IBM
000-207
High End Taps Solutions Version 5
Download Full Version : http://killexams.com/pass4sure/exam-detail/000-207
Answer: D
QUESTION: 194
Which of the following is used in a System Managed Tape environment to correlate the
tape volume serial numbers and the library slot location?
A. Library Manager Database
B. Tape Management Catalog
C. TCDB
D. VTS Database
Answer: A
QUESTION: 195
Which of the following determines the target storage group for a NON-SPECIFIC
allocation in an SMS managed tape environment?
A. Tape Configuration Database
B. Library Manager Categories
C. JCL
D. ACS routines
Answer: D
QUESTION: 196
The customer has asked for a high level overview presentation on the TS3500 systems
storage tape library. Which of the following would be the best source for such
presentation?
A. IBM Sales Manual Web site
B. Techdocs website
C. IBM Systems sales Web site
D. Redbooks online
Answer: C
QUESTION: 197
62
Which of the following indicates that the physical installation of an IBM System Storage
TS3500 Tape Library (3584) is complete?
A. Code 20 is written by the IBM SSR
B. HCD/OCP is updated
C. ACS routings are coded and tested
D. All items on the implementation plan are completed
Answer: A
QUESTION: 198 Which of the following compression methods is used by the IBM 3592-E05 drive?
A. SLDC
B. LZ1
C. ICRC
D. IDRC
Answer: A
QUESTION: 199
Your company currently has an IBM 3494 Tape library with IBM 3490 Model F1A Tape
Drives for both production and development tape processing. The following is the current
company standard for the number of tape copies. Production Tape: 2 local copies on
separate physical volumes Development Tape: 1 copy The customer is planning to
migrate the tape workload to an IBM TS7700 Virtualization Engine with TS1120 Tape
drives. Which of the following should be used to migrate the workload into a TS7700
Virtualization Engine and maintain the copy scheme?
A. Advanced Policy Management
B. TS7700 Grid
C. FICON Performance Accelerator
D. SAN Volume Controller
Answer: A
QUESTION: 200
Your company has an IBM TS7700 Virtualization Engine with six TB of Cache, four
FICON channels and four TS1120 tape drives. They are beginning to experience
63
throttling during their batch window. Which of the following offers the most costeffective solution to this problem?
A. Add additional IBM TS1120 tape drives
B. Add additional cache
C. Add four more FICON channels
D. Connect the TS77000 to anther cluster in a Grid configuration
Answer: A
QUESTION: 201 Which of the following is a symptom of IBM TS7700 Virtualization engine throttling?
A. Increased job elapsed time
B. High Channel Utilization
C. High RMF Pend Time
D. Increased physical mount time
Answer: A
QUESTION: 202
The TS7700 Virtualization Engine supports the connection of TS7000 cluster in a Grid
configuration. The Grid communications connections between the clusters are which of
the following?
A. SAN
B. FICON
C. ESCON
D. TCP/IP
Answer: D
QUESTION: 203
Your company has four IBM 3592 Tape Drives Model J1A in an IBM System Storage
TS3500 Tape Library. Your company wants to upgrade the four drives to IBM TS1120
tape drives. After the upgrade, which of the following actions will increase capacity, with
a minimum investment of time and money?
64
A. Replace existing cartridges with new "JL" cartridges
B. Copy the existing 384-track cartridges to new 512-track cartridges
C. Run a job to re-format the existing cartridges to 256-track format
D. Use existing scratch cartridges
Answer: D
QUESTION: 204
An IBM TotalStorage Enterprise Automated Tape library (3494) can be shared between a
number of operating systems on a wide variety of platforms. Which of the following
functions explains how the IBM 3494 can perform this function?
A. Each host system catalog contains entries for all tape cartridges in the 3494 library
B. The IBM 3494 Library Manager maintains a complete inventory of each cartridges
contents
C. The tape cartridges are assigned to media categories associated with different
platforms
D. The IBM 3494 Library Manager maintains a complete inventory of cartridges by
system
Answer: C
QUESTION: 205 Which of the following is the purpose of using track following servos?
A. Align read/write heads
B. Correct take-up real threading
C. Record read/write correctly
D. Provide Back-hitching ability
Answer: A
QUESTION: 206
Your company utilizes DFSMShsm Migration Level 2 and has 10,000 IBM 3490E
Enhanced Capacity Cartridges. How many IBM 3592 JA Tape Cartridge are required for
this amount of data if the cartridges are written in EFMT1 format?
A. 27
B. 17
65
C. 37
D. 57
Answer: A
QUESTION: 207 Which construct is used to control the selective dual copy function?
A. Management Class
B. Data Class
C. Storage Class
D. Storage Group
Answer: A
QUESTION: 208 Which of the following does NOT support non-disruptive firmware upgrades?
A. IBM System Storage TS3500 Tape Library
B. IBM System Storage TS3200 Tape Library
C. IBM System Storage TS1120 Tape Drives
D. IBM LTO Generation 2 tape drives
Answer: D
QUESTION: 209
Your company currently has two single cluster TS7700 Virtualization Engines at the
same site. They want to move one to a remote site and set up a Grid configuration with
the two clusters. They have fibre between the two sistes. Which of the following is the
most important factor to consider when planning the new configuration?
A. Operator training
B. Cache sizes of the two clusters
C. Number of stacking tape drives attached to each cluster
D. Fibre bandwidth capability between the sites
Answer: D
66
QUESTION: 210
Which of the following cache management options allow the TS7700 to maximize
performance through efficient utilization of the cache?
A. Assign frequently accessed volumes to PG1
B. Assign additional back-end tape drives to pre-migration
C. Assign a higher reclamation threshold to the common pool
D. Assign frequently accessed volumes to PG0
Answer: A
QUESTION: 211
An OS/390 customer wants to automate the current IBM 3490 manual tape operation and
to improve DR tape operation. The current tape applications consist of
- Application file backup
- Volume Dump
- DFSMShsm ML2 and Dump
The customer can only afford to have an IBM Tape library with an IBM TS7700
Virtualization Engine and IBM TS1120 Tape drives at the local production site and rackmounted IBM TS1120 Tape drives in the DR site. Which application should be
implemented to provide the most comprehensive offsite tape vaulting solution?
A. VDR
B. TMM
C. ICEGENER
D. Import/Export functions
Answer: A
QUESTION: 212
What is the maximum number of fibre channel attached 3592 drives that can be installed
in the largest IBM system storage TS3500 Tape Library?
A. 192
B. 76
C. 184
D. 124
Answer: A
67
QUESTION: 213 What is used to identify LTO Ultrium 3 WORM-capable drives? A. serial number of the drive
B. logo at the front of the drive
C. label on the back of the drive
D. level of code the drive contains
Answer: D
QUESTION: 214
A customer using a TS3500 Tape Library wants to add a z/OS application to his tape
environment. What is the best resource to find the supported TS3500 firmware level?
A. FTS specialist
B. z/OS Support Web site
C. TS3500 Support Web site
D. Tape Library Specialist Web interface
Answer: C
QUESTION: 215 When migrating workload from a 3592-J1A to an IBM TS1120 in a z/OS environment, what must be checked for device support?
A. DFSMShsm and EREP only
B. DFSMShsm and DFSMSdss only
C. DFSMShsm, DFSMSdss and EREP
D. DFSMShsm, DFSMSdss and ICKDSF
Answer: C
QUESTION: 216
What will NOT prevent an existing B20 VTS from being directly upgraded to an IBM
TS7700 Virtualization Engine?
68
A. The B20 only has 3592 family back-end drives.
B. The B20 has 3590 cartridges in its inventory.
C. The B20 only has 3590 family back-end tape drives.
D. The B20 has both 3590 and 3592 family back-end drives.
Answer: A
QUESTION: 217
A System z customer has installed a new TS3500 Tape Library and wants to integrate it
into the existing Tivoli Storage Manager environment. Which resource provides the most
comprehensive information about implementing this solution?
A. www.ibm.com/tivoli
B. www.ibm.com/partnerworld
C. www.redbooks.ibm.com/storage
D. www.ibm.com/systems/education
Answer: C
QUESTION: 218
Which IBM tape interface architecture has the best performance and distance
characteristics?
A. SCSI
B. ESCON
C. FireWire
D. Fibre Channel
Answer: D
69
For More exams visit http://killexams.com
­
Kill your exam at First Attempt....Guaranteed!