E20-324 EMC VNX Solutions Design Exam for Technology Architects

E20-324 EMC VNX Solutions Design Exam for Technology Architects
http://www.TwPass.com
E20-324
EMC
VNX Solutions Design Exam for Technology Architects
http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= E20-324
The E20-324 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in
today's prospering companies and data centers all over the world! The E20-324 Practice Test covers
all the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.
The E20-324 exam is very challenging, but with our E20-324 questions and answers practice exam,
you can feel confident in obtaining your success on the E20-324 exam on your FIRST TRY!
EMC E20-324 Exam Features
- Detailed questions and answers for E20-324 exam
- Try a demo before buying any EMC exam
- E20-324 questions and answers, updated regularly
- Verified E20-324 answers by Experts and bear almost 100% accuracy
- E20-324 tested and verified before publishing
- E20-324 exam questions with exhibits
- E20-324 same questions as real exam with multiple choice options
Acquiring EMC certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over these
exams like E20-324 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.
This E20-324 test is an important part of EMC certifications. We have the resources to
prepare you for this. The E20-324 exam is essential and core part of EMC certifications and
once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take
advantage of the Real E20-324 Test and save time and money while developing your skills to pass
your EMC E20-324 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your E20-324 now!
E20-324
QUESTION: 1
Refer to the exhibit. emc&c=E20-324&q=1 What type of VNX MPFS configuration is
illustrated with this topology?
A. VNX gateway with FC
B. VNX with iSCSI/FC
C. VNX with iSCSI/FCoE
D. VNX gateway with MPFSi
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 2
The majority of your customer s servers have highly utilized database applications that require
predictable performance. What type of storage do you recommend?
A. RAID Groups with traditional LUNs
B. Storage groups with thick LUNs
C. Pool with traditional LUNs
D. RAID Groups with thin LUNs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 3
Refer to the exhibit. emc&c=E20-324&q=1 What type of VNX configuration is illustrated
with this topology?
A. VNX MPFS with iSCSI/FC
B. VNX MPFS with FC/FCoE
C. VNX gateway with iSCSI/FC
D. VNX gateway with FC
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 4
While gathering performance data during peak workloads, which type of collection method is
best suited?
A. Larger periods of data collection over shorter intervals
B. Smaller periods of data collection over shorter intervals
C. Smaller periods of data collection over larger intervals - D. Larger periods of data collection over larger intervals
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 5
You are gathering data from a customer environment. You have to process a number of
configuration reports. What tool provides a simple method of processing the data gathering
configuration?
A. Unisphere Analyzer
B. Collect Support Materials
C. E-Lab Advisor
D. CLARiiON Configuration Builder
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 6
When interviewing customer personnel, you learn of two sets of requirements: The technical
team has a specific set of requirements that they have to meet. The manager has a financial
requirement that has to be met. As you begin to design, it becomes clear that, in order to meet
the technical goal, the financial requirement will be exceeded. What should you do?
A. Let both teams know of the constraints and see if there can be a mutual resolution.
B. Since this is a technical project you should design to the technical team requirements.
C. Because the manager is paying for the equipment, limit the design to fit into the
financial constraints.
D. Design to the technical requirement and then take enough storage out to meet the
financial goal.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 7
During your design analysis you have gathered current storage configuration data and matched
storage volumes with server data. You have discovered some inconsistencies with the collected
data. What should the next step be?
A. Resolve any inconsistencies with the customer according to best practices.
B. Let the implementation engineer resolve the inconsistencies.
C. Note the inconsistencies and forward a redesign to the implementation engineer.
D. Resolve the inconsistencies yourself according to best practices.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 8
Which protocols are the best solution for Grid Computing and High Performance Computing
environments?
A. iSCSI, FCoE
B. pNFS, MPFS
C. CIFS, NFS
D. FTP, SMB2
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 9
Which RecoverPoint/SE data protection methodology enables block protection as well as a file
DR solution?
A. RecoverPoint/SE CRR
B. RecoverPoint/SE CLR
C. RecoverPointt/SE CDP
D. RecoverPoint/SE CDP and CRR
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 10
When documenting the customer environment prior to a storage refresh, you discover that the
customer has an issue their backups do not complete every job. How should you proceed?
A. Have the customer resolve the issue before continuing.
B. Note the issue in the Statement of Work and continue with planning.
C. Open a case for the backup issue and resolve it yourself.
D. No actionrequired:SOW does not include resolving this type of issue.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 11
Your customer has purchased a VNX to upgrade the storage for an Exchange Server cluster.
What tool should you use to gather performance data from the Exchange cluster?
A. iostat
B. sar
C. esxtop
D. perfmon
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=11
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 12
While gathering existing customer environment information to provide a new VNX storage
system solution, you have found many different HBA types, servers, operating systems, and
other SAN hardware. Which wizard within E-Lab Navigator can be used to validate a new
VNX storage solution?
A. SOE & Software Wizard
B. CLARiiON Host Attach Wizard
C. Switch Interoperability Wizard
D. Storage Array Wizard
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 13
Your customer needs help understanding Unisphere statistics on a VNX, specifically the
Number of Write Cache Pages. How do you explain this metric to the customer?
A. It is displayed per each SP, and the total number is derived from the sum of both SPs.
B. It is displayed per entire array, and the total number is half the sum of both SPs.
C. It is displayed per each SP, and the total number is four times the sum of both SPs.
D. When FAST Cache is enabled, the number includes the FAST Cache plus the sum of
both SPs.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=13
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 14
A customer wants to write a script that needs to list all linked remote VNX arrays for file-based
replication. What CLI command should you recommend?
A. nas_cel -list
B. nas_cel -info
C. nas_replicate -info
D. nas_replicate -list
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 15
You are preparing a detailed VNX presentation for a technically-oriented customer. VNX
arrays have been in their environment for over a year. One objective of the meeting is to go
over historical data. The customer indicated that they would like to see Unisphere statistics as
part of the analysis. Assuming that statistics logging was enabled from day one, how long
does the Unisphere GUI keep its real-time statistics?
A. Real-time statistics are stored for 1 month.
B. Real-time statistics cannot be saved to disk.
C. Real-time statistics are stored for 3 months, unless the frequency interval is less than
5 minutes.
D. Real-time statistics are stored indefinitely, but requires a dedicated collection server.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=15
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 16
You are gathering data on a customer s VNX for analysis. Which Navisphere Secure CLI
command can be used to display cumulative numbers for Total Reads and Total Writes?
A. getcontrol
B. getcache
C. getlun
D. getdisk
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 17
A customer is experiencing a performance issue with a specific VNX file system. Analyzer
showed that the utilization of several RAID Groups was in the red. The problematic file
system, however, was mapped only to one of those RAID Groups, while other RAID Groups
served file systems without known issues. How would you explain utilization metric to this
customer?
A. Utilization is a calculated number that determines how busy an object is, and it is
likely to be too high rather than too low.
B. Utilization is a derived number that carries very little weight, and it is likely to be too
low rather than too high.
C. Utilization is a calculated number that is used only for the internal spinning disk
write/read adjustment algorithms, and it is always definitive.
D. Utilization is a metric showing the ratio between capacity and spinning speed. When
high, it is an indicator that a particular disk should be replaced.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 18
A customer is questioning whether their Unified VNX configuration is compliant with EMC
VNX best practices. To start your evaluation, what information will you ask the customer�s
storage administrator to provide?
A. VNX Qualifier; Collect support materials; and analyzer NAR files
B. NAR data; EMC grabs; and HEAT reports
C. ArrayConfig; VNX parameter list; and Active Directory information
D. Collect support materials; ArrayConfig; and EMC grabs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=18
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 19
A customer plans on using parallel NFS (pNFS) with the VNX. Which EMC document should
be used to validate VNX support for pNFS?
A. EMC VNX support matrix
B. EMC published white paper
C. EMC training materials
D. EMC support email
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 20
You have advised your customer to upgrade their current CLARiiON storage array before
migrating to a new VNX. The customer would like additional information about what benefits
the upgrade will provide. - - - Where can you find information on known and fixed
problems for EMC products?
A. Release Notes
B. Simple Support Matrix
C. E-Lab Navigator
D. E-Lab Analyzer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 21
Which two scopes are only used by a VNX system while logging into USM?
A. Local, LDAP
B. Global, LDAP
C. Global, Local
D. Local, Kerberos
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=21
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 22
Your customer is looking to consolidate their current Windows CIFS server virtualized on
VMware to a purpose built file sharing device. Their environment consists oF. 250-300 power
users leveraging complex macros and import data from other applications 15000-18000
average users leveraging home directories Some files are shared between their Windows and
Red Hat application teams. What key information should be collected to size and configure the
VNX for their CIFS shares?
A. Windows client/server version information Active Directory Version information
and average number of files per server Average file size Total storage used Anti-virus
version
B. Windows client/server version information - - - Active Directory version information
and number of domains Backup configuration perfmon data DASD RAID configuration
C. Windows client/server version information Average number of files per server and
average file size Anti-virus version Backup configuration ESXTOP data
D. Windows client/server version information Average number of files per server and
average file size Backup configuration Anti-virus version DASD RAID configuration
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=22
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 23
Your customer is looking to consolidate their current Windows CIFS server virtualized on
VMware to a purpose built file sharing device. Their environment consists oF. 250-300 power
users leveraging complex macros and import data from other applications 15000-18000
average users leveraging home directories Some files are shared between their Windows and
Red Hat application teams. What key information should be collected to size and configure the
VNX for their multi-protocol shares?
A. Windows and NFS client/server version information Active Directory Version
information and number of domains User mapping tools Average number of files per
server and average file size Total storage used esxtop data
B. Windows and NFS client/server version information Active Directory Version
information and number of domains Average number of files per server and average file
size Backup configuration, total storage used Anti-virus version DASD RAID
Configuration
C. Windows and NFS client/server version information Active Directory Version
information and number of domains User mapping tools Average number of files per
server and average file size Total storage used Anti-virus version
D. Windows and NFS client/server version information Active Directory Version
information and number of domains User mapping tools Average number of files per
server and average file size Total storage used perfmon/iostat data
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=23
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 24
You are doing performance analysis on a VNX5100 that is configured with three virtual pools.
You determine that FAST Cache would benefit overall performance. Why are you unable to
configure FAST Cache on the array?
A. Virtual pools have already been enabled.
B. Cache memory needs to be disabled.
C. Cache memory needs to be enabled.
D. Engineering mode isrequiredto enable FAST Cache.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 25
A customer wants your help in deciding if their existing VNX array can be used to do back up
to disk, instead for tape backups. The customer has a unified VNX that is fully populated with
125 disks. When looking at analyzer data for the array, you see that it has a consistent
utilization of over 70% on both SPs. According to EMC best practices, what do you
recommend to your customer?
A. The array should not take on additional load.
B. The VNX is not supported as a backup-to-disk target.
C. The array can be used, but they must add an additional SP to the array.
D. The array can be used, but they will need an additional blade.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=25
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 26
You are planning a technical refresh of a customer s CLARiiON storage array to a VNX. They
have stated that the CLARiiON seems to perform slowly and believe that they require
additional disk spindles to satisfy their performance requirements. What utility should you use
to investigate performance trends?
A. SP Collect
B. Network Storage Designer
C. Unisphere Analyzer
D. E-Lab Advisor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=26
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 27
Your customer has established a new virtual pool of storage containing NL-SAS drives in a
RAID 5 configuration. Recently they have noticed that performance on the entire array is
affected between 1:00AM and 4:00AM. What information would best indicate the root cause?
A. More than 21 forced flushes per second
B. SP utilization greater than 71%
C. Large sequential writes
D. HWM set to 60%; LWM set to 40% - - Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=27
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 28
You are reviewing log files for a customer�s application using Analyzer, and note the
followinG. NFS write size is 8 KiB LUN Write size is 8 KiB Disk write size is 32 KiB You
can see that LUN write sizes are identical at 8 KiB. Why is the application not writing at 32
KiB?
A. No coalescing of data is occurring.
B. Data access is sequential.
C. Cache is being dumped.
D. The HWM value is too high.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=28
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 29
A customer is troubleshooting performance issues on a newly implemented VNX array. They
have asked you how to check LUN SP ownership and the performance of individual disks.
Which tool would you recommend?
A. ControlCenter Performance Manager
B. Workload Analyzer
C. Navisphere Manager
D. Unisphere Analyzer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 30
Refer to the exhibit. emc&c=E20-324&q=1 A customer is analyzing the size of data sent to
disk. Which command generated the output?
A. naviseccli -h spa getdisk
B. nas_disk -info
C. naviseccli -h spa getlun
D. server_stats -monitor
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 31
You are reviewing a NAR file and notice that a LUN has a write cache hit ratio of 0.0. How
can you tell if write cache is enabled for the LUN?
A. Check for forced flushes.
B. Check the LUN write-aside value.
C. Check for reads satisfied by the read cache.
D. Check the SP Properties page.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=31
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 32
Your customer is designing a newly purchased VNX with 30 NL-SAS drives. The customer s
requirements in order of priority are 1) data availability and 2) performance. What RAID type
do you recommend?
A. RAID 5
B. RAID 1/0
C. RAID 3
D. RAID 6
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=32
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 33
During a customer data gathering meeting, a discussion about applications was presented. Most
of the applications will best be suited for a RAID 5 pool on the VNX. However, one of the
applications has an I/O requirement for RAID 1/0 spindles. How should the RAID 1/0
application requirement be handled?
A. Create two separate pools, one for RAID 5 and the other for RAID 1/0.
B. Combine the RAID 1/0 with the RAID 5 into one pool.
C. Create a large RAID 1/0 pool.
D. Create a large RAID 6 pool.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=33
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 34
Several Windows Server 2008 and RedHat Linux 5.5 servers are attached to VNX storage
arrays. PowerPath version 5.5 was installed on all Windows servers but not on any of the
Linux servers. Linux servers are using native MPIO for path failover. What are the required
failover modes for Windows Server 2008 and RedHat Linux 5.5 servers?
A. Failover mode 1 for Windows Server 2008 Failover mode 4 for RedHat Linux 5.5
B. Failover mode 4 for Windows Server 2008 Failover mode 1 for RedHat Linux 5.5
C. Failover mode 1 for Windows Server 2008 Failover mode 1 for RedHat Linux 5.5
D. Failover mode 4 for Windows Server 2008 Failover mode 4 for RedHat Linux 5.5
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=34
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 35
Several Windows servers are allocated storage from the VNX array. The customer would like
to know whether any of these servers are subject to disk crossing. What tools are available to
verify this condition?
A. Unisphere Analyzer and NaviSecCLI
B. Navisphere Analyzer and NaviSecCLI
C. ECC Performance Manager and Navisphere Analyzer
D. ECC Performance Manager and Work Load Analyzer
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 36
Your customer wants to add Flash drives to their VNX array and use them as FAST Cache.
They have specified that they want at least 150 GB of actual FAST Cache capacity on each
SP. There are no Flash drives in the array and they want to follow EMC best practices on hot
spares. How can this be achieved?
A. Five 200 GB Flash drives
B. Three 200 GB Flash drives
C. Five 100 GB Flash drives
D. Four 200 GB Flash drives
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 37
Your customer has recently purchased nine VNX arrays. They would like to utilize their
current single Tier 2 backup server to back up the Tier 2 LUNs on all nine arrays, and would
like to remain aligned with EMC best practices. What is your recommendation?
A. Maximum Fibre Channel fan-out rule should be limited to 8 arrays.
B. Maximum Fibre Channel fan-in rule should be limited to 4 arrays.
C. Maximum Fibre Channel fan-in rule should be limited to 8 arrays.
D. Maximum Fibre Channel fan-out rule should be limited to 4 arrays.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=37
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 38
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has four (4) LUNs of 500
GiB each, six (6) LUNs of 250 GiB each, and five (5) LUNs of 100 GiB each. All the drives
presently in their VNX system are SAS and NL-SAS. They wish to implement FAST Cache.
Your data collection shows the skew to be 95%. What is the minimum size of FAST Cache
recommended for this environment?
A. 200 GiB
B. 100 GiB
C. 400 GiB
D. 500 GiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=38
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 39
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has 6 LUNs of 500 GiB
each, - - - - - - 6 LUNs of 250 GiB each, and 15 LUNs of 100 GiB each. All the drives
presently in their VNX system are SAS and NL-SAS. They wish to implement FAST Cache.
Your data collection shows the skew to be 94%. What is the minimum recommended size of
FAST Cache for this environment?
A. 400 GiB
B. 100 GiB
C. 200 GiB
D. 500 GiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=39
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 40
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has a heterogeneous pool
with the following configuration: 1000 GiB of Flash, with 400 GiB free 10,000 GiB of SAS,
with 2,000 GiB free 80,000 GiB of NL-SAS, with 20,000 GiB free The customer creates a
new LUN with data placement policy set to "auto-tiering". The LUN is then populated it with
500 GiB of data. How will that data be distributed (numbers are approximate)?
A. 300 GiB on Flash, 200 GiB on SAS, no data on NL-SAS
B. 166 GiB on Flash, 166 GiB on SAS, 167 GiB on NL-SAS
C. 9 GiB on Flash, 45 GiB on SAS, 446 GiB on NL-SAS
D. 400 GiB on Flash, 100 GiB on SAS, no data on NL-SAS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 41
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has a heterogeneous pool
with the following configuration: 800 GiB of Flash, with 300 GiB free 12,000 GiB of SAS,
with 2,000 GiB free 50,000 GiB of NL-SAS, with 25,000 GiB free The customer creates a
new LUN with data placement policy set to "highest available tier". The LUN is then
populated with 600 GiB of data. How is that data distributed (numbers are approximate)?
A. 220 GiB on Flash, 380 GiB on SAS, no data on NL-SAS
B. 300 GiB on Flash, 400 GiB on SAS, no data on NL-SAS
C. 200 GiB on Flash, 200 GiB on SAS, 200 GiB on NL-SAS
D. 10 GiB on Flash, 110 GiB on SAS, 480 GiB on NL-SAS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=41
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 42
Your customer s IT group configured a VNX array and created multiple RAID 5 (2+1) RAID
Groups. They just realized their mistake and bought new drives. How would you bring the
customer into compliance with EMC best practices with minimal impact?
A. Create RAID-5 (4+1) groups with new drives; migrate LUNs to new RAID Groups.
B. Use the new drives to expand existing RAID-5 Groups to RAID-5 (4+1) Groups.
C. Back up all data to tape; then destroy and re-create RAID Groups with RAID-5 (4+1)
RAID Groups.
D. Buy a new VNX configured with RAID-5 (4+1) and use SAN Copy to migrate the
data.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 43
Your customer has two clustered SQL servers that require direct access to LUNs located on
their VNX storage array. Both servers are located in the customer s main office. The VNX
storage array is located in the customer s data center, which is approximately 1.5 km from their
office. Both facilities are interconnected using their existing IP network. Which protocol
should be used to connect the servers to the storage array?
A. FC
B. iSCSI
C. CIFS
D. FCIP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 44
Your customer needs to add additional capacity to their existing FAST VP which currently
contains four Flash drives in a RAID 5 configuration. Which configurations can be added to
this pool?
A. Five SAS drives in a RAID 5 configuration
B. Four Flash drives in a RAID 1/0 configuration
C. Six Flash drives in a RAID 6 configuration
D. Four SAS drives in a RAID 1/0 configuration
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=44
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 45
Your customer has just purchased a new VNX, which will be dedicated to their large SQL
2008 cluster. High-performance and high-availability are critical. To meet their availability
requirements, the customer has requested the configuration be optimized to allow both storage
processors to process I/O for any given LUN without trespassing the LUN. Which
configuration best supports their availability requirements?
A. Failover Mode 4
B. Failover Mode 1
C. Failover Mode 2
D. Not supported on VNX platform
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 46
Your customer has just purchased ten 1TB NL-SAS drives for their VNX array. This additional
capacity will be used to archive their large image repository. Which configuration will provide
the most efficient use of capacity while still following best practices?
A. Two RAID Groups with five drives each in a RAID 5 configuration
B. One RAID Group with ten drives in a RAID 1/0 configuration
C. One RAID Group with ten drives in a RAID 6 configuration
D. Two RAID Groups with five drives each in a RAID 6 configuration
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=46
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 47
After reviewing the design for their new VNX, your customer has requested further explanation
of the hot spare algorithm used by the array. You propose the following scenario: RAID group
200 consists of five 600 GB 10K SAS drives in a RAID 5 configuration. Within this RAID
group there are three 25 GiB LUNs. One of the five drives has just failed. In your scenario,
which hot spare drive would the array first select to replace the failed drive?
A. SAS: 300 GB
B. SAS: 600 GB
C. NL-SAS: 2 TB
D. EFD.100 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=47
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 48
Your customer is designing a VNX file system using CIFS quotas with a supported third-party
application. What software option is required to support this implementation?
A. VEE
B. VAVA
C. VEPA
D. CEPA
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 49
Your customer is implementing a Unified VNX system leveraging CIFS general purpose file
shares. They are implementing all virtual provisioning and FAST features to maximize storage
efficiency. Which recommendations are made when leveraging virtual provisioning?
A. Either the file system or the underlying LUN in a FAST pool should be thin, but not
both.
B. The underlying LUN in a FAST pool should be thin and have FAST Cache enabled.
C. Either the file system or the underlying LUN in a FAST pool should be thin, as long
as FAST Cache is enabled.
D. Use thin provisioning at the file level and thick LUNs within a FAST pool of
storage.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=49
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 50
Refer to the exhibit. emc&c=E20-324&q=1 While trying to maximize availability for CIFS
clients, the customer has designed the following 10 Gb/s IP environment. What would you
change in this design? a. Ensure every connection has a failover to another switch. b. Two
Nexus switches are needed and the connection to the third switch removed. c. Add three more
connections to the VNX. d. Change from LACP to EtherChannel for higher performance. e.
Upgrade to a VNX7500 to provide additional Data Movers.
A. a) and b)
B. a) and b) and c)
C. b) and d)
D. c) and d) and e)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 51
You get a call from the customer asking about Active Directory integration for user mapping.
They have used EMC NAS products for over ten years and have extended the schema some
years ago. Now they are trying to migrate to default Windows Services for UNIX (SFU, aka
IDMU) for the UID/GID needs. Which statement best describes the choices available?
A. Old EMC domain schema extension and SFU are not overlapping, and can co-exist.
The SID/UID data between them must be migrated manually.
B. Old EMC domain schema extension and SFU are overlapping, and can co-exist. The
SID/UID data between them can be migrated automatically.
C. Old EMC domain schema extension and SFU are not overlapping, and cannot coexist. The SID/UID data between them must be migrated manually.
D. Old EMC domain schema extension and SFU are overlapping, and cannot co-exist.
The SID/UID data between them cannot be migrated at all due to different formats.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=51
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 52
A customer is concerned about UserMapper database and asks you what will happen to the
VNX CIFS users if UserMapper is unavailable. What do you advise them?
A. All users will be affected.
B. Only new users will be affected.
C. Only UNIX users will be affected.
D. All CIFS users will be affected.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=52
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 53
Your customer has recently purchased a VNX for File. Due to the budget limits, they were
unable to purchase enough SAS drives to create all of their required file shares. They would
like to use their NL-SAS drives but are concerned about lower performance. What EMC
solution do you propose?
A. Configure Cloud Tiering Appliance to archive data to the NL-SAS
B. Provision thin LUNs using a FAST-VP pool with the SAS and NL-SAS drives.
C. Allocate the SAS drives for file and use the NL-SAS drives for snapshots.
D. Configure Cloud Tiering Appliance to migrate data to the NL-SAS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 54
Your customer is designing a CIFS application with very specific high CIFS I/O requirements.
What is the best recommendation when designing the CIFS storage pool?
A. RAID 1/0 MVM storage pool with 15K RPM drives
B. RAID 1/0 AVM storage pool with 15K RPM drives
C. RAID 5 AVM storage pool with 15K RPM drives
D. RAID 5 user-defined storage pool with SAS drives
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=54
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 55
You are planning a file-only implementation where the customer will be using AVM. You
want to make the best use of storage pools to preserve the performance of VNX. Which
statement offers the best storage pool guidance for file system creation with AVM?
A. Balance between two storage pools of the same disk type.
B. Use a storage pool of at least two disk types for tiering.
C. Span across storage pools of different disk types for tiering.
D. Use a single storage pool of the same disk type.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 56
Your customer is using the front-end iSCSI ports on their VNX. They are experiencing long
delays and reduced bandwidth as they add servers to their environment. Which option will
increase the customer s overall bandwidth while maintaining EMC best practices for iSCSI?
A. Increase the MTU to the maximum supported size allowed by the host and switch.
B. Enable Delayed ACK to allow the VNX to process the I/O before sending
acknowledgment.
C. Increase the MTU to the maximum iSCSI limit to allow for maximum bandwidth.
D. Enable Pause Frames to allow the VNX to process all current I/O before new
requests are accepted.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=56
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 57
Your customer currently has a Block-only VNX. They now want to add file services to replace
an older Windows Server cluster. You are planning to add the file option to the current
configuration. Where in the configuration do the Control LUNs for file reside?
A. On the vault LUNs
B. On the vault drives
C. On any five contiguous disks on any enclosure
D. On any four contiguous disks on any enclosure
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 58
A customer created a user-defined storage pool to physically segregate the file systems of a
business unit. The customer was careful to select LUNs from different RAID Groups for the
userdefined pool. After creating a file system from this storage pool with AVM, the customer
discovered that the file system was created on a single LUN instead of multiple LUNs for
better performance. What do you recommend to make AVM use multiple LUNs when
creating a file system from the user-defined pool?
A. Stripe LUNs before adding them to the user-defined pool.
B. Specify file system size greater than any single LUN size.
C. Define the file system type to be MPFS.
D. Use the "slice=yes" option for the file system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=58
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 59
You are asked to design the backend layout for a large Unified Storage VNX. You find that the
customer intends to use most of the disk space for block-level devices in the SAN. How should
NAS RAID Groups be selected on the array for optimum AVM performance?
A. Evenly, across as many backend busses as possible.
B. Take all from one bus before going to the next bus.
C. Use the odd-numbered busses while staying off the zero-bus.
D. Take all from two busses before going to the next pair.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 60
A customer has an existing Unified VNX which is used only for block data. They are now
looking to consolidate a few Windows servers onto the VNX. There is empty space on existing
pools, which the customer is planning to use for file storage. What would you advise the
customer?
A. Sharing pools is recommended by all performance experts.
B. Microsoft doesn t recommend sharing pools between servers and clients for better
correlation of I/O requests.
C. Although not explicitly prohibited, best practices advises against sharing pools.
D. Sharing pools is permitted as long as file data consists mostly of sparse files.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=60
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 61
Your customer has recently deployed MS SharePoint using MS SQL as the backend database.
Their deployment has grown to over 1 TiB in size and continues to increase approximately
10% per month. Their users have reported performance issues. What configuration using
externalization of BLOB data should you recommend?
A. RAID 6 with NL-SAS drives
B. RAID 5 with NL-SAS drives
C. RAID 5 with SAS drives
D. RAID 6 with SAS drives
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=61
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 62
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has an application
requirement of 3000 IOPS with 60/40 read/write ratio and with 5 TiB storage capacity. The I/O
is random. The customer is concerned about cost. You are proposing VNX with 300 GB 10K
SAS drives. What should the proposed configuration be to minimize the costs with EMC best
practices in mind?
A. RAID 1/0 with 38 drives
B. RAID 5 with 25 drives
C. RAID 5 with 45 drives
D. RAID 1 with 24 drives - - Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=62
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 63
A customer is considering the VNX to support the SQL environment. What storage feature of
the VNX provides the best performance for the SQL application?
A. RAID Group LUNs
B. FAST VP
C. FAST Cache
D. Thin pool LUNs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=63
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 64
A customer is planning on migrating their Exchange data to a VNX array. You have gathered
the following information: 6000 IOPS; 50% read/write ratio Calculating for RAID 5, what is
the minimum number of 15K SAS drives required?
A. 84
B. 100
C. 34
D. 96
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 65
A customer has the following requirements for their ESX environment: Three 500 GiB
datastores One 1 TiB datastore - - - - One 7 TiB datastore Based on the datastore
information, what would you recommend?
A. CIFS
B. File iSCSI
C. Block iSCSI
D. NFS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=65
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 66
After deploying their new VNX, your customer has inquired about features and tools to
optimize their VMware environment. Which tools or feature enables efficient SCSI LUN
reservation methods and reduces I/O traffic during cloning or zeroing operations?
A. vStorage APIs for Array Integration (VAAI)
B. PowerPath/VE
C. Replication Manager
D. Virtual Storage Integrator (VSI)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=66
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 67
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. Your customer has the following
requirements for their CIFS home directories: Checkpoint every 10 minutes Data retention 24hours Self-service file-level recovery Which checkpoint interval in minutes should you
recommend?
A. 20
B. 30
C. 60
D. 45
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=67
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 68
A customer has purchased a VNX array and is in the process of allocating RAID 5 (4+1)
storage. They have asked you for best practices on number and placement of LUNs for the
Reserved LUN pool. Which response provides the best answer? B. Reserved LUNs can be of
different sizes, but there should be no more than 25 in a 4+1 RAID 5 Group.
A. All Reserved LUNs should be the same size, with no more than 25 in a 4+1 RAID 5
Group.
B. All Reserved LUNs should be the same size, with no more than 15 in a 4+1 RAID 5
Group.
C. Reserved LUNs can be of different sizes, but there should be no more than 15 in a
4+1 RAID 5 Group.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=68
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 69
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer wants to add a SnapView
snapshot to a 500 GiB LUN. Captured data show that the LUN performs 500 4 KiB IOPs with
a read/write ratio of 3:1. What is the expected initial bandwidth at which data chunks will be
written into the Reserved LUN Pool?
A. 7.813 MiB/s
B. 3.906 MiB/s
C. 500 KiB/s
D. 2.125 MiB/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=69
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 70
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer wants to add a SnapView
snapshot to a 600 GiB LUN. Captured data show that the LUN has an access rate of 1000 IOPs
with a read/write ratio of 4:1, and 8 KiB IOs. What is the expected initial bandwidth at which
data chunks will be written into the Reserved LUN Pool?
A. 12.500 MiB/s
B. 1.563 MiB/s
C. 6.250 MiB/s
D. 25.000 MiB/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 71
A snapshot is being used to perform a backup of the LUN. How can the backup activity impact
the host performance on the source LUN?
A. Decreased write response times
B. Decreased read response times
C. Increased write response times.
D. Reads from snaps are faster than from source LUNs.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=71
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 72
A customer would like to implement SnapView but has expressed concern about performance.
Which applications will cause performance issues?
A. Applications with small-block continuous writes
B. Applications with large-block random writes
C. Applications with large-block continuous writes
D. Applications with small-block random writes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=72
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 73
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. Customer requirements call for a
SnapView snapshot to be made of a clone prior to resynchronization. The source LUN is 256
GiB, and performs 500 random reads/s and 25 random writes/s of 8 KiB. The clone will be
fractured every 15 minutes, and resynchronized after the snapshot is started. How many
COFWs will be performed each time the clone is resynchronized?
A. 45,000
B. 22,500
C. 112,500
D. 56,250
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=73
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 74
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. Customer requirements call for a
SnapView snapshot to be made of a clone prior to resynchronization. The source LUN is 512
GiB, and performs 550 random reads/s and 10 random writes/s of 4 KiB. The clone will be
fractured every 10 minutes, and resynchronized after the snapshot is started. How many
COFWs will be performed each time the clone is resynchronized?
A. 24,000
B. 12,000
C. 36,000
D. 48,000
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 75
A customer requests to have 90 SnapSure checkpoints for every file system. After an interview
with the administrator, you learn that the company has to comply with an industry requirement
of keeping data on disk for a quarter. What approach solves the requirement with least disk
overhead?
A. Create three checkpoint schedules: Snap a checkpoint every day, every even hour,
keep 4. Snap a checkpoint Mon-Sat, at 5pm, keep 6. Snap a checkpoint on Sun, at 6pm,
keep 80.
B. Create four checkpoint schedules: Snap a checkpoint every day, every hour between
8am and 4pm, keep 7. Snap a checkpoint Mon-Sat, at 5pm, keep 6. Snap a checkpoint
on Sun, at 5pm, keep 3. Snap a checkpoint every 1st of the month, at 6pm, keep 3.
C. Create two checkpoint schedules: Snap a checkpoint every day, every hour, keep 12.
Snap a checkpoint Mon, at 5pm, keep 12.
D. Create one checkpointschedule. Snap a checkpoint every day, at 5pm, keep 90.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=75
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 76
Your customer has recently seen a significant increase in overall useable capacity of their CIFS
file shares after enabling file-based deduplication. They have also noticed a significant decrease
in the overall available storage on the VNX system. What is the most likely cause?
A. Replicator is enabled.
B. Significant increase in user activity.
C. Checkpoints are disabled.
D. Recent restore of a file system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=76
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 77
Your customer is running Exchange 2007 with VSS. They have just purchased
RecoverPoint/SE. Which replication options are supported for their Exchange 2007
environment?
A. Online full, online copy, online differential
B. Online full, offline copy, online differential
C. Offline full, online copy, online differential
D. Offline full, offline copy, online differential
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=77
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 78
Your customer is planning to implement RecoverPoint for local replication. They have several
CLARiiON CX-4 arrays, two Celerras and a VNX array. They have the following hosts in the
environment: Windows (2003 and 2008), Linux and AIX. They also use VMware. The
customer wants to use host-based splitters Which version of RecoverPoint should you
recommend?
A. RecoverPoint/SE CDP
B. RecoverPoint/SE CRR
C. RecoverPoint/SE CLR
D. RecoverPoint
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=78
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 79
You have been working with a customer on sizing and implementing a RecoverPoint/SE CDP
solution into their environment. The customer calls you, wanting to know how they can log in
to the RecoverPoint application. What IP address should they use to accomplish this?
A. Management IP address for the RPA Cluster
B. Management IP address for the Control Station
C. IP address of the X-Blade
D. IP address of the RecoverPoint appliance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=79
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 80
Your customer plans to use Incremental SAN Copy as part of a DR solution. The Source LUN
is 512 GiB in size, and a clone of this LUN will be used as the ISC source LUN. The host
accessing the LUN generates 500 4 KiB IOPS with a R/W ratio of 3:1. The clone is fractured
every 30 minutes, and an ISC update is performed. How much data is moved across the link
in the 30-minute period?
A. 900 MiB
B. 28 GiB
C. 56 GiB
D. 1800 MiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=80
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 81
Your customer plans to use Incremental SAN Copy as part of a DR solution. The Source LUN
is 256 GiB in size, and a clone of this LUN will be used as the ISC source LUN. The host
accessing the LUN generates 500 4 KiB IOPS with a R/W ratio of 9:1. The clone is fractured
every 20 minutes, and an ISC update is performed. How much data is moved across the link in
the 20- minute period?
A. 7.5 GiB
B. 240 MiB
C. 15 GiB
D. 480 MiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=81
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 82
You are reviewing the MirrorView/S configuration on a VNX array. The source LUN is a
metaLUN. What is the best practice for FAST Cache for component LUNs of a metaLUN
source?
A. Enable in all component LUNs.
B. Disable in all but the first component LUN.
C. Enable in all LUNs except the first component LUN.
D. Disable in all component LUNs.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=82
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 83
A customer has a 512 GiB primary MirrorView/S image. The image workload is 1,000 IOPs of
random 4 KiB IOs, with a R/W ratio of 3:1. The secondary image is fractured for 30 seconds as
the result of a connectivity failure. How much data will be copied to the secondary as part of
the resynchronization process?
A. 1.8 GiB
B. 3.0 GiB
C. 5.1 GiB
D. 10.0 GiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=83
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 84
A customer has a 256 GiB primary MirrorView/S image. The image workload is 1,000 IOPs of
random 8 KiB I/Os, with a R/W ratio of 3:1. The secondary image is fractured for 20 seconds
as the result of a connectivity failure. How much data will be copied to the secondary as part of
the resynchronization process?
A. 5,120 MiB
B. 1,250 MiB
C. 2,560 MiB
D. 8,192 MiB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=84
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 85
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has a 2 TiB LUN which
will be mirrored with MirrorView/S. Analyzer shows the current workload to be 500 8 KiB
IOPs with a R/W ratio of 3:1. The customer requires that the mirror should resynchronize
within 2 hours if fractured for 10 minutes or less. How much bandwidth is required to meet
customer requirements?
A. 10 Mb/s
B. 20 Mb/s
C. 54 Mb/s
D. 114 Mb/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=85
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 86
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. A customer has a 1 TiB LUN which
will be mirrored with MirrorView/S. Analyzer shows the current workload to be 600 8 KiB
IOPs with a R/W ratio of 2:1. The customer requires that the mirror should resynchronize
within 90 minutes if fractured for 15 minutes or less. How much bandwidth is required to meet
customer requirements?
A. 182 Mb/s
B. 12 Mb/s
C. 48 Mb/s
D. 91 Mb/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=86
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 87
Your customer wants to set up MirrorView/S between VNX arrays in their primary and
secondary data centers. The two data centers are located 50 kilometers apart. Both VNX arrays
are running Unisphere version 1.1. How can this be done?
A. Using Navisphere Secure CLI
B. Using Unisphere GUI
C. Using Unisphere Service Manager
D. Using ESRS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 88
You are reviewing the array configuration of a VNX array that has MirrorView/A enabled.
You notice that all the images related to MirrorView/A have FAST Cache disabled. What is
the best practice for FAST Cache on MirrorView/A?
A. Enable on source image and RLP LUNs.
B. Enable on source image.
C. Disable on source image.
D. Disable on source image and RLP LUNs.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 89
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. Your customer wants to use a VNX
system at an unmanned DR site. The system will be used exclusively as a secondary
MirrorView/A system, and it is capable of performing 30,000 LUN IOPs in this role. The
primary system is also a VNX. If the primary image workload consists of 4 KiB random IOs
with a R/W ratio of 3:1, what is the maximum bandwidth required for the link between the
VNX systems?
A. 240 Mb/s
B. 360 Mb/s
C. 480 Mb/s
D. 600 Mb/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=89
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 90
Click on the calculator icon in the upper left-hand corner. Your customer wants to use a VNX
system at an unmanned DR site. The system will be used exclusively as a secondary
MirrorView/A system, and it is capable of performing 60,000 LUN IOPs in this role. The
primary system is also a VNX. If the total primary image workload consists of 1 KiB random
I/Os with a R/W ratio of 3:1, what is the maximum bandwidth required for the link between
the VNX systems?
A. 240 Mb/s
B. 120 Mb/s
C. 360 Mb/s
D. 600 Mb/s
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=90
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 91
How is RPO calculated in MirrorView/A environments?
A. Half the update cycle
B. Chunks used divided by link bandwidth
C. Twice the update cycle
D. Blocks transferred divided by link bandwidth
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 92
During data collection, the Time Out of Sync (TOS) setting is currently set at 10 minutes. You
recommend a larger TOS setting based on the data that will be replicated. Under what
conditions would you increase the TOS setting?
A. Source is prone to bursts of write activity.
B. Source is prone to bursts of read activity.
C. Source is prone to very low write activity.
D. Source is prone to very low read activity.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=92
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 93
A new customer is looking at purchasing two new VNXs and wants to replicate the CIFS
environment. What is a recommended configuration to have CIFS replicated?
A. VDM
B. AVM
C. VSS
D. CRR
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=93
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 94
Your customer calls you about their new replication solution. CIFS access is being interrupted
intermittently on the replication target. What would you recommend to avoid interruption?
A. Increase RPO to 20 minutes.
B. Disable Auto Extend on the source file system.
C. Use a checkpoint of the destination file system for client access at the destination
site.
D. Use a checkpoint of the source file system for client access at the destination site.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 95
During a design session with the customer you discover a need to replicate the source VNX to
many locations for Disaster Recovery requirements. How many locations or targets can
Replicator support?
A. 4
B. 6
C. 1
D. 2
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=95
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 96
You have been asked to design a replication solution for file data. The replication will be from
a customer s remote data center to their primary data center. The distance between the data
centers is 1200 km. The initial synchronization is 125 Gb of data over a WAN (1.2 Mb/s) with
a 33 ms delay. Which replication solution supports the use of physical media to transport the
initial copy?
A. VNX Replicator
B. RecoverPoint/SE CRR
C. RecoverPoint/SE CDP
D. SAN Copy
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=96
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 97
During a design session with the customer, you determine that they require all tier one LUNs
on the production VNX be replicated to a remote VNX. They also require the ability to be able
to restore or mount the data at any given time during the day. What replication technology
would you recommend?
A. SAN Copy
B. MirrorView/A
C. SnapSure
D. RecoverPoint
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=97
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 98
A customer wants to use RecoverPoint/SE CRR. They have just realized that they need to use
RecoverPoint write splitters, but do not understand how they work. What does the splitter do
after it intercepts a write I/O meant for a RecoverPoint Protected LUN?
A. It sends a copy to the local RecoverPoint appliance.
B. It sends the I/O to the local RecoverPoint appliance instead of the LUN.
C. It sends the I/O to both the local and the remote RecoverPoint appliances.
D. It sends a copy to the remote RecoverPoint appliance.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=98
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 99
You are sizing a new RecoverPoint/SE CRR installation for a customer. You have gathered
data from their environment and have decided that they will need 142 consistency groups.
How many RecoverPoint clusters at each site must you plan for?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 8
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=99
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 100
You are sizing a new RecoverPoint/SE CRR installation for a customer. You have gathered
data from their environment and have decided that they will need 142 consistency groups.
How many RecoverPoint appliances at each site must you plan for?
A. 2
B. 6
C. 8
D. 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=100
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 101
A customer is migrating NFS data off the legacy non-EMC array to the VNX. The customer
wants to keep downtime to a minimum. Which tool is best suited for this task?
A. rsync
B. SAN Copy
C. emcopy
D. VNX Replicator
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=101
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 102
A customer is migrating multiprotocol data off a NetApp array to a VNX. The customer wants
to keep downtime to a minimum. Which tool is best suited for this task?
A. Cloud Tiering Appliance
B. SAN Copy
C. PPME
D. VNX Replicator
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=102
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 103
A customer is planning on migrating fourteen Windows clusters onto a VNX. They want to
preserve all CIFS server names. Using best practices, which option would you recommend?
A. VNX doesn t support multiple CIFS instances: they need to consolidate into one.
B. Create a separate VDM for each CIFS server instance.
C. Add one more VNX array to the solution.
D. Place all CIFS server instances into one VDM.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=103
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 104
A customer is looking to migrate an existing VNX gateway from a CLARiiON CX-4 backend
to a VMAX. Which migration option mitigates risk and requires the least effort?
A. Install a new VNX gateway to a VMAX, and use VNX Replicator to migrate the
data.
B. Use SAN Copy to move all VNX LUNs to the VMAX.
C. Use the file system migration tool in Unisphere.
D. Use SAN Copy to move control LUNs to the VMAX, and use VNX Replicator to
migrate data volumes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=104
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 105
A customer is replacing a CLARiiON CX-4 array with a VNX array. SAN Copy Pull is
determined to be the best method to migrate the data. What is an advantage of using the pull
method in this scenario?
A. Permits use of faster SPs
B. Faster transfer of data
C. Uses Incremental transfer
D. Higher load on the source array
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=105
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 106
A customer has a VNX array replicating to a CX array using MirrorView/S. A new VNX array
will be installed and used for testing. A copy of the existing VNX/CX data needs to reside on
the new VNX array. Incremental SAN Copy will be used to perform the copy. Which will be
a valid source LUN for the migration?
A. Reserved LUN pool LUN
B. Snapshot of MirrorView/S primary image
C. MirrorView/S secondary image
D. Snapshot of MirrorView/S secondary image
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=106
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 107
Your customer has purchased a VNX and wants to migrate their block and file data from their
legacy integrated Celerra. They would like to use their existing EMC File Management
Appliance to migrate all of the data. What do you recommend?
A. The File Management Appliance will not migrate block data.
B. The File Management Appliance will migrate block data.
C. You can only move one protocol with the File Management Appliance.
D. Incremental copies can be performed with the File Management Appliance.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=107
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 108
Your customer recently bought VNX storage array to consolidate multiple NetApp arrays. The
customer has Windows and UNIX servers as well NFS and CIFS file systems. What migration
tools are available to migrate the data from NetApp to VNX?
A. Open Migrator for block; rsync and emcopy for file
B. Open Replicator and MirrorView for block; emcopy and CDMS for file
C. SAN Copy and Open Replicator for block; rsync for file
D. SAN Copy and SRDF for block; SecureCopy for file
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=108
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 109
Customer has two data centers and acquired two VNX storage arrays in each data center to
consolidate their existing CLARiiON CX-4 arrays. One of the requirements is remote
replication using MirrorView. What are the front-end storage port restrictions?
A. HBA Initiators and RecoverPoint cannot share the same SP ports.
B. HBA Initiators and MirrorView cannot share the same SP ports.
C. HBA Initiators and SAN Copy cannot share the same SP ports.
D. SAN Copy and MirrorView cannot share the same SP ports.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=109
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 110
Your customer has recently purchased a new VNX. They have chosen SAN Copy to migrate
data from their existing CLARiiON to the new VNX. The customer has stated that only 50%
of the capacity within each of the source LUNs is actually consumed. Source LUNs are 500
GiB RAID 5 on 1 TB SATA disks. All LUNs and RAID Groups on the source array are
configured the same. Using best practices, which target LUN configuration should you use?
A. Target LUN must be equal to or greater than size of source LUN.
B. Target LUN must use same RAID type as source LUN.
C. Target LUN must use same disk type as source LUN.
D. Target LUN must be equal to or greater than consumed capacity of source LUN.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=110
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 111
You have decided to use SAN Copy to perform an incremental copy migration of your
customer s data. There are 25 source LUNs; each LUN is 250 GiB in size. The target LUNs
are each 300 GiB in size. Using best practices, what is the smallest sized LUN in GiB you
should use in the reserved LUN pool for this migration?
A. 25
B. 250
C. 30
D. 300
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=111
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 112
When using SnapView, what happens when the Reserved LUNs assigned to a LUN become
100% full?
A. The SnapView Session is terminated and the Reserved LUNs have to be manually
deleted
B. The SnapView Session is quiesced until the user adds more LUNs to the Reserved
LUN Pool
C. The SnapView Session is quiesced and available LUNs from the Free LUNs section
of the Reserved LUN Pool areassigned to the LUN
D. The SnapView Session is terminated and the Reserved LUNs are returned to the Free
LUNs section of the Reserved LUN Pool
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=112
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 113
When is the Copy on First Write mechanism enabled?
A. When the SnapView session is started
B. When the SnapView session is being rolled back
C. When the Snapshot is activated
D. When the Snapshot is created
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=113
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 114
What controls the reporting of events when using Event Monitor?
A. Unisphere Agent
B. SP Agent
C. Host
D. VNX
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=114
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 115
What is the function of Usermapper?
A. Provides UIDs and GIDs for Windows SIDs
B. Allows UNIX users to access CIFS file systems
C. Maps CIFS users to file systems on VNX
D. Queries Windows Active Directory for users
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=115
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 116
What VNX feature enables administrators to group file systems and CIFS servers into virtual
containers?
A. VDM
B. VLAN
C. VM
D. VLAN tagging
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=116
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 117
Which file protocol allows clients to access storage devices directly and in parallel?
A. pNFS
B. MPFS
C. NFS
D. CIFS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-324&qno=117
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TwPass Certification Exam Features;
-
TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals.
More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide.
Average 99.8% Success Rate.
Over 120 Global Certification Vendors Covered.
Services of Professional & Certified Experts available via support.
Free 90 days updates to match real exam scenarios.
Instant Download Access! No Setup required.
Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.
Verified answers researched by industry experts.
Study Material updated on regular basis.
Questions / Answers are downloadable in PDF format.
Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)
No authorization code required to open exam.
Portable anywhere.
Guaranteed Success.
Fast, helpful support 24x7.
View list of All Exams (AE);
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
Download Any Certication Exam DEMO.
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
To purchase Full version of exam click below;
http://www.TwPass.com/
Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertising