642 426
http://www.TwPass.com
642-426
Cisco
Troubleshooting Unified Communications (TUC)
http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= 642-426
The 642-426 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in
today's prospering companies and data centers all over the world! The 642-426 Practice Test covers all
the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.
The 642-426 exam is very challenging, but with our 642-426 questions and answers practice exam,
you can feel confident in obtaining your success on the 642-426 exam on your FIRST TRY!
Cisco 642-426 Exam Features
- Detailed questions and answers for 642-426 exam
- Try a demo before buying any Cisco exam
- 642-426 questions and answers, updated regularly
- Verified 642-426 answers by Experts and bear almost 100% accuracy
- 642-426 tested and verified before publishing
- 642-426 exam questions with exhibits
- 642-426 same questions as real exam with multiple choice options
Acquiring Cisco certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over these
exams like 642-426 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.
This 642-426 test is an important part of Cisco certifications. We have the resources to
prepare you for this. The 642-426 exam is essential and core part of Cisco certifications and
once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take
advantage of the Real 642-426 Test and save time and money while developing your skills to pass
your Cisco 642-426 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your 642-426 now!
642-426
QUESTION: 1
LSC validation is failing on a new SCCP IP phone that you have just added to the Cisco
Unified CallManager 5.0 cluster. No other IP phones are experiencing any problems with LSC
validation. What can you do to help pinpoint the problem?
A. Check for security alarms
B. Verify that the authentication string is correct in the Cisco Unified CallManager
device configuration screen
C. View the SDItrace output
D. Use the Security configuration menu on the IP phone to verify that an LSC has been
downloaded to the IP phone
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 2
Which three capabilities can t be configured if the default dial peer is matched? (Choose three.)
A. Set preference to 1
B. Invoke a Tcl application
C. Enable dtmf-relay
D. Set codec to G.711
E. Disable DID
F. Disable VAD
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 3
.When using trace output to troubleshooting a Cisco Unified CallManager 5.0 problem, how
can you collect and view the trace files?
A. Configure the proper trace settings on the Cisco Unified CallManager Serviceability
page and then use the embedded RTMT tool to view the trace files
B. Configure the proper trace settings on the Cisco Unified CallManager Serviceability
page and download the RTMT plug-in from the CallManager Administration page to
view the trace output
C. Download the RTMT plug-in from the Cisco Unified CallManager Serviceability
page to view the preconfigured trace files
D. Configure the proper alarms and traces on the Cisco Unified CallManager
Administration page and view the output with the RTMT plug-in
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 4
You are troubleshooting why a user can t make calls to the PSTN. You are reviewing trace files
and you found where the user s IP phone initiates the call but you never see the call go out the
gateway. What is the next step in troubleshooting this issue?
A. Look in the SDL tracefile to see if there is a signal to another Cisco Unified
CallManager node with the same time-stamp
B. Look in the MGCP trace file to determine which MGCP gateway the call was sent to
C. Look in the IP Voice Media Streaming APP trace file to see if an MTP was invoked
D. Look in the SDL trace file to see if there is a signal to anther Cisco Unified
CallManager node with the same TCP handle
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 5
Exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit carefully.
Voice bearer traffic is mapped to which queue in FastEthernet0/2?
A. Queue 2
B. Queue 3
C. Queue 1
D. Queue 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 6
Exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit carefully.
You have received a trouble ticket stating that calls to international numbers are failing. To
place an international call, users dial the access code, "9," followed by "011", the country code
and the destination number. After entering the debug isdn 1931 command on the MGCP
gateway, you have the user attempt the call again. Base on the debug output, what is the most
likely cause of this problem?
A. The TON in incorrect
B. The circuit is not configured correctly or has a physical layer issue
C. Cisco Unified CallManaager is not stripping the access code before sending the call
to the gateway
D. The gateway dial peer needs to prefix "011" to the called number so the PSTN
knows this is an international call
E. The user s CSS does not permit international calls
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 7
.You have developed a dial plan for Cisco Unified CallManager 5.0 solution. All the route
patterns, partitions, calling search spaces and translation rules have been configured. Before
starting up the system you wish to test the dial plan for errors. Which Cisco Unified Call
Manager tool will simplify this testing?
A. Route Plan Report
B. Dial Plan Installer
C. Dialed Number Analyzer
D. RTMT Traces and Alarms
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 8
You have just obtained a list of the following options: all patterns unassigned DN Call Park
Conference Directory Number Translation Pattern Call pickup group Route pattern Message
waiting Voice mail Attendant console What have you selected in order to produce this list?
A. Route Plan >External Route Plan Wizard
B. Control Center > Feature Services
C. Route Plan > Route Plan Report
D. Dialed Number Analyzer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 9
You have configured the Enable Keep Alive check under Trace Filter settings. How does this
change the trace output?
A. It adds the IP address of the endpoint in hex
B. It maps the unique TCP handle for the endpoint to the MAC address of the endpoint
in the trace output
C. It adds the SCCP messages and all fields sent as part of that message
D. It adds TCP socket numbers between the endpoint and Cisco Unified CallManager
for the session
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 10
When using trace output to troubleshooting a Cisco Unified CallManager 5.0 problem, how can
you collect and view the trace files?
A. Configure the proper trace settings on the Cisco Unified CallManager Serviceability
page and download the RTMT plug-in from the CallManager Administration page to
view the trace output
B. Configure the proper alarms and traces on the Cisco Unified CallManager
Administration page and view the output with the RTMT plug-in
C. Download the RTMT plug-in from the Cisco Unified CallManager Serviceability
page to view the preconfigured trace files
D. Configure the proper trace settings on the Cisco Unified CallManager Serviceability
page and then use the embedded RTMT tool to view the trace files
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 11
HOTSPOT Hotspot
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=11
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 12
HOTSPOT Hotspot
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 13
HOTSPOT Hotspot
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=13
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 14
The operation of an existing network is severely degraded, Assign the appropriate severity
level as defined by the TAC Case Severity Definition.
A. S2 upgraded to S1
B. S4 upgraded to S1
C. S1 downgraded to S2
D. S3 downgraded to S4
E. S3 upgraded to S2
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 15
DRAG DROP Drag Drop question
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=15
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 16
IP Phone A can make calls to some but not all phones. Phone A cannot call Phone B. The
following is the extended ping output from the router interface on the CallManager subnet to
the Phone B subnet. ping 172.16.1.45 Type escape sequence to abort. Sending 5, 100-byte
ICMP Echos to 172.16.1.45, timeout is 2 seconds:.!.! Success rate is 40 percent (2/5). What
does this output indicate?
A. CallManager has a good IP path to Phone
B.
B. The IP path from CallManager to Phone B has a 20% packet loss problem.
C. The IP phone is turned off, but the switch port it connects to is accessible via IP.
D. Multiple equal cost paths exist from CallManager to Phone B, and one is currently
unusable.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 17
What task should be completed before enabling CCM trace files in a CallManager cluster?
A. Configure NTP on all CallManagers.
B. Configure XML Formatted Output for Trace Analysis.
C. Install the Trace Collection Tool Plugin.
D. Configure a share drive on the publisher to store the trace files.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 18
Following is a partial configuration of an access layer switch: mls qos map cos-dscp 0 8 12 16
28 32 40 46 mls qos ! spanning-tree mode pvst spanning-tree extend system-id ! interface
FastEthernet0/1 switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk no ip address
wrr-queue cos-map 1 6 7 wrr-queue cos-map 2 5 wrr-queue cos-map 3 2 3 4 wrr-queue cosmap 4 0 1 spanning-tree portfast ! interface FastEthernet0/2 switchport access vlan 20
switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode dynamic desirable switchport voice
vlan 20 no ip address mls qos trust device cisco-phone mls qos trust cos wrr-queue cos-map
1 6 7 wrr-queue cos-map 2 5 wrr-queue cos-map 3 2 3 4 wrr-queue cos-map 4 0 1 spanningtree portfast ! Voice bearer traffic is mapped to which queue in FastEthernet0/2?
A. Queue 1
B. Queue 2
C. Queue 3
D. Queue 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=18
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 19
Which unity troubleshooting tool would be used to diagnose problems with skinny and MWI?
A. trace tool
B. configuration tool
C. diagnostic tool
D. maestro tool
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 20
The Event Viewer Application Log on the Cisco CallManager subscriber initially showed
device SEP000F223984410 unregistered with a Reason Code of 9. It is now registered back to
the Cisco CallManager subscriber. What was the possible cause?
A. The IP Phone lost its keepalive after 90 seconds.
B. The Catalyst switch reset.
C. The device name was unknown.
D. The Cisco CallManager initiated a reset.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 21
A phone has stopped working. Given the Event Viewer output shown, what is the most likely
cause?
A. The switch has improperly extended the trust boundary.
B. The phone went off-hook.
C. The phone does not have the proper DN.
D. The switch port to the phone was shutdown.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=21
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 22
Your MGCP Gateway is experiencing call setup problems on your PRI to the PSTN. TAC has
asked you to send traces to determine the root cause. Which two trace file settings should be
configured? (Choose two)
A. Set Debug Trace Level to Detailed.
B. Select Enable XML Formatted Output for Trace Analysis.
C. Select Enable H245 Message Trace.
D. Select Enable ISDN Translation Trace.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=22
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 23
Dept16SW4�show running-configuration snip ! interface FastEthernet 0/1 port group 1 !
interface FastEthernet 0/2 port group 2 ! interface FastEthernet 0/3 switchport trunk
encapsulation dot1q switchport trunk native vlan 16 switchport mode trunk switchport voice
vlan 160 spanning-tree portfast switchport priority extend trust ! end Dept16SW4#vlan
database Dept16SW4(vlan)# show VLAN ISL Id: 1 Name: default Media Type: Ethernet
VLAN 802.10 Id: 100016 State: Operational MTU: 1500 You have installed a new Catalyst
3524-PWR to support a small group of IP telephony users in Department 16. When the IP
phones are tested they receive power, but do not communicate with the CallManager. The
above show interface FastEthernet 0/3 and show VLAN database. What is the problem?
A. The VLAN and trunk statements are missing from FastEthernet ports 0/1 and 0/2.
B. VLAN 160 needs to be entered unto the VLAN database.
C. Fast EtherChannel is supported on only the last four ports in a Catalyst 3524-PWR.
D. VLAN 16 is an 80.1q trunk and not an ISL trunk.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=23
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 24
Which three questions should be asked of end-users in the Gathering Facts phase? (Choose
three)
A. How often does the problem occur
B. What is the problem?
C. When did the problem occur?
D. Did you make any changes just before the problem occurred?
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 25
s of affected users, network administrators, managers, and other key people. Collect
information from sources such as network management systems, protocol analyzer traces,
output from router diagnostic commands, or software release notes. Step3 Consider possible
causes based on the facts you have gathered. You can also use these facts to eliminate potential
causes from your list. For example, depending on the data, you might be able to eliminate
hardware as a cause, allowing you to focus on software. At every opportunity, try to narrow
the number of potential causes so that you can create an efficient plan of action. Step4 Create
an action plan based on the remaining potential causes. Begin with the most likely cause, and
devise a plan in which only one variable at a time is manipulated. This approach allows you to
reproduce the solution to a specific problem. If you alter more than one variable
simultaneously, identifying the change that eliminated the symptom becomes more difficult.
Step5 Perform each step of the action plan carefully, and test to see if the symptom disappears.
Step6 Whenever you change a variable, gather the results. You should use the same method of
gathering facts that you used in Step2. Analyze the results to determine if the problem has been
resolved. If it has, then the process is complete. Step7 If the problem has not been resolved,
you must create an action plan based on the next most likely problem in your list. Return to
Step2 and continue the process until the problem is solved. Before trying out a new cure, make
sure to undo any "fixes" you made in implementing your previous action plan. Remember that
you want to change only one variable at a time.
http://www.cisco.com/en/US/partner/products/sw/voicesw/ps1913/products_maintenance_guid
e_c hapter09186a Use the diagram to assist in answering this questions. You have received a
trouble ticket for a recently installed MGCP gateway. In testing it appears that the
CallManager cluster cannot communicate with the gateway. The gateway address is
10.1.44.12/24 and the CallManager that is going to control the gateway has an address of
10.1.44.4/24. Use the following configuration snip to resolve the problem. ! mgcp mgcp callagent 10.1.44.4 2427 service-type mgcp version 1.0 mgcp dtmf-relay voip codec all mode outofband mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify mgcp modem passthroughvoice
mode cisco mgcp sdp simple mgcp package-capability rtp-package mgcp package-capability
sst-package no mgcp timer receive-rtcp no mgcp explicit hookstate ! ccm-manager config
server 10.1.44.7 ccm-manager config ! mgcp sdp simple mgcp package-capability rtppackage mgcp package-capability sst-package no mgcp timer receive-rtcp no mgcp explicit
hookstate ! ccm-manager config server 10.1.55.7 ccm-manager config ! What command is
missing from the configuration that will allow the CallManager to control this gateway?
A. ccm-manager mgcp
B. mgcp bund control source-interface FastEthernet 0/0
C. ccm-manager redundant-host
D. ccm-manager fallback-mgcp
E. ccm-manager switchback
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=25
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 26
Use the diagram to assist in answering this questions. You have received a trouble ticket for a
recently installed MGCP gateway. In testing it appears that the CallManager cluster cannot
communicate with the gateway. The gateway address is 10.1.44.12/24 and the CallManager
that is going to control the gateway has an address of 10.1.44.4/24. Use the following
configuration snip to resolve the problem. ! mgcp mgcp call-agent 10.1.44.4 2427 servicetype mgcp version 1.0 mgcp dtmf-relay voip codec all mode out-ofband mgcp rtp unreachable
timeout 1000 action notify mgcp modem passthroughvoice mode cisco mgcp sdp simple
mgcp package-capability rtp-package mgcp package-capability sst-package no mgcp timer
receive-rtcp no mgcp explicit hookstate ! ccm-manager config server 10.1.44.7 ccm-manager
config ! mgcp sdp simple mgcp package-capability rtp-package mgcp package-capability sstpackage no mgcp timer receive-rtcp no mgcp explicit hookstate ! ccm-manager config server
10.1.55.7 ccm-manager config ! What command is missing from the configuration that will
allow the CallManager to control this gateway?
A. ccm-manager mgcp
B. mgcp bund control source-interface FastEthernet 0/0
C. ccm-manager redundant-host
D. ccm-manager fallback-mgcp
E. ccm-manager switchback
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=26
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 27
Phone users are complaining of delayed dial tones. What tool may be used to exhibit resource
utilization on the Cisco CallManager server?
A. Performance Monitor
B. Event Viewer
C. Log Viewer
D. Real-Time Monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=27
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 28
Refer to the exhibit. You have installed a PRI circuit to an H.323 gateway running 12.3(T)
Cisco IOS software. The output shown is a result of which two factors? (Choose two)
A. layer-2 ISDN activity
B. layer-3 ISDN activity
C. the command debug isdn h323
D. the command debug isdn q921
E. the command debug isdn pri
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=28
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 29
You are a network engineer at Certkiller . Certkiller has a CallManager environment. In this
environment, what does a media stream between devices use as its transport protocol?
A. SDL
B. RTP
C. SCCP
D. OSPF
E. MGCP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 30
You are a network engineer at Certkiller. Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what the recommended maximum number of CDR records in ART is. What would your
reply be?
A. 1.5Million
B. 2 Million
C. 5 Million
D. 10 Million
E. 25 Million
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 31
In a Cisco Unity system, which troubleshooting tools can be used? (Select all that apply.)
A. AA
B. SA
C. Maestro
D. Event Viewer
E. Status Monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=31
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 32
You are troubleshooting an IP telephony issue. You want to digits to be displayed as they are
collected. Which of the following commands should you use?
A. debug vtsp dsp
B. debug vtsp error
C. debug vtsp session
D. show dialplan digit
E. show dialplan number
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=32
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 33
You are a network engineer at Certkiller . You want to perform backup recovery on a Cisco
Unity Server. Which two settings do you need to verify on the IIS server s virtual web
directory? (Choose all that apply.)
A. The default web site is configured as an application.
B. Directory browsing is enabled in the Virtual Directory tab.
C. Anonymous Access is unchecked in the Directory Security tab.
D. Script Only permissions are selected under the execute permissions section.
E. Read and Execute permissions are selected under the execute permissions section.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=33
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 34
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what will happen when a serious problem occurs that Cisco Unity does not handle. What
would your reply be?
A. Windows 2000 starts the Dr. Watson program.
B. Cisco Unity notifies the IIS service, which begins to record all SNMP traps.
C. The Windows 2000 Event Viewer becomes your primary source of information.
D. The IIS service stops, which means that the only way to proceed is to restore your
most recent backup.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=34
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 35
In which of the following formats can the Cisco CallManager (CCM) trace file be generated?
(Choose all that apply.)
A. .csv
B. .doc
C. .htm
D. .rtf
E. .txt
F. .xml
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 36
You are a network engineer at Certkiller . You want to open a case on your Cisco Unity Server.
Which report must you provide to the Cisco Technical Assistance Center (TAC)?
A. Port Usage
B. System Configuration
C. Unresolved References
D. Subscriber Configuration
E. Administrative Access Activity
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 37
You are troubleshooting a Cisco Unity system. You want to view all logs generated by the
Unity system. In which event log would you look?
A. Unity
B. Events
C. System
D. Security
E. Application
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=37
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 38
You make configuration changes to the registry on a Cisco Unity system. When will these
changes be applied to the system?
A. Immediately.
B. Once you reboot the system.
C. Once you reload the registry.
D. Once you refresh the registry.
E. Once you press the Apply button.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=38
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 39
Which of the following accounts supports the Cisco Call Detail Record (CDR) insert service,
the Cisco Tomcat service, and the CR Analysis and Reporting tool?
A. CCMCDR
B. CCMService
C. CCMCDRInsert
D. CCMServiceRD
E. CCMServiceDR
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=39
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 40
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what information is contained in the Cisco CallManager (CCM) Component Versions
page. What would your reply be?
A. The CCM software versions that are running on the server.
B. The operating system version that is running on the server.
C. Hardware version information for the media convergence server.
D. The component version number of all currently connected RTP streams.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 41
You are a network Administrator at Certkiller . You view a system error message on a log
server outside of the Cisco ICS system manager. Which Cisco severity code indicates the
severity of "emergency: system unusable"?
A. 0
B. 1
C. 4
D. 7
E. 9
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=41
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 42
You want to use the Admin Serviceability Tool (AST) to monitor device status, system
performance, and device discovery? Which two protocols does the AST use to perform this
function? (Choose all that apply.)
A. CDP
B. UDP
C. RTP
D. TCP
E. HTTP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 43
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what capabilities network monitoring tools provide. What will your reply be? (Choose
all that apply.)
A. Traffic counts by station.
B. Percent broadcast traffic
C. Protocol distribution by the Layer 2 protocol.
D. Protocol distribution by the Layer 3 protocol.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 44
You are a network engineer at Certkiller . You are installing an SPE card installed in a Cisco
ISC 7750. Your newly appointed Certkiller trainee wants to know which of the following host
names he can use on the SPE card. What will your reply be? (Choose all that apply.)
A. CertK 01
B. CertK :01
C. CertK -01
D. CertK 01
E. CertK (01)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=44
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 45
You are an assistant technician at Certkiller . You are troubleshooting an network problem.
You want to make a clear problem statement. What must you define?
A. The network topology.
B. A set of causes and their associated effects.
C. A set of symptoms and their associated causes.
D. How it relates to past known and definitively resolved network issued.
E. The comparison of your baseline network to your testing environment.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 46
What should you do when implementing an action plan? (Choose all that apply.)
A. Do not remove access lists so as to maintain security.
B. Make sure you notify all users of the impact of the changes.
C. Make sure that the changes you make do not make the problem worse.
D. Maintain backup configurations of the most important routers and switches in your
network.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=46
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 47
You are an assistant technician at Certkiller . You are troubleshooting a network problem. You
want to isolate the problem. What would be an important step in accomplishing this goal?
A. Listening carefully to expert Cisco TAC support.
B. Brainstorming with colleagues while considering the gathered facts.
C. Eliminating facts that are not supported when brainstorming with experts.
D. Carefully considering the facts you have gathered from listening to expert Cisco
TAC support.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=47
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 48
You want to perform some IP telephony troubleshooting. Which of the following steps is part
of the IPTT model action plan recommended by Cisco for troubleshooting IP telephony?
A. Split troubleshooting possibilities into logical domains.
B. The first step is to consider the least likely possibilities and eliminate them.
C. Collaborate with other TAC centers that may have a greater concentration of voice
expertise.
D. Break the problem into small steps and assign each one to small steps and assign
each one to a separate expert so you can maximize the use of your existing knowledge
base.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 49
With regard to IP telephony network infrastructures, which two of the following statements are
true? (Choose all that apply.)
A. It supports the existing data network.
B. It replaced obsolete data network benefits.
C. It supports the new data features and traffic patterns.
D. The infrastructure can be a common source of troubleshooting.
E. The existing data network carries less risk and also less reward.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=49
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 50
Troubleshooting IP telephony networks is more than just understanding Legacy networking
equipment and new voice functional equipment. What other factor must you also understand?
A. Customer service issues such as QoS.
B. IT management issues such as unreliable service.
C. The progression and history of why VoIP technology is being adopted.
D. Customer service issues such as determining agent workspace satisfaction.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 51
You are a network Administrator at Certkiller . You want to gather information about IP
telephonyrelated problems. Which two tools can you use? (Choose all that apply.)
A. CTI Server Performance Monitor
B. Unity Server Performance Monitor
C. Router show and debug commands
D. CatOS switch show and debug commands
E. Voice Gateway or Gatekeeper bandwidth monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=51
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 52
With regard to Cisco CallManager (CCM), which of the following statements is true?
A. CCM is relatively easy to configure.
B. CCM provides the same functionality as Legacy ACD systems.
C. CCM is the first place to look when troubleshooting VoIP issues.
D. CCM keeps most of the common voice troubleshooting issues from being attributed
to a configuration problem.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=52
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 53
Which of the following troubleshooting issues is related to Cisco Unity?
A. Automatic call transfers
B. Voice response verification
C. Advanced customization issues
D. Voicemail agent response levels
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 54
DRAG DROP Match the routing command with the tool that enables it to give Layer 3
troubleshooting information.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=54
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 55
DRAG DROP Match each command with its function.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 56
DRAG DROP Match the priority levels to their descriptions.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=56
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 57
DRAG DROP Place the steps to escalate telephone service provider-related problems in the
correct order.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 58
You want to report an issue to a telephone service provider. What are the three most important
principles to remember when doing this? (Choose all that apply.)
A. You should sufficiently test the problem.
B. You should call the main repair number for business.
C. You make sure you have your Cisco Service Contract Number available when you
call.
D. You make sure they know you are a Cisco partner, reseller, or channel
representative.
E. Your service provider may not be bale to troubleshoot your issue without
documentation.
F. You should be aware that your service ticket is not the only ticket that the service
center is working.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=58
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 59
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know why documentation is necessary. What will your reply be? (Choose all that apply.)
A. Documentation can be used to assign responsibility for issues.
B. Documentation is necessary to assign liability for issues if needed.
C. If the problem returns, then the fix that was used may not have been the actual fix.
D. Documentation can be used to assign responsibility and liability for issues if needed.
E. If the problem occurs in a different part of the network, the documentation can be
used to repair the problem quickly.
F. Another underlying problem might pop up and documentation allows you to start
where the previous troubleshooting ended.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 60
DRAG DROP The Bug Navigator shows the status on bugs you are investigating. A few of
those status names are listed in the table. Match the status with its description.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=60
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 61
You are troubleshooting IP telephony problems. You want to escalate the problems. Which two
of the following methods are NOT recommended? (Choose all that apply.)
A. You assign a priority of P3 to the problem to get the information you need for a
Cisco product in a more timely manner.
B. You need information concerning Cisco product capabilities, installation advice, or
basic product configuration data. You assign P4.
C. You assign P3 if your network performance is degraded. Network functionality is
noticeably impaired, but most business operations continue.
D. Your production network is severely degraded and affects insignificant aspects of
your business operations. You are not willing to commit full-time resources during
business hours to resolve the situation. You assign P2.
E. Your production network is down, with the potential of causing critical impact to
business operations if service is not restored quickly. You are willing to commit
substantial resources around the clock to resolve the situation. You assign P1.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=61
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 62
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know when it would be appropriate to open a case via telephone
A. When a P1 or P2 situation occurs.
B. When a P3 or P4 situation occurs.
C. As soon as you see any degradation in your network.
D. When the problem happens for the second time and the first case has not been
resolved yet.
E. When a P3 or P4 situation occurs and you are closer to a telephone then your
Internet-ready desktop.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=62
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 63
Which of the following are allowed to access the Cisco Technical Assistance Center (TAC)
home page? (Choose all that apply)
A. Cisco resellers.
B. Cisco employees.
C. Any Cisco customer
D. Customers who are registered with Cisco.com and hold a valid Cisco Service
Agreement.
E. Partners who are registered with Cisco.com and hold a valid Cisco Partner Service
Agreement.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=63
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 64
DRAG DROP May valuable, time-saving tools are available in the Tools and Utilities module.
Match the tool to its task.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 65
As a VoIP network troubleshooter, what are two reasons it is important to be able to
troubleshoot all current network issues? (Choose two)
A. Timeless is very important when adding VoIP networking equipment.
B. The voice network relies completely on the existing network foundation.
C. Voice functionality depends primarily on maintaining your existing routers and
switches.
D. The voice network does not rely on the existing network but you need to be able to
perform VoIP upgrades.
E. Because increases bandwidth exists, timeliness is not important but convergence is
what allows you to be able to take advantage of the new bandwidth.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=65
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 66
Which statement is true about opening a P1 or P2 case via telephone?
A. Technical Assistance Center (TAC) engineers handle the problems directly.
B. You must make sure that you use the special priority card number whenever you call.
C. Technical Assistance Center (TAC) engineers are available to customers and
partners.
D. If your service contract has lapsed, you can open a P2 case via telephone and then
renew your contract.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=66
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 67
The Cisco CallManager includes the Trace utility. Which three features does the Trace utility
provide? (Choose three)
A. digit analysis
B. detail of call processing
C. in-depth troubleshooting
D. flow chart of the entire dial plan
E. listing of improperly routes calls
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=67
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 68
Which debug vpm command shows on/off hook states?
A. debug vpm spi
B. debug vpm dsp
C. debug vpm status
D. debug vpm signal
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=68
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 69
Why is it important to understand how Cisco CallManager (CCM) and Cisco Unity relate to
each other?
A. Cisco Unity integrated lightly with CCM.
B. Problems always result from a configuration error between the two devices.
C. Cisco Unity configuration and communication with CCM is critical to CCM
functionality.
D. Communication between CCM and Cisco Unity is the primary source of your IP
telephony communication troubleshooting issues.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=69
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 70
Q .931 is the connection control protocol used for ISDN connections. It is roughly comparable
to ______.
A. FTP in the Application layer.
B. TCP in the Internet protocol stack.
C. UDP in the Transport layer of the OSI model.
D. ISDN, the international telecommunications standard for providing a digital service.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 71
Which tool would you use to run Skinny and TSP traces on a Cisco Unity Server?
A. stsptrace.exe
B. skinnytrace.exe
C. AV-CiscoTSP.exe
D. Maestro Tools.exe
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=71
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 72
What is part of a successful implementation of an IPTT troubleshooting action plan?
A. Fully backing up the IP telephone firmware.
B. Limiting the impact of the changes on other users.
C. Your ability to demonstrate your expertise in solving current issues.
D. Making sure that you have notified Cisco TAC so they can help with the problem if
needed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=72
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 73
Which condition prevents details from appearing on the Cisco CallManager (CCM)
Component Versions page?
A. The connection between the CCM and the SQL Server 2000 fails.
B. The CCM administrator has turned Component Tracking off on the server.
C. The current administrator has insufficient SQL SA permissions to view information.
D. The hardware versions of the queried server are different than the local console s
hardware version.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=73
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 74
Where will Cisco CallManager (CCM) typically record events in the Event Viewer?
A. System log
B. Security log
C. Application log
D. CallManager log
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 75
What command returns a Windows diagnostic report from the command line?
A. show diag
B. show windiag -v
C. show dbtables Win
D. show windiagnostics
E. show win
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=75
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 76
What is the first thing you should do when you encounter any Cisco-related problem?
A. Open a case with a Technical Assistance Center (TAC) engineer.
B. Call and have your Account Manager escalate the problem at P1.
C. Open a case with Technical Assistance Center (TAC) via the TAC website or email.
D. Try to resolve a problem using the tools and resources that are available on the Cisco
Technical Assistance Center (TAC) website.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=76
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 77
Which utility allows you to change the default Unity Call Handlers?
A. Syscheck.exe
B. Dohproptest.exe
C. AvRulerEditor.exe
D. Unity SA>Call Handlers
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=77
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 78
When a networking problem is finally resolved, steps should be taken to document the problem
and its resolution. What should the documentation include?
A. cause, effects, and fix for the problem only
B. symptoms, cause, and fix for the problem only
C. cause, symptoms, corrective steps, and fix for the problem only
D. cause, symptoms, corrective steps, effect, and fix for the problem
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=78
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 79
You see the following system error message: %SPE-Fan 3 failure-FMM-0-411000 Which
element represents the Cisco subfacility?
A. SPE
B. FMM
C. FAN 3
D. 411000
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=79
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 80
During a call, which tool shows the gateway being used for that call?
A. SQL query
B. Event Viewer
C. Show ip route
D. Performance Monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=80
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 81
The output of a network monitoring tool indicates that the average traffic bandwidth utilization
is 50% and peak utilization is 85% When can VoIP applications be added to this network?
A. There is insufficient information to answer this .
B. They can be added now because this utilization meets the required capacity.
C. They can be added when redesigning the network drops the peak utilization below
85%.
D. They can be added when redesigning the network drops the average utilization below
45%.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=81
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 82
. B. They can be added now because this utilization meets the required capacity. C. They can be
added when redesigning the network drops the peak utilization below 85%. D. They can be
added when redesigning the network drops the average utilization below 45%.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=82
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 83
What command can you use to check the fans for proper operation in a Cisco ICS 7750?
A. show fan
B. check fan
C. get fan-speed
D. show fan-speed
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=83
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 84
What is the first thing you should do to contact the service provider?
A. Call the number listed in your telephone book for business repair.
B. Call the customer service department and begin the escalation process.
C. Call your own service provider account manager to ask the best way to proceed.
D. Call Cisco Technical Assistance Center (TAC) and have them connect you with the
correct service provider.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=84
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 85
Which statement is true about the use of tools?
A. The choice of an internal tool versus an external tool should be based on the
individual s experience.
B. The choice of an internal tool versus and external tool should be based on the
symptoms of the problem.
C. Generally, external tools are better for identifying the source of IP telephony-related
problems than internal tools.
D. Generally, internal tools are better for identifying the source of IP telephony-related
problems than external tools.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=85
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 86
Which statement about the Cisco Technical Assistance Center (TAC) Software Center is true?
A. To access theSoftware Center, click Software Center on the Cisco home page.
B. The Software Ceneter is a gateway to all of the newest training devices that Cisco
provides.
C. You can search, access, and download software and firmware upgrades from
theSoftware Center.
D. The Software Center contains links to other software-related online auto
configuration utilities such as the CCM Auto Config (CAC) and VoIP Solution Search
(VoSS).
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=86
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 87
Exhibit: What is the default location used to store system reports generated with the Cisco
Unity System Administration tool on a Cisco Unity Server?
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 88
You use the Windows 2000 Event Viewer to generate a report for application events that apply
only to Cisco Unity. What can you use as a filter to ensure that you receive only Unity events?
A. _MC
B. _Unity
C. _AVVID
D. _Activevoice
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 89
Which priority level indicates that if you do not get help right away you are in a very serious
trouble?
A. P1
B. P3
C. P4
D. Both P1 and P4 because a case must progress through each step of the escalation
process in order to get to the highest level.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=89
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 90
Refer to following TCP Handle, exibit : InboundStim - keepAliveMessage - Send KeepAlive
to Device Controller Devicename=SEP0006D74B0F19, TCPPid = [2.100.129.1183]
IpAddr=10.83.11.121 Port=50699, Device Controller=[2,118,67] Which is the exact answer?
A. SEP0006D74B0F19
B. [2.100.129.1183]
C. 10.83.11.121
D. 67
E. [2,118,67]
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=90
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 91
The Bug Navigator allows you to search for known bugs based on which two parameters?
(Choose two)
A. feature set
B. product name
C. operating system
D. bug pervasiveness
E. enhancement bugs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 92
Why is troubleshooting voice networks complex?
A. New technology and equipment are required to allow VoIP to occur on an existing
network infrastructure.
B. The older technology is more difficult to understand because education is becoming
less available.
C. It takes a great deal of education to have a thorough understanding of existing and
upgraded systems and equipment.
D. Some downtime can be tolerated because if the increase in network efficiency, but
anything over 7.5& is unacceptable.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=92
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 93
You receive a startup message saying that "At least one service or driver failed during startup"
What should you check?
A. Call Viewer
B. Event Viewer
C. Status Monitor
D. Cisco Unity SA
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=93
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 94
When using Call Detail Record (CDR) to troubleshot the IP telephony network, what must you
be bale to do to use these tools effectively?
A. Determine what a successful call looks like in the CDR.
B. Understand CDR and Call Management Record (CMR) information interacts.
C. Understand how CDR information relates to the partitions and Calling Search Spaces
in the CallManager.
D. Understand when to use the CDR information and when to use the Call Management
Record (CMR) information for troubleshooting.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 95
You have received a trouble ticket from Certkiller at extension 2001, which states that she can t
call a new employee who has been assigned extension 2005. When Jack Bill attempts to cal
2005 she hears a message that her call can t completed as dialed. What is one possible cause of
this issue?
A. The new employee s phone is not registered with Cisco Unified CallManager due to
a physical cable or IP connectivity issue
B. A Cisco Unity voice-mail box has not yet been created for the new employee
C. Extension 2005 was not assigned a partition
D. Certkiller s CSS does not contain the partition assigned to extension 2005
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=95
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 96
LSC validation is falling on a new SCCP IP Phone you have just added to the Cisco Unified
CallManager 5.0 Cluster. No other IP Phones are experiencing any problems with LSC
validation. What can you do to help pinpoint the problem?
A. Verify that the authentication string is correct in the Cisco Unified CallManager
device configuration screen
B. Use the security configuration menu to the IP hone to verify that an LSC has been
downloaded to the IP phone
C. Check for security alarms
D. View the SDI trace output
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=96
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 97
You have placed all DNs in the phones partition. During testing you discover that you can t
place calls between IP Phones, but you can place calls to the PSTN and voice mail What is one
possible cause of this issue?
A. An access list is blocking RTP streams in your voice VLAN
B. An access list is blocking SCCP packets in your voice VLAN
C. The IP Phones have not been assigned a CSS
D. A database replication issue is preventing calls between phones
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=97
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 98
Exhibit: You are in charge of Troubleshooting Cisco Unified Communications in
certways.com Users report that calls to local PSTN numbers are failing. To place a call, Cisco
Unified CallManager users dial the access code "9," followed by seven digits. You enter
dialpeer command on the H.323 gateway, and then let the user attempt the call again. Based on
the debug output, what is the most likely cause of this problem?
A. The call is not matching an inbound dial peer resulting in a codec mismatch.
B. The gateway dial peer needs to prefix the access code to the called number
C. There is a physical layer issue with the circuit
D. Cisco Unified CallManager is stripping the access code, resulting in only seven
digits being sent to the gateway
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=98
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 99
Exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit carefully.
You have received a trouble ticket stating that users can t place calls on the PSTN. During
testing you discover the gateway is not switching to the secondary call agent when the primary
call agent is unreachable. What needs to be done to allow the MGCP gateway to use a different
call agent if the primary fails?
A. The ccm-manager fallback-mgcp command needs to be added to the gateway
B. A Cisco Unified CallManager group that includes the secondary call agent needs to
be assigned to the gateway
C. The gateway needs to be defined as a non-gatekeeper-controlled intercluster trunk
with the secondary Cisco Unified CallManager defined
D. The ccm-manager redundant-host command needs to be added to the gateway
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=99
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 100
Partition A Contains four route patterns. The calling search space assigned to Device B
contains only Partition
A. When Device B dials 1136, which of the route patterns will selected
B. 1[1-4]XX
C. 1[14]XX
D. 11X!
E. 1[^2-8]XX
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=100
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 101
Exhibit: Your are working as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit
carefully. You have received a trouble ticket that users can t place calls to the PSTN. During
testing you discover the gateway is not switching to the secondary call agent when the primary
call agent is unreachable. What needs to be done to allow the MGCP gateway to use a different
call agent if the primary fails?
A. The ccm-manager fallback-mgcp command needs to be added to the gateway
B. A Cisco Unified CAllManager group that includes the secondary call agent needs to
be assigned to the gateway
C. The gateway needs to be defined as a non-gatekeeper-controlled intercluster trunk
with the secondary Cisco Unified CallManager defined
D. The ccm-manager redundant-host command needs to be added to the gateway
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=101
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 102
Refer to the exhibit. A user at BR1 is on a call to the PSTN through the PRI interface on the
local H.323 gateway. The IP WAN has just failed and the call has been dropped. What is
causing the call to be dropped?
A. The H.323 gateway has lost the D channel on the PR
I.
B. The no h225 timeout keepalive command has not been configured on the gateway
C. The IP phone hasn t registered with SRST.
D. SRST hasn t been configured on the BR1 gateway.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=102
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 103
DRAG DROP Drop
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=103
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 104
You have received a trouble ticket stating that users are no longer hearing a second dial tone
after pressing 9 to initiate an external call. The trouble ticket states that the second dial tone is
played only after several additional are dialed. What is the mostly likely cause of this problem?
A. The Cisco Unified CallManager server is experiencing CPU spikes, causing a delay
in playing the second dial tone
B. The first gateway in the route group is not available, causing a delay in playing the
second dial tone while Cisco Unified CallManager queries the second gateway
C. A route pattern beginning with the digit "9" has been added to the route plan with the
call Classification parameter set toe OnNet
D. A route pattern beginning with the digit "9" has been added to the route plan without
the provide outside dial tone check box selected
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=104
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 105
Which CTI device allows queuing of calls to an unlimited depth?
A. hunt group
B. route point
C. peer
D. port
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=105
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 106
The outbound access code from the CallManager is not being stripped. The following
configurations are set: Route Pattern / Hunt Pilot Configuration Discard Digits = PreDot
Route / Hunt List Detail Discard Digits to NoDigits What is the most likely solution?
A. Set Called Party Transformations under Route / Hunt List Detail to PreDot.
B. Set Calling Party Transformations under Route / Hunt List Detail to <NONE>.
C. Set Called Party Transformations under Route Pattern to NoDigits Change.
D. Set Calling Party Transformation under Route Pattern to <NONE>.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=106
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 107
You have received a trouble ticket for a recently installed MGCP gateway. It appears that under
testing the gateway, it is not switching to the secondary call agent when the primary call agent
is unreachable. Use the following configuration output to resolve the problem: ! mgcp mgcp
call-agent 10.1.44.4 2427 service-type mgcp version 1.0 mgcp dtmf-relay voip codec all mode
out-ofband mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify mgcp modem passthrough voice
mode cisco mgcp sdp simple mgcp package-capability rtp-package mgcp package-capability
sst-packateno mgcp timer receive-rtcp no mgcp explicit hookstate ! ccm-manager mgcp ccmmanager config server 10.1.44.7 ccm-manager config ! What command needs to be added to
this configuration to allow the MGCP gateway to use a different call agent if the primary fails?
A. ccm-manager fallback-mgcp
B. ccm-manager switchback
C. ccm-manager switchover-to-backup
D. ccm-manager redundant-host
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=107
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 108
You have recently installed IP Phones on a centralized model. At a remote branch using a
H.323 gateway, users are complaining they cannot call some internal numbers. After dialing
the last digit, they get a reorder tone. What is the most likely cause?
A. Partition/CSS configuration issue
B. Gateway dial-peer configuration issue
C. Codec mismatch
D. Call Admission Control
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=108
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 109
permit tcp any any eq 2000 permit icmp any any echo-reply ! ip route 0.0.0.0 0.0.0.0
192.168.12.1 Pinging Phone B from PC A yields the following: ping 172.16.6.4 Type escape
sequence to abort. Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 172.16.6.4, timeout is 2 seconds: .....
Success rate is 0 percent (0/5) What is a likely cause of the problem?
A. There is no IP route to Phone
B.
B. There is no IP route to the CallManager.
C. Access list 101 will not permit PC A to ping Phone
B.
D. Access list 101 will not permit the IP phones to communicate with each other.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=109
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 110
A Cisco CallManager installation is unable to connect to the PSTN. Calls cannot be placed or
received on the T1 circuit. You have verified that the Cisco CallManager is correctly
configured. Determine that root causes of the problem by using appropriate debug and show
commands. Which of the following will correct the issue with outbound calls from IP Phone
4001 to 9195551234?
A. Change the destination-pattern for dial-peer 1 to 91[2-9]..[2-9]......
B. Add prefix 1 to dial-peer 1 configuration to send the expected digits o the PSTN.
C. Add the commands direct-inward-dial to dial-peer 1.
D. Configure clocking on controller T1 2/0 to connect physical layer issue.
E. Change the destination-pattern for dial-peer 5 to 14085554...
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=110
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 111
A Cisco CallManager installation is unable to connect to the PSTN. Calls cannot be placed or
received on the T1 circuit. You have verified that the Cisco CallManager is correctly
configured. Determine that root causes of the problem by using appropriate debug and show
commands. Calls from PSTN (9195551234) to IP Phone (14085554001) get dial-tone after
entering the digits instead of ringing phone 4001. Which of the following will correct this
issue?
A. Change the destination-pattern for dial-peer 5 to 14085554...
B. Add the command translate-outgoing called 1 under dial-peer 5.
C. Add the command direct-inward-dial to dial-peer 1.
D. Configure clocking on controller T1 2/0 to correct physical layer issue.
E. Change the destination-pattern for dial-peer 1 to 91[2-9]..[2-9]......
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=111
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 112
A gateway attempts to match the following inbound dial peers: The called number (DNIS)
with the incoming called number The calling number (ANI) with answer address The calling
number (ANI) with destination address The configured dial peer port to the voice port. If none
of these dial peers can be matched, which dial peer is selected?
A. The first dial peer configured.
B. The dial peer with the longest match.
C. The default dial peer.
D. The incoming called-number portion of the dial peer.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=112
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 113
DRAG DROP Put the following transformation rules in the correct order of operation.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=113
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 114
You are troubleshooting an issue where a user cannot make calls to the PSTN. You are
reviewing trace files and you have found where the user s IP phone initiates the call but you
never see the call go out to the gateway. What is the next valid step in troubleshooting this
issue?
A. Look in the SDL trace file to see if there is a signal to another CallManager node
with the same tcp-handle.
B. Look in the SDL trace file to see if there is a signal to another CallManager node
with the same time-stamp.
C. Look in the IP Voice Media Streaming App trace file to see if an MTP was invoked.
D. Look in the MGCP trace file to determine which MGCP gateway the call was sent
to.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=114
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 115
When dialing 1136, which of the following patterns will be selected?
A. 1[14]XX
B. 1[1-4]XX
C. 11XX!
D. 1[^2-8]XX
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=115
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 116
Referring to the exhibit, which phone rings when Bob dials 1000?
A. Phone A
B. Phone B
C. Phone C
D. Phone D
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=116
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 117
Refer to the exhibit. Your users cannot complete calls to the PSTN. After working with the
Telco, you have determined that you are not stripping the access-code before setting up the call
with the Telco. What is a possible cause of this issue?
A. A dial-peer is modifying the called number.
B. The route list configuration is over-riding route pattern configuration.
C. A translation pattern is modifying the called number.
D. The external phone number mask is incorrect.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=117
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 118
Exhibit: You have received a trouble ticket from an employee. The employee is reporting that
he can call his manager but his manager cannot call him. The employee is calling from
extension 2003 at site 2. His manager is at extension 2002 in site 1. You have verified that
both DNs are in the Phones partition. What is the cause of the issue?
A. The manager s CSS does not include Phones partition.
B. The location configuration is resulting in insufficient bandwidth for this call.
C. The manager s CSS does not include Employee partition.
D. The region configuration is resulting in codec negotiation issue.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=118
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 119
You are a network engineer at Certkiller . The Finance Manager reports that long-distance
charges have increased dramatically in the past month while total calls have NOT increased.
What is a likely cause of this increase?
A. Calls are routing to the PSTN instead of the WAN link.
B. Local calls are being sent over long distance by the route plan.
C. Off-net calls are being routed first to another cluster, causing higher costs.
D. Telephones at the local site are using the long distance lines for local calls.
E. Telephones at the remote site are using the long distance lines for local calls.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=119
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 120
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know how CallManager knows that a user has finished dialing a number. What would your
reply be?
A. It waits for the dialer to match a pattern or a route.
B. It waits for the inter-digit timeout and then begins call processing.
C. The IP phone sends an "end of string" to the CallManager indicating dialing is
complete.
D. The IP phone counts the number of digits dialed then begins call processing when a
specified number of digits has been met.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=120
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 121
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what the most widely available 911 PBX PSTN interface is. What would your reply be?
A. CLID with ESN and AL
I.
B. POTS with ESN and AL
I.
C. CLID withCAM conversion.
D. A gateway used for handling call setup and call clearing.
E. A gateway to handle the media-negotiations of the RTP streams between station
devices.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=121
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 122
Certkiller s long distance access code is 95922. Certkiller has a branch office in Seattle that has
the number 959-20xx. How can the Certkiller branch office avoid the Cisco CallManager
(CCM) second dial tone from playing too early?
A. Enter 95920xx in the dial plan.
B. Enter 95920xxxxxxxxx in the dial plan.
C. Enter 95922xxxxxxxxx in the dial plan.
D. Uncheck "Provide Outside Dial Tone" for the pattern 9592.
E. Check the "Provide Outside Dial Tone" for the pattern 95922.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=122
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 123
On the Certkiller IP Telephony system, all the necessary digits on an incoming call are
contained in the setup message. The voice gateway does not perform subsequent digital
collection and does not use digit-by-digit matching. With regard to this system, which of the
following statements is true?
A. The call is DI
D.
B. The call is non-DI
D.
C. The call is not properly formed.
D. There is not enough information to determine if the call is DI
D.
E. None of the above.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=123
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 124
What must the Calling Party Number must be when a phone is calling 911?
A. Encrypted
B. E.164 compliant
C. At least 4 digits long
D. Exactly 10 digits long
E. Not more than 7 digits long
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=124
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 125
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know how Cisco CallManager (CCM) performs digit analysis. What will your reply be?
A. It searches all route lists in the route group and chooses the best possible match.
B. It searches the route lists in the route group and selects the first possible match.
C. It searches all partitions in the Calling Search Space and chooses the best possible
match.
D. It searches the partitions in the Calling Search Space and chooses the first possible
match.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=125
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 126
You are a network engineer at Certkiller . Certkiller s main supplier is a long-distance phone
call away. Certkiller users complain that sometimes when they dial the supplier s number they
reach a local number. What is the most likely cause of this problem?
A. PSTN trunk saturation
B. Overlapping dial plans
C. Incorrectly defined gateway
D. Overlapping gateway access lists
E. Incorrectly defined Calling Search Spaces
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=126
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 127
Which protocol does Cisco CallManager (CCM) use to establish calls between station devices?
A. SDL
B. RTP
C. SCCP
D. MGCP
E. H.450
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=127
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 128
Which gateway interface presents 911 services with a different calling party number for each
call?
A. PRI
B. FXS
C. E&M
D. POTS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=128
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 129
Which statement is true about Calling Search Spaces?
A. They are ordered lists of route groups.
B. They are assigned to devices, phones, and gateways.
C. They are assigned to directory numbers and route patterns.
D. They pass emergency locations when 911 is called when searching for the caller s
dialed number.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=129
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 130
What is the outcome of dialing 92552121 with the following route patterns in the dial plan:
9.[2- 9]XXXXXX or 9.XXX[2-9]XXXXXXX?
A. The caller heard the re-order tone.
B. The call routes immediately to pattern #1.
C. The call routes immediately to pattern #2.
D. The call waits for the inter-digit timeout and routes to pattern #1.
E. The call waits for the inter-digit timeout and routes to pattern #2.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=130
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 131
You are assigned a trouble ticket. It states that a customer cannot call from Phone A to Phone
B, but Phone B can call to Phone A. What is the most likely cause?
A. Phone B is the Null partition.
B. Phone A is the Null Calling Search Space.
C. Phone A s partition is not in Phone B s Calling Search Space.
D. Phone B s partition is not in Phone A s Calling Search Space.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=131
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 132
Within the H.323 protocol, what is used for call alerting and connect messages?
A. H.225
B. H.245
C. H.261
D. G.263
E. G.711
F. G.723
G. G.726
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=132
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 133
What is the best method to handle calling line identification to E911 when using DID numbers
in Cisco CallManager (CCM)?
A. Deploy a CLID-ANI conversion box.
B. Rely on the listed directory number of the outgoing trunk.
C. Use transformation masks to change the extension to full E.164 number.
D. Route through a particular gateway with a known PSTN connection and number.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=133
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 134
Exhibit: What, if anything, is wrong with the configuration shown in the exhibit?
A. Nothing is wrong. It is correct as shown.
B. Frame Relay traffic shaping should not be used in this configuration.
C. Frame Relay adaptive traffic shaping should be enabled in map-class FRG22.
D. Priority Queuing must be enabled on the serial interface if voice traffic is to be
prioritized.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=134
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 135
DRAG DROP Match each E911 services acronym to its definition or function.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=135
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 136
In certain situations, DTMP digits are not recognized when processed through VoIP dial-peer
gateways. To avoid this problem, what should you do?
A. Configure certain gateways to enable DTMF relay.
B. Use in-band signaling between PBX systems and Cisco Unity.
C. Use Cisco IOS software-based gateways that use H.245 out-of-band signaling
D. Multiplex voice traffic with control codes to instruct Cisco Unity how to direct a
particular call.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=136
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 137
In order for a third-party SIP phone to register with a Cisco Unified CallManager cluster,
which three configuration parameters must match between the phone and the cluster? (Choose
three.)
A. DN
B. Device pool
C. MAC Address
D. Password
E. Username
F. SIP Profile
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=137
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 138
You have received a trouble ticket stating that an IP phone is not working. When asked, the
user informs you the phone is displaying the message "Registration ejected". Which two issues
are possible causes of this problem? (Choose two.)
A. The IP phone is not getting an IP Address
B. The IP Phone s primary Cisco Unified CallManager has a database replication issue
C. The IP phone has not been defined in Cisco Unified CallManager
D. The primary Cisco Unified CallManager is unavailable and the CallManager group
assigned to the IP phone does not include a secondary CallManager
E. The IP Phone is not associated with a valid user profile
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=138
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 139
You have recently installed a new Catalyst 3524-PWR switch in an IDF to increase the number
of IP phones for a department. The IP phone for an office receives power but cannot
communicate with the CallManager. The department uses VLAN 16 for data and VLAN 160
for voice. From the given show running-configuration command there are multiple problems.
How can the communication problem with the CallManager be resolved? Dept16SW2#show
running.-configuration !! output omitted ! interface FastEthernet 0/6 switchport trunk
encapsulation dot1q switchport trunk native vlan 16 switchport mode trunk switchport voice
vlan 169 spanning-tree uplinkfast switchport priority extend none ! end
A. Change the voice VLAN to 160.
B. Change the switchport trunk encapsulation type to ISL.
C. Configure the port as an uplink to another switch configured for uplinkfast.
D. Change the incorrect switchport priority extend none command to switchport priority
extend trust to extend the trust boundary to the IP phone.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=139
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 140
Which two operations does this RTM screen display show? (Choose two)
A. A phone registering.
B. A call in process.
C. A phone removed from the network.
D. A call disconnecting.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=140
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 141
You are a network engineer at Certkiller . Certkiller has a Frame Relay circuit. At the one end
of the Certkiller Frame Relay circuit is the CallManager (CCM) server. All of the phones
connected to a router at the other end of the circuit can register calls but cannot connect calls.
What is the probable cause of this problem?
A. The Frame Relay interface is not set to full duplex.
B. The router is not passing packets toward the CCM server.
C. An ACL is blocking either voice IP port or protocol access.
D. The subnet mask on the router located on the CCM side is incorrect.
E. The subnet mask on the router located on the remote side is incorrect.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=141
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 142
You are a network engineer at Certkiller . You want to view information about specific
gateways (such as registrations or re-registrations) to pinpoint a particular problem. Where will
you find this information?
A. Gateway Event log
B. Windows 2000 Event Viewer
C. Cisco CallManager Event Viewer
D. Cisco CallManager Registration log
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=142
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 143
Which two methods can be used to correct database replication issues in a cluster running
Cisco Unified CallManager 4.1? (Choose two.)
A. Run the Cisco Unified CallManager BARS utility to restore the database on the
subscriber
B. Enter the utils dbreplication repair command at the command-line prompt
C. Execute the dblhelper utility on the publisher
D. Use the SQL Server Enterprise Manager application to repeat the database
subscription
E. Use theinformix database utility to recreate the database subscription
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=143
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 144
Which method can be used to correct database replication issues in a cluster running Cisco
Unified CallManager 5.0?
A. Use the SQL Server Enterprise Manager application to recreate the database
subscription
B. Execute the dblhelper utility on the publisher
C. Run the Cisco Unified CallManager BARS utility to restore the database to the
subscriber
D. Enter the utils dbreplication repair command at the command-line prompt
E. Use the Informix database utility to recreate the database subscription
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=144
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 145
You have received a trouble ticket stating that users in accounting are not able to use the
CFwdAll softkey to forward their calls to voice mail. Their phones continue to ring when they
receive inbound calls, even after they have pressed CFwAll softkey and the Messages button.
What is a possible cause of this issue?
A. The voice-mail ports are not registered
B. The users have not been associated with their phones
C. The users have not been enabled to use CTI
D. The phones are not configured to use the standard phone template
E. There is a database replication issue with the subscriber the phones are registered to
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=145
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 146
Your Cisco Unified CallManager 5.0 Cluster has just started to use a third-party LDAP service.
Users complain that they are unable to make changes to their passwords in their Cisco Unified
CallManager user web pages. How should you resolve this problem?
A. Configure automatic synchronization of the LDAP database
B. Have the users make changes to their passwords in the LDAP database
C. Change the passwords on the IP phone screen using the TUi
D. Restart the phones that are having problems to reinitialize the LDAP database
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=146
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 147
You have added a subscriber server to your Cisco Unified CallManager 5.0 Cluster. The server
is functioning properly, but regular updates from the publisher are failing. All other
publishersubscriber communications are working properly in the cluster. What is the
problem?
A. The CTL client wasn t singed with the security token when the server was included
in it
B. The Cisco Unified CallManager Administrator username and password have been
changed in the publisher
C. The service isn t included in the current CTL client
D. The MIC for the service needs to be included in the CTL client
E. The correct username and password are not being applied in the subscriber
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=147
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 148
You have received a trouble ticket stating that the MWI light is not coming on for a group of
users. Further investigation reveals that the affected users are connected to the same subscriber
in the cluster. Users that are connected to other subscriber in the same cluster are not
experiencing this issue. What is causing this problem?
A. The voice-mail ports assigned to the subscriber are down
B. Database replication has an error or has failed
C. The Cisco Unity voice-mail services need to be restarted for the subscriber so all
users will receive proper MWI message indication
D. The MWI numbers for this subscriber have been changed
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=148
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 149
You have added a subscriber server to your Cisco Unified CallManager 5.0 Cluster. The server
is functioning properly, but regular updates from the publisher are failing. All other
publishersubscriber communications are working properly in the cluster. What is the
problem?
A. The Cisco Unified CallManager Administrator username and password have been
changed in the publisher
B. The MIC for the service needs to be included in the CTL client
C. The correct username and password are not being applied in the subscriber
D. The service isn t included in the current CTL client
E. The CTL client wasn t singed with the security token when the server was included
in it
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=149
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 150
AN outsourcing IT firm has come in to review operations for all SQL server machines in an
organization. They request, and are allowed to change all usernames and passwords for security
purposes. After they leave, replication fails. What is the most likely problem?
A. CCMAcct username mismatch
B. CCMSvc password mismatch
C. SQLSvc password mismatch
D. SQLRpl username mismatch
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=150
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 151
On a Cisco CallManager Subscriber, a red X appears in the Jobs folder next to a replication job
name. Which tool will Cisco TAC use to restore proper replication?
A. DBRepair
B. DBSync
C. DBHelper
D. DBPublish
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=151
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 152
Which two tasks must be performed to restore the Cisco Unity server data if it is corrupted or
lost? (Choose two.)
A. Verify Microsoft IIS permissions
B. Create a new batch file to replace components in the Registry.
C. Verify that no errors in other Cisco Unity processes.
D. Reload the Cisco Unity server application on a new server prior to restoring data
files.
E. Start Dr. Watson manually to resolve issues in Microsoft message exchange server.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=152
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 153
You are a network engineer at Certkiller . You are trying to isolate a problem using CMRs.
Which of the following spreadsheet function would be most helpful in this task?
A. sort
B. edit
C. insert
D. format
E. calculate
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=153
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 154
What information is used to link a Call Detail Record (CDR) with its corresponding Call
Management Record (CMR)?
A. The ID of IP phone.
B. The ID of the gateway.
C. The ID of CallManager server.
D. The number of packets sent in call.
E. The directory number of the source.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=154
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 155
You are a network engineer at Certkiller . You want to export only one Call Detail Record
(CDR) table at a time. In what format should the file be?
A. raw file
B. text file
C. csv file
D. tab file
E. spreadsheet
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=155
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 156
You are a network engineer at Certkiller . You identify a toll fraud caller. You want to look at
the call detail data. Where would you find the call detail data?
A. In the CallManager Call Detail Record (CDR) table
B. In the Subscriber CallManager Call Detail Record (CDR) table
C. In the Publisher CallManager application Call Detail Record (CDR) log
D. In the Subscriber CallManager application Call Detail Record (CDR) log
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=156
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 157
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what Cisco Unity uses as a database caching mechanism. What would your reply be?
A. Exchange 5.5
B. Windows 2000
C. Exchange 2000
D. SQL Server 2000
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=157
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 158
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what type of replication the SQL publisher s database uses. What would your reply be?
A. Two-way
B. Push/Pull
C. Full duplex
D. Asymmetrical
E. Uni-directional
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=158
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 159
You want to create Metalink ODBC agreements for the DC Directory. On the command line of
CallManager (C:\dcdsrvr\bin), which command should you use?
A. avvid_cfg
B. avvid_imp
C. avvid_inf
D. avvid_scfg
E. avvid_restore
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=159
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 160
In the show db tables command, which switch instructs command to return the configuration
database?
A. db
B. dbcfg
C. config
D. configdb
E. db tables
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=160
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 161
You are a network Administrator at Certkiller . You use SQL Server Enterprise Manager to
expand the folders to the database level. Which folder indicates that your server is a
publisher?
A. The Publisher folder.
B. The Databases folder.
C. The Publications folder.
D. The Management folder.
E. The Replication Master folder.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=161
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 162
You are a network administrator at Certkiller . You want to perform a standard SQL query.
What utility can you use to perform this query?
A. Cisco SQL Query Analyzer
B. Cisco SQL Runtime Analyzer
C. Microsoft SQL Query Analyzer
D. Microsoft SQL Runtime Analyzer
E. CallManager SQL Query Analyzer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=162
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 163
You are adding a new subscriber to the database, but replication to the publisher is failing.
What can you do to restore replication?
A. Change the sa password on the subscriber to match the publisher.
B. Change the SQLSvc password on the subscriber to match the publisher.
C. Change the CCMService account password on the subscriber to match the publisher.
D. Change the Administrator account password on the subscriber to match the
publisher.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=163
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 164
How does a Call Management Record (CMR) differ from a Call Detail Record (CDR)?
A. CMRs are rollups of CDRs.
B. CMRs track call quality data while CDRs track usage data.
C. CMRs track calls per cluster while CDRs track calls per server.
D. CMRs are recorded only when a call is transferred, while CDRs are recorded on
every call.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=164
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 165
Which command initialized and configures the DC Directory and DC Directory replication
agreements on the secondary server?
A. ccm_scfg<publisher server name> <subscriber server name>
B. avvid_scfg<publisher server name> <subscriber server name>
C. ccm_cfg <publisher server name> <Cisco CallManager DB name>
D. avvid_cfg <publisher server name> <Cisco CallManager DB name>
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=165
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 166
You use the SQL Enterprise Manager to expand the folders to the database level. What
identifies your server as a publisher?
A. Roles
B. Tables
C. Stored Procedures
D. Replication Monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=166
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 167
How do changes replicate between publisher and subscriber servers?
A. bi-directionally
B. multiple-master
C. incremental processes
D. transactional processes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=167
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 168
Where are Call Detail Record (CDR) and Call Management Record (CMR) data initially
recorded?
A. Database of the publisher CallManager server.
B. Database of the registered CallManager server.
C. Application log of the publisher CallManager server.
D. Application log of the registered CallManager server.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=168
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 169
Certkiller .com has recently installed a Cisco Unified CallManager cluster and a Cisco Unity
voice mail platform. You have received complaints from users that the red MWI light never
comes on, even when there are new voice-mail messages in the voice mailboxes. Which two
steps must be taken to resolve this issue? (Choose two.)
A. Verify that the same numbers are being used for MWI on/off in both the Cisco
Unified CallManager cluster and Cisco Unity server. If they are different, change the
Cisco Unity server to match the Cisco Unified CallManager cluster
B. Ensure that the number of ports licensed for the Cisco Unity server is greater than or
equal to the number of configured ports
C. Verify that the MWI on/off numbers are unique within the Cisco Unified
CallManager cluster dial plan. If they are not, change the MWI on/off numbers in the
Cisco Unified CallManaager cluster so they are unique and configure the Cisco Unity
server so they match
D. Verify, using the port usage tool, that the ports dedicated to MWI on/off are not
over-utilized. Add another dedicated port if the current port is over-utilized
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=169
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 170
Certkiller .com has migrated to a Cisco Unified CallManager IP Telephony system and is now
replacing the existing voice-mail system with a Cisco Unity voice-mail system. A small group
of users has been established to test the new voice mail system. The users were able to
initialize their mailboxes and record greetings, however, during testing the callers were
sometimes unable to leave voice-mail messages for Cisco Unity users. Which two issues
could cause this problem? (Choose two.)
A. There is a mismatch in the MWI on/off numbers configured in Cisco Unified
CallManager and Cisco Unity
B. Cisco Unity is in a G.729 region and has not been configured to support G.729
C. The call transfer call handlers are not configured correctly
D. The hunt group is hunting to Cisco Unity ports that have been dedicated for message
notification
E. There is a mismatch in the number of ports configured in Cisco Unified CallManager
and cisco Unity
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=170
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 171
You have received a trouble ticket stating that an executive with an account at a bank can t
retrieve account information by phone. When the executive calls the bank, the call is answered
and the executive is prompted to enter the account code. However, the bank does not seem to
recognize the DTMF tones and disconnects the call. What is a possible solution to this
problem?
A. Configure the progress_ind alert enable 8 command under the gateway POTS dial
peer
B. Set the Cisco Unified CallManager service parameter ToSendH225UserInfoMsg to
True
C. Configure the voice ftp send-recv command in the gateway
D. Configure the progress_ind setup enable 3 command under the gateway VoIP dial
peer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=171
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 172
Exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit carefully.
A site is using four-digit extensions for internal calling. The voice-mail pilot number is 8000.
Calls to extension 2001 hear the Cisco Unity opening greeting instead of the subscriber s
greeting when forwarded to Cisco Unity. What is the probable cause?
A. A call routing rule has been added that is preempting the attempt forward rule
B. A greeting has not been recorded for mailbox 2001
C. The voice mail box mask setting in Cisco Unified CallManager is set to 8000 instead
of XXXX
D. Extension 2001 has not been defined in Cisco Unity
E. The mailbox is configured with the E.164 number instead of the extension
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=172
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 173
Your company has recently installed a Cisco Unified CallManager cluster and a Cisco Unity
voice mail platform. You have received complaints from users that the red MWI light never
comes on, even when there are new voice-mail messages in the voice mailboxes. Which who
two steps must be taken to resolve this issue? (Choose two.)
A. Verify, using the Port Usage too, that the ports dedicated two MWI on/off are not
over-utilized. Add another dedicated port if the current port is over-utilized
B. Verify that the MWI on/off numbers are unique within the Cisco Unified
CallManager Cluster dial plan. If they are not, change the MWI on/off numbers in the
Cisco Unified CallManager cluster so they are unique and configure the Cisco Unity
server so they match
C. Ensure that the number of ports licensed for the Cisco Unity server is greater than or
equal to the number of configured ports
D. Verify that the calls are being sent to the correct ports on the Cisco Unity server. If
they are being sent to the incorrect ones by the Cisco Unified CallManager cluster,
correct the values in the cluster
E. Verify that the same numbers are being used for MWI on./off in both the Cisco
Unified CallManager cluster and Cisco Unity server. If they are different, change the
Cisco Unity server to match the Cisco Unified CallManager Cluster.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=173
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 174
You recently added a Cisco Unity voice mail server to your Cisco CallManager IP telephony
solution. Your users are receiving voice mails, but the MWI light does not go off after they
have listened to all of their new voice mail messages. What must be verified and possibly
modified to resolve this issue?
A. Use the Port Usage tool to verify that the ports dedicated to MWI on/off are not overutilized. Add another dedicated port if the current port is over-utilized.
B. Verify that the MWI "off directory number" has been configured on both the Cisco
Unity server and the Cisco CallManager cluster. If it has not been configured, configure
it on both the Cisco Unity server and Cisco CallManager cluster.
C. Verify the number of ports licensed for the Cisco Unity server as equal to the number
of configured ports.
D. Verify that the calls are being sent to the correct ports on the Cisco Unity server. If
the configured ports are incorrect on the CallManager cluster, change the values on the
cluster to be correct.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=174
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 175
A new Cisco Unity voice mail system is being tested. The calls are being forwarded to voice
mail from the Automated Attendant console, but the callers are receiving the wrong greeting.
What could be the problem?
A. The call routing rules are not working properly.
B. The mailbox under test is full.
C. The Unity ports for sending and receiving voice mails are not configured properly.
D. The Microsoft Exchange server has rejected the call due to a corrupted database.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=175
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 176
A company has migrated to a Cisco CallManager IP telephony system and now is replacing the
existing voice mail system with a Cisco Unity voice mail system. A small group of users has
been established to test the new voice mail system. During testing the users are unable to leave
voice mail messages on the new Unity system. It appears that the ports hang when users try to
send voice mails. How would you determine the cause of the problem? (Choose two)
A. Verify that the Cisco CallManager has been configured with the correct number of
voice mail ports; the number of voice mail ports must match the Cisco Unity
configuration.
B. Verify in the Cisco CallManager that the hunt group is hunting to Cisco Unity ports
that can accept calls.
C. Verify the Cisco CallManager has been configured with the correct MWI ports; the
number of MWI ports must match the Cisco Unity configuration.
D. Verify the call transfer call handlers are configured correctly.
E. Verify there are no TSP warning in the Event Viewer.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=176
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 177
Your company has recently installed Cisco Unity to be the voice mail platform for your Cisco
CallManager IP telephony system. You have received complaints from the users that the red
message waiting indicator (MWI) light does not come on when there are new voice mail
messages in the voice mailboxes. What must be verified and possibly modified to resolve this
issue? (Choose two)
A. Use the Port Usage tool to verify that the ports dedicated to MWI on/off are not overutilized. Add another dedicated port if the current port is over-utilized.
B. Verify that the MWI on/off numbers are unique within the CallManager cluster dial
plan. If they are not, change the directory numbers in the CallManager cluster so they
are unique and configure the Cisco Unity server so they match the new directory
numbers.
C. Verify that the same directory numbers are being used fir MWI on/off in both the
Cisco CallManager cluster and Cisco Unity server. If they are different, change the
Cisco Unity server to match the Cisco CallManager cluster.
D. Verify the number of ports licensed for the Cisco Unity server is equal to the number
of configured ports. If the number of configured ports is greater than the license
number, reduce the number of configured ports to be no greater than the license
number.
E. Verify that the calls are being sent to the correct ports on the Cisco Unity server. If
they are incorrect on the Cisco CallManager cluster, change the values on the cluster to
be correct.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=177
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 178
Which CTI device allows only a single media stream at a time?
A. hunt group
B. route point
C. peer port
D. Port
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=178
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 179
You have received a trouble ticket that an executive cannot retrieve his account information
from his bank. When the call is answered, the executive is prompted to enter his account code.
The bank does not seem to recognize the DTMF tones and disconnects the call. What is a
possible solution to this problem?
A. Configure progress_ind setup enable 3 under the gateway VoIP dial-peer.
B. Configure progress_ind alert enable 8 under the gateway POTS dial-peer.
C. Configure voice rtp send-rvc in the gateway.
D. Set CallManager Service Parameter ToSendH225UserInfoMsg to True.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=179
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 180
You are a network engineer at Certkiller . Certkiller is using non-DID numbers in Cisco
CallManager (CCM). Which method can Certkiller implement to provide E911 calling line
identification that is sometimes legally required?
A. Use a third-party calling line identification (CLID)-ANI translator box.
B. Rely on the listed directory number of the trunk connected to the PSTN.
C. Mask all outgoing numbers to match a DID phone kept just for that purpose.
D. Route 911 calls through special gateways with known E.164 numbers on the PSTN
trunk.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=180
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 181
You are a network engineer at Certkiller . A Certkiller subscriber complains that they hear a
recorder tone when answering a call from Cisco Unity. What is the probable cause of this
problem?
A. The third parameter on the ring notification page is set to wait.
B. The wait-to-ring parameter on the message notification page is less than three.
C. On the message notification page, the rings-to-wait parameter is set to less than three.
D. The wait-to-ring parameter is incorrectly set to less than tree on the subscriber
notification page.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=181
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 182
A Cisco Unity subscriber calling in to check voicemail complains of being transferred to the
opening greeting instead of the subscriber sign-in. What is a possible cause of this problem?
A. call routing
B. call handlers
C. class of service
D. subscriber settings
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=182
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 183
Certkiller .com has a centralized IP Telephony system and branch offices in eight major cities.
The manager of Certkiller .com help desk recently published local access numbers for external
customers to reduce the costs associated with Certkiller .com s toll-free 800 service. However,
when customers call the new local numbers they hear a reorder tone instead of your centralized
IVR. What is the best solution to this issue?
A. Increase the number of ports in the centralized IVR
B. Deploy transcoders at the central location
C. Deploy Cisco Unified IP IVRs at each remote location
D. Deploy transcoders at each remote location
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=183
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 184
Cisco CallManager 5.0 has just been deployed in two locations across a wide-area link. A
distributed model with an intercluster trunk has been used. When you call an IP phone at the
remote site the phone rings, but as soon as the other person picks up the phone, the call is
dropped. Where should you look to diagnose the problem?
A. Cisco Unified CallManager group
B. System parameters
C. Locations
D. Media resource group
E. Cisco Unified CallManager CTI traces
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=184
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 185
Exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Please study the exhibit
carefully. you have received a trouble ticket that two engineers at the HQ site tried to
conference at a user location at the branch site and the ad-hoc conference failed. Further
investigation reveals that the remote user can occasionally be conferenced in. Phones are
configured to use G.711 for intra-site calls and G.729 for inter-site calls. All phones at the
remote site are configured to use MRGL_Brach, which contains only the media resource group
named BRANCH. What should be done to correct this issue?
A. The number of sessions allowed per conference should be increased
B. The hardware conference bridge CFB0012005FEEF1 should be listed first in the
branch media resource group so it is utilized if it is available
C. Additional hardware conference resources should be added
D. The software conference bridge CFB_2 should be removed from the Branch media
resource group
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=185
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 186
Cisco CallManager 5.0 has just been deployed in two locations across a wide-area link. A
distributed model with an intercluster trunk has been used. When you call an IP phone at the
remote site the phone rings, but as soon as the other person picks up the phone, the call is
dropped. Where should you look to diagnose the problem?
A. Media resource group
B. Cisco Unified CallManager CTI traces
C. Cisco Unified CallManager group
D. Locations
E. System parameters
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=186
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 187
You have configured an ISR at a branch office to register as an Enhanced IOS media resource
providing transcoding services. The transcoder has not been placed into a media resource
group. Which statement best describes which devices will be able to utilize this transcoder?
A. Only devices configured to use G.729 will be able to utilize the transcoder
B. Only devices at the branch office will be able to utilize the transcoder
C. No device will be able to utilize the transcoder until it is placed in a media resource
group
D. All devices will be able to utilize the transcoder
E. Only devices that have not been assigned an MRGL will be able to utilize the
transcoder
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=187
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 188
Certkiller .com has implemented a multipoint control unit to allow conferencing between
existing Cisco Unified Video advantage users. The multipoint control unit appears to be
properly configured, but users are complaining that when they conference they get audio but
no video. What is the most likely cause?
A. The MRGL configuration is selecting the incorrect conference resource
B. The QoS policy is placing video packets in the default queue
C. The region configuration is selecting an incorrect codec
D. The partition or CSS configuration is preventing video setup
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=188
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 189
Refer to the exhibit. Directory Number 1001 reports they cannot use conferencing. They are
set to use hardware conferencing. Which factor is most likely the issue?
A. The Directory Number needs to belong to a Media Resource Group List other than
<None>.
B. The Cisco IP phone needs to belong to a Media Resource Group List other than
<None>
C. The Media Resource Group List needs to be assigned to the Partition as the Directory
Number.
D. The Media Resource Group List must be assigned a Media Resource Group.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=189
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 190
Your customer has implemented an MCU to allow conferencing between VT Advantage users.
The MCU appears to be properly configured but users are complaining that when they
conference, they get audio but no video. What is the most likely cause?
A. The partition/CSS configuration is preventing video setup.
B. The MRGL configuration is selecting incorrect conference resource.
C. The region configuration is selecting incorrect codec.
D. The location configuration is preventing video setup.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=190
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 191
On a Cisco CallManager implementation, calls may be established, but supplementary services
are not available. What is the most likely problem?
A. One E1 port on the WS-X6608-E1 card provides 24 calls, resources may be
exhausted.
B. MTP software supports 16 calls, resources may be exhausted.
C. MTP software supports 26 calls, resources may be exhausted.
D. An MTP termination point is required but not present.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=191
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 192
Echo is always present to some extent in all voice networks. For echo to be a problem, which
three conditions must exist? (Choose three.)
A. An analog two-wire to four-wire hybrid operating below 600 ohm impedance
B. Sufficient echo amplitude to be perceived as annoying
C. Sufficient delay in echo return for echo to be perceived as annoying
D. Analog leakage between analog Tx and Rx paths
E. Sufficient power from the talker s side to cause listener echo
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=192
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 193
Which types of echo is found mostly on tail circuits and is due to reflection that causes the Tx
signal on the Rxsignal?
A. Talker echo
B. Hybrid echo
C. Tail-end echo
D. Listener echo
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=193
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 194
Three calls can successfully be made across a WAN link. When a fourth call is made, the
quality of all four calls degrades. Which QoS mechanism can help avoid this problem?
A. CAC
B. LFI
C. FRF.12
D. LLQ
E. Priority Queuing
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=194
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 195
What are the two most common causes of echo? (Choose two.)
A. Excessive packet loss
B. Signal reflection
C. Misconfiguration tail circuits
D. Impedance mismatch at the two-wire to four-wire hybrid
E. Incorrect IP phone software loads
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=195
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 196
The following is a partial configuration of an access layer switch: mls qos man cos-dscp 0 8 12
16 28 32 40 48 msl qos ! Voice bearer traffic will be set to use which per-hop behavior?
A. CS4
B. EF
C. AF12
D. AF32
E. BE
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=196
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 197
What are the two most common causes of echo? (Choose two)
A. Acoustic feedback from speaker phones.
B. Impedance mismatch at the 2-wire to 4-wire hybrid.
C. Misconfigured tail circuits.
D. Signal reflection.
E. IP phone software loads.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 198
Following a partial configuration of an access layer switch: mls qos map cos-dscp 0 8 12 16 28
32 40 46 mls qos ! Voice bearer traffic will be set to which per hop behavior?
A. ef
B. cs4
C. af32
D. af12
E. be
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=198
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 199
An 802.1Q trunk is configured with mismatched native VLANs. What is the most likely
symptom?
A. Communication over the link occurs in one direction only.
B. Spanning Tree Protocol is disabled for all VLANs in the trunk.
C. The switch port is shut down and displays a port status of errDisable.
D. Layer 2 CoS markings are not mapping correctly to layer 3 QoS markings.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=199
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 200
Following is a partial configuration of an access layer switch: mls qos map cos-dscp 0 8 12 16
28 32 40 46 mls qos ! Voice bearer traffic will be set to which dscp value?
A. 46
B. 32
C. 28
D. 12
E. 0
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=200
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 201
You have received a trouble ticket that says users are experiencing echo when going out the
H.323 gateway. You have tested the gateway and have modified the configuration so that the
ERL level is no 4 dB. You also increased the echo-cancel converge value to 32 ms. How will
this impact voice quality after this change?
A. The increase in echo-cancel coverage will have no effect on voice quality.
B. This will lead to the end of sentences being chopped by the echo canceller.
C. This will lead to consonants being chopped by the echo canceller.
D. This change will take the echo canceller 2-3 seconds longer to coverage at the
beginning of the call.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=201
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 202
Which type of echo is presented in the network drawing shown?
A. listener echo
B. NPL echo
C. talker echo
D. dial tail circuit echo
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=202
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 203
What is the maximum end-to-end delay allowed for voice traffic?
A. 100 ms
B. 200 ms
C. 250 ms
D. 300 ms
E. 400 ms
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=203
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 204
You are a network engineer at Certkiller . Certkiller has a Frame Relay circuit that is clocked at
65 Kbps. You want to ensure voice quality? What is the largest fragment size that you can
use?
A. 32k
B. 56k
C. 64k
D. 128k
E. 256k
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=204
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 205
DRAG DROP In troubleshooting situations where too many calls are causing voice quality
issues, three categories of Call Admission Control (CAC) tools are available. Match the tools
with their descriptions.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=205
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 206
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what the disadvantages of queuing are. What will your reply be?
A. It increased jitter
B. It increased latency
C. It increased packet loss
D. It increased complexity of the router configuration
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=206
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 207
DRAG DROP There are three major impacts on voice quality: packet loss, jitter, and latency.
Place a "P" in the box next to the problems caused by packet loss. Place a "J" in the box next to
issues effecting jitter. Place and "L" next to latency concerns.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=207
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 208
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what jitter is. What will your reply be?
A. It is the variability in the interpacket arrival time.
B. It is the variable delay caused by the use of the wrong codec.
C. It is the variability in the playout of signal at the receiving end.
D. It is the variable delay caused by the serialization of the bits on the interface.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=208
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 209
What is an advantage of Low Latency Queuing (LLQ) over IP Real Time Transport Protocol
(RTP) Priority Queuing?
A. LLQ ensures that excess bandwidth is assigned to the priority traffic.
B. LLQ provides the ability to prioritize the call setup as well as the UDP/RTO flows.
C. LLQ ensures that voice flows (i.e., UDP/RTP) have priority over all other UDP and
TCP flows.
D. LLQ uses map-class commands, which provide more configuration flexibility than
the IP RTP Priority configuration.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=209
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 210
The CEO of Certkiller .com complains that calls from his 7960 phone have very poor voice
quality. Where is the first place to gather troubleshooting data?
A. The I button on the CEO s 7960 phone.
B. The running-config on the connected gateway.
C. The CDR tables on the publisher CallManager server.
D. The Call Management Record (CMR) tables on the registered CallManager server.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=210
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 211
What undesirable voice characteristic is typically caused by compression, decompression,
packet loss, and echo cancellation?
A. jitter
B. noise
C. latency
D. serialization
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=211
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 212
What affects latency?
A. enablement of VAD
B. serialization of the bits
C. inbound interface queuing
D. error-handling characteristics of the media
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=212
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 213
Which two statements are true about fragmentation and compression? (Choose two)
A. Voice packets are typically larger than data packets and need to be limited to 128
bytes.
B. Cisco recommends that you not perform fragmentation on link speeds greater than
768 kbps.
C. Compression is important because a voice packet header may be twice the size of the
payload.
D. To improve QoS it is extremely important that you keep the serialization delay for
any packet in the range of 10 ms to 20 ms.
E. The key to effective compression is to compress larger packets while letting the
smaller packets pass through without compression.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=213
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 214
You have added a subscriber server to your Cisco Unified CallManager 5.0 Cluster. The server
is functioning properly, but regular updates from the publisher are failing. All other
publishersubscriber communications are working properly in the cluster. What is the
problem?
A. The Cisco Unified CallManager Administrator username and password have been
changed in the publisher
B. The correct username and password are not being applied in the subscriber
C. The service isn t included in the current CTL client
D. The CTL client wasn t singed with the security token when the server was included
in it
E. The MIC for the service needs to be included in the CTL client
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=214
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 215
.You have two Cisco Unified CallManager clusters each using endpoint authentication. You
have moved a small group of users from Cluster 1 to Cluster 2 and now their phones are failing
to register with Cluster 2. Each phone displays the error message "failure to authenticate on
the CTL file" Which steps should be taken to resolve this issue?
A. Reset each IP Phone so the correct CTL file can be downloaded
B. Press the settings button on each IP phone, select the security configuration menu
and rest the trust list
C. Restart the Cisco CTL Provider and the Cisco Certificate Authority Proxy Function
D. Perform a factory reset on each IP phone so the correct CTL file can be downloaded
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=215
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 216
Your Cisco Unified CallManager 5.0 cluster is using your corporate Windows 2003 Active
Directory for user information. Over the weekend you updated the Windows 2003 Active
Directory Server and added a small group of new users. Cisco Unified CallManager is
configured to synchronize with the Active Directory Server every 8 hours it has been 32 hours
since the last successful synchronization. The configuration on Cisco Unified CallManager did
not change during the Active Directory server upgrade and the remainder of the Windows
network is functioning properly. What are two possible causes of this synchronization issue?
(Choose two.)
A. The LMHOSTS file has been corrupted
B. The synchronization of the AD server was set to manual
C. The domain controllers are down
D. There is a username and or password mismatch between the Cisco Unified
CallManager cluster and the Windows AD server
E. Authorization has not been configured for a third party LDAP service
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=216
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 217
LSC validation is failing on a new SCCP IP phone you have just added to the Cisco Unified
CallManager 5.0 cluster. No other IP phones are experiencing any problems with LSC
validation. What can you do to help pinpoint the problem?
A. Verify that the authentication string is correct in the Cisco Unified CallManager
device configuration screen
B. Check for security alarms
C. View the SDI trace output
D. Use the Security configuration menu on the IP phone to verify that an LSC has been
downloaded to the IP phone
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=217
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 218
A Cisco CallManager installation has just switched to Active Directory. One of the CTI
services no longer functions. What is the most likely problem?
A. The CTI server is not authenticating on the PD
C.
B. The CTI service user is not valid in Active Directory.
C. The CTI service is not recognized as an Active Directory service.
D. The CTI server is not running Active Directory.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=218
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 219
Network topology exhibit: Your work as a network engineer at Certkiller .com. Study the
exhibits carefully. A trunk has been configured between the Cisco Unified CallManager
cluster 10.1.5.10 and a CME at 10.3.130.1. During testing you find that calls cannot be
completed when dialing from ext. 2001 to ext. 4001 or from ext. 4001 to ext. 2001. What is the
issue that is preventing calls from being completed in either direction?
A. The trunk IP address in the Cisco Unified CallManager information field is incorrect
B. The h323-gateway voip bind srcaddr 10.3.130.1 command need to be added to
Certkiller Branch office.
C. An incorrect CSS has been applied to the gateway at Certkiller Main office
D. A translation rule has been applied that is keeping the call from being completed
E. The CSS has been omitted from the trunk configured to Certkiller branch office
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=219
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 220
Network topology exhibit: debug voice ccapit inout command output: *** MISSING ***
Trace file output exhibit: *** MISSING *** Your work as a network engineer at Certkiller
.com. Study the exhibits carefully. Use the Voice Gateway for the Certkiller branch office
location to view the output from the debug voice ccapi inout command. Use Certkiller
10.1.5.10 network to view and search the trace file output. A trunk has been configured
between the Cisco Unified CallManager cluster at 10.1.5.10 and a CME at 10.3.130.1. During
testing you find that calls are completed when dialing from ext. 2001 to ext. 4001. but calls
from ext. 4001 to ext. 2001 receive a fast busy. What is the issue that is preventing calls from
ext. 4001 to ext. 2001 from being completed?
A. The trunk IP address in the Cisco Unified CallManager information field is incorrect
B. The h323-gateway voip bind srcaddr 10.3.130.1 command need to be added to
Certkiller Branch office.
C. An incorrect CSS has been applied to the gateway at Certkiller Main office
D. A translation rule has been applied that is keeping the call from being completed
E. A CSS has been omitted from the trunk configured to Certkiller branch office
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=220
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 221
DRAG DROP Drop
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=221
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 222
You have received a trouble ticket stating that when callers dial the internal Help Desk queue at
extension 2300, they hear a message that their calls cannot be completed as dialed. Which two
issues could cause this problem? (Choose two.)
A. There are no agents logged in to the Help Desk queue.
B. The script associated with the Help Desk queue is corrupt.
C. The CSS of the route point for 2300 is incorrect.
D. There is a connectivity issue between Cisco UnifiedCallManager and the Cisco
Unified Contact Center Express server.
E. The route point for 2300 has been modified or deleted in Cisco UnifiedCallManager,
resulting in a synchronization issue.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=222
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 223
You have received a trouble ticket from a user who could not leave a message for John Doe at
extension 2001. The user stated that when the call was forwarded to voice-mail, the Cisco
Unity opening greeting was played instead of John Doe s greeting. Which three issues could
cause this problem? (Choose three.)
A. John Doe s mailbox does not have the correct extension configured in Cisco Unity.
B. Extension 2001 was not configured with the correct voice-mail profile.
C. The voice-mail port used was configured only for Message Notification and
MWIOutdial.
D. The exchange server was down and Cisco Unity was operating in UMR mode.
E. A Cisco Unity call routing rule was added that prevented the Attempt Forward rule
from being applied to the call.
F. A translation pattern modified the redirecting number.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=223
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 224
Refer to the exhibit. You have received a trouble ticket stating that calls to international
numbers are failing. To place an international call, users dial the access code "9," followed by
"011," the country code, and the destination number. After entering the debug isdn q931
command on the MGCP gateway Certkiller 3, you have the user attempt the call again. Based
on the debug output, what is the most likely cause of this problem? Exhibit:
A. Cisco UnifiedCallManager is not stripping the access code before sending the call to
the gateway.
B. The circuit is not configured correctlyor has a physical layer issue.
C. The user s CSS does not permit international calls.
D. The gateway dial peer needs to prefix "011" to the called number so the PSTN
knows this is an international call.
E. The TON is incorrect.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=224
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 225
How does the echo canceller interpret a signal when the ERL value is too low?
A. The echo canceller considers the signal returning to the gateway as comfort noise
generated during periods of silence and does not act on it.
B. The echo signal retuning to the gateway is too loud and the echo canceller interprets
it as normal voice instead of echo.
C. The echo canceller will apply the maximum echo-cancel coverage time to the signal
to determine if this is echo or voice.
D. The echo canceller treats the signal as echo and applies the configured values.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=225
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 226
What is the default login and password when first logging into the ART tool?
A. Avvid, Avvid
B. Cisco, Cisco
C. Cisco, Avvid
D. Admin, Admin
E. Admin, Password
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=226
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 227
The default configuration of dial peer 0 will fail to set which three of the following? (Choose
three)
A. DID
B. Toolkit Command Language (TCL) applications
C. Non-default voice-network capabilities: dtmf-relay, vad, and other commands
D. ANI with answer address
E. DNIS with incoming called number
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=227
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 228
What happens if CDP is not enabled on a switch port where an IP phone is connected?
A. The phone is unable to acquire an IP address.
B. The phone cannot get its VLAN ID assignments.
C. The phone cannot learn the address of the TFTP server.
D. The switch cannot include the voice VLAN in the uplink trunk.
E. The switch will put the port into the errDisable state until CDP is enabled.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=228
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 229
How does the IP helper-address command assist in an IP phone with its configuration?
A. Required because each VLAB is a separate broadcast domain.
B. Modifies the directed broadcast sent out by the IP phone to assist in locating the DNS
server.
C. Assist the DHCP server in locating the subnet the IP phone resides in.
D. Modifies the IP phone DHCP broadcast to a unicast so the request can be routed to
other subnets.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=229
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 230
DRAG DROP The Graceful and Immediate switchover algorithms determine when a telephony
device will failover. Place a "G" for Graceful switchover algorithm and an "I" for Immediate
switchover algorithm next to the appropriate algorithm property.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=230
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 231
With regard to the H.323 protocol, what is used to establish media capabilities?
A. H.225
B. H.245
C. H.261
D. G.263
E. G.711
F. G.723
G. G.726
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=231
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 232
DRAG DROP Place an "M" next to Multiple site deployment issues and an "I" next to
Individual Campus deployment issues.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=232
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 233
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what a trunk port configured for auxiliary VLAN capability does. What would your
reply be?
A. It tags all packets using the 802.1Q protocol.
B. It supports the native VLAN as well as multiple auxiliary VLANs.
C. It has the appearance of a trunk port supporting only two VLANs.
D. It does not participate in the spanning-tree process for the auxiliary VLAN.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=233
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 234
You are a network engineer at Certkiller . The current running-config on the Certkiller Router
is as follows: interface Serial0/0 ip address 216.128.148.124 255.255.254.0 ip nat outside !
interface FastEthernet0/0 ip address 172.16.0.1 255.255.0.0 ip nat inside full-duplex ! ip nat
pool NATPOOL 216.128.148.135 216.128.148.135 215.58.148.195 prefix-length 23 ! ip nat
inside source list NAT_INSIDE pool NATPOOL ! An IP phone on the LAN connected to
FE0/0 has an address 172.16.1.5. The NAT translated address is 216.58.148.171. You are at an
office on the WAN side of the Router. You want to check connectivity to the IP phone. What
ping command should you issue?
A. ping 172.16.1.5
B. ping 216.128.148.171
C. ping 216.128.148.134
D. None of the above.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=234
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 235
Exhibit: With regard to the above exhibit, for which gateways is DTMF relay configured?
(Select all that apply.)
A. Catalyst 6000 FXS
B. Catalyst 6000 T1/PRI
C. Cisco IOS software-based
D. Non-Cisco IOS software-based
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=235
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 236
What is the maximum number of private lists per subscriber that Cisco Utility supports?
A. 5
B. 10
C. 20
D. 25
E. 50
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=236
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 237
You are a network engineer at Certkiller . You notice that the fans on the Certkiller Cisco ICS
7750 runs fast for approximately 10 seconds when you power up the Cisco ICS 7750 and
when a code upgrade completes. What is the cause of this?
A. The fan tray is improperly seated.
B. There is no problem. This is normal operation.
C. A shorted voltage filter on the power supply causes a voltage surge.
D. There are version conflicts between the SAP card and the fan assembly unit control
software.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=237
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 238
You want to replace a system switch processor (SSP) card for the Cisco ICS 7750. In which
must you place SSP card?
A. Slot 1
B. Slot 3
C. Slot 4
D. Slot 5
E. Slot 7
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=238
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 239
You are a network engineer at Certkiller . The company suffers a power outage. You want to
provide emergency contact service until the power is returned. What is a standard method of
providing emergency contact service during power outages?
A. Power provisioned from an alternate grid.
B. Cellular phones available in emergency closets.
C. Power provisioned from a backup power generator.
D. A general alarm bell connected directly to emergency service provides.
E. Standard handsets on LEC loop-start lines scattered throughout the facility.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=239
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 240
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what Q.931provides. What will your reply be?
A. It provides connection control for gateway connections.
B. It provides connection flow control for ISDN connections.
C. It provides connection flow control for gateway connections.
D. It provides connection control and flow control for ISDN connections.
E. It provides connection control and flow control for H.323 connections.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=240
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 241
With regard to Layer 2 VoIP bottlenecks, which of the following statements is true?
A. Buffers are the issue within the enterprise campus.
B. Bandwidth is the issue within the enterprise campus.
C. Buffers fill slowly so they can be relied upon to smooth router traffic.
D. More Gigabit Ethernet feeding Ethernet connections corrects oversubscription
problems.
E. QoS is not an enterprise issue because data traffic is bursty and withstands buffer
overflow.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=241
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 242
Which of the following data characteristics classify traffic? (Choose all that apply)
A. DLIC address
B. MAC addresses
C. Layer 7 application
D. Range of port numbers
E. Layer 1 Class of Service (CoS)
F. Layer 2 Class of Service (CoS)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=242
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 243
You are a network engineer at Certkiller . Your newly appointed Certkiller trainee wants to
know what the default value of Bc on a Cisco router is. What will your reply be?
A. 1/16 of CIR
B. 1/12 of CIR
C. 1/10 of CIR
D. 1/8 of CIR
E. 1/3 of CIR
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=243
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 244
When can you change the computer name of an SPE card, installed in a Cisco ICS 7750, that is
running Cisco ICS System Manager?
A. Before installing SQL
B. Before installing CallManager
C. Before installing new applications
D. Before you install any application
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=244
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 245
Devices provide three disconnect supervision mechanisms for any media connections preserved
during system failure. What are the three mechanisms? (Choose three)
A. timed
B. switchover algorithm
C. end-user timed release
D. graceful switch over algorithm
E. Media Streaming Failure (MSF)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=245
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 246
Some Cisco Catalyst switches can make forwarding and dropping decisions. Which two
statements are true? (Choose two)
A. Layer 2 switches do not make forwarding or dropping decisions. This is a Layer 3
function.
B. These decisions are based on marking approaches, such asCoS, DSCP, or IP
precedence.
C. Trying to configure a switch port to drop or forward a packet is considered
"untrusted" and is not supported by Cisco.
D. You can configure Ethernet ports with trust states that determine which markings the
switch uses to make forwarding and dropping decisions.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=246
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 247
Which three statements are true? (Choose three)
A. Applying a combination of Call Admission Control (CAC) tools throughout the
network is not recommended.
B. If the terminating POTS side is most susceptible to oversubscription, you could use
GateKeeper Resource availability indicator.
C. Max Connections or GK Zone Bandwidth tools do not allow you to limit traffic
within a site but do allow you to limit the traffic between sites.
D. If it is important to keep the originating PBX from attempting to place a call onto the
network when the network is incapable of completing the call, you should consider the
busyout Call Admission Control (CAC) features.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=247
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 248
E911 deployments in IP telephony environments require that phones be correctly associated
with what?
A. gateways
B. gatekeepers
C. Central Offices (COs)
D. File CallManager servers
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=248
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 249
What increases the probability that E911 services remain up at a remote site?
A. A UPS
B. More gatekeepers
C. Alternate route lists
D. Additional WAN lines
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=249
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 250
What has the greatest negative effect on Cisco Unity performance?
A. order of call routing rules
B. type of calls being routed
C. order of call routing tables
D. number of call routing rules
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=250
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 251
DRAG DROP The bandwidth available to router son the WAN boundary may be insufficient
to transport packets in a timely fashion. Match the problems to their causes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=251
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 252
What must be placed in each remote office in a Centralized Call Processing environment?
A. PBXs
B. Gateways
C. File servers
D. Only one CallManager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=252
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 253
When does a Cisco router set the discard eligible (DE) bit?
A. When transmission exceeds CIR.
B. When the interface is oversubscribed.
C. If retransmission exceeds 20% of CIR.
D. If Frame Relay network experiences congestion.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=253
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 254
When you use the CLI on Cisco CallManager (CCM), what is it possible to display?
A. RTP packets
B. The active phone calls
C. Intercluster communication
D. The configured route pattern
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=254
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 255
A running-config shows the following: access-list 101 permit tcp any any eq 23 access-list
101 permit tcp any any eq 2000 access-list 101 permit tcp any any eq 1720 Which
communication is blocked?
A. telnet
B. voice packets
C. H.245 call setup
D. Skinny Client Control Protocol (SCCP)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=255
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 256
Where should you change the IP address of an ASI card installed in a Cisco ICS 7750?
A. ISCConfig utility
B. WINIPCFG utility
C. IPCONFIG command line utility
D. Windows 2000 network properties
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=256
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 257
Which log file contains call-processing information from services such as Cisco Unified
CallManager and Cisco Unified CallManager CTI Manager?
A. SDI trace
B. CDROnDemand
C. CTI trace
D. SDL trace
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=257
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 258
Which Cisco Unity troubleshooting tool would be used to diagnose problems with skinny and
MWI messages?
A. Integration Monitor
B. Cisco Unity Performance Information and Diagnostics
C. Unity Diagnostic Tool
D. SysCheck
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=258
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 259
A CallManager trouble-shooting: Between extension 2001 and 2002 and a conference with
3001, asking why the conference it is not working. Trace the log file and find out the
conference bridge resource in not available.
A. The conference bridge resource is not include user s MRGL
B. The conference bridge resource has included user s MRGL
C. None of the Above
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=259
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 260
You are in charge of Troubleshooting Cisco Unified Communications in certways.com .Your
Cisco Unified CallManager 5.0 cluster has just started to use a third-party LDAP service.
Users complain that they cannot change their passwords in their Cisco Unified CallManager
user web pages. How should you resolve this problem?
A. It is impossible to resolve.
B. Instruct user change their passwords in the LDAP database
C. Configure automatic synchronization of the LDAP database
D. Change the passwords on the IP phone screen using the TUI.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=260
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 261
Which of the following best describes a function of RTCP?
A. RTCP provides encryption, message authentication and integrity, and anti-replay
service for voice streams.
B. RTCP uses even-numbered UDP ports in the range 16,384??0? 1u? U? 43?????U?
1C32, 767 to transport voice payloads
C. RTCP provides out-of-band control information for an RTP flow
D. RTCP caches an RTP packet-Layer 3 and Layer 4 headers in the routers at each end
of a link, resulting in lower bandwidth demand for subsequent RTP packets.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=261
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 262
Which three of the following are appropriate solutions to address latency issues in a VoIP
network? (Choose 3.)
A. Use dejitter buffers
B. increase bandwidth
C. Prioritize voice packets
D. Fragment data packets
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=262
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 263
Which two of the following VoIP gateway platforms are considered to be Integrated Services
Routers (ISRs)? (Choose 2.)
A. Cisco 2600XM Series
B. Cisco 2800 Series
C. Cisco Catalyst 6500 Series
D. Cisco 3800 Series
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=263
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 264
What are the functions of an H.323 gateway?
A. Converts an alias address to an IP address
B. Responds to bandwidth requests and modifications
C. Transmits and receives G.711 PCM-encoded voice
D. Performs translation between audio, video, and data formats
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=264
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 265
You are the network technician of your company. Which of the following capability can be
configured if the default dial peer is matched?
A. disable DID
B. invoke a Tel application
C. enable dtmf-relay
D. disable VAD
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=265
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 266
How do you configure a router to use MGCP on a digital port?
A. Add the application mgcpapp subcommand to the dial peer
B. Add the service mgcp subcommand to the dial peer
C. Add the parameter application mgcpapp to the dsO-group controller subcommand.
D. Add the service mgcp parameter to the dsO-group controller subcommand
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=266
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 267
Identify four mandatory features of an H.323 gatekeeper.
A. Admission control
B. Address resolution
C. Bandwidth control
D. Zone management
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=267
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 268
Identify four SIP servers.
A. Registrar
B. Redirect
C. Location
D. Proxy
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=268
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 269
Which command is required to enable a SIP user agent on a Cisco router?
A. sip-ua interface configuration mode subcommand
B. sip-ua dial-peer configuration mode subcommand
C. sip-ua global configuration mode command
D. NO special command is required. SIP is on by default.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=269
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 270
Which two of the following signaling protocols are peer-to-peer protocols? (Choose 2.)
A. H.323
B. MGCP
C. SIP
D. SCCP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=270
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 271
Observe the exhibit carefully. A user is putting a call from BR1 to HQ across the IP WAN.
When the call connects, it will be dropped. What most likely causes this problem?
A. H.245 capabilities exchange has failed due to insufficient bandwidth.
B. A codec mismatch has occurred and transcoders or additional transcoding resources
need to be configured at HQ.
C. Packet loss has keptH.225 setup messages from completing the call.
D. MTP resources need to be configured on the BR1 gateway.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=271
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 272
You are in charge of Troubleshooting Cisco Unified Communications in certways.com Your
company has a cluster running Cisco Unified CallManager4.1. Which two methods can be
used to correct database replication issues? (Choose two.)
A. Enter the utils dbreplication repair command at the command-line prompt.
B. Restore the database to the subscriber.by using Cisco Unified CallManager BARS
utility
C. Recreate the database subscription in SQL server.
D. On the publisher, Run the dblhelper
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=272
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 273
In a Cisco UCM multisite WAN with centralized call-processing deployment model, what
redundancy feature should be configured on remote site routers to provide basic IP telephony
services in the event of a WAN outage?
A. AAR
B. SRST
C. CAC
D. V3PN
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=273
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 274
What VoIP dial-peer configuration mode command can be used to specify a technology prefix
of 2#, indicating that when the dial peer is used as an outgoing dial peer, a 2# will be
prepended to the dial string sent to the gatekeeper?
A. technology-prefix 2#
B. h323-gateway voip tech-prefix 2#
C. gw-type-prefix 2#
D. tech-prefix 2#
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=274
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 275
Which RAS message does a gateway use to request admission to a network and to also request
phone number to IP address resolution?
A. ARQ
B. IRQ
C. LRQ
D. RRQ
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=275
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 276
The following describes the icons functions displayed in the exhibit. Click on the GK icon to
view the output of the command show gatekeeper endpoint. Click on the CallManager cluster
to see the trunk configuration screens. Click the X in each popup to back to the item. In order
to support three local zones West, East and EMEA.,the 10.1.110.1 router is configured with a
gatekeeper. When the command show gatekeeper endpoint is issued, the West zone device is
missing. Which action should be about the configuration in the CallManager for it to register
with the gatekeeper in zone West?
A. Restart the callmanger so it can register with the gatekeeper
B. Change the Device Name to the IP address of the gatekeeper in the CallManager
Trunk Configuration page
C. Set the Terminal Type to terminal in the gatekeeper information of the Trunk
Configuration
D. Configure a zone name on the CallManager Trunk
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=276
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 277
Use the __________________command to designate a source IP address for a voice gateway
A. h323-gateway voip interface
B. h323-gateway voip h323-id
C. h323-gateway voip bind srcaddr
D. voice service
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=277
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 278
Given the following configuration, what IP address will GK1 use to send and receive RAS
messages? GK1 (config)#interface serial 0/0/0 GK1 (config-if)#ip address 192.168.0.2
255.255.255.0 GK1 (config-if)#exit GK1 (config)#interface serial 0/0/1 GK1 (config-if)#ip
address 172.16.0.2 255.255.255.0 GK1 (config-if)#exit GK1 (config)#gatekeeper GK1
(config-gk)#zone local SanJose cisco.com 172.16.0.2 GK1 (config-gk)#zone remote Austin
cisco.com 192.168.0.1 GK1 (config-gk)#zone prefix SanJose 2... GK1 (config-gk)#zone
prefix Austin 3...
A. 192.168.0.2
B. 172.16.0.2
C. 192.168.0.1
D. RAS messages will be load balanced between 192.168.0.2 and 172.16.0.2
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=278
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 279
Identify two gateway supplementary services. (Choose 2.)
A. Hold
B. DTMF relay
C. Transfer
D. Transcoding
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=279
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 280
How much bandwidth does an H.323 gatekeeper assume will be required by a G.729 call?
A. 8 kbps
B. 16 kbps
C. 24 kbps
D. 64 kbps
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=280
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 281
In a Cisco UCM single-site deployment, what is the maximum number of IP phones that can
register with a UCM cluster?
A. 2500
B. 7500
C. 10,000
D. 30,000
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=281
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 282
Where should RAI be configured?
A. On a gatekeeper
B. On a gateway
C. On both a gatekeeper and a gateway
D. On a Cisco Unified Communications Manager server
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=282
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 283
Which command displays a count of successful and unsuccessful control commands?
A. showmgcp calls
B. show mgcp statistics
C. showmgcp
D. debug mgcp statistics
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=642-426&qno=283
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TwPass Certification Exam Features;
-
TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals.
More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide.
Average 99.8% Success Rate.
Over 120 Global Certification Vendors Covered.
Services of Professional & Certified Experts available via support.
Free 90 days updates to match real exam scenarios.
Instant Download Access! No Setup required.
Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.
Verified answers researched by industry experts.
Study Material updated on regular basis.
Questions / Answers are downloadable in PDF format.
Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)
No authorization code required to open exam.
Portable anywhere.
Guaranteed Success.
Fast, helpful support 24x7.
View list of All Exams (AE);
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
Download Any Certication Exam DEMO.
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
To purchase Full version of exam click below;
http://www.TwPass.com/
Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertising