31 type r2-digital r2-compelled ani

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=325

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 326

What are two constraints that you may encounter when trying to design a IP Telephone infrastructure?

A. Upper level management acceptance

B. Budgetary Constraints

C. STP reliability

D. IP convergence

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=326

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 327

What is the biggest issue affecting voice transport when you implement IPSec VPNs in a converged network?

A. Hop count.

B. Using G.729 as the codec.

C. Throughput considerations.

D. Ensuring only software encryption is running.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=327

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 328

What factors must be considered in the overall design when implementing an IPSec VPN for transport of voice?

A. Port numbers and added delay.

B. Added delay and added overhead.

C. Port numbers and longer dial plan.

D. Port numbers and added overhead.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=328

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 329

What will be the outcome of an incoming VoIP call arriving at CK2 from CK1, given the following router configurations? CK1 Configuration dial-peer voice 1 pots destinationpattern 1111 port 1/0/0 CK2 Configuration dial-peer voice 1 pots destination-pattern 2222 port 1/0/0 ! dial-peer voice 2 voip destination-pattern 1111 session-target ipv4:172.16.1.1

A. The call setup will proceed by matching dial-peer 1 pots, but will have one-way audio.

B. The call setup will fail.

C. The call setup will proceed and audio path will be established by matching the inbound call to the default dial peer.

D. The call setup will proceed, but will have no audio path.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=329

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 330

Use the exhibit to answer the following questions. When a call is placed from extension 1001 to 555-2212, which outbound dial peer is matched?

A. dial-peer voice 5 voip destination-pattern55[1-5]5[01][0-4].

B. dial-peer voice 1 voip destination-pattern 55[0-1]0[1-3]..

C. dial-peer voice 2 voip destination-pattern .!5551978

D. dial-peer voice 3 voip destination-pattern .T

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=330

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 331

You are the network engineer at Certkiller.com. certways has its headquarters in New York and branch offices in Delaware, Detroit and Denver. You have deployed VoIP over the certways

WAN. certways user at headquarters complain that early in the day, the quality of calls between headquarters and the branch offices is very good, but as the day progresses and more calls are placed to the branch offices, the quality degrades. The certways network is using

RSVP. The WAN bandwidth to the branch offices allows 4 calls to the Delaware office, 6 calls to the Detroit office, and 8 calls to the Denver office. You want to verify the configuration of

Call Admission Control on the headquarters router. What command should you use?

A. show call cac conf

B. show call rsvp-sync logs

C. show call rsvp-sync conf

D. show call rsvp-sync stats

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=331

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 332

On the MOS scale, what does a 5 represent?

A. Poor

B. Fair

C. Average

D. Excellent

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=332

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 333

certways has its headquarters in New York and branch offices in Delaware, Detroit and

Denver.Each office has an analog phone at each location. These phones are connected to an

FXS port on the on-site router. The Finance department at the Denver office is unable to make

any phone class from these analog phones. You receive the following output: 2611#s voice port 1/0/0 Foreign Exchange Station 1/0/0 Slot is 1, Sub-unit is 0, Port is 0 Type of VoicePort is FXS Operation State is DORMANT Administrative State is UP No Interface Down Failure

Description is not set Noise Regeneration is enabled Non Linear Processing is enabled Non

Linear Mute is disabled Non Linear Threshold is -21 dB Music On Hold Threshold is Set to

38 dBm In Gain is Set to 0 dB Out Attention is Set to 3 dB Echo Cancellation is enabled

Echo Cancellation NLP mute is disabled Echo Cancellation NLP threshold is -21 dB Echo

Cancel Coverage is set to default Playout-delay Mode is set to default Playout-delay Nominal is set to 60 ms Playout-delay Maximal is set to 200 ms Playout-delay Minimum mode is set to default, value 40 ms Playout-delay Fax is set to 300 ms Connection Mode is normal

Connection Number is not set Initial Time Out is set to 10 s Interdigit Time Out is set to 10 s

Call Disconnect Time Out is set to 60 s Ringing Time Out is set to 180 Wait Release Time

Out is set to 30 s Companding Type is u-law Region Tone is set for US Analog Info Follows:

Currently processing none Maintenance Mode Set to None (not in mtc mode) Number of signaling protocol errors are 0 Impedance is set to 600r Ohm Station name None, Station number None Voice card specific Info Follows: Signal Type is groundStart Ring Frequency is 25 Hz Hook Status is On Hook Ring Active Status is inactive Ring Ground Status is inactive Tip Ground Status is inactive Digit Duration Status is inactive Digit Duration Timing is set to 100 ms InterDigit Duration Timing is set to 100 ms No disconnect acknowledge

Ring Cadence is defined by CPTone Selection Ring Cadance are [20 40] * 100 msec 2611#

What is the cause of this problem?

A. The cptone is incorrect

B. The dial-type is incorrect

C. The signal type is incorrect

D. The playout-delay is incorrect

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=333

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 334

Which type of delay is caused by the line speed of the interface?

A. Queuing delay

B. Serialization delay

C. Propagation delay

D. Packetiziation delay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=334

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 335

What is the key element in call admission control when interconnecting CallManager sites via the IP WAN?

A. Gatekeepers

B. Voice messaging

C. Media resources

D. Call processing agents

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=335

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 336

What does the Digit Discard Instruction of PreDot do to the pattern 9.2148134444?

A. Prefix a 9 before the "-" if none is dialled

B. Discard 2148134444 and send the 9 access code

C. Only collect the first four digits counting right to left.

D. Change it to 2148134444 before presenting it to the PSTN

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=336

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 337

What from the list below combines voice mail, e-mail, and fax into a single application suite where a single application can be used to store and retrieve entire suite of message types?

A. PBSX Listing

B. Name Resolution IPTC

C. Call Manager 3.01

D. Unified messaging

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=337

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 338

Which gateway interface connects to the standard station port of a PBX?

A. FXS

B. E M

C. POTS

D. FXO

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=338

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 339

A 9 digit number must be dialed to reach numbers on the PSTN. What process makes sure that the first 9 digit is not transmitted as part of the called number?

A. Digit alternating

B. Digit masking

C. Digit manipulation

D. Digit seizing

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=339

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 340

You are the network technician at Certkiller.com. Your newly appointed certways trainee wants to know what the attributes of a scalable dialing plan are. What will your reply be?

(Choose four)

A. Logic distribution

B. Hierarchical design

C. Simplicity in provisioning

D. Reduction in pre-dial delay

E. reduction in post-dial delay

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=340

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 341

Which file does the BAT tool use to import users into the CallManager database?

A. CSV

B. Microsoft Word

C. Microsoft Excel

D. Tab-delimited text file

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=341

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 342

When the Directories button on the 7960 phone is pressed, what does the 7960 use to retrieve the Dirctory information?

A. XML

B. SQL

C. LDAP

D. Skinny

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=342

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 343

Which two tools are most appropriate for configuring 4,000 IP Phones prior to deploying the phones and allow phones to auto register? (Choose two.)?

A. ART

B. BAT

C. AST

D. TAPS

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=343

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 344

When does an IP Phone receive the ring tones on the phone?

A. The phone downloads the wave file on boot.

B. The phone downloads based upon user selection.

C. The phone downloads the wave file on every request.

D. The phone downloads based on CallManager request.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=344

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 345

DRAG DROP Drag each of the dial peers on the left to the phone number that it would match on the right.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=345

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 346

DRAG DROP Drop

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=346

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 347

DRAG DROP Drop

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=347

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 348

Refer to the exhibit. Your customer wants to converge the existing PBX network with the IP network. The three remote offices have various types of PBXs. The customer is using a combination of tie-lines and trunks to connect the PBXs today. Which kind of connection should be implemented to allow calls to be placed from 201-555-1000 to 727-555-1000 so that when the call is completed, network resources are returned for other uses?

A. PLAR

B. trunk

C. tie-line

D. answer-mode

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=348

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 349

Refer to the exhibit. A QoS strategy has already been deployed on the LAN. Choose three

WAN QoS best practices that should be used over the WAN link. (Choose three.)

A. Implement NBAR.

B. Implement admission control.

C. Mark voice traffic as EF in DSCP.

D. Mark voice traffic highest priority in 802.1p.

E. Use cRTP to maximize bandwidth utilization.

F. Configure access switches to trust traffic from IP phones.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=349

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 350

Refer to the exhibit. Highland Park Property Development is integrating a Cisco Unified

Communications Manager Express system with the existing PBX via an E1 QSIG trunk. After the initial configuration, no calls can be placed from IP phones to PBX phones. How can this problem be resolved?

A. Increase the ISDN T302 timer to allow more time for call setup.

B. Add the command isdn negotiate-bchan to the serial interface.

C. Add the command isdn contiguous-bchan to the serial interface.

D. Change the channel selection order from descending to ascending.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=350

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 351

Which path selection mechanism lets you choose either the even or odd channels first?

A. hunt groups

B. trunk groups

C. tailend hopoff

D. Call Admission Control

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=351

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 352

Which mechanism do you use to implement calling privileges on Cisco Unified

Communications Manager Express?

A. CoS

B. QoS

C. CAC

D. COR

E. SRST

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=352

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 353

In which three RAS messages is the technology prefix sent? (Choose three.)

A. GRQ

B. RRQ

C. RCF

D. IRR

E. IRQ

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=353

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 354

Refer to the exhibit. The Acme Corp. is deploying a CUBE. As a component of protocol interworking between RR Industries and the ITSP, they need to configure at least two dial peers. When the IP WAN is functional, Acme Corp. wants to use 5-digit dialing to RR

Industries. Which three dial peers will complete the configuration for Acme Corp.? (Choose three.)

A. dial-peer voice 50 voip destination-pattern 50... session protocol sipv2 session target ipv4: 192.168.100.100

B. dial-peer voice 1000 voip destination-pattern 51... session protocol sipv2 session

target ipv4: 192.168.100.100

C. dial-peer voice 91 voip session protocol sipv2 destination-pattern 91T... session target 10.1.100.1 dtmf-relay rtp-nte digit-drop h245-alphanumeric

D. dial-peer voice 91 voip destination-pattern 91T... session target 10.1.100.1 dtmfrelay rtp-nte digit-drop h245-alphanumeric

E. dial-peer voice 1000 voip destination-pattern 51... session target 10.1.100.1

F. dial-peer voice 50 voip destination-pattern 50... session target ipv4: 172.16.14.6

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=354

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 355

Which two are attributes of SCCP? (Choose two.)

A. It is Cisco proprietary.

B. It is a supervisory signaling protocol.

C. It is classified as client/server architecture.

D. SCCP devices are considered intelligent endpoints.

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=355

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 356

Which command specifies the ISDN switch type as PRI?

A. isdn switch-type basic-qsig

B. isdn switch-type primary-qsig

C. isdn switch-type qsig-basic

D. isdn switch-type qsig-primary

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=356

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 357

Which command would you use to display information about the ISDN PRI interface?

A. debug isdn q931

B. show isdn status

C. show controllers

D. debug isdn events

Answer:

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-436&qno=357

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TwPass Certification Exam Features;

TwPass offers over

2500

Certification exams for professionals.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

More than

98,800

Satisfied Customers Worldwide.

Average

99.8%

Success Rate.

Over

120

Global Certification Vendors Covered.

Services of Professional & Certified Experts available via support.

Free 90 days updates to match real exam scenarios.

Instant Download Access!

No Setup required.

Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.

Verified answers researched by industry experts.

Study Material

updated

on regular basis.

Questions / Answers are downloadable in

PDF

format.

Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)

No authorization

code required to open exam.

Portable

anywhere.

Guaranteed Success

.

-

Fast

, helpful support 24x7.

View list of All Exams (AE);

http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx

Download Any Certication Exam DEMO.

http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx

To purchase Full version of exam click below; http://www.TwPass.com/

Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertisement