1z0-058 - TwPass - Pass 2 You Leading IT Exam Materials Provider

1z0-058 - TwPass - Pass 2 You Leading IT Exam Materials Provider
http://www.TwPass.com
1z0-058
Oracle
Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure
Administration
http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= 1z0-058
The 1z0-058 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in
today's prospering companies and data centers all over the world! The 1z0-058 Practice Test covers all
the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently.
The 1z0-058 exam is very challenging, but with our 1z0-058 questions and answers practice exam,
you can feel confident in obtaining your success on the 1z0-058 exam on your FIRST TRY!
Oracle 1z0-058 Exam Features
- Detailed questions and answers for 1z0-058 exam
- Try a demo before buying any Oracle exam
- 1z0-058 questions and answers, updated regularly
- Verified 1z0-058 answers by Experts and bear almost 100% accuracy
- 1z0-058 tested and verified before publishing
- 1z0-058 exam questions with exhibits
- 1z0-058 same questions as real exam with multiple choice options
Acquiring Oracle certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over
these
exams like 1z0-058 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task.
This 1z0-058 test is an important part of Oracle certifications. We have the resources to
prepare you for this. The 1z0-058 exam is essential and core part of Oracle certifications and
once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take
advantage of the Real 1z0-058 Test and save time and money while developing your skills to pass
your Oracle 1z0-058 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your 1z0-058
now!
1z0-058
QUESTION: 1
Which three actions would be helpful in determining the cause of a node reboot?
A. determining the time of the node reboot by using the uptime command and
subtracting the up time from the current system time
B. looking for messages such as "Oracle CSSD failure. Rebooting for cluster integrity"
in /var/log/messages
C. using the crsctl command to view tracing information
D. inspecting the ocssd log for "Begin Dump" or "End Dump" messages
E. inspecting the database alert log for reboot messages
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 2
After Oracle Grid Infrastructure has been installed, you should take a few moments to verify
the installation. Which two actions would be useful in verifying the installation?
A. Run the crsctl status resource �t command to confirm that all necessary cluster
resources are online.
B. Use the operating system utilities to verify that your SCAN addresses are being
properly resolved.
C. Start Oracle Enterprise Manager and check all monitored targets.
D. Run the cluvfy comp nodecon �n all �verbose command to verify the entire Grid
Infrastructure installation.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 3
Which two network addresses are required to be static, non-dhcp addresses when using the
Grid Naming?
A. GNS VIP Address
B. SCAN VIP Address
C. Node VIP Address
D. Node Public Address
E. Node Private Address
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=3
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 4
You are in the planning stages for upgrading your Oracle RAC database from Oracle Database
10g Release 2 to Oracle Database 11g Release 2 to run under the Oracle Grid Infrastructure.
You decide to use an administrator-managed configuration because the cluster is fairly small.
Which statement is correct about this configuration?
A. A parent pool of the GENERIC server pool will be used.
B. You must define a new server pool called MANUAL.
C. A subpool of the GENERIC server pool will be used.
D. A subpool of the FREE server pool will be used.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=4
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 5
The Instance Initialization parameters are set to: DB_CREATE_FILE_DEST = +DATA
DB_CREATE_ONLlNE_LOG_DEST_l = +LOGS DB_CREATE_ONLlNE_LOG_DEST_2
= + FRA The SQL* Plus command �ALTER DATABASE ADD LOGFILE;� will create:
A. a new log file in the +DATA disk group, or a log file in the + FRA disk group, if
+DATA is not available
B. a new log file in the +DATA disk group and a log file in the + FRA disk group
C. a new log file in the +LOGS disk group and a log file in the + FRA disk group
D. a new log file in the +LOGS disk group, or a log file in the +FRA dls* available
E. a new log file in the +DATA disk group, a log file in the +LOGS disk group, and a
log file in the +FRA disk group
F. a new log file in the +LOGS disk group, or a log file in the +FRA disk group, if
+LOGS is not available
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=5
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 6
Which three statements define a cluster?
A. is a group of independent, but interconnected computers that act as a single system
B. can be deployed to increase availability and performance
C. can be deployed to balance a dynamically changing workload
D. should appear to an application as multiple servers
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=6
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 7
You want to create an ACFS on an ADVM volume using a shell script and the appropriate
command-line utilities. These are the requirements: 1. The dynamic volume file must use
space in the VOLFILE disk group with a size of 500 M and be called prodvol. 2. The mount
point called /acfs already exists. Which four steps must be performed to achieve this?
A. As the Grid Infrastructure owner, run mount -t acfs /dev/asm/prodvol-417 /acfs to
mount the file system.
B. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd volinfo -d volfile prodvol to determine
the volume information.
C. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd volcreate -d volfile -s 500M prodvol
to create the volume file.
D. As the Grid Infrastructure owner, run mkfs -t acfs /dev/asm/prodvol-417 to create the
file system.
E. As root, run mount -t acfs /dev/asm/prodvol-417 /acfs to mount the file system.
F. As root, run mkfs -t acfs /dev/asm/prodvol-417 to create the file system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=7
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 8
Some new non-ASM shared storage has been made available by the storage administrator, and
the Oracle Grid Infrastructure administrator decides to move the voting disks, which do not
reside in ASM, to this new non-ASM location. How can this be done?
A. by running crsctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by crsctl delete
css �votedisk <path_to_old_location>
B. by running crsctl replace css votedisk <path_to_old_location,path_to_new_location>
C. by running srvctl replace css votedisk <path_to_old_location,
path_to_new_location>
D. by running srvctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by srvctl delete
css votedisk <path_to_old_location>
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=8
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 9
Which three statements are true about using RMAN with ASM?
A. RMAN is the only supported method to back up database files stored in ASM.
B. RMAN is the only supported method to back up ACFS files.
C. RMAN can use ASM storage for backups.
D. RMAN cannot use ASM storage for backups.
E. Using RMAN, database files can be migrated to ASM from a file system.
F. Using RMAN, database files cannot be moved from ASM to a file system
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 10
Which two statements are true about ACFS snapshots?
A. They can be created for ACFS file systems only if the ASM disk group hosting the
ADVM volume file used by the file system has free space available.
B. They can be created for ACFS file systems only if the ADVM volume file used by
the file system has free space available.
C. They can be created only if the ASM disk group hosting the ADVM volume used by
the file system has no other ASM files contained in the disk group.
D. They can be created when ACFS is used both on clusters and on stand-alone servers.
E. They are accessible only on the cluster node that was used when creating the
snapshot.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 11
Your cluster Is subject to a service-level agreement that allows for little scheduled down time
You want to use patching and maintenance methods that permit the Oracle Grid Infrastructure
and Oracle RAT Databases to be available as much as possible. Which two techniques will
work some or all of the time to provide you with minimum down time?
A. rolling upgradeable and in place patch sets
B. idling upgradeable and out of place patch bundles
C. rolling upgradeable and out of place patch sets
D. rolling upgradeable and in place patch bundles
E. rolling upgradeable and out of place one-off patches
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=11
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 12
Which two types of files can be stored In an ASM clustered file system?
A. OCR and Voting Disk files
B. data files for external tables
C. Oracle database executable
D. Grid Infrastructure executables
E. data files for tablespaces
F. archive log files
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 13
You want to reorganize the DATA diskgroup while continuing database operations. The
DATA diskgroup was created using normal redundancy having one disk per failure group. The
two disks used are /dev/sdal and /dev/sda2. You plan to drop the existing disks and add the
/dev/sdb1 and /dev/sdb2 disks to failure group FG_C and the /dev/sdcl and /dev/sdc2 disks to
failure group FG_D. Which procedure would you use to minimize the effect of the I/Os of this
reorganization on ongoing database operations?
A. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA. Add failure group FG_C with all the
/dev/sdb disks. Add failure group FG_D with all the /dev/sdc disks. Drop
disks/dev/sda1 and /dev/sda2. Set rebalance power to 1 for diskgroup DATA.
B. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA. Add failure group FG_C with all the
/dev/sdb disks. Add failure group FG_D with all the /dev/sdb disks. Drop
disks/dev/sda1 and /dev/sda2. Set rebalance power to 9 for diskgroup DATA.
C. Set rebalance power to 9 for diskgroup DATA. Add failure group FG_C with all the
/dev/sdb disks. Add failure group FG_D with all the /dev/sdc disks. Drop disks
/dev/sda1 and /dev/sda2. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA.
D. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA Drop disks /dev/sdal and /dev/sdb
disks. Add failure group FG_C with all the /dev/sdb disks. Add failure group FG_D
with all the /dev/sdc disks Set rebalance power to 1 for diskgroup DATA.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=13
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 14
Which two Cluster ware stack administration actions must be performed as the root user?
A. checking the health of the Clusterware on one node
B. starting the Clusterware manually on one node
C. disabling the Clusterware from automatic start at node reboot
D. checking the health and viability of the Clusterware on all nodes
E. listing the location of the voting disks
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=14
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 15
Which four statements are true about ADVM interoperability?
A. Using fdisk or similar disk utilities to partition ADVM-managed volumes is not
supported
B. On Linux platforms, the raw utility can be used to map ADVM volume block
devices to raw volume devices.
C. The creation of multipath devices over ADVM devices is not supported.
D. You may create ASMLIB devices over ADVM devices to simplify volume
management.
E. ADVM does not support ASM storage contained in Exadata.
F.
F. ADVM volumes cannot be used as a boot device or arootfile system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=15
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 16
Your four-node cluster was originally purchased, installed, and configured three years ago. You
recently added another four nodes to the cluster. Now you want to remove two of the older
nodes that are still accessible to be redeployed elsewhere in the data center. Which two are true
regarding the procedure for removing one or more cluster nodes?
A. The procedure requires that all commands be invoked from one of the surviving
cluster nodes.
B. All commands are run as root regardless of which nodes are used to invoke them.
C. The procedure requires that some commands be invoked on the node or nodes to be
removed and that some be invoked from all surviving cluster nodes.
D. The procedure requires that some commands be invoked on the node or nodes to be
removed and that some be invoked from one surviving cluster node.
E. Some commands require that the name of the node or nodes to be removed are
passed as arguments, and some commands require the name of existing nodes to be
passed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 17
Your production environment cluster is running Oracle Enterprise Linux and currently has four
nodes. You are asked to plan for extending the cluster to six nodes. Which three methods are
available to add the new nodes?
A. silent cloning usingcrsctlclone cluster and ssh
B. a GUI interface from Enterprise Manager
C. with the Oracle Universal Installer using runInstaller �clone <nodename>
D. silent cloning usingperl clone.pl�silent either with parameters in a file or in line
E. using addNode.sh
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=17
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 18
The Oracle 11g Release 2 (version 11.2.0.1) ASM instance has a new diskgroup named DATA
that is currently not mounted. You log in to a cluster node as the Grid Infrastructure software
owner and set the environment variables to point to the ASM instance on that node. Using
SQL*Plus, you issue the commands: CONNECT / AS SYSDBA ALTER DISKGROUP
DATA MOUNT; The system response is: ERROR at line 1: ORA-15032: not all alterations
performed ORA-15260: permission denied on ASM disk group How do you diagnose this
error?
A. Check v$asm_operation for operations halted by the error.
B. Check v$asm_attributes to determine the asm.compatible setting.
C. Check v$asm_usergroup to determine the owning user group for this diskgroup.
D. Check v$xs_session_role to determine the role privileges of the current user.
E. Check the connect string for the privileged role.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=18
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 19
You enter the following command: crsctl status resource MyApp You get this output:
NAME=MyApp TYPE=cluster_resource TARGET=ONLINE STATE=ONLINE on
RACNODE4 MyApp is a policy-managed resource using a server pool with two nodes called
RACNODE3 and RACNODE4 and has a cardinality of 1. What are the meanings of the target
and state status values?
A. MyApp is currently active on RACNODE4 and is meant to be active only on
RACNODE4.
B. MyApp is meant to be active, is currently active on RACNODE4, but the Grid
Infrastructure may start MyApp on RACNODE3 due to failovers.
C. MyApp is active on RACNODE4 and was manually started.
D. MyApp should also be online on RACNODE3 because it is a cluster_resources type
that must be active on at least two nodes in the cluster, thereby overriding the
CARDINALITY attribute.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 20
After evaluating the various methods for extending a cluster, you decide to use addNode.sh.
The cluster originally consisted of four nodes: RACNODE1, RACNODE2, RACNODE3, and
RACNODE4. Now two nodes called RACNODES and RACNODE6 have been installed and
connected to the cluster by OS administrations. Which three actions should be performed to
check whether the new nodes are ready for running addNode.sh and to help correct any
problems?
A. cluvfy stage -pre crsinst -n RACNODE5/ RACNODE6 -C + DATA -q +VOTE orainv
B. <oinstall group> -fixup -verbose
C. cluvfy stage -post hwos -n RACNODE5, RACNODE6 -verbose
D. cluvfy comp peer -refnode RACNODE1-n RACNODE5, RACNODE6 -orainv
<oinstall group> - osdba <asmdba group> -verbose
E. cluvfy stage -post hwos -n all -verbose
F. cluvfy stage -pre nodeadd -nRACNODE5, RACNODE6 -fixup
G. cluvfy comp peer -refnode RACNODES -n RACNODE6 -orainv <oinstall group> osdba <asmdba group> -verbose
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=20
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 21
What are the default connect strings used by SQL*Plus and ASMCMD when connecting to
ASM instances?
A. operating system authentication for ASMCMD; none for SQL*Plus
B. "/ AS SYSASM" for ASMCMD; "/" for SQL*Plus
C. "SYS/ AS SYSASM" for ASMCMD; "/ AS SYSDBA" for SQL*Pius
D. operating system authentication for ASMCMD; operating system authentication for
SQL*Plus
E. "/ AS SYSASM" for ASMCMD; operating system authentication for SQL*Plus
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=21
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 22
You want to install a database patch on your eight-node cluster by using Opatch with, the
minimum amount of down time to your cluster nodes. You have already been prompted for the
first set of nodes and you replied with node names RACNODE1 RACNODE2, and
RACNODE3. Which two statements are true about the procedure for minimizing down time?
A. The patch must be propagated to, applied, and the inventory updated on all the
remaining nodes before restarting the instances on the first set of nodes.
B. When the first set of nodes has been patched, the instances on the remaining nodes
are shut down automatically by opatch.
C. The instances must be started on the first set of nodes and then stopped on the
remaining set to make certain that some nodes are always available.
D. When the first set of nodes has been patched, the administrator is prompted to shut
down the instances on the remaining nodes.
E. The patch must be propagated to and the inventory updated on all the remaining
nodes before restarting the instances on the first set of nodes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=22
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 23
You are ready to add two new nodes called RACNODE5 and RACNODE6 to your existing
fournode cluster using addNode.sh You have run cluvfy -peer to check the new nodes against
a reference node. When you originally created the cluster, the network administrators chose to
statically define the scan vip addresses in the corporate DNS server, and you installed the
Oracle Grid Infrastructure without using GNS. What is the correct way to silently add the
nodes? r
A. addNode . sh -silent "CLUSTER_NEW_nodes={ RACNODE5, RACNODEg > "
B. addNode . sh -silent
"CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES=<(RACNODES -VI P, RACNODE6VIP) "
C. addNode. sh -silent "CLUSTER_NEW_NODES= { RACNODES, RACNODE6 } "
"CLUSTER_NEW_VlRTUAL_HOSTNAMES= RACNODE5-VIP, RACNODE6-VI
P>"
D. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodea . txt With the response file containing
only
E. CLUSTER_NEW_NODES= {�RACNODE5, RACNODE6�)
F. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes . txt With the response file containing
only CLUSTER NEW VIRTUAL HOSTNAMES= { " RACNODE3-VI P ,
RACNODE4 -VI P >
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=23
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 24
Which four statements about mounting ASM cluster file systems are true?
A. An ACFS volume can be mounted by using ASMCA.
B. The standard Linux/UNIX mount command can be used to mount an ACFS volume,
provided the ACFS type is specified; (mount -t acfs).
C. ACFS volumes can be mounted by using the ASMCMD utility.
D. The acfsmountvol command can be used to mount ACFS volumes on Windows
platforms.
E. Oracle Enterprise Manager can be used to mount ACFS volumes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=24
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 25
You are allocating space from the ASM disk group for an ADVM volume. What will be the
volume extent and Volume Allocation Unit (VAU) if the stripe column is 4 and AU is 1 MB?
Which are the default values?
A. The volume extent is 64 MB and the VAU will be 512 M
B.
B. The volume extent is 64 MB and the VAU will be 256 M
B.
C. The volume extent is 32 MB and the VAU will be 256 M
B.
D. It is not possible to calculate these values with the given information.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=25
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 26
You are creating a resource definition called WEBAPP for a web-based application that
requires an application called WEBVIP. Both WEBVIP and WEBAPP are normally active on
a single node, but may fail over if required to another cluster node in your eight-node cluster.
A second VIP application resource called appsvip exists, used by a second application resource
called secapp. webvip and webapp must start In the correct sequence. Which two start
dependencies would you use for the WEBAPP application resource definition?
A. hard(SECAPP)
B. pullup(SECAPP)
C. pullup (WEBVIP)
D. hard(WEBVlP)
E. dispersion(WEBVIP)
F. weak (WEBVIP)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=26
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 27
The database administrator is tasked with creating an ASM disk group. Exadata is not being
used. If failure groups are not specified when creating an ASM disk group containing 10 disks,
how many failure groups are automatically created?
A. one
B. two
C. five
D. ten
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=27
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 28
The Oracle Grid Infrastructure administrator runs ocrconfig -backupioc <new_location> after
completing the installation of the Grid Infrastructure. What are the two reasons for doing this
A. The master node may change if the node running the master CRS daemon shuts
down causing another node to become the master. Because the default location is a
nonshared storage, and only the master node performs backups, the backups could be
spread around on many nodes making management or recovery more difficult.
B. The cluster node currently acting as the master node for CRS is the only node that
backs up the OCR to the default location, and by changing the location, all cluster nodes
will then take backups.
C. This is done to move the backup location into an ASM Cluster File System directory
so that the backups benefit from ASM striping and mirroring.
D. If for any reason CRS must be stopped on all nodes for a time spanning a scheduled
backup, then on restart, the backup timer will be reset. This could result in longer time
duration between automatic backups than the standard four-hour interval.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=28
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 29
From a command line, you can create an ASM volume with the same properties by using either
SQL or ASMCMD. Which two commands will create a 500 MB volume called TESTVOL in
the ACFSDG ACFS diskgroup by storing only one copy of the volume file extents in the
diskgroup
A. SQL> alter diskgroup ACFSDG add volume TESTVOL size 500M unprotected;
B. ASMCMD> volcreate -G ASMFS -s 500M
C. SQL> alter diskgroup ACFS add volume TESTVOL size 500M;
D. ASMCMD> volcreate -G ACFSDG -s 500M --redundancy unprotected TESTVOL
E. SQL> create volume TESTVOL diskgroup ACFSDG size 500M unprotected;
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 30
You installed the Oracle Grid Infrastructure on a four-node cluster before discussing the
network requirements with the network administrator who was on holiday. You created a
single scan named mydb-scan.myclust.example.com by adding this name to the /etc/hosts file.
As a result, the Grid Infrastructure has four node listeners and node VIP but only a single
SCAN listener and SCAN VIP. The network administrator has returned and modified the
corporate DNS server to associate three IP addresses with the mydbscan.myclust.example.com scan name. The SCAN VIPs are on the same network as the node
VIPs. You now must replace the single SCAN VIP and listener with three of each for high
availability purposes and make certain that the SCANs and listeners are active. Which
procedure will do this properly if run as the root user?
A. srvctl stop scan_listener srvctl stop scan srvctl start scan srvctl start scan_listener
B. srvctl stop scan_listener srvctl stop scan srvctl remove scan srvctl add scan -n
MYDB-SCAN.MYCLUST.EXAMPLE.COM srvctl start scan srvctl start scan_listener
C. srvctl add scan -n MYDB-SCAN.MYCLUST.EXAMPLE.COM srvctl start scan
srvctl start scan_listener
D. srvctl stop scan_listener srvctl stop scan srvctl remove scan srvctl add scan srvctl
start scan srvctl start scan listener
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 31
Which three statements are true about the logging or tracing of Java-based Oracle tools?
A. By default, Oracle logs actions for DBCA and DBUA.
B. For tools such as SRVCTL and CLUVFY, tracing can be enabled by setting srvm
trace = true your shell environment before executing the commands.
C. The srvm_trace environment variable can be set only in the user s shell environment
file.
D. To disable tracing for Java-based tools, unset the srvm_trace variable: export
srvm_trace=
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=31
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 32
You have created four top-level server pools called OLTP, BATCH, DSS, and support for a
policy- managed, eight-node cluster. The OLTP pool has two child pools called
OLTP_CHILD1 and OLTP_CHILD2. Which two statements are true about sharing servers
among the various server pools on your cluster?
A. Servers are never shared and are always mutually exclusive between top-level server
pools.
B. Use the exclusive_pools attribute to prevent servers being shared between top-level
server pools.
C. Use the exclusive_pools attribute to prevent servers being shared between
OLTP_CHILD1 and OLTP_CHILD2 .
D. Use the exclusive_pools attribute to prevent servers being shared between batch, dss,
support, oltp_childi, and OLTP_CHILD2.
E. Servers are never shared and are always mutually exclusive between top-level server
pools and between sibling child pool.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=32
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 33
In an ASM instance, there are several parameters that have meanings specific to the ASM.
Which parameter is mandatory?
A. ASM_DISKGROUP
B. ASM_DISKSTRING
C. INSTANCE_TYPE
D. CLUSTER_DATABASE
E. MEMORY_TARGET
F. ASM_POWER_LIMIT
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=33
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 34
Which three fragments will complete this statement correctly? In a cluster environment, an
ACFS volume___________.
A. Will be automatically mounted by a node on reboot by default
B. Must be manually mounted after a node reboot
C. Will be automatically mounted by a node if it is defined as cluster stack startup if it is
included in the ACFS mount registry.
D. Will be automatically mounted to all node if it is defined as cluster resource when
dependent cluster resources requires access
E. Will be automatically mounted to all node in the cluster when the file system is
registered
F. Must be mounted before it can be registered
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=34
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 35
Which three actions are required to create a general purpose ASM cluster file system (ACFS)
to be automatically mounted by Oracle Clusterware?
A. Format an ASM volume with an ASM cluster file system.
B. Create mount points on all cluster nodes where the ASM cluster file system will be
mounted.
C. Manually add an entry to /etc/fstab defining the volume, mount point, and mount
options on each node in the cluster.
D. Register the mount point.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 36
Which three statements are true about cluster (OCR) and local registries (OLR)?
A. Theocrdumpcommand can be used to dump the contents of either the cluster registry
(OCR) or the local registry (OLR).
B. Information in the OCR is organized by keys that are associated with privileges.
Therefore, the root user will see more information when usingocrdumpthan the grid
user.
C. After the cluster is created, the size of the OCR is static unless the Clusterware
software Is upgraded.
D. Theocrdumpcommand can be used to dump information for a single OCR key.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 37
In your two-instance RAC database, you find that FAST_START_MTTR_TARGET is set to
300 on both the nodes. The ESTD_CLUSTER_AVAILABLE_TIME column in the
V$INSTANCE_RECOVERY view shows the value 100. What is the correct interpretation?
A. In the event of an instance failure, the database will become partially available In 100
seconds.
B. In the event of an instance failure, the database will become fully available in 100
seconds.
C. In the event of an instance failure, the failed instance will become fully available In
300 seconds.
D. In the event of an instance failure, the database will become partially available in 200
seconds.
E. In the event of an instance failure, the failed instance will become available In 300
seconds.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=37
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 38
A policy-managed RAC database that hosts the ACCOUNTS service has only three instances
running rather than the usual four on a six-node cluster. Five of the six cluster nodes are active
and the sixth (RACNODE6) is down for maintenance. You decide to check the state of the
servers in the server pools to see if there are problems with the OLTP pool to which the
ACCOUNTS service has been assigned. You used the crsctl status server-f command and see
that the RACNODE3 node has STATE=VISIBLE. What is true about this situation?
A. The Cluster Synchronization Services Daemon (cssd) is running and RACNODE3 is
considered to be part of the cluster, but the ClusterReady Services Daemon (crsd) is
currently not running.
B. Both the Cluster Ready Services Daemon (crsd) and the Cluster Synchronization
Service Daemon (cssd) are running on RACNODE3, but RACNODE3 is currently
being moved to another server pool.
C. The Cluster Ready Services Daemon (crsd) is running and RACNODE3 is
considered to be a part of the cluster, but the Cluster Synchronization Services Daemon
(cssd) is currently not running.
D. Neither the Cluster Ready Services Daemon (crsd) nor the Cluster Synchronization
Services Daemon (cssd) is running on RACNODE3.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=38
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 39
Choose three correct statements about ASM disk group attributes set from the ASMCA Create
Disk Group
A. The field labeled ASM Compatibility sets thecompatible.asmattribute.
B. When creating a disk group with ASMCA, the default setting for the ASM
Compatibility field (compatible.asm) is 10.1.
C. The Database Compatibility field (compatible.rdbms) sets the minimum version level
for any database instance that is allowed to mount the disk group.
D. To use ADVM volumes, ADVM Compatibility (compatible.advm) must be set to
11.2.0 or later and ASM Compatibility must be 11.2.0 or later.
E. Advancing the values for disk group compatibility attributes can be reversed if
desired.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=39
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 40
A policy-managed RAC database that hosts the ACCOUNTS service has only three instances
running rather than the usual four on a six-node cluster. Five of the six cluster nodes are active
and the sixth (RACNODE6) is down for maintenance. You decide to check the state of the
servers in the server pools to see if there are problems with the OLTP pool to which the
ACCOUNTS service has been assigned. You used the crsctl status server-f command and see
that the RACNODE3 node has STATE=VISIBLE. What is true about this situation?
A. The Cluster Synchronization Services Daemon (cssd) is running and RACNODE3 is
considered to be part of the cluster, but the Cluster Ready Services Daemon (crsd) is
currently not running.
B. Both the Cluster Ready Services Daemon (crsd) and the Cluster Synchronization
Service Daemon (cssd) are running on RACNODE3, but RACNODE3 is currently
being moved to another server pool.
C. The Cluster Ready Services Daemon (crsd) is running and RACNODE3 is
considered to be a part of the cluster, but the Cluster Synchronization Services Daemon
(cssd) is currently not running.
D. Neither the Cluster Ready Services Daemon (crsd) nor the Cluster Synchronization
Services Daemon (cssd) is running on RACNODE3.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 41
You have configured your eight-node cluster to use GNS. The network administrator has
established delegated subdomain for the Custer which is MYCLUSTER.EXAMPLE.COM.
DHCP has been configured so that the cluster now manages IP addresses within the cluster.
Select three responses that describe the VIPs that will exist in this configuration.
A. 3 GNS VIPs
B. 8 Node VIPs
C. 3 SCAN VIPs
D. 1 GNS VIP
E. 3 Node VIPs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=41
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 42
On the OUI Grid Plug and Play information page, you can configure GRID Naming Service
(GNS). What will be the SCAN Name field default to if you enter cluster01 in the cluster
Name field and cluster01.example.com in the GNS Sub Domain field?
A. cluster01.example.com
B. cluster01-qns.example.com
C. cluster01-scan.cluster01.example.com
D. cluster-vip.example.com
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=42
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 43
You have a four-node cluster with four node VIPS and three scan VIPS already In use after
Oracle Grid Infrastructure installation. You plan to manage a customer-developed, web-based
application with the Oracle Grid Infrastructure to provide high availability. Which two
statements are true about the vip application resource that must be created?
A. The vip application must be active on the same subnet and ethernet adaptor as the
Interconnect.
B. The vip application must be active on the same subnet and ethernet adaptor as the
public ip Address.
C. The vip application must not be online on the same node as any of the scan vips.
D. The vip application must be active on a different node than the application depending
on Che by using the dispersion start dependency in the resource definition.
E. The vip application must be enabled to run as the root user.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=43
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 44
In the high availability services provided by Oracle Clusterware are used to protect Oracle
resource such as RAC database instances, RAC database services, and other components of the
Oracle Infrastructure, and non-Oracle resources as well. Which two statements are true about
the high availability capabilities of Oracle HA services?
A. RAC databases may have their instances failed over in some cases.
B. ASM instances may be failed over if fewer than three nodes remain In the cluster, so
that there are always at least three ASM instances available.
C. If a node fails, then all resources that were active on that node will be failed over to a
surviving node if any exists.
D. If a node fails, then cluster resources that were active on that node may be failed over
to a
E. surviving node if any exists, but local resources are not failed over.
F. HA services will only fail over a resource upon failure of the node where the resource
was active.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=44
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 45
Under which account(s) can the Oracle Clusterware processes run for the Linux platform?
A. only the root account
B. only the Grid Infrastructure owner account
C. only the database software owner account
D. some under the Grid Infrastructure owner account and some under the root account
E. some under the database software owner account and some under the root account
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 46
Identify the three valid storage options for Grid Infrastructure voting disk and Install.
A. a certified Cluster File System (CFS)
B. a certified Network File System (NFS)
C. ASM Cluster File System (ACFS)
D. Automatic Storage Management (ASM)
E. shared disk slices (block or raw devices)
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=46
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 47
Which two conditions are required by the ASM fast mirror resynchronization to track block
changes for a set period of time before dropping the disk from the disk group?
A. Redundancy is normal or high.
B. compatibility. rdbms is set to a value of at least 11. l.
C. disk_repair_time is set to a nondefault value.
D. block_change_tracking IS enabled.
E. db_block_checking is enabled.
F. resumable_timeout is set to a nondefault value.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=47
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 48
I he ASM instance in your environment can support databases from version 10.2.0.4 through
11.2.0.1 You want to use all ASM functionality possible for each database, including OCR and
voting files In the ASM. What is the proper setting for the ASM diskgroup attribute on
diskgroups being used by all the instances?
A. Setcompatible.asmto 11.2 andcompatible.rdbmsto 10.2
B. Setcompatible.asmto 10.2 andcompatible.rdbmsto 10.2
C. Setcompatible.asmto 11.2 andcompatible.rdbmsto 11.2
D. Setcompatible.asmto 10.2 andcompatible.rdbmsto 11.2
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=48
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 49
A third party application has provided files containing the command syntax required to register
and manage the application for high availability with Oracle Grid Infrastructure. The
command to define the application is as follows: crsctl add resource LongApp -type
cluster_resource -attr "ACTION_SCRIPT=�/u01/ogi/scripts/longapp.scr� ,
PLACEMENT=�restricted� , HOSTING_MEMBERS=�RACNODE1 RACNODE2 ,
CHECK_INTERVAL=�30 ,START_DEPENDENCIES=�hard(LongAppvip)� ,
STOP_DEPENDENCIES=�hard (LongAppvip)�, RESTART_ATTEMPTS=�2" Which
two statements are true about the behavior of this resource after it is added?
A. It will be a policy-managed resource using the server pool containing nodes
RACNODE1 and RACNODE2.
B. The LongAppvip vip resource must be activated to successfully activate this
resource, but wl not be activated automatically if not already active.
C. The LongAppvip vip resource must be stopped before this resource is stopped.
D. It will be an administrator-managed resource hosted by nodes RACNODE1 and
RACNODE2.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=49
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 50
Which command will set full debugging for the communications and resource management
components; of the CRS module on nodes host01 and host03?
A. srvctl set log -m CRS -C CRSCTI 5, CRSCOMM 5 -n host0l,host03
B. ocrconfig set log CRS "CRSRTI,CRSCOMM:5 " -nodelist host01,host03
C. crsctl set log CRS "CRSRTI:5,CRSCOMM:5" -nodelist host0l,host03
D. crsctl lsmodules crs set log CRSRTI:5,CRSCOMM:5 -nodelist host0l, host03
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=50
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 51
You have an ASM cluster and you want to terminate all the ASM instances. Assume that the
database Instances supported by the ASM are already shut down. What must you know to
select the appropriate command for this operation?
A. Are the OCR and voting disk files stored In ASM diskgroups?
B. Are the SYSTEM and SYSAUS tablespaces stored In ASM diskgroups?
C. Is the undo tablespace stored in ASM diskgroups?
D. Are the redo log files stored in ASM diskgroups?
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=51
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 52
Which are the key factors that you should consider before converting a single-Instance database
Oracle Real Application Cluster (RAC) database to guarantee a successful media recovery?
A. If the database is in archive log mode, the archive file format requires a thread
number.
B. The archive logs from all nodes must be accessible to all nodes in the cluster
database.
C. The storage option must be Automatic Storage Management (ASM).
D. All database files must be migrated to Oracle Managed Files (OMF).
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=52
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 53
You are managing a three-instance policy-managed RAC database PROD. You created a
service called GL for the PROD database by using the following command:
[email protected]~]$srvctl add service �d PROD -s GL �g SP1 -c singleton -y manual Examine
the following output: ([email protected]~]$srvctl config database -d PROD -a Database unique
name: PROD base name: PROD Oracle home: /u0l/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_l cle
user: oracle Spfile: +DATA/PROD/spfil6RACDB.ora Domain: Start options: open Stop
options: immediate Database role: PRIMARY Management policy: AUTOMATIC Server
pools: SPl Database instances: Disk Groups: DATA, FRA Services: Database is enabled
Database is policy managed [[email protected]?597~]$ crsctl stat res ora.PROD.db
NAME=ora.PROD.db TYPE=cluster__resource TARGET=ONLlNE STATE^ONLINE on
gr7597 ONLINE on gr7602 ONLINE on gr7633 [[email protected]~]S crsctl stat serverpool
ora.SPl NAME=ora.SPl ACTIVE_SERVERS=gr7S97 gr7 602 gr7633 [[email protected]
crsctl NAME=ora.prod.gl.svc TYPE=ora.service - type TARGET=ONLINE
STATE=ONLlNE on gr7597 Which three steps are required to enable ODP.NET clients that
connect to the GL services to receive FAN High Availability Events?
A. Enable Advanced Queuing notifications by using SRVCTL as shown in the
following command: srvctl modify service -d prod �s gl �q TRUE -j LONG
B. Execute the following statement for the users that will be connecting by way of the Net Application, where user_name is the user name: EXECUTE
DBMS_AQADM.GRANT_QUEUE_PRIVILEGE(�DEQUEUE�,�SYS.SYSSSERV
ICE_METRICS� user_name);
C. Enable Transparent Application Failover (TAF), either on the client or for the
service.
D. Enable Fast Connection Failover for ODP.NET connection pools by subscribing
toFAN High Availability events. Do this by setting the HA events connection string
attribute to true at connection time.
E. Link client applications with the client thread or operating system library.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 54
Which two statements are true regarding the Active Session History (ASH) reports for RAC?
A. They provide details about Oracle databases for all current sessions, and history of
past session all RAC nodes.
B. They provide statistics about Oracle databases for the active sessions on all the RAC
nodes.
C. They report on data captured for active sessions. The volume of data is directly
related to the work being performed by sessions.
D. They report on data captured for active sessions. The volume of data is directly
related to the number of sessions on the system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=54
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 55
Which two statements are true about instance recovery in a RAC environment?
A. Parallel instance recovery will work even if the recovery_parallelism initialization
parameter set to 0 or 1.
B. Increasing the size of the default buffer cache can speed up instance recovery
because instance recovery may use as much as 50 percent of the default buffer cache for
recovery buffers.
C. The fast_start_mttr_target initialization parameter includes both instance startup and
recovery time.
D. Thefast__start_mttr_targetinitialization parameter specifies only the instance
recovery time.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=55
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 56
Which two statements are true regarding undo management in the RAC environment?
A. You can use Automatic Undo Management (AUM) in some of the instances and
manual undo management in the rest of the instances in a RAC database.
B. In a policy-managed RAC database, Oracle automatically allocates the undo
tablespace even the Oracle Managed Files (OMF) is disabled in a database.
C. In a policy-managed RAC database, Oracle automatically allocates the undo
tablespace if the database is OMF enabled.
D. You can dynamically switch undo tablespace assignments by executing the ALTER
SYSTEM SET UNDO_TABLESPACE statement from any instance in a administrator
managed database.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=56
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 57
Which three statements are true about services and the Resource Manager?
A. The Resource Manager can manage the relative priority of services within an
instance by binding services directly to consumer groups if services are mapped to
consumer groups by the DBA.
B. When a client connects using a service, the service can be mapped to a consumer
group, enabling the Resource Manager to manage work requests by service in the order
of their importance.
C. The srvctl utility is used to map services to consumer groups.
D. The Resource Manager offers benefits In managing workloads because priority is
given to business functions rather than the sessions that support those business
functions.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 58
You notice that there is a very high percentage of wait time for the �enq:HW-contention�
event in your RAC database that has frequent insert operations. Which two recommendations
may reduce this problem?
A. shorter transactions
B. increasing sequence cache sizes
C. using reverse key indexes
D. uniform and large extent sizes
E. automatic segment space management
F. smaller extent sizes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=58
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 59
You are managing RAC database with policy managed services. The database is started by
using an SPILE. Which two statements are true regarding initialization parameters In a RAC
environment?
A. All initialization parameters must have identical settings on all instances.
B. All instances in the cluster database use the same SPFIL
E.
C. To change values for initialization parameters for an instance, you must log in to that
instance.
D. All initialization parameters for all instances can be changed from any instance In a
RAC database.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=59
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 60
You need to set up a three-Instance RAC database. The data files and fast recovery area will be
stored in ASM diskgroups called +data and +fra, respectively. The ASM disk groups will be
mounted on all ASM Instances. Which are the two best location options for archivelogs so that
they can be accessed during recovery without DBA intervention?
A. Cluster File System with each instance writing to a shared location
B. Cluster File System with each instance writing to a separate location as long as all the
locations areindirectories under the same mount point
C. the ASM diskgroup+frawith thedb_recovery_file_destparameter set to the same
value on all instances
D. a raw or block device
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=60
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 61
Which two statements are true regarding the Automatic Workload Repository (AWR) In a
RAC environment?
A. The AWR includes time model statistics based on time usage for activities displayed
In the VSSYS_TIME_MODELand VSSESS_TIHE_HODELviews.
B. The AWR is controlled by the statistics_level initialization parameter and it must be
set toTYPICALorBASIC
C. The Manageability Monitor Processes (MMON) process gathers statistics every hour
from every instance and creates an AWR snapshot and stores it In the SGA.
D. The MMON process gathers statistics from its own instance and kicks off statistics
collection form other instances every hour from other instances and creates an AWR
snapshot which is written to the sysaux tablespace.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=61
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 62
Assume that you want to make a connection to the ERP service associated with a newly created
RAC database called PROD on a cluster called cluster01 that consists of three nodes: node1,
node2, and node3. Which two connect strings are correctly configured to connect to the ERP
service?
A. ERP=(DESCRIPTION = (LOAD_BALANCE=on ) (ADDRESS
=(PROTOCOL=TCP)(HOST=cluster01-scan)(PORT=1521)) (CONNECT_DATA=(
SERVICE_NAME=ERP)))
B. ERP= (DESCRIPTION= (LOAD_BALANCE=on )
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=node1-vip)(PORT=1521))
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=node2-vip)(PORT=1521))
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=node3-vip)(PORT=1521))
(CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=ORCL)))
C. ERP=(DESCRIPTION= (LOAD_BALANCE=on )
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=cluster01-scan1)(PORT=1521))
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=cluster01-scan2)(PORT=1521))
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=cluster01-scan3)(PORT=1521))
(CONNECT_DATA=( SERVICE_NAME=ERP)))
D. url="jdbc:oracle:thin:@(DESCRIPTION= (LOAD_BALANCE=on)
(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=cluster01-scan)(PORT=1521)))
(CONNECT DATA=(SERVICE NAME=ERP)))"
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=62
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 63
When creating an Oracle Cluster database using DBCA the "Memory size (SGA and PGA)�
field is supplied on value of 2000 MB. Identify the default block Size used for the database.
A. 2 KB
B. 4 KB
C. 8 KB
D. 16 KB
E. 32 KB
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=63
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 64
Examine the following output: [[email protected]~]$srvctl add service -d RACDB -s erp -g
pool1 -c uniform -y manual [oracle0gr5153~]$srvctl start service -d RACDB -s ERP
[[email protected]~]$crsctl stat res ora.racdb.erp.svc NAME=ora.racdb.erp.svc
TYPE=ora.service.type TARGET=ONLINE, ONLINE, ONLINE STATE=ONLINE on
gr5118, ONLINE on gr5152, ONLINE on gr5153 [[email protected]~]$ srvctl config database d RACDB Database unique name: RACDB Database name: RACDB Oracle
home:/u01/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_1 Oracle user:oracle
Spfile:+DATA/RACDB/spfileRACDB.ora Domain: Start options:open Stop
options:immediate Database role:PRIMARY Management policy:AUTOMATIC Server
pools:POOL 1 Database instances: Disk Groups:DATA, FRA Services:ERP Database is
policy managed $srvctl stop database -d RACDB -o immediate Which two statements are true
regarding the srvctl stop command?
A. It will shut down all the instances of the RACDB database.
B. It will shut down only the RACDB instance and the ERP service on the node on
which the Command is executed.
C. It will shut down only the database instance on the node on which the command is
executed.
D. It will stop the ERP service related to the RACDB database on all the nodes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=64
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 65
You are managing a policy-managed database called RACDB. Examine the output given
below: oracle&c=1Z0-058&q=1 You used these commands to add the service erp: <img
src="http://www.TwPass.com/Exams/images/Oracle/1z0-058_v2_page58_1.png" /> Which
statement is true regarding the srvctl stop instance command?
A. It will shut down the racdb_1 instance and the ERP service running on node gr7597.
B. It will shut down the racdb_1 instance, and the ERP service will fail over to an
available Instance.
C. It will shut down the racdb_1 instance, but the ERP service will keep running on
node gr7597
D. It will shut down the racdb_1 instance and the ERP service running on ih.il Instance
However Oracle Clusterware can restart the ERP service running on node gr7597.
E. It will shut down the racdb_1 instance and stop the ERP service on all the nodes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=65
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 66
Which three statements are true about the management of Oracle Services?
A. To manage workloads or a group of applications, you can define services for a
particular application or a subset of an application s operations.
B. Similar work can be categorized under services to ease workload management.
C. Users who share a service should have different service-level requirements.
D. Oracle Enterprise Manager or SRVCTL should be used to control cluster-managed
services, not DBMS_SERVICE.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=66
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 67
You notice that there is a very high percentage of wait time for RAC database that has frequent
insert operations. Which two recommendations may reduce this problem?
A. shorter transactions
B. increasing sequence cache sizes
C. using reverse key indexes
D. uniform and large extent sizes
E. automatic segment space management
F. smaller extent sizes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=67
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 68
Examine the following details for a six-Instance RAC database: oracle&c=1Z0-058&q=1
What is the most prominent problem indicated by the above output?
A. high input/output (I/O) delays
B. CPU saturation and memory depletion
C. large number of untuned queries from one of the nodes
D. misconfigured or faulty interconnect
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=68
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 69
What does a high �gc current block busy� event value indicate?
A. Access to cached data blocks was delayed because they were busy either in the
remote or the local cache.
B. A large number of requested blocks were not cached In any instance.
C. Asynchronous input/output (I/O) is disabled.
D. Delay in processing has occurred In the GCS, caused by CPU saturation and would
have to be solved by additional CPUs and load-balancing.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=69
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 70
Examine the following details from the AWR report for your three-instance RAC database:
oracle&c=1Z0-058&q=1 Which two inferences are correct?
A. There are a large number of requests for cr blocks or current blocks currently in
progress.
B. Global cache access is optimal without any significant delays.
C. The log file sync waits are clue to cluster interconnect latency.
D. To determine the frequency of two-way block requests you must examine other
events In the report.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 71
You are managing a policy-managed Real Application Cluster (RAC) database, RACDB with
Oracle Managed Files (OMF) enabled. Examine the following outputs: oracle&c=1Z0058&q=1 You added a new server to the server pool using the following command:
[[email protected] ~]$ srvctl modify srvpool -g POOL1 -i 0 -l 2 -u 4 -n gr5119 The instance on
the newly added node is started by the Oracle Clusterware. Automatic Storage Management
(ASM) is used as the storage option. Which statement is true regarding the redo log files for
the instance?
A. Oracle Clusterware automatically creates and enables a new thread of red
B. You must create redo log groups for the newly added service.
C. Redo log members will not be created automatically because storage option used is
ASM.
D. The newly added instance must save full online log groups tracked in the control file.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=71
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 72
Which three statements ate true about services and Transparent Application Failover (TAF)?
A. If TAF has been configured for a service, sessions using that service fail over to a
surviving instance when an outage occurs.
B. The TAF setting on a service can be NONE, BASIC, PRECONNECT, or
POSTCONNECT, and overrides any TAF setting in the client connection definition.
C. TAF can restart a query after failover has completed but for other statements, such as
INSERT, UPDATE, or DELETE, the application must resubmit the transaction.
D. The TAF setting for a client connection overrides any TAF setting in the service
definition.
E. Services simplify the deployment of TAF because by defining a TAF policy for a
service, all connections using this service will automatically have TAF enabled.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=72
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 73
You are managing a single-instance database and your company wants to convert the single
instance database to an Oracle RAC database. You plan to use the rconfig utility to accomplish
this task. What are the prerequisites for converting the single-instance database to an Oracle
RAC database?
A. Oracle Clusterware and Oracle Database software are installed on all target nodes.
B. The Oracle Database binary is enabled for Oracle RAC on all target nodes.
C. The database being converted has been backed up successfully.
D. Oracle Clusterware is stopped.
E. Automatic Storage Management (ASM) must be enabled and the ASM disk should
be available on all nodes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=73
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 74
The DBA has executed the command: srvctl add service -d PROD -s BATCH -g SP2 -c
singleton -y manual What is the result of this command?
A. Creates a singleton service named batch using the server pool sp2 with a manual
service management policy.
B. Creates a singleton service named batch for the prod database by using only server
pool SP2 with a manual service management policy.
C. Creates a singleton service named batch, which runs by default in the prod database
by using the server pool SP2 with a manual service management policy, but can fail
over to other databases.
D. Creates a singleton service, which is only used for batch workloads for the prod
database by using only server pool sp2 with a manual service management policy.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=74
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 75
You are managing a policy-managed three-instance RAC database. You ran database ADDM
for the database and noticed gc current block congested and gc cr block congested waits. What
are two possible reasons for these wait events?
A. The wait events indicate a delay in processing has occurred in the Global Cache
Services (GCS), which is usually caused by high load.
B. The wait times indicate that the blocks must wait after initiating a gc block request,
for the round trip from the start of the wait until the blocks arrive.
C. The wait events indicate that there is block contention resulting in multiple requests
for access to local blocks.
D. The wait events indicate that the local instance making the request for current or
consistent read blocks was waiting for logical I/O from its own buffer cache at the same
time.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=75
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 76
Which two statements are true regarding the Average Active Sessions chart on the performance
page
A. It shows active aggregate wait class statistics across all the instances In the cluster
database.
B. It shows active aggregate wait class per instance for all the instances In the cluster
database.
C. If the Average Active Sessions chart displays a large number of sessions waiting,
indicating internal contention, but the throughput is high, then the situation may be
acceptable.
D. If the Average Active Sessions chart displays a large number of sessions waiting,
indicating internal contention, but the throughput is low, then the CPU needs to be
upgraded
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=76
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 77
You notice that there is a very high percentage of wait time for the gc current split event in
your RAC database that has frequent insert operations. Which recommendation would you
make to reduce this problem?
A. shorter transactions
B. using hash partitioned global indexes
C. uniform andlarge extent sizes
D. automatic segment space management
E. smaller extent sizes
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=77
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 78
Your two-instance RAC database is running in ARCHVELOG. The instance running on
node1., fails and this failure Is ejected by the instance running on node2,which indicates the
recovery process for node1. Which, process will read the redo log of the failed instance to
identify the database blocks that need to be recovered during the recovery process, after the
configuration of enqueue and cache part of Global resource Directory (GRD)?
A. PMON
B. MMON
C. SMON
D. GES
E. GCS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=78
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 79
You have two administrator-defined server pools on your eight-node cluster called OLTP and
DSS. Hosts RACNODE3, RACNODE4, and RACNODE5 are currently assigned to the DSS
Pool. Hosts RACNODE6, RACNODE7, and RACNODE8 are assigned to the OLTP Pool.
Hosts RACNODE1 and RACNODE2 are assigned to the Generic pool. You are patching the
Oracle Grid Infrastructure in a rolling fashion for your cluster and you have completed
patching nodes RACNODE3, RACNODE4, RACNODE5, and RACNODE6, but you have
not patched nodes RACNODE1 and RACNODE2. While examining the status of
RACNODE2 software, you get this output: $ crsctl query crs softwareversion Oracle Clusterware version on node [RACNODE2] is [11.2.0.2.0] $ crsctl query crs activeversion Oracle
Clusterware active version on node [RACNODE2] is [11.2.0.1.0] Which two statements
describe the reasons for the active versions on the nodes of the cluster?
A. The active version is 11.2.0.2.0 on RACNODE3, RACNODE4, and RACNODE5
because all the nodes in the DSS server pool have the same installed version.
B. The active version is 11.2.0.1.0 on RACNODE6, RACNODE7, and RACNODE8
because some nodes in the cluster still have version 11.2.0.1.0 installed.
C. The active version is 11.2.0.1.0 on RACNODE6, RACNODE7, and RACNODE8
because some nodes in the OLTP Pool still have version 11.2.0.1.0 installed.
D. The active version is 11.2.0.1.0 on RACNODE3, RACNODE4, and RACNODE5
because some nodes in the cluster still have version 11.2.0.1.0 installed.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=79
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 80
The disk groups on the current ASM instance at version 11.2 were configured to support a
version 10.2 database instance. The 10.2 instance has the COMPATIBLE parameter defined as
10.2.0. The compatible.asm attribute is set to 11.2 for each disk group. The database has been
upgraded to 11.2. Which statement indicates the proper time to change the compatible.rdbms
disk group attribute to 11.2?
A. Change the disk group attribute after the database instance COMPATIBLE
parameter is upgraded to 11.2.
B. Change the disk group attribute after the database instance is started with the 11.2
software.
C. Change the disk group attribute after the database instance
optimizer_features_enabled parameter is set to11.2.
D. Change each disk group after the 11.2 features are required for use on the disk group.
E. Never, upgrading the attribute is not reversible.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=80
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 81
Your network administrator informs you that the Internet service provider is being changed in a
month s time in conjunction with a data center move. You are asked to plan for the changes
required in the Oracle Grid Infrastructure, which is set up to use GNS. The IP addresses and
subnets of the public network are to change. Which two must be done in the Oracle Grid
Infrastructure network setup to accommodate this change using the command-line Interfaces
available?
A. The SCAN VIPs and node VIPs must be reconfigured using srvctl.
B. The SCAN VIPs and SCAN listener resources must be removed and added to obtain
the new SCAN IP addresses from DHCP.
C. The interconnect must be reconfigured by using oifcfg, crsctl, and ifconfig.
D. The SCAN VIPs and node VIPs must be reconfigured by using oifcfg.
E. The Interconnect must be reconfigured by using srvctl.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=81
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 82
The System Global Area (SGA) for the ASM instance contains distinct memory areas. Choose
three areas that are contained within the ASM SGA.
A. Shared Pool
B. Buffer Cache
C. Log Buffer
D. Large Pool
E. ASM Cache
F. Streams Pool
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=82
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 83
During the installation of Oracle Grid Infrastructure 11.2, it is possible to incorporate failure
isolation support by using Intelligent Platform Management Interface (IPMI). Which four
statements regarding IPMI configuration are true?
A. Each cluster member node requires a Baseboard Management Controller (BMC),
which runs a firmware compatible with IPMI version 1.5.
B. The ethernet port on each cluster node used by BMC must be connected to the IPMI
management network.
C. Each node in the cluster must have an IPMI driver installed.
D. The cluster requires a dedicated network specifically for IPM
I.
E. If you intend to use IPMI, you must provide an administration account username and
password when prompted during installation.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=83
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 84
mounted: DATA and DATA2, but the results of the SHOW PARAMETER
ASM_DISKGROUPS command show only DATA as below: oracle&c=1Z0-058&q=1 What
could have caused the DATA2 dlskgroup to be mounted based on the information injthe V
$ASM_DISKGROUP view?
A. The DATA2 diskgroup contains the database files required to start a database
instance that depends on thisASM instance.
B. The DATA2 diskgroup contains the voting files required for this cluster.
C. The DATA diskgroup has mirrored objects in the DATA2 diskgroup.
D. The DATA value In the parameter implies all diskgroup strings starting with data.
E. The DATA2 diskgroup contains the SPFILE needed to start the ASM instance.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=84
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 85
ETH0 is the public interface on all your RAC nodes. ETH1 is the private interface on all your
RAC nodes for use with the cluster interconnect. ETH2 is used on all the RAC nodes for
accessing storage on a filer using network attached storage (NAS). With which interface are
the SCAN and node VIPs (Virtual IP addresses) associated?
A. ETH0 for the node VIPs and ETH1 for the SCAN VIPs
B. ETH0 for both the node VIPs and the SCAN VIPs
C. ETH1 for both the node VIPs and the SCAN VIPs
D. ETH1 for the node VIPs and ETH0 for the SCAN VIPs
E. with both ETH0 and ETH1 for both the node VIPs and the SCAN VIPs
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=85
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 86
Identify the three forms of link aggregation that are supported by Oracle Ciusterware for the
interconnect.
A. single switch active/standby configuration to increase redundancy for high
availability
B. single switch active/active configuration to increase bandwidth for performance
C. multiswitch active/standby configuration to increase redundancy for high availability
D. multiswitch active/active configuration to increase bandwidth for performance
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=86
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 87
Which three statements are true about ASM performance and scalability?
A. Disks in a diskgroup may be of varying speed and capacity without affecting
performance.
B. Disks in a diskgroup should match in speed and capacity for best performance.
C. A database seldom needs more than two diskgroups: one for data and the other for a
fast recovery area.
D. A database needs a separate diskgroup for each major tablespace, redo logs, and fast
recovery area.
E. Multiple databases that use the same diskgroup make the best use of space.
F. Multiple databases that use a separate diskgroup for each database make the best use
of space.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=87
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 88
Your Apache-based application resource called MyApp has a VIP application resource
definition and an application resource definition. The application is administrator managed
and is currently active on nodeRACNODE3. You want to move it to host RACNODE4, which
is one of the HOSTING_MEMBERS in the resource definition. What is the most efficient
method to move the application and the VIP?
A. Run crsctl relocate resource MyApp - n RACNODE4 - f.
B. Run crsctl stop resource MyApp -n RACNODE3 -f followed by crsctl start MyApp n RACNODE4 -f.
C. Run crsctl stop resource MyApp -n RACNODE3 -f followed by crsctl relocate
resource MyApp�nRACNODE4.
D. Run crsctl relocate resource MyApp -n RACNODE4.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 89
You plan to use Enterprise Manager to locate and stage patches to your Oracle Home. The
software library has been configured to be downloaded to /u01/app/oracle and your "My
Oracle Support" credentials have been entered. You want to start the provisioning daemon in
order to use the deployment procedure manager to view, edit, monitor, and run deployment
procedures. How would you start the provisioning daemon?
A. using pafctl start
B. using crsctl start paf
C. using srvctl start paf
D. using emctl start paf
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=89
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 90
How does the Oracle Grid Infrastructure administrator determine the location of the Oracle
Clusterware voting disk?
A. Run cat /etc/oracle/vote.loc from any node.
B. Run srvctl query css votedisk from any node.
C. Run crsctl query css votedisk from any node.
D. Run select name, path from v$votedisk from any RAC database instance of any
database on the cluster.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=90
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 91
Which three are components of Oracle HA Framework for protecting third-party applications
using Oracle Clusterware?
A. resources
B. action programs
C. voting disks
D. application VIPS
E. SCAN VIPS
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=91
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 92
What is the recommended procedure to shut down an ASM instance with a mounted ACFS file
system at /u01/app/oracle/acfsmounts/vol1, where the volume name is VOL1 and the disk
group name is DATA?
A. Issue the synchronize command for the file system twice. Then stop the ASM
Instance with the SQL*Plus SHUTDOWN ABORT command.
B. Use the advmutil dismount /all /DATA command. Then stop the ASM instance with
the SQL*Plus SHUTDOWN IMMEDIATE command.
C. Use the /bin/umount /u01/app/oracle/acfsmounts/vol1 command. Then shut down the
ASM instance with the SQL*PIus SHUTDOWN IMMEDIATE command.
D. Use the SQL ALTER DISKGROUP VOLULE VOL1 DISMOUNT command.
Then stop the ASM instance with the SQL*Plus SHUTDOWN IMMEDIATE
command.
E. Stop the ASM instance with the SQL*Plus SHUTDOWN IMMEDIATE command.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=92
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 93
Which interconnect design is NOT supported for Oracle Clusterware?
A. crossover cable design
B. single switch design
C. multiple switch design
D. redundant interconnect design
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=93
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 94
Which three statements are true about Clusterware resource debugging?
A. The crsctl command can be used to set debugging for Clusterware resources by using
the following syntax: crsctl set log resource "resource_name:logging_level".
B. Enabling logging for Clusterware resources can negatively affect cluster
performance, so it should be used only when required.
C. After collecting debugging data for a specific Clusterware resource, terminate the
collection of debugging data by issuing the crsctl set log resource "resource_name:stop"
command.
D. Although the crsctl command can be used to dynamically affect logging for
Clusterware resources, you can also configure resource debugging automatically by
specifying a logging_ievel clause in the Grid_Home/log/hostname/admin/clscfg.ini file.
E. Debugging cannot be set for user-defined resources.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=94
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 95
Various clients can access and manipulate ASM files. Which two statements are true?
A. The DBMS_FILE_TRANSFER.COPY_FILE procedure can move a database file
from one ASM to another ASM, but not to an operating system file system.
B. The ASMCMD cp command can move database files from a file system to ASM, but
not from ASM to ASM.
C. The SQL*Plus command ALTER DISKGROUP orcl MOVE
+DATA/orcl/example01.dbf to +OLDDATA/orcl/example01.dbf can move the
example01 data file to a different diskgroup.
D. The DBMS_FILE_TRANSFER.GET_FILE procedure reads an ASM file from a
remote machine and makes a local copy on an ASM or a file system.
E. The ASMCMD rm command will delete ASM files and directories, but not database
files on an operating system file system.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=95
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 96
The Oracle Grid Infrastructure administrator wants to perform daily checks on the integrity of
the Clusterware files. Which three steps can be performed to determine the health of the OCR
files and voting disks?
A. Run ocrcheck to verify the health of the OCR file only from the master node, which
performs all input/output (I/O) operations on the OCR.
B. Run grep voting <grid_home>/log/<hostname>/cssd/ocssd.log from any cluster
node.
C. Run cluvfy comp ocr -n all from any cluster node.
D. Run ocrcheck to verify the health of the OCR file from any cluster node.
E. Run votecheck to verify the health of the voting disk from any cluster node.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=96
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 97
You decide to create a snapshot of your ACFS for backup and recovery purposes. Which two
tools are available to do this?
A. ASMCMD
B. SQL*Plus
C. ACFSUTIL
D. ADVMUTIL
E. Enterprise Manager
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=97
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 98
Directory structure in ASM has a default of +<diskgroup>/<database>/<filetype>/<filename>.
The EXAMPLE tablespace was created with: CREATE TABLESPACE EXAMPLE
DATAFILE +DATA/ORCL/oradata/example_01.dbf The asmcmd ls command shows:
ASMCMD>ls -l +DATA/ORCL/oradata/* Type Redund Striped Type Sys Name N
example_01.dbf => +DATA/ORCL/DATAFILE/EXAMPLE.264.695918623 Which three
statements can be verified by from the information provided?
A. The ASM file +DATA/ORCL/oradata/example_01.dbf has an alias of
+DATA/ORCL/DATAFILE/EXAMPLE.264.695918623.
B. The ASM system file +DATA/ORCL/DATAFILE/EXAMPLE.264.695918623 has
an alias of +DATA/ORCL/oradata/example_01.dbf.
C. The default path indicates that the file is an oradata file belonging to the ORCL
database.
D. The default path indicates that the file is a data file belonging to the ORCL database.
E. +DATA/ORCL/oradata/example_01.dbf is the name of the file in V$DBFILE in the
database instance.
F. +DATA/ORCL/DATAFILE/EXAMPLE.264.695918623 is the name of the file in
V$DBFILE in the database instance.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=98
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 99
Choose the two correct commands that will successfully create an ASM cluster file system
(ACFS) and register the mount point on a Linux/UNIX system.
A. mkfs -t asm /dev/asm/testvol-461 -n "testvol"
B. mkfs -t acfs /dev/asm/testvol-461 "testvol"
C. crsctl -r mountpoint /dev/asm/testvol-461 /u01/app/grid/acfsmounts/acfs_testvol
D. acfsutil registry -a -f /dev/asm/testvol-461 /u01/app/grid/acfsmounts/acfs_testvol
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=99
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 100
Which three statements are true about Oracle Clusterware component log files?
A. Oracle RAC uses a common unified log directory structure to store all Oracle
Clusterware component logfiles.
B. The consolidated directory structure simplifies diagnostic information collection and
assists during dataretrieval and problem analysis.
C. The Clusterware and Database log files are stored under the same unified directory
structure.
D. The location of the log directory structure is <Grid_Home>/log/<hostname>.
E. The log directory structure is the same on UNIX and Linux systems, but different on
Windows platforms.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=100
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 101
Your cluster has Oracle Grid Infrastructure installed and working to support RAC databases
and all the related resources. There is also a vendor HA software on the cluster providing HA
services for some non-Oracle applications. You want to remove the vendor HA software and
use Oracle Grid Infrastructure to provide the HA framework for your applications. The first
application to be migrated to Oracle HA is used to display financial currency information at
various fixed flat screens at a business park. This application must be owned by the Financial
Application owner. Which three components of the framework are required to support this
application for HA?
A. an application VIP to support sending data to the screens
B. a resource definition defining the application and various HA attributes
C. privileges to permit the application to run as the correct user and to have the correct
access rights to files
D. an action program called by the HA framework for starting, stopping, and
monitoring the application
E. a resource dependency to make certain that the application VIP is started before the
application is startedand to start VIP automatically if it is down
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=101
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 102
The original cluster on RACNODE1, RACNODE 2, RACNODE 3, and RACNODE4 had the
Oracle Grid Infrastructure installed to support Grid Naming Service (GNS). What should be
done to verify that the two new nodes called RACNODE5, RACNODE6 are physically
connected?
A. cluvfy stage -post crsinst -n RACNODE5,RACNODE6 -verbose
B. cluvfy stage -post nodeadd -n RACNODE5,RACNODE6 -verbose
C. cluvfy stage -post hacfg -verbose
D. cluvfy stage -post nodeadd -n all �verbose
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=102
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 103
Which three describe how often OCR backups are taken and how many are retained, according
to the default backup schedule?
A. every 12 hours and the Clusterware keeps the last four copies
B. every 4 hours and the Clusterware keeps the last three copies
C. every day and the Clusterware keeps the last two copies
D. every day and the Clusterware keeps the last three copies
E. every week and the Clusterware keeps the last two copies
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=103
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 104
The Oracle Grid Infrastructure administrator decides to make more copies of the voting disks
that are currently stored in the ASM disk group +VOTE. How can this be done?
A. by running crsctl add css votedisk <path_to_new_voting_disk> to make a copy to a
shared location on a shared device or file system
B. by running crsctl add css votedisk +VOTE, thereby adding another copy of the
voting disk to the +VOTE disk group
C. by running srvctl replace votedisk +asm_disk_group on another disk group that has
greater redundancy, thereby causing additional copies to be created
D. by running crsctl replace votedisk +asm_disk_group on another disk group that has
greater redundancy, thereby causing additional copies to be created
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=104
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 105
You plan to remove a node called RACNODE4 from a four-node cluster. The cluster is
running Oracle Grid Infrastructure 11g Release 2 and there is also a database home with
cluster databases running Oracle Database version 11g Release 1. This older home supports
different applications that have not been certified to run on the latest release. The cluster
databases for Oracle Database 11g Release 1 each had four Instances at one time, but currently
only the first two nodes, RACNODE1 and RACNODE2, are running instances of those
databases. Which two additional steps are required when deleting a node from a cluster in this
situation?
A. Run crsctl pin css -n RACNODE1, RACNODE2 as root if the nodes are unpinned.
B. Run crsctl pin css -n RACNODE4 as the Grid Infrastructure owner if RACNODE4
is unpinned.
C. Run olsnodes -t -n to list all cluster nodes that are pinned.
D. Run crsctl unpin css - RACNODE4 as the Grid Infrastructure owner if RACNODE4
is pinned.
E. Run crsctl unpin css - RACNODE4 as root if RACNODE 4 is pinned.
F. Run crsctl nodelist -t -n to list all cluster nodes that are pinned.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=105
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 106
You have defined two server pools. One is called OLTP with MIN_SIZE=3, MAX_SIZE =5
and IMPORTANCE=3. The other is called DSS with MIN_SIZE =2, MAX_SIZE =4 and
IMPORTANCE =5. Your cluster currently has four nodes with two nodes in each of the pools.
A fifth node is added to the cluster. What is true about the server pool to which the node will
be assigned?
A. The node will have the server assigned to the DSS pool because the current size is
less than MAX_SIZE and the DSS pool has a greater importance than the OLTP pool.
B. The node will have the server assigned to the OLTP pool because the OLTP pool s
MAX_SIZE is greater than MAX_SIZE of the DSS pool.
C. The node will have the server assigned to the OLTP pool because the OLTP pool s
current size is less than its MIN_SIZE and the DSS pool has enough servers to equal its
own MIN_SIZ
E.
D. The node will have the server assigned to the DSS pool on the basis of having a
greater IMPORTANCE.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=106
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 107
An ASM diskgroup that contains database tablespaces with six disks and normal redundancy is
nearing 90% capacity. You want to add additional capacity to the diskgroup. A set of six
additional disks has been made available, and appears as CANDIDATE disks in the
V$ASM_DISK view. What steps are required to increase the diskgroup capacity?
A. Export the database objects. Drop the diskgroup. Create a new diskgroup. Import the
database objects.
B. Shut down the database instances using the diskgroup. Add the disks to the
diskgroup. Start the database instances using the diskgroup.
C. Set the rebalance power limit (or allow it to default). Add the disks to the diskgroup.
D. Shut down all database instances and ASM instances. Back up the ASM diskgroup.
Start the ASM instances. Add the disks to the diskgroup. Issue a rebalance command.
Start the database instances.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=107
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 108
As part of your data center s high availability strategy, you are creating resource definitions to
control the management of a web-based application by the Oracle Grid Infrastructure
clusterware stack. The application and its VIP are normally online on one node of a four-node
cluster due to the CARDINALITY of the resource type being set to 1. You have chosen a
policy-managed resource type for the application by using a server pool that uses only
RACNODE3 and RACNODE4. The START ATTEMPTS attribute for the resource is set to 2
and FAILURE INTERVAL is set to 60. What is true about the attributes that may be set to
control the application?
A. The clusterware will attempt to start the application on the same node twice within
the server pool as long as that node is up. If the node fails, then the VIP and the
application will be failed over to the other node in the server pool immediately.
B. The clusterware will attempt to start the application on the same node twice within
the server pool as long as that node is up. If the node fails, then the VIP and the
application will be failed over to the other node in the server pool only after two 60second intervals have elapsed.
C. The clusterware will attempt to start the application on the same node twice within
the server pool as long as that node is up. If the application fails to start after 60
seconds, but the node is still up, then the VIP and the application will NOT be failed
over to the other node in the server pool.
D. The clusterware will attempt to start the application on the same node twice within
the server pool as long as that node is up. If the application fails to start immediately but
the node is still up, then the VIP and the application will NOT be failed over to the other
node in the server pool.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=108
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 109
Choose four tools that can be used to create ASM disk groups.
A. Enterprise Manager
B. SRVCTL
C. ASMCMD
D. CRSCTL
E. ASMCA
F. SQL*Plus
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=109
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 110
Which three statements are true about ASM dynamic volume manager (ADVM)?
A. ADVM provides volume management services and a standard disk device driver
interface to file system drivers.
B. The administrator can use ADVM to create volumes that contain bootable vendor
operating systems.
C. File systems and other disk-based applications issue I/O requests to ADVM volume
devices as they would to other storage devices on a vendor operating system.
D. ADVM extends ASM by providing a disk driver interface to storage backed by an
ASM volume.
E. To use the ADVM driver, the oraclesacfs, oradeoks, and oracleadvm drivers must be
loaded, but an ASM instance is not required.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=110
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 111
For which two purposes would you recommend an ASM clustered file system (ACFS)?
A. a shared home directory for Oracle database executables in a single-instance cluster
for cold failover
B. a shared home directory for Oracle Grid Infrastructure executables
C. a root file system for the operating system
D. a shared file system for RAC data files
E. a general purpose shared file system for OS files
F. a clustered file system for OCR and voting disk files
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=111
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 112
A Grid Plug and Play (GPnP) software image must contain at least three items. Which three
items are required?
A. operating system software
B. Oracle Database software
C. GPnP software
D. security certificate of the provisioning authority
E. application software
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=112
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 113
As part of the preinstatlation process for adding two new nodes to your four-node UNIX
cluster, you are in discussions with the OS administrators about the operating system
Installation and setup for the two new nodes called RACNODE5 and RACNODE6. The
nodes have already been connected to the network infrastructure and the administrators are
ready for the OS installation. Which two methods fulfill the installation requirements?
A. Install a new image of the OS, then configure SSH for the root user.
B. Install a cloned image of the OS that at least matches the existing node images for
drivers, patches, and updates.
C. Install a new image of the OS, that at least matches an existing node for drivers,
patches, and updates, and create the necessary OS users and groups with user and group
IDs matching those on the existing nodes.
D. Install a new image of the OS that at least matches the existing node Images for
drivers.
E. Install a new image of the OS, and create the necessary OS users and groups with any
user and group IDs.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=113
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 114
The storage administrator is adding several disks to a pool of ASM disks. The current
ASM_DISKSTRING parameter is "/dev/sda*", �/dev/sdb*�, �/dev/sd*6". There are several
hundred disk partitions currently. The new disks are /dev/sdf1, /dev/sdg1, /dev/sdh1, and
/dev/sdd6. Which ASM_DISKSTRING parameter would perform the best by searching the
fewest number of devices for ASM discovery?
A. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*�, "/dev/sdb*", �/dev/sd*6",�/dev/sd*1"
B. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*�, "/dev/sdb*", �/dev/sd*6",�/dev/sd*"
C. ASM_DISRSTRING="/dev/sd*"
D. ASM_DISKSTRING=""
E. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*", "/dev/sdb*", "/dev/sd*6", "/dev/sdf1",
"/dev/sdg1", "/dev/sdh1"
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=114
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 115
You want to check an ACFS for consistency on the Linux platform. Which command-line tool
would you use to do this?
A. advmutil
B. asmcmd
C. fsck
D. acfsutil
E. fdisk
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=115
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 116
The high availability services provided by Oracle Clusterware are used to protect Oracle
resources, such as RAC database instances, RAC database services, and other components of
the Oracle Grid Infrastructure, and non-Oracle resources as well. Which two statements are
true about the high availability capabilities of Oracle HA services?
A. RAC databases may have their instances failed over in some cases.
B. ASM instances may be failed over if fewer than three nodes remain in the cluster, so
that there are always at least three ASM instances available.
C. If a node fails, then all resources that were active on that node will be failed over to a
surviving node if any exists.
D. If a node fails, then cluster resources that were active on that node may be failed over
to a surviving node if any exists, but local resources are not failed over.
E. HA services will only fail over a resource upon failure of the node where the
resource was active.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=116
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 117
Which three fragments will complete this statement correctly? In a cluster environment, an
ACFS volume _____________.
A. will be automatically mounted by a node on reboot by default
B. must be manually mounted after a node reboot
C. will be automatically mounted by a node on cluster stack startup if it is included in
the ACFS mount registry
D. will be automatically mounted by a node if it is defined as a cluster resource when a
dependent cluster resource requires access
E. will be automatically mounted to all nodes in the cluster when the file system is
registered
F. must be mounted before it can be registered
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=117
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 118
Which command will set full debugging for the communications and resource management
components of the CRS module on nodes host01 and host03?
A. srvctl set log -m CRS -c CRSCTI 5, CRSCOMM 5 -m host01,host03
B. ocrconfig set log CRS "CRSRTI, CRSCOMM: 5" -nodelist host01,host03
C. crsctl set log CRS "CRSRTI: 5, CRSCOMM: 5" -nodelist host01,host03
D. crsctl lsmodules crs set log CRSRTX : 5, CRSCOMM: 5 -nodelist host01, host03
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=118
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 119
Which statement describes the requirements for the network interface names, such as eth0, in
Oracle Clusterware?
A. Only the public interface names must be the same for all nodes.
B. Only the private interface names must be the same for all nodes.
C. Both the public interface name and the private interface name must be the same for
all nodes.
D. Both the public interface name and the private interface name can vary on different
nodes.
E. Only the private interface names can be different on different nodes.
F. Only the public interface names can be different on different nodes.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=119
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 120
A policy-managed RAC database that hosts the ACCOUNTS service has only three instances
running rather than the usual four on a six-node cluster. Five of the six cluster nodes are active
and the sixth (RACNODE6) is down for maintenance. You decide to check the state of the
servers in the server pools to see if there are problems with the OLTP pool to which the
ACCOUNTS service has been assigned. You used the ctsctl status server -f command and see
that the RACNODE3 node has STATE=VISIBLE. What is true about this situation?
A. The Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) is running RACNODE3 is
considered to be part of the cluster, but the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is
currently not running.
B. Both the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) and the Cluster Synchronization
Services Daemon (CSSD) are running on RACNODE3, but RACNODE3 is currently
being moved to another server pool.
C. The Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is running and RACNODE3 is
considered to be part of the cluster, but the Cluster Synchronization Services Daemon
(CSSD) is currently not running.
D. Neither the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) nor the Cluster
Synchronization Services Daemon (CSSD) is running on RACNODE3.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=120
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 121
You are ready to add two new nodes called RACNODE 5 and RACNODE 6 to your existing
fournode cluster by using addNode.sh. You have run cluvfy -peer to check the new nodes
against a reference node. When you originally created the cluster, the network administrators
chose to statically define the SCAN VIP addresses in the corporate DNS server, and you
installed the Oracle Grid Infrastructure without using GNS. What is the correct way to silently
add the nodes?
A. addNode.sh -silent �CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6} "
B. addNode.sh -silent " CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE5VIP, RACNODE6-VIP} "
C. addNode.sh -silent �CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6}"
"CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE5-VIP, RACNODE6VIP}"
D. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes.txt with the response file containing
only �CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6} "
E. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes.txt With the response file containing
"CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE3-VIP, RACNODE4VIP}"
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=121
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 122
Which command will resize an ACFS file system on the DATA diskgroup? -The ADVM
volume is named VOL1. -The mount point is >/u01/app/oracle/afsmounts/vol1. -The new,
larger size is 20G.
A. ASMCMD [+] > volsize -G data -s 20G VOL1
B. /sbin/acfsutil size 20G /u01/app/oracle/afsmounts/vol1
C. SQL> ALTER DISKGROUP data RESIZE VOLUME vol1 SIZE 20G;
D. None, an ACFS file system cannot be resized.
E. fsadm /u0l/app/orlacle/afsmounts/vol1 20G
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=122
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 123
You use the following command to create a disk group: CREATE DISRGROUP DATA
NORMAL REDUNDANCY FAILGROUP fg_f ra_l DISK /dev/sda6 NAME FRA_DISKl,
/dev/sda7 NAME FRA_DISK2 FAILGROUP fg_fra_2 DISK /dev/sdb1 NAME
FRA_DISK3, /dev/sdb2 NAME FRA_DISK4 FAILGROUP fg_fra_3 DISK /dev/sdc1
NAME FRA_DISK5, /dev/sdc2 NAME FRA_DISK6 ATTRIBUTES AU_SIZE = 4M
compatible.rdbms = 11.1.0 ; Which two statements are true about the data disk group?
A. Each disk in a failure group is a mirror of the corresponding disk in the other failure
groups. For example, FRA_DISK2 is a mirror of FRA_DISK4 and FRA_DISK6.
B. By default, the files created in this disk group must have, for each extent, one
primary copy and two mirror copies; one on each of the failure groups.
C. Because the size clause is not used, the disk group uses the same amount of space on
each disk.
D. The compatible. rdbms attribute specifies the minimum COMPATIBLE setting for
any database using this disk group.
E. If the FRA_DISK2 disk fails, there are mirrored copies in one of the other failure
groups for any primary extents that are on FRA_DISK2.
F. The allocation unit, AU_SIZE, sets the size of the disk read and write to ASM
diskgroups.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=123
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 124
Your cluster was originally created with nodes RACNODE1 and RACNODE2 three years ago.
Last year, nodes RACNODE3 and RACNODE4 were added. These nodes have faster
processors and more local storage than the original nodes making performance management
and tuning more difficult. Two more nodes with the same processor speed have been added to
the cluster last week as RACNODE5 and RACNODE6 and you must remove RACNODE1
and RACNODE2 for redeployment. The Oracle Grid Infrastructure is using GNS and the
databases are all 11g Release 2, all running from the same home. The Grid home is
/fs01/home/grid. Which three steps must be performed to remove the nodes from the cluster?
A. Run /fs01/home/grid/oui/bin/runInstaller -updateNodeList
ORACLE_HOME=/fs01/home/grid "CLUSTER_NODES= {RACNODE3 ,
RACNODE4 , RACNODE5 , RACNODE6} as the grid software owner on any
remaining node.
B. Run /fs01/home/grid/oui/bin/runInstaller -updateNodeList
ORACLE_HOME=/fs01/home/grid " CLUSTER_NODES={RACNODE1} as the grid
software owner on RACNODE1 and run /fs01/home/grid/oui/bin/runInstaller updateNodeList ORACLE_HOME=/ fs01/home/grid "
CLUSTER_NODES={RACNODE 2} as the grid software owner on RACNODE2.
C. Run /fs01/home/grid/oui/bin/runInstaller -detachHome
ORACLE_HOME=/fs01/home/grid as the grid software owner on RACNODE1 and
RACNODE2.
D. Run the /fs01/home/grid/crs/install/rootcrs.pl script as root on each node to be
deleted.
E. Run crsctl delete node -n RACNODE1 and crsctl delete node -n RACNODE2 as root
from any node remaining in the cluster.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=124
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 125
Examine the set of commands given below: oracle&c=1Z0-058&q=1 Which statement is true
in this scenario?
A. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with
the value TRUE because this parameter must have the same value on all the instances.
B. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with
the value TRUE except the RACDB_1 instance, which will have the value FALSE for
this parameter.
C. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with
the value TRUE because the first ALTER statement has higher precedence.
D. All the instances of the RACDB will nave the TRACE_ENABLED parameter with
the value FALSE because the second ALTER statement has higher precedence.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=125
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 126
Which three programs or utilities can be used to convert a single-instance database to a Real
Application Cluster database?
A. DBCA
B. the SRVCTL utility
C. Enterprise Manager
D. the RCONFIG utility
E. the CRSCTLl utility
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=126
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 127
Your RAC database has a high volume of inserts into the SALES table. Sequence
SALES_SEQ is used to generate primary key values. Examine the following query output:
oracle&c=1Z0-058&q=1 SQL> SELECT sequence_name, min_value, max_value,
increment_by, cache_size FROM dba_sequences ; Output: What would you recommend to
improve the response times?
A. Increasing size of undo tablespaces
B. increasing sequence cache sizes
C. ???
D. ???
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=127
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 128
You are managing a three-instance Oracle RAC database which uses a Cluster File System for
shared storage. Which two options can you use to ensure that the redo logs from all the
instances are available during RMAN recovery from any instance?
A. Set the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter to a single location on the Cluster File
System for each of the three instances and leave the LOG_ARCHIVE_FORMAT
parameter with the default value.
B. Set only the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter to a single location on the Cluster
File System for any one of the three instances and leave the
LOG_ARCHIVE_FORMAT parameter with the default value.
C. Set the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter to a single location on the Cluster File
System for each of the three instances, and the LOG_ARCHIVE_FORMAT parameter
for each instance, to the same format including the thread number.
D. Set the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter to a single location on the Cluster File
System, and set LOG_ARCHIVE_FORMAT parameter on only one instance.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=128
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 129
You are managing a three-Instance RAC database. In the AWR report, you notice a gc current
block busy wait event on one of the database Instances, in the cluster top timed events section.
What are two possible reasons for this wait event?
A. Access to blocks was delayed as the blocks were pinned In exclusive mode for
updates by some sessions.
B. Access to blocks was delayed by log writes on remote Instance.
C. Frequently used select statements are causing high disk Input/output contention.
D. CPU shortages.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=129
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 130
Which three predefined database-type templates already include the data files when creating an
Oracle Cluster database?
A. General Purpose
B. Transaction Processing
C. Custom Database
D. Data Warehouse
E. OLAP Database
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=130
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 131
Examine the following output: [[email protected] ~]$ sudo crsctl config crs CRS-4622: Oracle
High Availability Services autostart is enabled. [[email protected] ~]$ srvctl config database -d
RACDB -a Database unique name: RACDB Database name: RACDB Oracle home :
/u01/app/oracle/product/l11.2.0/dbhome_1 Oracle user: oracle Spfile: +DATA/ RACDB
/spfileRACDB.ora Domain: Start options: open Stop options: immediate Database role:
PRIMARY Management policy: AUTOMATIC Server pools: POOL1 Database instances:
Disk Groups: DATA, FRA Services: Database is enabled Database is policy managed Oracle
Clusterware is started automatically after the system boot. Which two statements are true
regarding the attributes of RACDB?
A. Oracle Clusterware automatically starts RACD
B.
B. You must manually start RACD
B.
C. Database resource is managed by crsd for high availability and may be automatically
restarted in place if it fails.
D. Database resource Is not managed by crsd for high availability and needs to be
restarted manually if it fails.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=131
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 132
Which four statements are true about services and connection load balancing?
A. Services provide the ability to balance client connections across the instances in an
Oracle RAC configuration.
B. There are two types of load balancing that you can implement; load balancing
decisions can be made by the client and by the listener.
C. In a RAC database environment, you should select only one load balancing method.
D. With server-side load balancing, the listener directs a connection request to the best
instance that is currently providing the service based on the load-balancing options
selected by the DBA.
E. Client-side load balancing balances the connection requests across the listeners.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=132
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 133
You are managing a three-instance policy-managed RAC database PROD. You created a
service called GL for the PROD database by using the following command:
[[email protected]~]$ srvctl add service -d PROD -s GL -g SP1 -c singleton -y manual Examine
the following output: [[email protected]~]$ srvctl config database -d PROD -a Database unique
name: PROD Database name: PROD Oracle home: /u01/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_1
Oracle user: oracle Spfile: +DATA/PROD/spfileRACDB.ora Domain: Start options: open
Stop options: immediate Database role: PRIMARY Management policy: AUTOMATIC
Server pools: SP1 Database instances: Disk Groups: DATA, FRA Services: Database is
enabled Database is policy managed [[email protected]~]$ crsctl stat res ora.PROD.db
NAME=ora.PROD.db TYPE=cluster_resource TARGET=ONLINE STATE=ONLINE on
gr7597 ONLINE on gr7602 ONLINE on gr7633 [[email protected]~]$ crsctl stat serverpool
ora.SP1 NAME=ora.SP1 ACTIVE_SERVERS=gr7597 gr7602 gr7633 [oracle�gr7597-]$
crsctl stat res ora.prod.gl.svc NAME=ora.prod.gl.svc TYFE=ora.service.type
TARGET=ONLINE STATE=ONLINE on gr7597 Which three steps are required to enable
ODP.NET clients that connect to the GL service to receive FAN High Availability Events?
A. Enable Advanced Queuing notifications by using SRVCTL as shown in the
following command: $ srvctl modify service -d prod -s gl -q TRUE -j LONG
B. Execute the following statement for the users that will be connecting by way of the
.Net Application, where user_name is the user name: EXECUTE
DBMS_AQADM.GRANT_QUEUE_PRIVILEGE( DEQUEUE ,
SYS.SYS$SERVICE_METRICS , user_name ) ;
C. Enable Transparent Application Failover (TAF), either on the client or for the
service.
D. Enable Fast Connection Failover for ODP.NET connection pools by subscribing to
FAN High Availability events. Do this by setting the HA events connection string
attribute to true at connection time.
E. Link client applications with the client thread or operating system library.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=133
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 134
Examine the Exhibit. Which three statements are correct?
A. Global Cache Block Access Latency indicates how many block transfers incurred a
delay (busy) or an unexpected longer delay (congested).
B. Global Cache Block Access Latency indicates how many block transfers received
blocks cached by other instances as well as blocks read from disk.
C. Global Cache Block Transfer Rate shows the total aggregated number of blocks
received by all instances in the cluster over the interconnect.
D. Global Cache Block Transfer Rate is essentially a profile of how much work is
performed in the local buffer cache, rather than the portion of remote references and
physical reads, which both have higher latencies.
E. Global Cache Block Transfers and Physical Reads shows the percentage of read
operations that retrieved blocks from disk, and the buffer cache of other instances using
Cache Fusion.
F. Global Cache Block Transfers and Physical Reads shows the aggregated number of
data blocks received by all instances in the cluster over the interconnect.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=134
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 135
orcl1, orcl2, and orcl3 are tnsnames that connect to predefined instances of a three-instance
RAC database which uses ASM for shared storage. The database is in archivelog mode.
Examine the Exhibit for the tnsnames.ora entries for orcl1, orcl2, and orcl3. oracle&c=1Z0058&q=1 You plan to execute the following RMAN commands to back up the database:
RUN{ ALLOCATE CHANNEL CH1 DEVICE TYPE DISK CONNECT user1/[email protected]
; ALLOCATE CHANNEL CH2 DEVICE TYPE DISK CONNECT user2/[email protected] ;
ALLOCATE CHANNEL CH3 DEVICE TYPE DISK CONNECT user3/pw[email protected] ;
BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG; } What should be the database mode on each
of the three instances for this backup to succeed?
A. The database can be either mounted or open on all three instances.
B. The database must be open on all three instances.
C. The database must be open on any one instance and mounted on the other two
instances.
D. The database must be mounted on any one of the instances and the other instances
will be mounted automatically.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=135
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 136
The Global Cache Block Access Latency chart shows high elapsed times. What are two
possible causes for this?
A. badly written SQL statements
B. storage network bottlenecks
C. a large number of requested blocks not cached in any instance
D. slow or faulty interconnect
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=136
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 137
Which three steps must be completed to configure Fast Connection Failover for the CRM
service with an Oracle Call Interface client?
A. Ensure that the CRM service has Advanced Queuing notifications enabled by setting
the services values of AQ_HA_NOTIFICATIONS to TRU
E. For example: $ srvctl modify service -d crm -s gl.us.oracle. com \ -q TRUE -P
BASIC -e SELECT -z 180 -w 5 -j LONG
B. Enable OCI_EVEINTS on the client at environment creation time by using the
OCIEnvCreate(�) function.
C. Use Oracle Call Interface to configure UP events for the service.
D. Client applications must be linked with the client thread or operating system library.
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=137
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 138
Assuming a RAC database called ORCL, select three statements that correctly demonstrate
management actions for the AP service.
A. To start the AP service, execute: srvctl start service -d ORCL -s AP
B. To disable the AP service on the ORCL4 instance, execute: srvctl disable service -d
ORCL -s AP -i ORCL4
C. To stop the AP service, execute: srvctl stop service -s AP
D. To make ORCL5 a preferred instance for the AP service, execute: srvctl set service d ORCL -s AP -i ORCL5 -r
E. To relocate the AP service from the ORCL5 instance to the ORCL4 instance,
execute: srvctl relocate service -d ORCL -s AP -i ORCL5 -t ORCL4
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=138
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
QUESTION: 139
Which two actions in a warehousing RAC database may cause concurrent cross-instance calls
leading to I/O contention?
A. truncate table statements
B. select statements referring to non-partitioned tables
C. drop table statements
D. insert statements where each instance inserts into different partitions of a partitioned
table
Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=1z0-058&qno=139
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TwPass Certification Exam Features;
-
TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals.
More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide.
Average 99.8% Success Rate.
Over 120 Global Certification Vendors Covered.
Services of Professional & Certified Experts available via support.
Free 90 days updates to match real exam scenarios.
Instant Download Access! No Setup required.
Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others.
Verified answers researched by industry experts.
Study Material updated on regular basis.
Questions / Answers are downloadable in PDF format.
Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad)
No authorization code required to open exam.
Portable anywhere.
Guaranteed Success.
Fast, helpful support 24x7.
View list of All Exams (AE);
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
Download Any Certication Exam DEMO.
http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx
To purchase Full version of exam click below;
http://www.TwPass.com/
Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertisement