9A0 060
http://www.TwPass.com
9A0-060
Adobe
Adobe After Effects 7.0 Professional ACE Exam
http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= 9A0-060
The 9A0-060 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in
today's prospering companies and data centers all over the world! The 9A0-060 Practice Test covers
all the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.
The 9A0-060 exam is very challenging, but with our 9A0-060 questions and answers practice exam,
you can feel confident in obtaining your success on the 9A0-060 exam on your FIRST TRY!
Adobe 9A0-060 Exam Features
- Detailed questions and answers for 9A0-060 exam
- Try a demo before buying any Adobe exam
- 9A0-060 questions and answers, updated regularly
- Verified 9A0-060 answers by Experts and bear almost 100% accuracy
- 9A0-060 tested and verified before publishing
- 9A0-060 exam questions with exhibits
- 9A0-060 same questions as real exam with multiple choice options
Acquiring Adobe certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over
these
exams like 9A0-060 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.
This 9A0-060 test is an important part of Adobe certifications. We have the resources to
prepare you for this. The 9A0-060 exam is essential and core part of Adobe certifications
and
once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take
advantage of the Real 9A0-060 Test and save time and money while developing your skills to pass
your Adobe 9A0-060 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your 9A0-060
now!
9A0-060
QUESTION: 1
Which statement about rendering across a network is true?
A. If a computer monitoring a watch folder can NOT find fonts, effects, or compressors
used in a project, the render fails on that computer.
B. You can NOT render across a network that includes volumes using different network
or operating systems, such as Windows. MAC OS, Novell, and UNIX.
C. After Effects can copy source files up to 8 GB in size using the Collects Files
command to a watch folder that is accessible to all After Effects render engines on the
network.
D. When After Effects finishes rendering all of the queued items in a given project, it
saves and closes the project and performs Post Render actions specified in the Output
Module settings dialog box.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 2
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You want to export your composition with
an alpha channel for reuse in another composition in your project. Your composition contains
NO audio. You want to apply compression to keep file size within prespecified limits. You
want to import the file, but NOT replace usage in your project. What should you do?
A. For Post- Render Action: select Import, Under Video Output, Channels: select RGB
+ Alpha
B. For Post- Render Action: select Import, Under Video Output, Channels: select RGB
+ Alpha, Depth: select Millions of Colors
C. Under Format: Select a format which supports both Alpha Channels and lossless
compression, for Post-Render Action: select Import, Under Video Output; click on
Format Options and configure compressor, under Channels: select RGB + Alpha
D. Under Format: Select a format which supports both Alpha Channels and lossless
compression, for Post-Render Action: select Import, under Video Output; click on
Format Options and configure compressor, Channels: select RGB + Alpha, Depth:
select Millions of Colors
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 3
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You are working on a composition that
contains four layers as shown in the exhibit. The top two layers are 2D and the bottom two
layers are 3D. Which statement about the order in which After Effects renders these layers is
true?
A. The 3D layers are rendered first as a set according to their spatial order. 2D layers are
rendered next in the order in which they are listed in the Timeline panel, starting at the
top of the list.
B. The 3D layers are rendered first as a set according to their spatial order. 2D layers are
rendered next in the order in which they are listed in the Timeline panel, starting at the
bottom of the list.
C. The 2D layers are rendered first in the order in which they are listed in the Timeline
panel, starting at the top of the list. 3D layers are rendered next according to the order
they are listed in the Timeline panel, starting at the top of the list.
D. The 3D layers are rendered first according to the order they are listed in the Timeline
panel starting at the bottom of the list. 2D layers are rendered next in the order in which
they are listed in the Timeline panel, starting at the bottom of the list.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 4
You want to apply the Lightning effect to an existing text layer. You also want to rotate the text
layer. The Lightning effect should rotate with the text layer. What should you do?
A. add the Lightning effect and Rotation keyframes to the text layer
B. add the Lightning effect and Rotation keyframes to the text layer; pre-compose the
text layer; select "Move all attributes into the new composition"
C. add Rotation keyframes to the text layer; pre-compose the text layer; select "Move all
attributes into the new composition"; add the Lightning effect to the pre-composition
layer
D. add the Lightning effect to the text layer; pre-compose the text layer; select "Move
all attributes into the new composition"; add Rotation keyframes to the pre-composition
layer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 5
You are rendering a single PNG frame with a transparent background that you will then work
with in Photoshop. Which settings should you use to ensure RGB and alpha channels are
included in the output frame?
A. RGB, Straight
B. RGB+A, Straight
C. RGB+A Premultiplied
D. PNG Alpha settings cannot be adjusted.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 6
Which field order setting should you use when creating video for the Web?
A. None
B. Upper Field First
C. Lower Field First
D. It does NOT matter, field order is determined by the compression codec
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 7
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You want to render a complex composition
for final output to film. The composition has been set up as follows: several effects including
the Timewarp effect for time remapped layers have been turned off in the timeline to speed
preview; Draft 3D has been activated; you have used several proxies; you have used several
HDR footage items; you have used Guide Layers that are currently NOT visible; Motion Blur
has been disabled in the timeline. In the Render Settings dialog box you set Quality to Best; set
Resolution to Full; enable Use OpenGL Renderer. What should you do next?
A. set Proxy Use to Use All Proxies; set Effects to All On; set Motion Blur to On for
Checked Layers; set Color Depth to16 bits per channel; select Length of Comp for Time
Span
B. set Proxy Use to Use No Proxies; set Effects to All On; set Motion Blur to On for
Checked Layers; set Color Depth to16 bits per channel; select Length of Comp for Time
Span
C. set Proxy Use to Use All Proxies; set Effects to All On; set Motion Blur to On for
Checked Layers; set Color Depth to 32 bits per channel; select Length of Comp for
Time Span
D. set Proxy Use to Use No Proxies; set Effects to All On; set Motion Blur to On for
Checked Layers; set Color Depth to 32 bits per channel; select Length of Comp for
Time Span
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 8
You configure a custom workspace named My Workspace. You make several changes to your
workspace by docking palettes previously hidden and grouping several palettes together. You
want to reset your workspace to its original state. What should you do?
A. choose Window > Workspace; select My Workspace
B. choose Window > Workspace; select Standard; choose Window > Workspace; select
Reset Standard; click on Discard Changes in the Reset Workspace dialog box
C. choose My Workspace from the Workspace pulldown; choose Reset My Workspace;
click on Discard Changes in the Reset Workspace dialog box
D. choose Standard from the Workspace pulldown; choose Reset Standard; click on
Discard Changes in the Reset Workspace dialog box
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 9
Which two statements about the Pen tool are correct? (Choose two.)
A. To change a smooth point on a path to a corner point, you click on the point with the
Pen tool.
B. Masks drawn with the Pen tool while the RotoBezier option is selected do NOT
display direction lines.
C. To add a keyframe to a Layer property without changing its value, you Alt-click
(Windows)/Option-click (Mac OS) on a segment of the Layer property s graph in the
Graph Editor with the Pen tool. The property must already contain at least one keyframe
and the stopwatch must be activated.
D. To add a keyframe to the Spatial property of a layer, you Alt-click
(Windows)/Option-click (Mac OS) on the motion path in the Composition window with
the Pen tool.
E. To add a keyframe to the Spatial property of a layer, you click on the motion path in
the Composition window with the Pen tool.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 10
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You have customized a workspace. You
want to change the workspace by undocking the Wiggler panel. What should you do?
A. Click and drag the panel from its current location; release the mouse
B. Alt-click (Windows) or Option-click (Mac OS) and drag the panel from its current
location; release the mouse
C. Control-click (Windows) or Command-click (Mac OS) and drag the panel from its
current location; release the mouse
D. Alt-Control-click (Windows) or Command-Option-click (Mac OS) and drag the
panel from its current location; release the mouse
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 11
Which two statements about the OpenGL Preview are correct? (Choose two.)
A. OpenGL supports all blending modes.
B. OpenGL works with 8 bpc projects only.
C. OpenGL does NOT support tint, alpha levels and noise.
D. OpenGL provides fast screen previewing of a composition without degrading
resolution.
E. When OpenGL hardware does NOT support a feature it will create a preview without
that feature.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=11
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 12
What is the purpose of the Motion Sketch panel?
A. It allows you to create motion by hand instead of keyframing.
B. It converts the motion path of a layer into a paint stroke on a new solid layer.
C. It allows you to convert the motion of a layer into a path object on a new solid layer.
D. It allows you to show the motion of a layer over time by displaying several frames of
the animation at once, at various levels of opacity.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 13
You are asked to replace a sign that is on the side of a moving bus in a piece of footage. The
footage was shot handheld and is shaky. Which type of tracking operation should you use?
A. Parallel Corner Pin
B. Perspective Corner Pin
C. Motion Stabilization in conjunction with a Transform Track
D. a Transform Track set to adjust for position, rotation, and scale
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=13
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 14
When should you use Frame-Mix method of frame blending?
A. when you want to speed up render time at the cost of lower quality Motion Blur
B. when you have interpreted your footage at double its frame rate and want to keep the
motion smooth
C. when you are time stretching video footage and want to use motion vectors to
smooth out the motion
D. when you are time-stretching video footage, and want to create interim frames during
repeated footage frames
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 15
When should you use the Pixel Motion layer switch?
A. when you want to improve the look of a layer s Motion Blur
B. when you are time stretching video footage and want the motion to appear smooth
C. when you are using compressed video and want to avoid pixelation caused by
compression artifacts
D. when you are time re-mapping a nested composition and want the motion to appear
stepped instead of re-interpolated
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=15
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 16
You create a composition that contains a video footage layer of a specific play in a football
game. You want to adjust both playback speed and direction and add audio commentary. The
output will be a DVD. You enable time remapping for the video layer and notice that in the
places the video has been stretched, the action appears jerky. What should you do?
A. choose Effect > Time > Timewarp; under the Timewarp pulldown, select Whole
Frames; under the Tuning pulldown, set keyframes for Vector Detail
B. choose Layer > Frame Blending > Frame Mix; set the quality setting to Draft quality
for the layer; enable the Frame Blend switch in the Timeline panel
C. choose Effect > Time > Timewarp; under the Motion Blur option, turn on Enable
Motion Blur; select Manual from the Shutter Control pulldown; set keyframes for
Shutter Angle and Shutter Samples
D. choose Layer > Frame Blending > Pixel Motion; set the quality setting to Draft
quality in the switches column of the Timeline panel; enable Motion Blur for the layer;
enable the Motion Blur and Frame Blend switch in the Timeline panel
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 17
You have taken video of a person examining a 2 X 2 foot piece of cardboard to which you have
pasted bright yellow ping pong balls at each of the corners. This person is moving the
cardboard as they examine it. You want to track the motion of the cardboard so that you can
play a movie in its place. Which Track type should you select from the Tracker Controls
panel?
A. Stabilize
B. Transform
C. Parallel Corner Pin
D. Perspective Corner Pin
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 18
You want to create the effect of a magician waving a magic wand through the air so that you
can attach an effect to the tip of the wand. You have appropriate footage but did NOT mark the
effect point prior to shooting. The black wand has a white tip and you decide to use the footage
as is. You track the motion and notice that even though the tip of the wand is visible
throughout the shot, the track point drifts from the tip point of the wand. You also notice that
the footage is grainy in some areas. What should you do?
A. reshoot the footage after first attaching a brightly colored ping pong ball to the tip of
the wand
B. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box under Channel, select
RGB; click OK in the Motion Tracker Options dialog box; click Analyze Forward or
Analyze Backward
C. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box under Channel, select
Saturation; click OK in the Motion Tracker Options dialog box; click Analyze Forward
or Analyze Backward
D. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box, select Process before
Match; click Blur; type a value of 2 to 3 pixels; click OK in the Motion Tracker Options
dialog box; click Analyze Forward or Analyze Backward
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=18
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 19
What is the function of the Edit Target button in the Tracker Controls panel?
A. It sets which layer is being tracked.
B. It sets the layer to which final tracked data are applied.
C. It sets the targeted amount of time for which footage will be tracked.
D. It sets the number of tracker targets in a particular tracking operation.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 20
When should you use the Time Warp effect?
A. when you want a mixture of both Pixel Motion and Frame Mix
B. when you have 32-bpc footage in which you are playing with time
C. when you want to smooth out the motion of only one color channel
D. when you want to decrease render time caused by Frame Mix frame blending
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 21
You want to create a QuickTime animation that will be composited later. How should you set
up the background of your composition to ensure the best compositing results?
A. You must use a single-color solid layer as your background.
B. You must have NOTHING visible in the background of your composition.
C. You must ensure that your background color is set to either pure blue or green.
D. You must enable the toggle transparency grid option so that NO BG color is
displayed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=21
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 22
Which statement about Collapsing Transformations on a nested composition is true?
A. The transfer modes of the pre-composed layers work properly in the main
composition.
B. It preserves the frame rate of the nested composition, if different from that of the
main composition.
C. If there is a 3D camera in the nested composition, it turns all the pre-composed layers
into 3D layers.
D. It allows you to add Motion Blur to the nested composition, by using its Motion Blur
switch in the main composition.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=22
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 23
What is the purpose of the Shutter Angle in the Composition Settings dialog box?
A. It affects the shadow intensity cast by a Light layer.
B. It affects the shadow diffusion cast by a Light layer.
C. It affects the intensity of Motion Blur applied to a layer.
D. It affects the brightness intensity applied to a Light layer.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=23
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 24
Which is affected by changes made to the Composition Settings Shutter Angle and Shutter
Phase?
A. the Motion Blur of all layers in the composition
B. the opacity of all moving layers in the composition
C. the hue, saturation, and lightness of all layers in the composition
D. the precision of any masks belonging to animated layers in the composition
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 25
You use Motion Sketch to animate a plane performing acrobatic loops through the sky. You
simplify the motion path by deleting some of the position keyframes manually, but the plane
rotation does NOT follow the motion path. What is the fastest way to correct this?
A. select the layer, choose Layer > Transform > Auto-Orientation and select Orient
Along Path
B. select all position keyframes on the motion path, choose Animation > Keyframe
Assistant > Easy Ease
C. navigates to each position keyframe and animate the rotation property so that the
plane appears to follow the motion path
D. select all position keyframes on the motion path and apply the Smoother to the
spatial path with a tolerance greater than 0
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=25
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 26
You are working on a 30-second composition playing at 30 FPS. When you do a RAM
Preview, only 15 seconds of the composition will render and play.You want to be able to
preview the entire 30 seconds of the composition. You also want to maintain a high image
quality. Which adjustment should you make in RAM Preview Options?
A. set Skip to 1
B. set Skip to 2
C. set Frame Rate to 25
D. set Resolution to Half
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=26
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 27
What is the purpose of the Composition button in the Timeline?
A. it opens or closes the current composition window
B. it brings forward the Composition window associated with the current timeline
C. it creates a new composition the same size and length as the current composition
D. it creates a composition from the currently selected layers by pre-composing them
while nesting them in the current composition
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=27
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 28
You want After Effects to include spaces as a part of a text animator s calculations. Which
option should you use?
A. Mode
B. Grouping Alignment
C. Units and Based On
D. Inter-Character Blending
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=28
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 29
Which is the purpose of Optical Kerning?
A. It adjusts the spacing between adjacent characters based on their shapes.
B. It automatically kerns certain letters for optimal display based on kern pairs.
C. It separates the letters properly when using any of the Lights & Optical text presets.
D. It forces a text animator range to assign a start and end point based on visual data
rather than mathematical data.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 30
What is the function of the Perpendicular to Path text option?
A. It rotates each letter so that it is perpendicular to the path.
B. It rotates each word so that it is perpendicular to the path.
C. It offsets the position of each word so that it is perpendicular to the path.
D. It offsets the position of each character so that it is perpendicular to the path.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 31
You animate the Scale property of a text layer by using a text animator group. You want the
scale value to vary randomly over time. What should you do?
A. select the text layer; choose Window > The Wiggler; select Jagged under the Noise
Type pulldown menu; set a value for Frequency and Magnitude; apply
B. select the text layer; under the Text Property Animator 1, select Add > Selector;
choose Wiggly; set values for Max Amount, Min Amount, and Wiggles/Sec
C. select the text layer; under the Text Property Animator 1, Range Selector 1, click on
the Advanced option; turn Randomize Order on; set a value for Random Speed
D. select the text layer; choose Animation > Add Text Selector; select Wiggly; under
the Text Property, select Animator 2 > Wiggly Selector 1; set values for Max Amount,
Min Amount, and Wiggles/Sec
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=31
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 32
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Using a circular mask, you place text on a
path. You want to animate the text expanding around the circle as shown in the exhibit. What
should you do?
A. selects the mask and animate the Mask Expansion property
B. select and animate the Path Options > First Margin for the text layer
C. choose Animation > Animate Text > Rotation and add keyframes to the Rotation
property
D. choose Animation > Animate Text > Tracking and add keyframes to the Tracking
Amount property
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=32
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 33
What is the result of dragging a text preset already containing source text onto an existing text
layer?
A. The source text of the text layer is replaced.
B. Two Source Text keyframes are created on the text layer.
C. The text layer maintains its source text, but all animators are added to it.
D. A new text layer with the effect is created, with NO change to the original text layer.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=33
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 34
You want to edit a motion path directly in the Composition window. As you advance through
your composition, you notice that you can no longer access the motion path at the beginning of
the timeline. What should you do?
A. choose Edit > Preferences > Display and select All Keyframes
B. choose Edit > Preferences > General and select Synchronize Time of All Related
Items
C. choose Edit > Preferences > Memory & Cache and increase the Maximum RAM
Cache Size
D. choose Edit > Preferences > General and select Preserve Constant Vertex Count
when Editing Masks
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=34
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 35
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Which button should you click to access
Fast Previews options?
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 36
What is the purpose of the Linear Blending option in the Project Settings dialog box?
A. It is used to enhance the quality of Frame Blending.
B. It is used to simulate a more accurate blending of colors.
C. It is used to alter the way in which linear keyframes are interpolated.
D. It is used to reduce the rendering overhead caused by Frame Blending uncompressed
video.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 37
You are importing a Photoshop file that has layers separated into layer groups. You have
selected the Composition option when choosing how to import the file. What happens when the
Photoshop file is imported?
A. It is imported as a single layer within its own composition.
B. It is converted into an After Effects composition, with the content of each folder
becoming a single layer. The dimensions of each layer will match the content of that
layer.
C. It is converted into separate After Effects compositions and layers. The dimensions
of each layer will match the document size.
D. It is converted into separate After Effects compositions and layers. The dimensions
of each layer will match the content of that layer.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=37
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 38
What happens when you choose Interpret Footage > Apply?
A. After Effects will re-interpret footage that has been updated externally.
B. The last remembered interpretation will be applied to the selected footage.
C. A dialog box that allows you to apply changes to the current interpretation settings
opens.
D. It applies any changes made in the Import Preferences dialog to footage that has
already been imported and interpreted.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=38
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 39
Which is the correct frame size of D1/DV NTSC?
A. Your footage has a 720 x 576 frame size and your desired result is a 4:3 frame aspect
ratio.
B. Your footage has a 720 x 576 frame size, and your desired result is a 16:9 frame
aspect ratio.
C. Your footage has a 720 x 486 or 720 x 480 frame size and your desired result is a 4:3
frame aspect ratio.
D. Your footage has a 720 x 486 or 720 x 480 frame size and your desired result is a
16:9 frame aspect ratio.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=39
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 40
You want to create a Depth-of-Field effect for a layer in a composition. The layer you want to
blur is named street scene. You create a grayscale image in Photoshop using black to indicate
the areas that should stay in focus. You name this image focus_ map. You import and place it
in your composition below the street scene layer. You add the Lens Blur effect to the street
scene layer. Which setting should you use for the Lens Blur effect?
A. Depth Map Layer: focus_map; Depth Map Channel:Alpha
B. Depth Map Layer: street scene; Depth Map Channel: Alpha
C. Depth Map Layer: focus_map; Depth Map Channel: Luminance
D. Depth Map Layer: street scene, Depth Map Channel: Luminance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 41
Which statement about the Paint panel s Brush Dynamics options is true?
A. It requires Expression scripting to work properly.
B. It can only be used with an openGL 2.0 video card.
C. It can only be used with a pressure sensitive device.
D. It allows a paint stroke to dynamically interact with other layers.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=41
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 42
Which three are valid methods of ordering or listing items in the Effects and Presets panel?
(Choose three.)
A. Alphabetical
B. 8-Bit Effects
C. 16-Bit Effects
D. Date Modified
E. Recently Used
F. Explorer Folders
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 43
In which file format are presets stored?
A. FFX
B. APX
C. AEX
D. SFX
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 44
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You want to use an image of pink roses in
your composition. You have a grayscale image of white roses, which you have duplicated.
You mask the top layer so that only the roses are included in the mask. Which effect applied
to the top layer of the composition yields the desired result?
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=44
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 45
What is the function of the Wave Type property on the Radio Waves effect?
A. It determines the shape of the wave.
B. It determines if the wave expands or contracts.
C. It determines whether it uses a 2D or 3D perspective.
D. It determines how the wave behaves after it leaves its source point.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 46
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You apply the Starburst Spin animation
preset from the Effects and Presets panel to a solid layer. This effect generates blue starburst
shaped waves from a producer point, which increase in size over the animation. You want to
change the shape of the waves to that of a circle. What should you do?
A. under the Radio Waves effect, choose Wave Type > Image Contour; under the
Image Contour option, increase both the value for Tolerance and Contour
B. under the Radio Waves effect, choose Wave Type > Image Contour; under the Image
Contour option, increase the value for Value Threshold and Contour
C. under the Radio Waves effect, choose Wave Type > Polygon; under the Polygon
option, increase the value for the Sides property and turn the Star property to OFF
D. under the Radio Waves effect, choose Wave Type > Polygon; under the Polygon
option, increase the value for Curviness and turn the Star property to OFF
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=46
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 47
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Which statement about the layer in the
Layer panel is true?
A. The layer has been time stretched. The layer will play back at a rate of 50% of
original speed.
B. The layer has been time stretched. The layer will play back at a rate of 200% of
original speed.
C. Time remapping has been enabled for the layer. The layer will play back at a rate of
50% of original speed.
D. Time remapping has been enabled for the layer. The layer will play back at a rate of
200% of original speed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=47
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 48
You create a solid layer scaled to 100%, and make it the child of a null object. You scale the
null object up to 200%, and then unparent the solid from the null object. What is the result?
A. The solid reverts to its original size of 100%.
B. The child stays the same size, and its scale property indicates 100%.
C. The solid reverts to its original size with its scale property indicating 200%.
D. The child stays the same size, and its scale property changes from indicating 100% to
200%.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 49
You set up an animation. You want to scale up all layers in your composition while retaining
their proportional positions to each other. What should you do?
A. create a camera layer, and track it forward on the Z axis
B. create a null layer, parent the other layers to it, and scale the null
C. create an adjustment layer, then choose Effect > Distort > Transform
D. create a guide layer, and choose Effect > Expression Controls > Slider Control
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=49
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 50
Which type of layer should you create to change the brightness of every layer in a
composition?
A. a light layer
B. a white solid set to lighten
C. a null object with the levels effect
D. an adjustment layer with a Brightness and Contrast effect added
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 51
What is the result of scaling up a 3D parent layer on the Z-axis?
A. The child layers move away from the parent in 3D space.
B. Movement of the child layers becomes exaggerated on the all 3 axes.
C. The influence of the parent layer over the child layers is decreased exponentially.
D. The Z-scale property value of the parent layer changes, but there is NO effect to its
appearance or its child layers.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=51
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 52
Which statement about a layer using the Preserve Underlying Transparency option is true?
A. It borrows the alpha channel from the layers below it.
B. It only works properly if the layer below it is NOT using the Silhouette Alpha
transfer mode.
C. It preserves the transparency of a layer when using any effect that operates on its
alpha channel.
D. It only works properly if there are NO other layers in the composition with the same
option enabled.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=52
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 53
You import a logo that was saved as an Adobe Illustrator file. When you first place the logo in
a composition, it appears to be high quality. After scaling the artwork by 400%, you notice the
edges of the logo appear jagged and bitmapped. Which layer switch should you choose to
correct this?
A. Quality
B. Motion Blur
C. Adjustment Layer
D. Collapse Transformations
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 54
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 The image in the exhibit represents four
masks drawn on a single layer. The layer is a red solid layer. Mask A was drawn first,
followed by masks B, C, and D. You want masks C and D to have the same effect on the layer
as A and B. What should you do?
A. select mask C, and then choose Layer > Mask > Mode > Subtract
B. select mask D, and then choose Layer > Mask > Mode > Subtract
C. select mask C, and then choose Layer > Mask > Mode > Intersect
D. select mask D, and then choose Layer > Mask > Mode > Intersect
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=54
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 55
You create a mask shape around a person in a video layer with the Pen tool. You want to
animate the mask. To accomplish this, you navigate to the point in time to which you want to
add a Mask Shape keyframe and _____.
A. redraw the mask
B. adjust vertices of the mask
C. ensure that the Pen tool is active and click on RotoBezier
D. choose Window > Smart Mask Interpolation and click Apply
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 56
Which statement about masks is true?
A. Default temporal interpolation for Mask Shape keyframes is Bezier.
B. You CANNOT change the designation of the first vertex position on a mask.
C. You can copy a Mask Shape keyframe into an effect point property of an effect.
D. Mask Shape keyframes can all be selected at once by double clicking on the Layer
Name.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=56
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 57
What are three requirements for creating track mattes? (Choose three.)
A. The video switch for the matte layer must be set to off.
B. The video switch for the matte layer must be set to on.
C. The Track Matte options must be set on the layer below the matte.
D. The Track Matte options must be set on the layer above the matte.
E. The Track Matte must be directly on top of the layer you want to be transparent.
F. The Track Matte layer must contain a partially or fully transparent area in its alpha
channel.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 58
Which statement about transparency in After Effects is true?
A. If you import one layer from a Photoshop file, After Effects imports the layer mask
as a straight alpha channel.
B. After Effects does NOT support Hue, Saturation, Color, or Exclusion blending
modes applied to a Photoshop file.
C. If you import a layered Photoshop file as footage, After Effects merges the
transparent areas and layer masks of all layers into one alpha channel premultiplied with
black.
D. When you import a Photoshop file as a composition, vector masks are NOT
converted to After Effects masks. You must copy and paste masks from Photoshop to
After Effects to edit them.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=58
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 59
When should you use a Luma Inverted matte?
A. when you want to invert the luma levels of a layer being matted
B. when you have used the Channel > Invert effect on the layer below the matte
C. when you want to use the luma levels as transparency for the layer above a matte
layer
D. when you want to use the lighter areas of an Image layer to create more transparency
on the layer below a matte
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 60
Which statement about OpenGL Previews is true?
A. OpenGL works with 8 and 16 bpc projects only.
B. OpenGL supports layers up to 4096x4096 in size.
C. If your OpenGL hardware does NOT support a feature in a composition, After
Effects will disable OpenGL Previews.
D. You must have your composition s 3D rendering plug-in under Composition Settings
set to OpenGL in order to use the OpenGL Preview options.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=60
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 61
Which statement about working with custom 3D views is true?
A. You can use the shortcut F10, F11, or F12 to switch between custom views .
B. To adjust a custom view, you click on one of the three axis modes located above the
Composition panel.
C. You can view both 2D and 3D layers from a number of angles and distances using
layers called Cameras without having to add an effect to the layers themselves.
D. The active camera is the topmost camera in the Timeline panel at the current time.
You CANNOT create a custom view without first creating a custom Camera layer in
your composition.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=61
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 62
Which statement about the Camera Zoom setting is true?
A. The Camera Zoom setting cannot be animated.
B. The Camera Zoom setting controls the Z position of a 2-point camera.
C. If the Camera Zoom setting is 400 when created, the camera will be placed 400 units
away from 0 on the Z-Axis.
D. If the Camera Zoom setting is 400 and Depth of Field is enabled, then any layer
more than 400 units rom the camera will be blurry.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=62
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 63
What is ambient light?
A. unconstrained omnidirectional light
B. light from a source that is constrained by a cone
C. directional, unconstrained light from an infinitely distant source
D. light that contributes to the overall brightness of a scene and casts no shadows
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=63
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 64
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Which should you click to convert
keyframes selected in the Graph Editor to Hold?
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 65
You have a layer moving along a motion path defined by several keyframes. You want to
move the entire motion path slightly to the right while keeping the animation exactly the same
proportionally. How can you move all of the Spatial keyframes of the layer at the same time
and NOT change the shape of the path?
A. in the Timeline, select all position keyframes and move them to the right
B. in the Composition window select the first and last position keyframe; hold the Shift
key and drag them to their new position
C. in the Timeline, move to any frame without a keyframe; click on the Position
property; in the Composition window, move the layer
D. in the Timeline, move to any Position keyframe; select all of the Position keyframes;
in the Composition window, drag the layer to the new position
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=65
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 66
What is the function of the Show Reference Graph command in the Graph Editor?
A. It allows you to see another property s graph.
B. It shows you a previous version of the graph you are currently editing for
comparison.
C. It allows you to see the same property s speed graph while working with its value
graph.
D. It allows you to save and view a selected graph as a reference for other layers or
properties.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=66
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 67
You add a wiggle expression of (10,50) to both the X and Y position values of a layer. After 3
seconds of wiggle, you want to taper the wiggle magnitude from 50 to 0 over 1 second,
restoring the default position of the layer. What should you do?
A. click the position stopwatch at 3 seconds to add a keyframe; scrub to 4 seconds;
change the Position values from 50, 50 to 0,0
B. add a Null Object and keyframe its position from 50,50 to 0,0 between 3 and 4
seconds; pickwhip the Magnitude value of the expression to the Position value of the
Null Object
C. highlight the Magnitude value in the expression; add a Slider Control effect to the
layer; pickwhip the Magnitude value to the Slider property in the Effect Controls
Palette, setting the Slider value to 0,0
D. add a Slider Control effect to the layer; pickwhip the Magnitude value in the
expression to the Slider property in the Effect Controls palette; add keyframes between
3 and 4 seconds for the Slider value from 50 to 0
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=67
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 68
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 For the graphic shown in the exhibit, you
want each letter to remain on screen for a full second. You select the Mask Shape keyframes
and choose Animation > Keyframe Interpolation to open the Keyframe Interpolation dialog
box. Which should you choose next?
A. Lock To Time from the Roving pop-up menu
B. Current Settings from the Roving pop-up menu
C. Hold from the Spatial Interpolation pop-up menu
D. Hold from the Temporal Interpolation pop-up menu
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=68
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 69
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Which statement about the keyframes
shown in the exhibit is true?
A. The default temporal interpolation is Bezier.
B. The shape of the keyframe at 3 seconds indicates that it is Auto Bezier.
C. The shape of the keyframe at 4 seconds indicates that it is Auto Bezier.
D. To add a position keyframe at 1 second without changing the value, you navigate to
1 second and click the stopwatch.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=69
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 70
You are working with keyframes that are 2-toned. The keyframes are (dark gray on one side,
and light gray on the other. What does the dark gray side indicate?
A. The Keyframe Velocity is not continuous.
B. There is NO interpolation taking place on that side.
C. There is NO keyframe within 10 frames of that side.
D. The spatial interpolation method is different from the temporal interpolation method.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 71
Which statement about Animation Presets is true?
A. You can only apply one animation preset to any layer.
B. You CANNOT apply them to Lights, Cameras or Null Objects.
C. You can apply all or some of an animation preset s components to a layer.
D. They can include effects and expressions, but NOT transformation data or masks.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=71
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 72
By default, which color space setting does After Effects use?
A. None
B. SDTV
C. Adobe RGB
D. sRGB IEC61966-2.1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=72
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 73
Which statement about the HDR Compander effect is true?
A. The HDR Compander works with both 8bpc and 16bpc footage.
B. The HDR Compander effect does NOT affect the range of values in the footage.
C. The HDR Compander effect gives you a way to work with effects that do not support
HDR without sacrificing the high dynamic range of your image.
D. The HDR Compander effect works by first expanding the shadow values in the HDR
image. When you are finished, the effect is applied to adjust the dynamic range back to
the original value.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=73
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 74
You are working with HDR footage and want to adjust the exposure of the footage. The
exposure control is not available. What should you do?
A. choose File > Project Settings; under the Depth pulldown menu, select 32 bits per
channel
B. choose File > Project Settings; under the Depth pulldown menu, select 16 bits per
channel
C. choose Composition > Composition Settings; under the Preset pulldown menu, select
either Film (2K) or Film (4K)
D. choose Composition > Composition Settings; under the Preset pulldown menu, select
either Cineon Half or Cineon Full
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 75
Which three effects can be saved as an Animation Preset? (Choose three.)
A. Masks
B. Position
C. Motion Blur
D. Track Mattes
E. Audio Effects
F. Transfer Controls (layer modes)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=75
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 76
Which is a method of temporal interpolation, but NOT a method of spatial interpolation?
A. Hold
B. Linear
C. Bezier
D. Continuous Bezier
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=76
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 77
You animate the position of a footage layer that must be visible for the entire length of a
composition. The position animation contains several keyframes, and lasts 10 seconds. You
want the animation to last only 5 seconds. You do NOT want to change the relative time
between the keyframes. What should you do?
A. Select all keyframes and Alt+Drag the last keyframe to the 5 second mark
B. Select the keyframes and then use the Exponential Scale keyframe assistant
C. Convert all keyframes to roving keyframes, and move the last keyframe to the 5
second mark
D. Select the keyframes, and then use the Time Stretch command to set the stretch
factor to 50%
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=77
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 78
Which is a feature of the Graph Editor?
A. a button for converting expressions to keyframes
B. the ability to separate the timing of animation on the XYZ axes
C. the ability to see several animated properties displayed at once
D. a button for quickly converting Temporal keyframes into Roving keyframes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=78
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 79
You add keyframes to a layer and animate its position over time. You choose Animation >
Keyframe Assistant > Easy Ease. You want to further refine the easing effect. You open the
Graph Editor and click on the Graph Options button. Which option should you choose?
A. Edit Value Graph
B. Edit Speed Graph
C. Show Reference Graph
D. Show Expression Editor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=79
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 80
You want to smooth out changes in speed across keyframes. To accomplish this, you should set
_____ in the Keyframe Interpolation dialog box.
A. Spatial Interpolation to Linear
B. Temporal Interpolation to Linear
C. Spatial Interpolation to Auto Bezier
D. Temporal Interpolation to Auto Bezier
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=80
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 81
How do you undock a panel?
A. Alt (Windows) or Option (Mac OS) + drag the panel
B. Shift + click + drag the panel
C. Ctrl (Windows) or Command (Mac OS) +click + drag the panel
D. Ctrl (Windows) or Command (Mac OS) + Shift + drag the panel
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=81
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 82
You have created a workspace called My Workspace. After creating the workspace, you make
alterations to its layout. You want to go back to your saved workspace. What should you do?
A. choose File > Revert
B. choose Edit > History > Undo
C. choose Window > Workspace > My Workspace
D. choose Window > Workspace > reset My Workspace
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=82
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 83
You create a mask in the shape of an octagon (eight vertices) on a footage item. You want the
mask shape to change during your animation to that of a five point star (10 vertices). You set
two Mask Shape keyframes and use the Smart Mask Interpolation palette to generate
keyframes. What should you do next?
A. deselect Use Linear Vertex Paths
B. nothing, the shape will change automatically
C. select Add Mask Shape Vertices in the Smart Mask Interpolation palette
D. change the Quality setting in the Smart Mask Interpolation palette to 100%
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=83
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 84
When should you use the Pan-Behind tool?
A. when you want to have your mask stay still while your footage moves behind it
B. when you want to pan around on a 2-point camera as if it were a 1-point camera
C. when you want to adjust the anchor point of a layer without changing the position
property values
D. when you want to move a layer that you CANNOT select in the Composition
window because it is behind a locked layer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=84
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 85
Which Adobe Illustrator preference should you choose to allow for copying a path shape as a
motion path or mask into After Effects?
A. Document Setup > Artboard
B. General > Object Selection by Path
C. Files and Clipboard > Copy as AICB
D. Type and Auto Tracing > Type Object Selection by Path Only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=85
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 86
What is the purpose of enabling Adaptive Resolution?
A. to decrease the resolution of a composition to maintain playback speed
B. to enhance Preview performance when Fast Previews is set to Open GL - Always On
C. to enhance the quality of Pixel Aspect Ratio Correction at the cost of more processor
overhead
D. to automatically adjust the composition s current resolution when the Magnification
Ratio is set to Fit
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=86
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 87
You want to drag and drop a folder of images from your desktop to After Effects. What should
you do?
A. drag the folder from the desktop to the Project panel in After Effects
B. Shift-drag the folder from the desktop to the Project panel in After Effects
C. Alt-drag (Windows) or Option-drag (Mac OS) the folder from the desktop to the
Project panel in After Effects
D. Control-drag (Windows) or Command-drag (Mac OS) the folder from the desktop to
the Project panel in After Effects
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 88
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Your project will be output to film and
contains a sequence where images fly from behind and through the center of a candle flame.
You are working with HDR footage. Upon viewing the final output your shadows appear to
lack detail. What should you do?
A. open the Project Settings dialog box and select Depth 16 bits per channel
B. open the Project Settings dialog box and select Depth 32 bits per channel
C. open the Project Settings dialog box and select the Linear Blending option
D. open the Project Settings dialog box and select Working Space: sRGB IEC6 19662.1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 89
You add a composition to the render queue. The elements are DV source footage. It will be
imported into Encore DVD and used as a motion background. Which render settings should
you use?
A. Color Depth: 8 bits per channel, Field Render: Off, select Use comp s frame rate
(29.97)
B. Color Depth: 16 bits per channel, Field Render: Off, select Use comp s frame rate
(29.97)
C. Color Depth: 8 bits per channel, Field Render: Lower Field First, select Use comp s
frame rate (29.97)
D. Color Depth: 16 bits per channel, Field Render: Lower Field First, select Use comp s
frame rate (29.97)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=89
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 90
You are rendering a single PNG frame with a transparent background that you will then work
with in Photoshop. Which settings should you use to ensure RGB and alpha channels are
included in the output frame?
A. RGB, Straight
B. RGB+A, Straight
C. RGB+A Premultiplied
D. PNG Alpha settings cannot be adjusted.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=90
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 91
Which statement about rendering with a watch folder is true?
A. All render engines must be using the same operating system.
B. You can use a watch folder and multiple render engines to render a single movie file.
C. All computers monitoring the render folder must have a hard disk with a unique
name.
D. To optimize multiple renders, render engines each work on a different render item at
the same time.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 92
When applying a 16bpc effect to HDR footage, _____.
A. pixels may blur
B. color channels may shift
C. HDR values may be removed
D. color channels may become inverted
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=92
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 93
How should you pre-compose if you want to allow a solid layer with the Fractal Noise effect
applied to be used as a displacement map for video footage?
A. pre-compose just the solid layer using the Move All Attributes option and apply the
Displacement Map effect to the footage layer, using the new nested composition as the
displacement map
B. pre-compose just the solid layer using the Leave All Attributes option and apply the
Displacement Map effect to the footage, using the new nested composition as the
displacement map
C. pre-compose both layers together using the Leave All Attributes option, and then
apply the Displacement Map effect to the new nested layer, using itself as the
displacement map
D. pre-compose just the footage layer using the Move All Attributes option and apply
the Displacement Map effect to the new nested composition, using the solid layer as the
displacement map
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=93
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 94
How many available markers does the Composition Marker Bin contain?
A. 10
B. 50
C. 128
D. unlimited
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 95
The composition s rendering plug-in directly affects the way in which After Effects handles
_____.
A. the interaction of all 3D layers
B. the rendering quality of any third-party plug-ins
C. compression algorithms when rendering the final video
D. the precision of color and brightness seen in a RAM Preview
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=95
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 96
You are given a 150-frame 3D logo animation in PAL format to be used in the corner of a
Standard Definition Widescreen PAL video, using the SMPTE time code base. Which settings
should you use?
A. Duration: 00:00:05:00, FPS: 24, Resolution 720x576 (PAR 1.42)
B. Duration: 00:00:05:00, FPS: 30, Resolution 720x576 (PAR 1.2)
C. Duration: 00:00:06:00, FPS: 25, Resolution 720x576 (PAR 1.2)
D. Duration: 00:00:06:00, FPS: 25, Resolution 720x576 (PAR 1.42)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=96
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 97
You have unchecked the preference Preserve Constant Vertex Count When Editing Masks. If
you delete any mask vertices at a given keyframe, how will it affect the overall animation of
the mask?
A. It will create a new mask on the same layer containing only the deleted points.
B. It will delete every iteration of the same vertices throughout the mask s animation.
C. It will tell After Effects to alter only the number of mask vertices at the current
frame.
D. It will delete the vertices, but keep the order of the vertex points the same, preserving
interpolation.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=97
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 98
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 You create the composition shown in the
exhibit. You want to play the movie inside the foot and use the beach image as the
background. What should you do?
A. choose Alpha Matte Foot in the TrkMat Column on the Surf Movie layer
B. choose Luma Matte Foot in the TrkMat Column on the Surf Movie layer
C. choose Alpha Inverted Matte Foot in the TrkMat Column on the Surf Movie layer
D. choose Luma Inverted Matte Foot in the TrkMat Column on the Surf Movie layer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=98
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 99
When should you use a Silhouette Alpha?
A. when you want to cut a hole through all layers below your silhouette using the alpha
channel of that layer
B. when you want to cut a hole through all layers above your silhouette using the alpha
channel of that layer
C. when you want to alter the alpha channel for all layers above your silhouette layer by
using the luma levels of the image
D. when you want to alter the alpha channel for all layers below your silhouette layer by
using the luma levels of the image
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=99
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 100
You mask a video clip in the Composition window with a rectangular mask that is
approximately half the height of the video and the same width as the video. You want to
feather only the righthand edge of the mask. What should you do?
A. decrease the Feather Property value in the mask options until you have the desired
result
B. extend the width of the mask off the left hand side; unlink the X and Y feather in the
mask options; increase feather width
C. scale the mask down vertically, and unlink the X and Y feather in the mask options;
then increase feather width
D. increase the feather property value in the mask options; raise the mask expansion
property value until you have achieved the desired result
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=100
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 101
You want to create the effect of a magician waving a magic wand through the air so that you
can attach an effect to the tip of the wand. You have appropriate footage but did NOT mark the
effect point prior to shooting. The black wand has a white tip and you decide to use the footage
as is. You track the motion and notice that even though the tip of the wand is visible
throughout the shot, the track point drifts from the tip point of the wand. You also notice that
the footage is grainy in some areas. What should you do?
A. reshoot the footage after first attaching a brightly colored ping pong ball to the tip of
the wand
B. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box under Channel, select
RGB; click OK in the Motion Tracker Options dialog box; click Analyze Forward or
Analyze Backward
C. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box under Channel, select
Saturation; click OK in the Motion Tracker Options dialog box; click Analyze Forward
or Analyze Backward
D. drag the current time indicator to the last well-tracked frame; in the Tracker Controls
panel click on Options; in the Motion Tracker Options dialog box, select Process before
Match; click Blur; type a value of 2 to 3 pixels; click OK in the Motion Tracker Options
dialog box; click Analyze Forward or Analyze Backward
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=101
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 102
When should you use a Raw Track Type?
A. when your Motion Target is not available
B. when you are using Camera Raw footage as your motion source
C. when you want to apply a fast, simple motion track to the position of another layer
D. when you want the tracker to affect the anchor point of a layer, instead of its position
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=102
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 103
Which statement choosing the Layer > Frame Blending > Pixel Motion command is true?
A. It is faster to render than the Frame Mix method.
B. It produces new frames of video by duplicating existing frames.
C. It produces better results than Frame Mix for footage that has been greatly slowed
down.
D. It is enabled/disabled for all layers by the Enable Motion Blur button at the top of
Timeline window.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=103
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 104
What is the purpose of the Tracker Plug-in option in the Motion Stabilizer Options dialog box?
A. It gives you access to some of the more advanced tracking features such as sub-pixel
positioning.
B. It enables you to access a third-party motion tracker that has been designed to work
with After Effects.
C. It allows you to apply the track point s XY coordinates to an After Effects plug-in
that utilizes XY coordinates as an effect point.
D. It gives you access to several plug-ins designed to enhance footage to attain a better
track, at the cost of significant increase in track time.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=104
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 105
You create an animator that wiggles the position of your text. The characters are all wiggling
by the same amount at the same time, making the text difficult to read. What must you do to
the Wiggly Selector so that the characters wiggle more closely to each other?
A. turn off lock dimensions
B. raise the correlation value
C. raise the random speed value
D. set Based On to characters excluding spaces
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=105
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 106
Which statement about text animators is true?
A. An animator must include only one property.
B. You can have only one animator per property.
C. An animator CANNOT be randomized without an expression.
D. An animator can be used to animate the Fill Color via RGB values.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=106
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 107
Which two statements about Text Animation Presets are true? (Choose two.)
A. They can only be applied to Point text.
B. They can be previewed in Adobe Bridge.
C. They are adjusted using the Effects Controls panel.
D. They can be edited in the Effects and Presets panel.
E. The keyframes created by the presets can be modified.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=107
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 108
Which two methods are used to create paragraph text? (Choose two.)
A. change the animated text layer s Units Based On property to lines
B. choose Layer > New > Text; enter text characters; press Enter on main keyboard
(Windows) or Return (Mac) to start a new line
C. select either the Horizontal or Vertical Type tool; drag diagonally in the composition
to create a text layer with a bounding box; enter text characters
D. select and copy text in a word processing application; use the Type tool to create an
insertion point in After Effects; paste text into the new layer
E. import a paragraph text layer from a Photoshop file; select the layer and choose
Layer > Convert to Editable Text
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=108
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 109
Which statement about a layer using the Stencil Alpha transfer mode is true?
A. The layer must be invisible for the stencil to work.
B. It transfers its alpha channels to all layers below it.
C. It only works properly if there are no layers below it.
D. It borrows the alpha channel from the layers below it.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=109
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 110
You have a composition with five layers. You want to animate a Lens Flare effect
independently of the existing layers. Which new layer type should you choose?
A. null
B. light
C. solid
D. adjustment
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=110
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 111
What happens when you time-reverse a layer?
A. Auto Orientation is reversed.
B. Partially-linear Hold keyframes work in reverse.
C. footage running backwards in the Composition window still runs forward in the
Layer window.
D. The in-point for a layer is placed at the end of the timeline and the out-point for a
layer is placed at the beginning.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=111
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 112
Click the Exhibit button. adobe&c=9A0-060&q=1 Which layer switch should you select to
toggle Collapse Transformations?
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=112
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 113
You create a composition with four layers. You want to scale and rotate the composition
around a central point. There is also a fifth background layer that will NOT move. You want
the four layers to rotate together. You also want the four layers to scale independently of each
other. What should you do?
A. Create a new camera object layer; set keyframes to rotate the camera; scale each of
the four layers separately
B. Create a new camera object layer; set keyframes for that layer to animate the focal
length and rotation of the camera
C. Create a new null object layer; set that layer as the parent for the four animated
layers; set keyframes for both scale and rotation for the null object layer
D. Create a new null object layer; set that layer as the parent for the four animated
layers; set keyframes for rotation for the null object layer; set Scale keyframes for each
of the four layers
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=113
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 114
Which statement about the Paint panel s Source property is true?
A. It only works with video footage.
B. It is only available when using clone tools.
C. It specifies the layer on which you are painting.
D. It specifies a layer as the source of your brush shape.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=114
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 115
What is the function of the Wave Type property on the Radio Waves effect?
A. It determines the shape of the wave.
B. It determines if the wave expands or contracts.
C. It determines whether it uses a 2D or 3D perspective.
D. It determines how the wave behaves after it leaves its source point.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=115
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 116
What is the function of the Referring Presets option in the Effects and Presets panel?
A. It lists all effects used in a preset, below the preset s name.
B. It lists presets that contain an effect, below the effect s name.
C. It lists all layers in the current compositon that are using the selected preset.
D. It list all presets that must have other layers to reference in order to function properly.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=116
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 117
You are using the Levels effect to confirm that the RGB values of your layer never exceed 235.
Which setting should you use?
A. Input black 15
B. Input white 235
C. Output black 15
D. Output white 235
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=117
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 118
Which statement about saving Animation Presets is true?
A. An Animation Preset must contain animation.
B. An Animation Preset can NOT include expressions.
C. By default, Animation Presets are saved as PFX files in the Presets directory of the
application folder.
D. The most recently saved or applied Animation Presets appear under the Recent
Animation Presets menu in the Animation menu.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=9A0-060&qno=118
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TwPass Certification Exam Features;
-
TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals.
More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide.
Average 99.8% Success Rate.
Over 120 Global Certification Vendors Covered.
Services of Professional & Certified Experts available via support.
Free 90 days updates to match real exam scenarios.
Instant Download Access! No Setup required.
Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.
Verified answers researched by industry experts.
Study Material updated on regular basis.
Questions / Answers are downloadable in PDF format.
Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)
No authorization code required to open exam.
Portable anywhere.
Guaranteed Success.
Fast, helpful support 24x7.
View list of All Exams (AE);
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
Download Any Certication Exam DEMO.
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
To purchase Full version of exam click below;
http://www.TwPass.com/
Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertisement