E20-390 EMC VNX Solutions Specialist Exam for Implementation Engineers

E20-390 EMC VNX Solutions Specialist Exam for Implementation Engineers
http://www.TwPass.com
E20-390
EMC
VNX Solutions Specialist Exam for Implementation Engineers
http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= E20-390
The E20-390 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in
today's prospering companies and data centers all over the world! The E20-390 Practice Test covers
all the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.
The E20-390 exam is very challenging, but with our E20-390 questions and answers practice exam,
you can feel confident in obtaining your success on the E20-390 exam on your FIRST TRY!
EMC E20-390 Exam Features
- Detailed questions and answers for E20-390 exam
- Try a demo before buying any EMC exam
- E20-390 questions and answers, updated regularly
- Verified E20-390 answers by Experts and bear almost 100% accuracy
- E20-390 tested and verified before publishing
- E20-390 exam questions with exhibits
- E20-390 same questions as real exam with multiple choice options
Acquiring EMC certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over these
exams like E20-390 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.
This E20-390 test is an important part of EMC certifications. We have the resources to
prepare you for this. The E20-390 exam is essential and core part of EMC certifications and
once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take
advantage of the Real E20-390 Test and save time and money while developing your skills to pass
your EMC E20-390 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your E20-390 now!
E20-390
QUESTION: 1
A user is creating a dynamic disk on a Windows host. The first disk is fully utilized. Writes
continue to the next disk. Which volume type did they select?
A. Striped
B. Spanned
C. RAID 5
D. Mirrored
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 2
Which Linux distribution supports both MPFS and pNFS?
A. CentOS
B. RedHat
C. Fedora
D. Debian
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 3
What are the severity levels available with Unisphere event notifications?
A. Critical and Informational
B. High and Low
C. Critical and Low
D. High and Warning
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 4
The preferred path to your VMware ESX host failed. Which native multi-pathing policy will
revert to the preferred path when it is restored?
A. Fixed only
B. MRU only
C. Round-robin
D. Bath Fixed and MRU
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 5
How does the VNX handle LUN ownership changes so that the access path to the LUN is
available to both SPs simultaneously?
A. By the host software being aware of SP ownership
B. By the SPs sharing ownership of the LUNs
C. By using ALUA Failover Mode
D. By the LUN being trespassed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 6
Where in Unisphere do you assign FAST Cache to LUNs?
A. At the LUN level under a RAID group
B. At the LUN level under a storage pool
C. Under FAST Cache system properties
D. Under the Advanced tab of RAIDGROUP Properties
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 7
In a VNX array with FAST VP enabled, what is the size of the data slice (chunk) that can be
relocated between tiers?
A. 1 GB
B. 2 GB
C. 5 GB
D. 10 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 8
What is the fan-in ratio for MirrorView/A?
A. 1: 1
B. 2: 1
C. 4: 1
D. 8: 1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 9
What is the maximum number of Fibre Channel initiator ports, per Linux host, supported by
VNX for Block?
A. 8
B. 4
C. 16
D. 32
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 10
An administrator tries to modify the quota settings on a CIFS share from a Windows Server
2003 host, but the Quota tab does not exist in the network drive properties. What could be a
possible cause?
A. Quotas can be managed only with Windows Server 2008
B. The user does not have administrator privileges on this share
C. Exporting is implemented at the file system subdirectory level on VNX OE for File.
D. Windows users cannot modify the quota settings
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 11
Which utility on a Windows server can be used to view the HBA WWN details?
A. Unisphere Host Agent
B. Unisphere Server Utility
C. HBAnywhere
D. Device Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=11
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 12
An administrator has finished configuring the zoning on their MDS-series switch and issues the
following command: zoneset activate name ActiveZS vsan 100 What happens?
A. Zoneset ActiveZS is activated on VSAN 100
B. Zoneset ActiveZS is created on VSAN 100
C. VSAN 100 is created and activated.
D. VSAN 100 is named ActiveZS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 13
Which statement correctly describes a benefit of using a Virtual Data Mover (VDM)?
A. It supports the separation of CIFS servers and their shares
B. It enables the replication of NFS exports
C. It can be configured as a standby for failover.
D. It provides security for users in multi-protocol environments
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=13
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 14
If a source LUN is trespassed, what happens to a fractured clone LUN?
A. Neither the clone LUN nor the fracture logs will be acquired by the peer SP
B. The peer SP acquires the fracture logs.
C. The peer SP acquires both the clone LUN and the fracture logs.
D. The peer SP acquires the clone LUN.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 15
Which LDAP username format is correct for CLI authentication on a VNX system?
A. <username>
B. <username>@FQDN
C. <domain>\<username>
D. <username>.FGDN
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=15
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 16
An administrator exports a newly created file system and finds two directories, called etc and
lost+found. The administrator does not want these directions to appear in the export. What
should the administrator do to address this issue?
A. The administrator should delete the directories
B. Create a subdirectory below the root of the file system and export it
C. Nothing, this is normal and these two directories will show in all exports
D. The administrator should change the attribute of these directories to hidden
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 17
Which CLI command displays the IP configuration of each Data Mover?
A. server_ifconfig
B. /sbin/ifconfig
C. server_sysconfig
D. server_devconfig
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 18
You are planning to add a new DAE to a VNX storage system. Doing so will exceed the
supported total drive count by four drives. What impact will this have on the operation of the
VNX system?
A. The DAE will be recognized but four drive slots will not function.
B. All slots on the DAE will be available for use.
C. Connecting the new DAE will take the bus offline.
D. The DAE can be physically connected, but will not be available.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=18
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 19
What is the length of RSA keys used to encrypt and decrypt network traffic in a VNX
environment?
A. 2048 bytes
B. 1024 bits
C. 1024 bytes
D. 2048 bits
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 20
Which VNX feature is used to reclaim unused storage space?
A. LUN migration
B. LUN shrink
C. Thin provisioning
D. RAID group defragment
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 21
Which host collection utility can be run on Linux to collect logs, hardware, driver, and patch
information for submission to E-Lab Advisor?
A. EMC Grab
B. EMC Collect
C. EMC HEAT
D. EMC Reports
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=21
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 22
What is the back-end bus speed, per lane, on the VNX series array?
A. 2 Gb
B. 4 Gb
C. 6 Gb
D. 8 Gb
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=22
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 23
MX series array, how does FAST manage data in a heterogeneous storage pool?
A. It relocates more active data from tier 1 storage without users noticing the difference
B. It relocates more active data to faster drives and less active data to slower drives
C. It acts as an application accelerator and relocates LUNs based on performance
D. It relocates LUNs from one tier to another to improve performance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=23
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 24
What does the acronym "CHAP" refer to?
A. Challenge Handshake Authentication Protocol
B. Challenge Handshake Authorization Protocol
C. CLARiiON Handshake Authentication
D. Consistent Host Application Protocol
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 25
What is the CLI command to enable Access Logix?
A. naviseccli -h <SP_name> accesslogix -on
B. naviseccli -h <SP_name> storagegroup -enable
C. naviseccli -h <SP_name> accesslogix -enable
D. naviseccli -h <SP_name> storagegroup �on
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=25
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 26
During the installation process of a VNX for Block and File system, you are prompted to
change passwords for the default accounts. Which user password can be changed?
A. sysadmin
B. administrator
C. admin
D. storageadmin
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=26
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 27
Which Unisphere wizard can automatically allocate all available disk storage and present it as
private LUNs?
A. Disk Provisioning Wizard for File
B. Celerra Setup Wizard
C. Backend Bus Reset Wizard
D. File System Wizard
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=27
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 28
A storage administrator configured a SnapSure snapshot schedule for a heavily utilized
productions file system. According to the schedule, three snapshots are to be created per hour,
with the first snapshot created at one minute past the hour. After an hour, the administrator
noticed that the first snapshot was not created on time. What is the cause of this issue?
A. The VNX for File has experienced a network outage
B. The VNX for File database backup has started in the background.
C. The PFS SavVol has run out of space
D. The HWM was not configured manually for Auto Extension
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=28
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 29
Which condition would prevent a VNX SnapSure baseline snapshot from being refreshed?
A. When the baseline snapshot refresh is not supported.
B. When an existing, writeable snapshot is present
C. When the baseline snapshot has not been unmounted first.
D. When the SavVol cannot be auto-extended.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 30
What is the preferred method for partition VNX FC LUNs attached to a Windows Server 2008
R2 host?
A. Disk Management
B. fdisk
C. vtoc
D. format
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 31
Which failover mode must be configured to use vStorage APIs for Array Integrate (VAAI)
functionality?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=31
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 32
Which network interface(s) is assigned to the default CIFS server?
A. None, by default, no interfaces are assigned to the default CIFS server
B. The first available, unused network interface
C. The default network interface
D. All unused network interfaces
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=32
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 33
How can users manage SSL/TLS certificates?
A. From Unisphere, highlight the Settings tab. and choose Security from the drop-down
list Then choose Manage SSL/TLS certificates.
B. From the Setup page, log in using the administrative username and password. Then
choose Manage SSL/TLS Certificates.
C. From Unisphere, select the System tab, and click the Properties link under the
System Management menu in the sidebar. Then choose the SSL/TLS Certificates tab.
D. From Unisphere, click Manage SSL/TLS Certificates under the Service Tasks menu
in the sidebar.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=33
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 34
Which RecoverPoint configuration details can be presented in reported format when using Data
Protection Advisor?
A. Replication lag
B. Link state change
C. RPA configuration changes
D. Replication sets
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=34
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 35
Which VNX RAID type is suggested for performance and protection for small block random
writes to disk?
A. RAID 5
B. RAID 6
C. RAID 0
D. RAID 1/0
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 36
Where is the CHAP iSCSI username and password stored on a RedHat 5 host?
A. /sbin/iscsi.conf
B. /sbin/iscsi/iscsi.conf
C. /etc/iscsi/iscsi.conf
D. /etc/iscsi.conf
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 37
You are creating an Ethernet channel that spans two or more switches. Which feature must be
supported by the switches?
A. Cross stack
B. None; Ethernet channel cannot span switches
C. Fast port
D. Spanning tree
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=37
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 38
What happens when a reverse synchronization completes without Protected Restore Mode
enabled?
A. Only the reverse-synchronized clone remains unfractured.
B. All clones will be fractured.
C. The gold copy clone used for restore will remain as is.
D. Host writes to the source LUN are not mirrored to clone.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=38
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 39
You are implementing a CIFS solution and will be using Virtual Data Movers. Which CIFS
dynamic configuration information is contained within the Virtual Data Mover?
A. CIFS startup configuration
B. Virtual checker configuration
C. Kerberos information
D. DFS root ID information
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=39
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 40
Which Linux kernel supports dynamic LUN scanning?
A. 2.3
B. 2.4
C. 2.5
D. 2.6
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 41
You are setting up quotas on a file system that will serve up home directories to thousands of
users. How can this task be accomplished efficiently?
A. Use a trigger to set quotas at the initial login of each user.
B. Clone the quota configuration from one user to another.
C. In Unisphere, select multiple users from the quota list
D. Configure default hard and soft quota values.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=41
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 42
At which RAID level are FAST Cache drives configured for VNX arrays?
A. RAID 0
B. RAID 1
C. RAID 3
D. RAID 5
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 43
Before creating a CIFS server that will participate in a Windows Domain, what EMC best
practice should you follow?
A. Populating DNS with the new host entries
B. Configuring NTP synchronization with a KDC
C. Performing a health check on the VNX system
D. Creating placeholder entries in the Active Directory
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 44
A user is preparing to install a disk drive. Where can they verify that the disk drive is
compatible with the VNX system?
A. VNX Series Disk and OE Matrix
B. VNX Procedure Generator
C. Uniphere
D. USM
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=44
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 45
You are migrating a LUN within a VNX series array to an equal size LUN but with a different
RAID type. Which step is required to start using the new LUN?
A. Ensure the size of the destination LUN is equal to or greater than the source LUN
B. Quiesce the host prior to final cut-over
C. Nothing The migration process is non-disruptive.
D. Ensure the LUN is in the proper storage group at the time of cut-over
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 46
Which is the EMC-recommended cache page size for Microsoft Exchange 2007 environments?
A. 4KB
B. 8KB
C. 12 KB
D. 16KB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=46
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 47
Where are CIFS audit policies configured?
A. Uniphere, under Settings > Target Share > Properties > Advanced
B. VNX Data Mover management MMC snap-in
C. Unisphere, under Settings > Monitoring & Alerts
D. Command line, through the server_security command
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=47
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 48
Which tool is used for scripting SnapView commands in a VNX system?
A. Secure CLI
B. Unisphere Service Manager
C. Admsnap utility
D. Snapsure software
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 49
Which tool is used to complete the initialization of only a VNX System for Block?
A. Unisphere Storage System Initialization Wizard
B. VNX Installation Assistant
C. Unisphere Server Utility
D. Unisphere Service Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=49
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 50
Which Unisphere storage domain role will limit a user to the administration of the system
checkpoints, LUN mirrors, and Replication Manager tasks?
A. NAS administrator
B. Data protection
C. Administrator
D. Data recovery
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 51
What will prevent a storage administrator from deleting a storage group?
A. The presence of MirrorView target LUNs in the storage group
B. The presence of hosts in the storage group
C. The presence of MirrorView source LUNs in the storage group
D. The presence of LUNs in the storage group
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=51
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 52
A user requires the following rights in Replication Manager: - Run predefined jobs - View
application properties - Define application sets, jobs, and schedules - Restore replicas Configure storage pools Which role should the RM administrator assign to the user?
A. Power Database Administrator
B. Power User
C. Operator
D. Database Administrator
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=52
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 53
What are the available Usermapper roles?
A. Local, Remote, and Client
B. Primary, Secondary, and Client
C. Primary, Local, and Remote
D. Active, Passive, and Standby
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 54
Which eth interface on the VNX Control Station is used for the customer network?
A. eth0
B. eth1
C. eth2
D. eth3
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=54
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 55
Which statement is true about metaLUNs?
A. Expansion of metaLUNs by striping provides instant additional space to a host
B. MetaLUNs simplify the design and implementation process
C. Private LUN expansion is unsupported on metaLUNs.
D. MetaLUNs are supported by traditional RAID groups and pools.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 56
What will happen if compression is enabled on a thick LUN?
A. The thick LUN will be migrated to a user-defined RAID group LUN
B. The thick LUN will be migrated to a thin LUN in the same storage pool
C. Both read and write cache will be disabled for the LUN
D. Compression will start immediately on the thick LUN.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=56
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 57
Which optional software is commonly installed to provide full high availability from a
Windows host system to a VNX array?
A. Adapter Firmware Upgrade
B. Emulex Configuration Utility
C. Navisphere Agent
D. PowerPath
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 58
Which utility must be used to upgrade VNX OE array-based software?
A. Unisphere Server Manager
B. NST DAE Installation Utility
C. Unisphere Installation Utility
D. Unisphere Server Utility
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=58
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 59
A file system has auto_extend enabled. If the file system size is greater than the extend_size
value, what will happen when the file system reaches its HWM?
A. The file system is extended by the extend_size value.
B. The file system is extended by five percent of its size.
C. The extend_size value cannot be less than the file system size.
D. The file system will not be extended.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 60
Which criterion must be met before executing the storagepool �destroy command with
Navisphere Secure CLI?
A. Complete removal of all LUNs from the pool
B. Complete removal of unused LUNs from the pool
C. Complete removal of large LUNs from the pool
D. Complete removal of empty LUNs from the pool
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=60
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 61
Which failover software is strongly recommended for a host attached to a VNX array?
A. PowerPath
B. MPIO
C. DMP
D. ALUA
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=61
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 62
What should be done prior to manually stopping a SnapView session that is running?
A. Save all memory mapping entries to the COFW log.
B. Flush the host buffers and deactivate the snapshot.
C. Remove the source LUN from the SnapView session.
D. Remove the global pool LUN associated with the SnapView session from the
reserved LUN pool.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=62
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 63
What is the minimum acceptable number of drives in a RAID 5 pool on a VNX array?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 9
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=63
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 64
What are the key components of CAVA?
A. AV server, Data Mover, and Control Station
B. VC client, Data Mover, and Control Station
C. VC client, AV server, and third-party anti-virus engine
D. AV server, Data Mover, and third-party anti-virus engine
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 65
When performing switch maintenance, a customer accidentally disconnects all network
connections to an active VNX Data Mover. How does VNX handle this situation?
A. The primary Data Mover remains active.
B. The VNX always notifies EMC Customer Service of the problem.
C. The active Data Mover immediately fails over.
D. The active Data Mover fails over after 30 seconds of lost connectivity.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=65
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 66
Which hardware configuration can be a Fail-Safe Network Device?
A. Two network ports on a single Data Mover configured for active-passive
redundancy.
B. Two network ports on a single Data Mover configured for active-active redundancy.
C. One network port, per Data Mover, configured for active-active redundancy.
D. A single network I/O adapter with four ports configured for active-active
redundancy.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=66
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 67
What is indicated by a blue enclosure power LED on a 25-slot DPE?
A. Any outputs or inputs are out of operating range.
B. AC or DC power is applied and all outputs are in operating range
C. Any enclosure fault, including SP faults, has occurred
D. The battery backup system is fully charged.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=67
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 68
Which PowerPath version should be installed on a Windows host to support ALUA?
A. 4.0
B. 4.1
C. 50
D. 5.1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=68
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 69
When provisioning a new logical unit, which RAID group property is the basis for limiting the
LUN capacity that can be specified?
A. Largest contiguous free space
B. Total formatted capacity
C. Largest user capacity
D. Total raw capacity
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=69
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 70
What is the preferred method for partitioning VNX iSCSI LUNs attached to a Windows Server
2003 host?
A. Disk Management
B. Fdisk
C. Diskpart
D. format
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 71
Which should be installed to use the data compression feature of a VNX array?
A. Compression Enabler only
B. Compression Enabler and FAST Enabler only
C. Compression Enabler, Thin Provisioning Enabler and FAST Enabler
D. Compression Enabler and Thin Provisioning Enabler only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=71
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 72
How much FAST Cache storage can be allocated as cache?
A. 500 GB
B. 1TB
C. 2TB
D. 4TB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=72
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 73
Which authority(ies) signs certificates generated for Data Movers?
A. Management server
B. Data Movers, management server
C. External CA, Control Station
D. Data Movers
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=73
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 74
Which command is used to assign root privileges to an existing user?
A. /nas/sbin/enableRootToUser
B. /nas/sbin/switchToRoot
C. /nas/sbin/enableRootID
D. /nas/sbin/addRootldToUser
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 75
While SnapView snapshots are being used, what happens when the reserved LUN pool fills to
100% utilization?
A. The snapshot is deleted
B. The snapshot session is quiesced
C. the snapshot ml become corrupted
D. The snapshot session stops
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=75
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 76
Which statement correctly describes a benefit of using a Virtual Data Mover (VDM)?
A. It enables the replication of CIFS environments.
B. It supports the separation of NFS exports.
C. It can be configured as a standby for failover
D. It provides security for users in multi-protocol environments
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=76
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 77
Which VNX software is used to configure iSCSI connections to a given host?
A. Unisphere Client
B. Unisphere Server Utility
C. Unisphere Initialization Utility
D. Unisphere Service Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=77
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 78
Which statement is valid regarding SnapSure writeable snapshots?
A. A baseline snapshot must be deleted prior to deleting the writeable snapshot.
B. A writeable snapshot can be mounted RW during the background restore.
C. Snapshots can be created from a writeable snapshot.
D. A scheduled refresh on the read-only snapshot will fail if a writeable snapshot exists.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=78
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 79
You are in the process of provisioning a new NAS volume with Unisphere where under the
monitor or cancel the actions?
A. Setup Wizard for File
B. Background Tasks for File
C. Event Logs for File
D. Notifications for File
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=79
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 80
When creating a SnapView session, where can a consistent start occur?
A. On multiple target LUNs
B. On multiple reserved LUNs
C. On multiple source LUNs
D. On multiple private LUNs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=80
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 81
What is the minimum number of administrative accounts for a Unisphere storage domain?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=81
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 82
You are using the LUN Migration Tool. What is known about the destination LUN?
A. It can be a private LUN.
B. It can be in a storage group.
C. It can be part of the Snap View software.
D. It can be larger than the source LUN.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=82
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 83
Which statement is valid regarding tree quotas?
A. Even root users are restricted by tree quotas.
B. Tree quotas can be set on existing directories.
C. Quota trees cannot be nested.
D. A maximum of 16 quota trees can be created on a single file system
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=83
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 84
By default, what do you have to install on an ESX 4.x host to auto register with a VNX for
Block storage system
A. Only Navisphere Secure CLI on the ESX host
B. Both Unisphere Host Agent and Navisphere CLI on the ESX host
C. Only Unisphere Host Agent on the ESX host
D. Nothing; the host will automatically register with the VNX storage system
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=84
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 85
What is the maximum number of LDAP service connections available when configuring LDAP
for VNX Block storage system?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 8
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=85
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 86
What is the location of the host agent configuration file on a Linux host?
A. /etc/Unisphere/bin/agent config
B. /sbin/Unisphere/agent.config
C. /etc/init.d/agent.config
D. /etc/Unisphere/agent.config
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=86
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 87
Where is the CHAP iSCSI usemame and password stored on a RedHat4 host?
A. etc/iscsi conf
B. /etc/mit d/iscsi conf
C. /etc/init d/iscsi/iscsi conf
D. /etc/iscsi/iscsi conf
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 88
Which action must be completed before joining a CIFS server to an AD domain?
A. Configure VNX system time settings
B. Create a CIFS server on a VDM
C. Create a Unisphere user account for the domain administrator
D. Configure WINS settings
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 89
An administrator has one WMware ESX hosting using NFS export on a VNX system.
Recently, in an effort to improve performance, they configured a two-port LACP trunk on the
VNX system. There was no noticeable change in performance after the implementation of
LACP. After viewing the traffic data on the switch, customer notices that all traffic is using the
same physical link. What does the customer needs to know about ACCP?
A. The default hashing will not improve the performance of any single host
B. LCAP trucking still needs to be enable on port switches
C. The customer is not utilizing enough bandwidth to need any of the capacity on the
second physical link
D. The second physical link in the LCAP trunk is configured as standby
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=89
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 90
According to EMC best practices, how many Primary Usermappers are recommended in a
multiple VNX array environment?
A. One per VNX frame
B. One per Data Mover
C. One per VNX environment
D. One per CIFS server
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=90
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 91
What is the fan-in ratio for MirrorView/S?
A. 1: 1
B. 2: 1
C. 4: 1
D. 8: 1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 92
Which operating system supports LUN shrink?
A. Windows Server 2003
B. Windows Server 2008
C. Linux
D. VMware ESX Server
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=92
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 93
What will happen if a user removes an interface from a CIFS server?
A. All the shares and users connected to the server via the interface will be
disconnected.
B. The interface will be removed ONLY if the CFS server has more than one interface.
An error will be displayed if the CFS server has only one interface.
C. Users cannot remove interface that is being used by a CIFS server. Upshpere will
display an error message.
D. the OPS server using the deleted interface will use the interface being used by the
default CFS server.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=93
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 94
An administrator has been tasked with mapping all users from corp to their own directory in
/Userdata. Which is the correct format for the homedirfile configuration?
A. corp;/userdata:*
B. *:corp;/userdata
C. corp:*:/userdata
D. *./userdata:corp
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 95
How would an administrator enable the Audit Policy for a CIFS server?
A. By using the Computer Management snap-in
B. Through the MMC snap-in for VNX
C. By enabling auditing in auditd.conf
D. Through Unisphere > Settings > Data Mover Parameters
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=95
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 96
Which CLI command is used to disable Access Logix?
A. naviseccli -h <SP_name> accesslogix -off
B. naviseccli -h <SP_name> sc_off
C. naviseccli-h <SP_name> storagegroup -disable
D. naviseccli -h <SP name> accesslogix �disable
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=96
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 97
By default, which TCP port does Unisphere Host Agent management software utilize on
Linux?
A. 80
B. 443
C. 6389
D. 8963
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=97
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 98
You are implementing a CIFS solution and will be using Virtual Data Movers. Which CIFS
dynamic configuration information the Virtual Data Mover?
A. DFS root ID information
B. Home Directory information
C. Virus checker configuration
D. CIFS startup configuration
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=98
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 99
What is the maximum number of supported ESX hosts that can share a LUN?
A. 8
B. 16
C. 32
D. 64
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=99
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 100
In which directory are VNX audit logs located?
A. /celerra/audit
B. /var/log
C. /nas/var/log
D. /nas/log
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=100
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 101
What is the minimum acceptable number of drives in a RAID 6 pool on a VNX array?
A. 3
B. 4
C. 8
D. 16
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=101
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 102
Which statement is true about expanding a striped metaLUN?
A. There is no performance impact on the base LUN while restriping.
B. Expanded capacity is available while the LUN restripes.
C. Restriping requires read and write of the entire LUN.
D. Restripe time is dependent on the element size multiplier.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=102
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 103
You are provisioning a LUN on a VNX array with FAST VP enabled. In addition to Highest
Tier Available and Lowest Tier Available, what other tier option(s) is displayed?
A. Auto-Tier, No Data Movement
B. Optimize for Performance
C. Auto-Tier
D. Optimize for Performance, No Data Movement
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=103
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 104
Which tools can be used to configure IPv6 on an installed VNX Control Station that was
initially configured as IPv4?
A. Unisphere and CLI only
B. CLI and VNX Installation Assistant only
C. Unisphere and VNX Installation Assistant only
D. Unisphere, CLI, and VNX Installation Assistant
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=104
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 105
An administrator wants to set an Export Permission on an NMFS. What is a key consideration
concerning the export permissions on the component file system.
A. The component file system does not inherit WFS export permissions
B. The component file system cannot be assigned individual export permissions
C. Export Permission of the component file system override NMFS export permission.
D. Inherited NMFS export permissions override the component file system export
permissions
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=105
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 106
An administrator wants to add storage capacity to the cmsas_archive storage pool. They bind
on new RAC for VNX for File and create a disk volume on the host from it. They check the
cmsas_archive storage pool but potential capacity is not increased. What could be a possible
cause?
A. The cmsas_archive pool was not manually extended with the newly created di sk
volume
B. Disk volumes were not added to system-defined storage pools.
C. The disk volume is already assigned to the same storage pool but it is still unused
D. There is a mismatch between cmsas_archive disk volumes and the newly created
disk volume type
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=106
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 107
A VNX SnapSure snapshot has recently been created on a production file system (PFS) .The
second block in the PFS will be modified for the second time. How will SnapSure handle me
bitmap value for this file system update?
A. it remains unchanged; PFS is updated
B. It remains unchanged; SavVol updated
C. It is changed to 1;SavVol is updated
D. Lt is changed to 1; SavVol is updated
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=107
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 108
Which is a requirement for moving a VDM from one physical data mover to another?
A. At least one source VDM file system can be seen by the target Data Mover
B. Interface names on the source and target Data Movers must be identical
C. The VDM should be in an unloaded state in order to move it to the target Data
Mover
D. The target data mover must have at least one CIFS server with the same name as the
source VDM
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=108
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 109
In which format is the SP signed certificate imported?
A. PKCS#10
B. X.500
C. PKCS#12
D. PEM
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=109
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 110
An administrator has installed a new VNX and configured an interface using IP address
10.10.10.50 for CIFS file sharing over 10 gigabit Ethernet link. The administrator has also
created two CIFS servers:one for production one for testing. They are currently able to access
only the production CIFS server. What is the most likely source of this problem?
A. A firewall is interfering with traffic to test network
B. Only one CIFS server is supported per interface
C. No route to the test network is currently avaiable
D. The CIFS server used for testing needs to join the domain
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=110
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 111
Which interface on the VNX Control Station is used for the Peer Control Station?
A. eth0
B. eth1
C. eth2
D. eth3
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=111
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 112
You have implemented a VNX SnapSure schedule on a production file system. After a few
days, the storage administrator complains that CIFS users accessing the snapshot need to
remap the share around the same time each day. NFS users are able to successfully access the
same snapshot with no interruptions. What could be the cause of the dropped links?
A. A network interruption has occurred
B. SavVol was not auto-extended
C. The snapshot is being refreshed by the schedule
D. SavVol has reached a full state
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=112
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 113
You are using the USM install Disk Array Enclosure wizard to add a DAE enclosure to a VNX
system. What is the maximum number and type of DAE enclosure that the system can have?
A. A combination of eight 2U 25-drive DAE5S enclosures and 3U 15-drive DAE6S
enclosures
B. It is based on the maximum number of drives
C. Six 2U 25-drive DAE5S enclosures
D. Eight 3U 15-drive DAE6S enclosures
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=113
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 114
What is the difference between traditional raid groups and storage pools as they pertain to
enabling FAST Cache?
A. Write cache does not need to be disabled to configure FAST Cache on a storage pool
B. FAST Cache cannot be enabled on individual LUNs in a storage pool
C. FAST Cache can be enabled only at the RAID group level for traditionals LUNs
D. Write cache does not need to be disabled to configure FAST Cache on a RAID group
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=114
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 115
What are the RAID group types available for the creation of a storage pool?
A. RAID 5, RAID 6, RAID 1/0
B. RAID 5, RAID3, RAID 1/0
C. RAID 5 only
D. RAID 6 only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=115
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 116
If a LUN is already a member of a storage group, how can an administrator modify the HLU?
A. The administrator can modify the HLU without any restrictions
B. The administrator cannot modify the HLU unless the LUN is unbound and rebound
C. The administrator can modify the HLU only with the CLI
D. The administrator can modify the HLU only if the LUN is removed and added back
into the storage group
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=116
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 117
In order to connect to a VNX series array, you are tasked with implementing a CNA adapter on
a ESX host. What is the minimum supported ESX version required for this type of adapter?
A. 3.5 U4
B. 3.5
C. 4.0
D. 4.1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=117
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 118
What is the dafault file system type on a VNX system?
A. ext2
B. ext4
C. uxfs
D. mgfs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=118
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 119
An administrator notices they are consistently running out of capacity on a file system that
provides home directories for all of the users at the site. Further investigation shoes that a
number of users are storing their music libraries on this file system. Which VNX features
could be used to address these concerns?
A. Storage quotas
B. Single instancing
C. File extension filtering
D. Data deduplication
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=119
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 120
Which virtual network device creates an active/standby relationship with other physical or
virtual devices on a VNX Data Mover?
A. VLAN tagging
B. FSN
C. LACP
D. Ethernet channel
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=120
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 121
While using SnapView snapshots, a host attempts to write to a snapshot with an active session.
What will happen if the chunk is not already in the RLP?
A. Write requests are not allowed to a snapshot with an active session
B. Data is written to the snapshot and will be persistent beyond the end of the session
C. Write requests are allowed. The new data is written to the RLP
D. A new map entry is created. The original data and the new data are written to the
RLP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=121
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 122
When a LUN is bound on a VNX, which process is enabled by default and has a very low
impact on performance?
A. NAS Database Backup
B. ASAP Rebuild Priority
C. Sniff Verify
D. Background Verify
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=122
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 123
Which statement correctly describes a benefit of using a Virtual Data Mover (VDM)?
A. It can be configured as a standby for failover
B. It enables the movement of CIFS servers from one physical Data Mover to another
C. It supports the separation of NFS exports
D. It provides security for users in multi-protocol environments
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=123
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 124
An NFS user currently has 30 MB of data stored in their home directory on a VNX. Their
quota allocation allows up to 100 MB. However, they are unable to store additional data in
their home directory. The user deleted some of their files in an attempt to free up additional
space, but they were unable to save all of their new data to the VNX. The user called their
VNX administrator, who confirmed that the file system has additional storage capacity. What
could be the problem?
A. Transmission errors occurred when the user s data was sent over the network
B. A quota was set for the maximum number of files allowed
C. The user had insufficient permissions to write new data to the desired location
D. The file system was re-mounted read only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=124
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 125
An administrator has a heavily used VNX system that houses multiple applications. They just
discovered the tree quota feature, and have decided to implement it for their existing data.
Which is a valid concern about this situation?
A. File systems must be taken offline for the initial quota usage calculations
B. Tree quota capabilities must be set at the time of file system creation
C. Existing data may already exceed the quota setting
D. Tree quotas can be created only in empty directories
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=125
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 126
You are using PowerPath. One or more device paths are open, and one or more are dead. What
is the status of the device?
A. Failed
B. Unknown
C. Degraded
D. Optimal
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=126
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 127
In which file on a Data Mover are CAVA parameters set?
A. viruschecker.enable
B. viruschecker.conf
C. ModifyVirusType.class
D. ModifyVirus.class
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=127
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 128
How is the QLogic CNA represented in Device Manager on a Windows host?
A. As a QLogic Fibre Channel adapter and a QLogic 10 Gigabit network adapter
B. As a QLogic 10 Gigabit FCoE controller
C. As a QLogic 10 Gigabit FCoE CNA
D. As a QLogic Fibre Channel adapter and an Intel 10 Gigabit network adapter
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=128
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 129
What is the most reliable way to recognize newly provisioned VNX LUNs on a Linux 2.4 host?
A. Run ioscan
B. Reboot the system
C. Run modprobe hba_instance
D. Run drvconfig
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=129
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 130
In addition to FAST VP and FAST Cache, which EMC products are included in the FAST
Suite for VNX?
A. SAN Copy and SnapView
B. Analyzer and UQM
C. Analyzer and SAN Copy
D. SAN Copy and UQM
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=130
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 131
Which utility is used to align partitions on a Linux host?
A. diskpart
B. fsck
C. format
D. fdisk
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=131
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 132
What is the minimum number of disks required for a RAID 5 group?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 16
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=132
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 133
Which command is used to read the audit trail?
A. /sbin/aureport
B. /sbin/ausearch
C. /nas/sbin/aureport
D. more /var/log/audit.log
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=133
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 134
While using SnapView snapshots, when is the copy on first write mechanism enabled on a
Source LUN?
A. When the snapshot is activated
B. When the session is started
C. When the snapshot is synchronizing
D. When the snapshot is created
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=134
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 135
Which action should a Windows administrator perform to create global shares?
A. Set the value of the CIFS srvmgr.globalShares parameter to 4
B. Global shares can be created only through VNX tools
C. No action required; by default, all shares created using Windows tools are global
D. Set the value of the CIFS srvmgr.globalShares parameter to 1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=135
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 136
Which PowerPath command is used to display pseudo devices on a Linux host?
A. powermt dev display=all
B. powermt display dev=all
C. powermt display dev
D. powermt display=all
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=136
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 137
Which type of adapter must be installed on the host when implementing FCoE?
A. SCSI
B. CNA
C. FC HBA
D. NIC
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=137
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 138
A storage administrator issues the command chmod 750 myfile. After this command
completes, what permissions are granted to members of the group owning myfile?
A. No access rights
B. Execute and Write
C. Read and Execute
D. Read and Write
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=138
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 139
A file system has a VNX SnapSure schedule enabled for daily snapshots. By using the
Microsoft Shadow Copy Client, a user can see previous versions of a certain file up to a
specific date in the past, but nothing else after that.
A. Missing snapshots are being used by an application
B. All snapshots have been refreshed
C. No changes have been made to the file system
D. The SavVol has reached a full state
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=139
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 140
Which VNX DAE model supports fifteen 3.5-inch drives?
A. DAE3
B. DAE6S
C. DAE3P
D. DAE5S
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=140
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 141
By default, which network service is disabled for the VNX Data Mover?
A. NFSv3
B. NDMP
C. FTP
D. SNMP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=141
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 142
How is LDAP for File configured on VNX Unified systems?
A. Per each Control Station on the VNX
B. Per network subnet
C. Per each Storage Processor
D. Per each VNX system
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=142
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 143
Which condition of the destination LUN should be satisfied for a LUN migration to take place?
A. It must be the same RAID type as the source LUN
B. It must be a thick LUN
C. It must be exactly the same size as the source LUN
D. It cannot be part of a storage group
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=143
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 144
Which statement is valid regarding the LACP implementation on the VNX Data Mover?
A. All clients receive an increase in throughput due to LACP increased bandwidth
B. Full- and half-duplex Ethernet ports can be used to create the LACP trunk
C. LACP trunks can be created with any number of physical and virtual devices
D. The Data Mover chooses the greatest number of ports at the same speed
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=144
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 145
Which protocol is used to exchange file layout information between an MPFS client and a
VNX array?
A. MPFS
B. SCSI
C. FMP
D. iSCSI
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=145
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 146
A user creates a SnapView snapshot of LUN1. After starting a snapshot session, the user
attempts to create a clone of that snapshot but fails. What is the reason for the failure?
A. All the LUNs in the reserved LUN pool are used
B. It is not possible to create a clone of a snapshot
C. There is no space left on the reserved LUN pool
D. The SnapView session is activated
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=146
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 147
What is the minimum recommended size of the RecoverPoint repository volume?
A. 1 GB
B. 3 GB
C. 5 GB
D. 7 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=147
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 148
Which VNX software suite includes Replication Manager?
A. FAST
B. Security and Compliance
C. Local Protection
D. Application Protection
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=148
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 149
Where in Unisphere is FAST Cache configured?
A. In Storage Pool Properties
B. In Storage System Properties
C. In RAID Group Properties
D. In Storage Hardware Properties
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=149
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 150
What is the EMC-recommended VNX cache page size for mixed I/O workload environments?
A. 4 KB
B. 8 KB
C. 12 KB
D. 16 KB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=150
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 151
How does ALUA process an I/O request to a LUN with a front-end path failure?
A. The I/O is processed by the non-owning SP
B. The I/O is blocked and an error message is returned to the client
C. The I/O is redirected to the owning SP and processed
D. The I/O is placed in a queue until the path is available again
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=151
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 152
Which protocols are supported for data sharing on VNX OE for File?
A. FC, NFS, CIFS
B. NFS, CIFS, FTP
C. FC, ISCSI, FCoE
D. NFS, CIFS, iSCSI
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=152
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 153
What is the minimum size of a Clone Private LUN on a VNX array?
A. 128 MB
B. 1 GB
C. 2 GB
D. 10 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=153
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 154
While using Event Monitor in a centralized monitoring model, which component monitors for
alerts?
A. Management station
B. Host Agent
C. Domain Master
D. SP Agent
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=154
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 155
Which Windows Server 2008 utility is used for LUN space reclamation after a LUN shrink
operation?
A. diskpar.exe
B. chkdsk.exe
C. diskraid.exe
D. diskpart.exe
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=155
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 156
Which statement is true for a concatenated metaLUN?
A. Time to perform the expansion varies with the capacity being added
B. Write cache is disabled for the concatenated LUN
C. Expanded capacity is available instantly
D. Performance on the base LUN is affected during concatenation
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=156
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 157
Which protocols are used for sending VNX notifications?
A. SSL and SSH
B. SSH and SMTP
C. SMTP and SNMP
D. SSL and SNMP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=157
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 158
What happens when compression is enabled on a traditional LUN?
A. Compression will start immediately and then the LUN will be migrated
B. Compression is not supported on traditional LUNs
C. The LUN will be converted into a thin LUN before migration
D. The LUN will be migrated to a pool and then compressed
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=158
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 159
What action must be taken so the VNX can securely discover and display VM details?
A. Install EMC Virtual Storage Integrator on the VM
B. Load a non-MD5 signed certificate from vCenter
C. Install Unisphere Host Agent on each VM
D. Configure ESX Server connections to the correct initiator mode
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=159
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 160
You have provisioned AVM with storage made from pool LUNs. How would you expect to
AVM to operate?
A. AVM uses a concatenated volume
B. AVM uses a striped volume
C. By default, AVM uses sliced volumes
D. First AVM checks for thin disk volumes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=160
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 161
A Windows Server 2003 host is connected to a VNX array. Replication software is used. What
is the recommended alignment offset?
A. 64 KB
B. 512 KB
C. 1024 KB
D. 2048 KB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=161
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 162
A site administrator has purchased the FAST Suite, and will be introducing five EFDs into the
VNX array. They are currently using three RAID groups and one large heterogeneous storage
pool. How should the five EFDs be used to obtain optimal performance and availability for the
entire array?
A. Use four EFD drives for the existing FAST VP pool; use one as hot spare
B. Use all five EFD drives for FAST Cache
C. Use all five EFD drives in the existing FAST VP pool
D. Use four EFD drives for FAST Cache; use one as hot spare
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=162
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 163
In a VNX system, which feature manages access to specific management clients?
A. Auditing
B. Public key infrastructure
C. User privileges
D. IP address filtering
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=163
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 164
What is the default port used for secure LDAP (LDAPS) communications on a VNX system?
A. 389
B. 443
C. 563
D. 636
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=164
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 165
In which file are the default audit events defined?
A. /etc/audit/audit.rules
B. /etc/auditd.conf
C. /nas/audit/audit.rules
D. /nas/etc/audit.rules
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=165
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 166
Where can the Secondary Usermapper run?
A. On standby Data Movers
B. On virtual Data Movers only
C. On physical or virtual Data Movers
D. On physical Data Movers only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=166
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 167
What will be the status of FAST Cache on the LUNs that were created prior to the installation
of Fast Cache Enabler?
A. FAST Cache will be enabled automatically on the LUNs after the FAST Cache
Enabler is installed.
B. FAST Cache cannot be enabled on the LUNs that were created before the installation
of FAST Cache Enabler.
C. FAST Cache will be disabled, but can be enabled manually.
D. FAST cache cannot be enabled on the LUN Level but can be enabled at the Storage
Pool Level.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=167
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 168
An SQL database administrator has a space concern on a VNX array. The database LUN is
configured using standard provisioning on a Windows Server 2008 host. What can the storage
administrator do to solve the space concern without disruption to the users?
A. Create a larger LUN, use VNX LUN migration to migrate the data, and extend the
LUN on the host
B. Create a larger LUN, use VDM migration to migrate the data, and extend the LUN
on the host
C. Expand the thick pool LUN online without disruption.
D. The LUN cannot be expanded or migrated without disruption to the users.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=168
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 169
Which statement is true regarding LUN migration within a VNX array?
A. The source LUN remains unchanged after the copy completes.
B. There may be a performance impact.
C. You cannot cancel a LUN migration once it has started.
D. The destination LUN retains the LUN ID and WWN when the copy completes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=169
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 170
What is a key consideration when managing storage groups on a single VNX?
A. A host can be added to only one storage group.
B. Only one host can be connected to a storage group.
C. A LUN can be added to a maximum of four storage groups.
D. A LUN can be added to only one storage group.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=170
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 171
How many storage groups can a host belong to in an array?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 1
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=171
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 172
A Windows Server 2008 host is connected to a VNX series array, using dual FC adapters and
running PowerPath 5.5 software. What is the correct ALUA failover mode for this host?
A. Mode 0
B. Mode 1
C. Mode 2
D. Mode 4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=172
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 173
Under which condition can a storage group be destroyed?
A. When the storage group has no assigned LUNs
B. When the storage group has no connected hosts and no assigned LUNs
C. When the storage group has no connected hosts
D. When there are no specific conditions; the storage group can always be destroyed
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=173
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 174
After presenting a LUN to a Linux host, which utility is used to configure a partition?
A. fdisk
B. Disk Management
C. Unisphere Server Utility
D. Unisphere Service Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=174
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 175
After presenting a LUN to a Windows Server 2003 host, which tool is used to align the data
and partition the disk?
A. fdisk
B. chkdisk
C. format
D. diskpart
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=175
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 176
Where is the CHAP iSCSI username and password stored on a RedHat 4 host?
A. /etc/iscsi.conf
B. /etc/iscsi/iscsi.conf
C. /etc/init.d/iscsi.conf
D. /etc/init.d/iscsi/iscsi.conf
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=176
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 177
Which is part of an IPv6 address?
A. Network portion
B. Security header
C. CRC
D. Flow label
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=177
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 178
What is the maximum number of DNS domains that can be configured per Data Mover?
A. 1
B. 2
C. 4
D. Unlimited
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=178
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 179
Which two protocols can be used for DNS communication on a Data Mover?
A. TCP and UDP
B. TCP and ICMP
C. UDP and ICMP
D. UDP and TLS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=179
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 180
What is the minimum size of a metavolume?
A. 1 MB
B. 2 MB
C. 1 GB
D. 2 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=180
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 181
What is the maximum file system size currently supported on a VNX system?
A. 2 TB
B. 16 TB
C. 32 TB
D. 64 TB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=181
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 182
An administrator wants to set the export permissions on an NMFS. What is a key consideration
concerning the export permissions on the component file system?
A. Export permissions of the component file system override the NMFS export
permissions.
B. Inherited NMFS export permissions override the component file system export
permissions.
C. The component file system cannot be assigned individual export permissions.
D. The component file system does not inherit NMFS export permissions.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=182
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 183
In a VNX Unified system, how can the lost+found and etc directories be hidden from the client
when exporting a file system?
A. Use FDISK to mark the partition active prior to exporting
B. Export the file system at the subdirectory level and not the root file system
C. Leave the Root Hosts section empty when exporting
D. Select the Host Access Read-only check box prior to exporting.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=183
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 184
What optional authentication method is supported when using NFS Version 3?
A. NIS
B. LDAP
C. Kerberos
D. NTLM
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=184
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 185
An administrator has chosen to delete an NFS export in Unisphere under Storage > Shared
Folders > NFS. What is the result of this action?
A. The file system will be permanently deleted.
B. The NFS export will be available again upon reboot.
C. The mount point for this file system will be deleted.
D. The file system will still be available on the VNX system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=185
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 186
You are exporting a file system from a VNX Unified system at the subdirectory level. What is
a key consideration?
A. The file system must be exported again if the user and group permissions are
modified.
B. When an export is deleted, subdirectories are automatically destroyed.
C. It is a best practice to configure group and user permissions for the subdirectory.
D. The lost+found and etc directories become visible to the client.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=186
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 187
What happens when a new CIFS share is created using Unisphere and all available CIFS server
check boxes remain unchecked?
A. A global share is created and served by all CIFS servers residing on the Data Mover.
B. None of the CIFS servers residing on the Data Mover serve the newly created share.
C. The VNX system prompts for selection of at least one CIFS server.
D. A global share is created and served by the primary VDM.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=187
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 188
Which protocol is supported by CAVA?
A. NFS
B. CIFS
C. FTP
D. SFTP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=188
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 189
An administrator has one VMware ESX host using an NFS export on a VNX system. Recently,
in an effort to improve performance, they configured a two-port LACP trunk on the VNX
system. There was no noticeable change in performance after the implementation of LACP.
After reviewing traffic data on the switch, the customer notices that all traffic is using the same
physical link. What does the customer need to know about LACP?
A. The second physical link in the LACP trunk is configured as a standby.
B. The default hashing algorithms will not improve the performance of any single host.
C. The customer is not utilizing enough bandwidth to need any of the capacity on the
second physical link.
D. LACP trunking still needs to be enabled on the switch ports.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=189
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 190
You are trying to create a virtual device on a VNX Data Mover in Unisphere under Settings >
Network > Devices > Create. Why is the physical device not displayed?
A. You do not have permission to create devices.
B. The physical device is faulted.
C. There is no network cable plugged into the physical device.
D. The device is already used.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=190
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 191
Where are VNX SnapView fracture logs stored?
A. Clone private LUN
B. Reserved LUN pool
C. Clone LUN
D. Source LUN
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=191
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 192
A storage administrator creates a clone of a source LUN. Which command should be used to
make the clone available to the secondary server?
A. synchronize
B. activate
C. fracture
D. start session
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=192
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 193
What is the minimum number of CPLs required to create eight clone groups on a VNX?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 8
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=193
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 194
Where can CPLs be created?
A. Traditional LUNs
B. Thick LUNs
C. Thin LUNs
D. Clone groups
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=194
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 195
What happens when a reverse synchronization completes with Protected Restore Mode
enabled?
A. Only the reverse-synchronized clone remains unfractured.
B. All clones remain unfractured.
C. Host-to-source LUN writes are mirrored to a clone.
D. Host-to-source LUN writes are not mirrored to a clone.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=195
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 196
How many clones can be created from a single source LUN?
A. 2
B. 4
C. 8
D. 16
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=196
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 197
An administrator creates a 500 GB file system and implements VNX SnapSure on it. What is
the initial size of the SavVol that was created?
A. 5 GB
B. 20 GB
C. 32 GB
D. 50 GB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=197
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 198
You are asked to create the maximum number of writeable snapshots from a production file
system per day, using equivalent intervals. How many snapshots can be created?
A. 24 -- one every 60 min
B. 16 -- one every 90 min
C. 48 -- one every 30 min
D. 96 -- one every 15 min
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=198
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 199
What is the default size limitation for a SavVol?
A. 20% of the total disk space available
B. 20 GB of the production file system disk usage
C. 10% of the total disk space available
D. 20% of the production file system disk usage
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=199
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 200
Which replication products are included in the VNX Local Protection Suite?
A. VNX SnapView, VNX SnapSure, and RecoverPoint SE
B. VNX SnapView and RecoverPoint SE only
C. VNX SnapVview, RecoverPoint SE, and Replication Manager
D. VNX SnapSsure, MirrorView, and Replication Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=200
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 201
Which component of RecoverPoint/SE stores all changes to all LUNs in a consistency group
and also provides time-stamped recovery points with application-consistent bookmarks?
A. The group policies
B. The analyzer
C. The journal
D. The RecoverPoint appliance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=201
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 202
An administrator expects to use the following features of the Local Protection Suite: -�DVRlike rollback of production applications to any point-in-time -�Granular recovery to the I/O
level for VNX for block storage -�Self-service recovery with tighter RPO and flexibility �Streamlined data repurposing Which component of the Local Protection Suite provides these
features?
A. SnapView Clones
B. SnapView Snaps
C. SnapSure Snapshots
D. RecoverPoint/SE CDP
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=202
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 203
The thin pool on the sec array has experienced an out-of-space condition so a MirrorView/A
update has failed. What is the state of this particular MirrorView/A mirror?
A. Administratively fractured
B. System fractured
C. Inactive
D. Out-of-sync
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=203
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 204
Which component of Replication Manager controls replication jobs and stores data about each
replica?
A. Server
B. Database
C. Agent
D. Appliance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=204
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 205
Which RecoverPoint configuration details can be presented in report format when using Data
Protection Advisor?
A. Replication lag
B. WAN/SAN usage
C. Consistency group copy
D. Journal usage
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=205
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 206
Which VNX RAID type is suggested for the greatest data protection at the greatest cost in disk
space?
A. RAID 1/0
B. RAID 5
C. RAID 6
D. RAID 0
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=206
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 207
In addition to EFD 3.5, which drive options are supported in VNX series arrays?
A. SAS 3.5 and 2.5, SATA 2.5
B. SAS 3.5 and 2.5, NL-SAS 3.5
C. FC 3.5 and 2.5, SATA 3.5 and 2.5
D. FC 3.5 and 2.5, SATA 3.5 only
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=207
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 208
What drive types are supported on VNX series arrays?
A. SAS, NL-SAS, EFD
B. SAS, SATA, EFD
C. SAS, NL-SAS, FC
D. FC, SATA, EFD
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=208
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 209
Which back-end bus architecture is used in VNX?
A. FC
B. SCSI
C. SAS
D. SATA
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=209
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 210
Which drive type is supported in the 2U, 25-drive DAE5S?
A. SAS
B. NL-SAS
C. Flash
D. Fibre Channel
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=210
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 211
Which interface on the VNX Control Station is used for the customer network?
A. eth0
B. eth1
C. eth2
D. eth3
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=211
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 212
Which is the most important consideration when replacing hardware components?
A. Provide enough room to work by clearing the work area first.
B. Gather all materials before servicing the equipment.
C. Keep replacement components in ESD bags until you are ready to install them.
D. Always use an ESD wristband to avoid electrostatic discharge.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=212
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 213
Which tool is used to create a replacement guide for a VNX system?
A. Unisphere
B. VNX Procedure Generator
C. Unisphere Service Manager
D. VNX Initialization tool
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=E20-390&qno=213
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TwPass Certification Exam Features;
-
TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals.
More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide.
Average 99.8% Success Rate.
Over 120 Global Certification Vendors Covered.
Services of Professional & Certified Experts available via support.
Free 90 days updates to match real exam scenarios.
Instant Download Access! No Setup required.
Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.
Verified answers researched by industry experts.
Study Material updated on regular basis.
Questions / Answers are downloadable in PDF format.
Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)
No authorization code required to open exam.
Portable anywhere.
Guaranteed Success.
Fast, helpful support 24x7.
View list of All Exams (AE);
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
Download Any Certication Exam DEMO.
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
To purchase Full version of exam click below;
http://www.TwPass.com/
Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertising