Exam : 070-431
Title
: Microsoft SQL Server 2005 Implementation
& Maintenance
Ver
: Demo
070-431
QUESTION 1:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows 2000 Server. The Certkiller .com
network contains a SQL Server 2000 database server named Certkiller -DB01 that
runs on Windows 2000 Server. Certkiller -DB01 contains a database named
CK_Sales.
Certkiller .com intends migrating Certkiller -DB01 to SQL Server 2005 in the near
future. To prepare for the migration, you decide to install SQL Server 2005 Express on
a server named Certkiller -SR31. You verify that Certkiller -SR31 exceeds
the minimum recommended hardware requirements for SQL Server 2005.
What should you do next?
A. Upgrade Certkiller -SR31 to Windows Sever 2003 and install Service Pack 1.
B. Install and run the SQL Server Upgrade Advisor on Certkiller -SR31.
C. Install SQL Server 2000 on Certkiller -SR31.
D. Download and install the .NET Framework 2.0.
Answer: D
Explanation: SQL Server 2005 requires the.NET Framework 2.0. This is
automatically installed when SQL Server 2005 is installed but is not automatically
installed when SQL Server 2005 Express is installed.
Incorrect Answers:
A: You do not need to upgrade Certkiller -SR31 to Windows Sever 2003 Service Pack 1 as
SQL Server 2005 Express can be installed on Windows 2000 Server. You will need to
install Service Pack 4 for Windows 2000 Server though.
B: You should run the SQL Server Upgrade Advisor when you want to upgrade an instance of
a SQL Server 2000 database to SQL Server 2005.
C: You do not need to install SQL Server 2000 before installing SQL Server 2005
Express.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: installing SQL Server Express,
before installing
QUESTION 2:
You work as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com network
consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All servers on the
Certkiller .com network run Windows Server 2003 with the latest Service Packs and
Hotfixes, while the client computers run Windows XP Professional, Windows 98
Second Edition, and Novell NetWare 6.5.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You have received instruction to prepare for a new installation of SQL Server 2005 on
a member server named Certkiller -SR21. Certkiller -SR21 will host a
database named CK_Sales. All Certkiller .com users must be able to connect to
Certkiller -SR21 by computer name. A Certkiller .com network administrator
named Rory Allen must ensure that the client computers will be able to connect to
Certkiller -DB01.
Which protocols can Certkiller .com users use to Certkiller -SR21?
A. TCP/IP and Named Pipes
B. TCP/IP and IPX/SPX
C. Virtual Interface Adapter (VIA)
D. Shared Memory
Answer: A
Explanation: By default, clients have TCP and Named Pipes as available protocols.
You can manipulate the protocol ordering by using the SQL Server Client utility.
The client application uses the protocols in the order specified on the client
computer. If you are using SQL Server 2005, the protocol order is stored in the
ProtocolOrder registry entry under the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSSQLServer\Client\SNI9.0
Incorrect Answers:
B: SQL Server 2005 does not support IPX/SPX. The newer versions of NetWare, such as
NetWare 6.5, support TCP/IP which makes it the common protocol for all clients.
C: The Virtual Interface Adapter (VIA) can be used only by VIA hardware.
D: Shared Memory can only be used on the local computer and cannot be used as a
network protocol.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: client connections [SQL
Server], about client network connections, choosing a network protocol
QUESTION 3:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows 2000 Server. The Certkiller .com
network contains a SQL Server 2000 database server named Certkiller -DB01 that
runs on Windows 2000 Server. Certkiller -DB01 contains a database named
CK_Sales.
Certkiller .com intends migrating Certkiller -DB01 to SQL Server 2005 in the near
future. To prepare for the migration, you decide to install SQL Server 2005 Express on
a server named Certkiller -SR23. Certkiller -SR31 was used for previously
used by application developer and contains Microsoft Visual Studio 2003, .NET
Framework 1.2 and Internet Explorer 5.5. You verify that Certkiller -SR23
exceeds the minimum recommended hardware requirements for SQL Server 2005.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
What should you do next? (Each correct answer provides part of the solution.
Choose THREE.)
A. Upgrade Certkiller -SR23 to Windows Sever 2003 and install Service Pack 1 for
Windows Sever 2003.
B. Install Service Pack 4 for Windows 2000 Sever on Certkiller -SR23.
C. Upgrade the .NET Framework 1.2 to .NET Framework 2.0 on Certkiller -SR23.
D. Uninstall the .NET Framework 1.2 and install the .NET Framework 2.0 on
Certkiller -SR23.
E. Upgrade Internet Explorer 5.5 to Internet Explorer 6.0 and install Service Pack 1 for
Internet Explorer 6.0 on Certkiller -SR23.
F. Upgrade Microsoft Visual Studio 2003 to Microsoft Visual Studio 2005 and install
Service Pack 1 for Microsoft Visual Studio 2005 on Certkiller -SR23.
Answer: B, D, E
Explanation: SQL Server 2005 requires Service Pack 4 for Windows 2000 Sever,
Internet Explorer 6.0 with Service Pack 1 and the .NET Framework 2.0. The .NET
Framework 2.0 is automatically installed with other versions of SQL Server 2005 but
is not automatically installed with SQL Server 2005 Express. You can upgrade .NET
Framework 1.0 and upgrade .NET Framework 1.1 to .NET Framework 2.0 but .NET
Framework 1.2 must be uninstalled first.
Incorrect Answers:
A: You do not need to upgrade Certkiller -SR31 to Windows Sever 2003 Service Pack 1
as SQL Server 2005 Express can be installed on a Windows 2000 Server once you install
Service Pack 4 for Windows 2000 Server.
C: You can upgrade .NET Framework 1.0 and upgrade .NET Framework 1.1 to .NET
Framework 2.0 but .NET Framework 1.2 must be uninstalled first.
F: SQL Server 2005 Express does not require any version of Microsoft Visual Studio.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: installing SQL Server Express,
before installing
QUESTION 4:
You are employed as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com.
You have received instruction from the CIO to prepare a new installation of SQL
Server 2005. The new SQL Server 2005 database server is named
Certkiller -DB01. A Certkiller .com user named Mia Hamm is a member of the
Marketing department. You instruct her to identify the protocols that the client
computers might use to connect to the server. Mia Hamm needs to identify the
protocols that are needed to accomplish this goal.
What should she identify? (Choose all that apply)
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
A. She should use the Multiprotocol.
B. Mia Hamm should use the Named Pipes.
C. She should use the Shared Memory.
D. She should use the TCP/IP
E. Mia Hamm should use the Virtual Interface Adapter (VIA).
Answer: B, D
Explanation: The clients have by default TCP and Named Pipes as available
protocols. You can make use of the SQL Server Client utility to manipulate the
protocol ordering. The client application uses the protocols in the order specified on the
client computer. When you make use of the SQL Server 2005, the protocol order is
stored in the ProtocolOrder registry entry under the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSSQLServer\Client\SNI9.0
Incorrect Answers:
C: Shared Memory can only be used on the local computer and cannot be used as a
network protocol.
E: The Virtual Interface Adapter (VIA) can be used only by VIA hardware.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: client connections [SQL
Server], about client network connections, choosing a network protocol
QUESTION 5:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows 2000 Server. The Certkiller .com
network contains a SQL Server 2000 database server named Certkiller -DB01 that runs
on Windows 2000 Server Service Pack 4. Certkiller -DB01 contains a
database named CK_Trading.
Certkiller .com wants to migrate Certkiller -DB01 to SQL Server 2005 but wants to
retain the CK_Trading database with the same instance name. You decide to
perform an in-place upgrade to SQL Server 2005. You verify that
Certkiller -DB01 exceeds the minimum recommended hardware requirements for
SQL Server 2005.
What should you do next?
A. Upgrade Certkiller -DB01 to Windows Sever 2003 Service Pack 1.
B. Run the SQL Server Upgrade Advisor on Certkiller -DB01.
C. Detach the CK_Trading database on Certkiller -DB01.
D. Run the SQL Server 2005 Setup utility.
Answer: B
Explanation: Before you perform an in-place upgrade of an existing database, you
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
should run the SQL Server Upgrade Advisor. The SQL Server Upgrade Advisor
produces a list of items that must be addressed before and after performing the
upgrade. This list of items is specific to the existing installation.
Incorrect Answers:
A: You do not need to upgrade Certkiller -DB01 to Windows Sever 2003 Service Pack 1
as SQL Server 2005 can be installed on Windows 2000 Server with Service Pack 4. C:
You need to detach a database when you need to move the database to another
database instance or another database server. You do not need to detach the database
before performing an in-place upgrade.
D: You should run the SQL Server Upgrade Advisor before you run the SQL Server
2005 Setup utility. The SQL Server Upgrade Advisor produces a list of items that must be
addressed before and after performing the upgrade. This list of items is specific to the
existing installation.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: updating databases, detaching
and attaching databases
QUESTION 6:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows 2000 Server. The Certkiller .com
network contains a SQL Server 7.0 database server named Certkiller -DB01 that
runs on Windows 2000 Server. Service Pack 4 for Windows 2000 Server id installed on
Certkiller -DB01.
Certkiller .com wants to migrate Certkiller -DB01 to SQL Server 2005. You decide to
perform an in-place upgrade to SQL Server 2005. You verify that
Certkiller -DB01 exceeds the recommended hardware requirements for SQL
Server 2005.
What should you do next?
A. Upgrade Certkiller -DB01 to Windows Sever 2003.
B. Install Service Pack 4 for SQL Server 7.0 on Certkiller -DB01.
C. Upgrade SQL Server 7.0 on Certkiller -DB01 to SQL Server 2000.
D. Run the SQL Server 2005 Setup utility on Certkiller -DB01 and upgrade directly to
SQL Server 2005.
Answer: B
Explanation: You can upgrade from SQL Server 7.0 with Service Pack 4 directly to
SQL Server 2005. Thus you need only install Service Pack 4 for SQL Server 7.0.
Incorrect Answers:
A: You do not need to upgrade Certkiller -DB01 to Windows Sever 2003 as SQL
Server 2005 can be installed on Windows 2000 Server with Service Pack 4.
C: You do not need to upgrade Certkiller -DB01 to SQL Server 200 as SQL Server 7.0
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
with Service Pack 4 can be upgraded directly to SQL Server 2005. Besides, you will need
to install Service Pack 3 for SQL Server 2000 before you can upgrade it to SQL Server
2005.
D: You need to install Service Pack 4 for SQL Server 7.0 before you can upgrade it
directly to SQL Server 2005.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: upgrading SQL Server,
upgrading to SQL Server 2005
QUESTION 7:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server 2003 and all client
computers run Windows XP Professional. The Certkiller .com network contains two
SQL Server 2000 database servers named Certkiller -DB01 and
Certkiller -DB02 that are configured fro log shipping. Certkiller -DB01 is the
primary server and hosts a database named CK_Trading. Both Certkiller -DB01
and Certkiller -DB02 have Service Pack 3 for SQL Server 2000 installed.
Certkiller .com wants to upgrade Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02 to SQL
Server 2005 Enterprise Edition but the CK_Trading database must remain
available during the upgrade process. You verify that both Certkiller -DB01 and
Certkiller -DB02 exceed the recommended hardware requirements for SQL
Server 2005 Enterprise Edition. You then install Service Pack 1 for Windows Server
2003 on Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02.
What should you do next?
A. Install Service Pack 4 for SQL Server 2000 on both database servers.
B. Enable failover in the SQL Server 2000 log shipping configuration and upgrade
Certkiller -DB02 to SQL Server 2005.
C. Run the Database Maintenance Plan Wizard on Certkiller -DB01 to upgrade it to
SQL Server 2005.
D. Upgrade Certkiller -DB02 to SQL Server 2005 and then upgrade Certkiller -DB01 to
SQL Server 2005.
Answer: B
Explanation: SQL Server 2005 does not support the Database Maintenance Plan
Wizard which was integral to log shipping in SQL Server 2000. Hence, log shipping
stops functioning when you upgrade a SQL Server 2000 log shipping configuration
directly to SQL Server 2005. To upgrade log shipping to SQL Server 2005, you must
migrate the database servers to SQL Server 2005. If you want the database to
remain available during the migration process, you must migrate with failover. To
migrate with failover you must enable failover and upgrade Certkiller -DB02.
Then you need to failover to Certkiller -DB02 and upgrade Certkiller -DB01.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
Then configure log shipping with the Certkiller -DB02 becoming the primary
server and Certkiller -DB01 becoming the secondary server.
Incorrect Answers:
A: You do not need to install Service Pack 4 for SQL Server 2000 on the database
servers as SQL Server 2000 with Service Pack 3 can be upgraded to SQL Server 2005.
However, SQL Server 2005 does not support the Database Maintenance Plan Wizard
which was integral to log shipping in SQL Server 2000. Hence, log shipping stops
functioning when you upgrade a SQL Server 2000 log shipping configuration directly to
SQL Server 2005.
C: SQL Server 2005 does not support the Database Maintenance Plan Wizard which was
integral to log shipping in SQL Server 2000. Hence, log shipping stops functioning when
you upgrade a SQL Server 2000 log shipping configuration directly to SQL Server 2005.
D: Removing log shipping from Certkiller -DB02 and upgrading Certkiller -DB01 to
SQL Server 2005 will not ensure that the CK_Trading database remains available.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: log shipping [SQL Server],
upgrading
QUESTION 8:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server 2003. The Certkiller .com
network contains a Domain Controller named Certkiller -DC01 and a member
server named Certkiller -SR21.
Certkiller .com wants to implement a SQL Server 2005 database that will store sales
data. All Certkiller .com users will require access to the Sales_DB database. You have
been instructed to install SQL Server 2005 on Certkiller -SR21 and to create a
database named Sales_DB. You need to ensure that Certkiller .com users and
applications can connect to the database instance by using only the computer name.
What should you do during the installation of SQL Server 2005 on
CERTKILLER-SR21?
A. Select the Named Instance and use MSSQLSERVER as the instance name.
B. Select the Named Instance and use Certkiller -DC01 as the instance name.
C. Select the Default Instance and accept the default instance name.
D. Select the Named Instance and use Certkiller -SR21 as the instance name.
Answer: C
Explanation: To ensure that users and applications can connect to the instance
using the computer name, you should select the Default Instance and accept the
default instance name, MSSQLSERVER.
Incorrect Answers:
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
A, B, D: You cannot use a Named Instance as users and applications will need to specify the
server name and the instance name when connection to the database.
QUESTION 9:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run on Windows Server2003 while the client
computers run Windows XP Professional, Windows 98 Second Edition, and Novell
NetWare 6.5. All computers are members of the Certkiller .com Active Directory
domain. The Certkiller .com network contains a SQL Server 2005 database server
named Certkiller -DB01 that hosts a database instance named MSSQLSERVR.
Certkiller .com wants to implement another SQL Server 2005 instance for a database
named Sales_DB. Sales_DB will store sales data for the company. All Certkiller .com
users will require access to the Sales_DB database. You have been instructed to
create the SQL Server 2005 instance for the Sales_DB database. You need to ensure
that all users will be able to connect to the Sales_DB database. You cannot make
configuration changes to the client computers. Your solution must optimize network
traffic.
What should you do?
A. Install the instance as a Named Instance and configure it to support Mixed Mode
Authentication. The enable TCP/IP for the instance.
B. Install the instance as a Default Instance and configure it to support Windows
Authentication. The enable TCP/IP for the instance.
C. Install the instance as a Named Instance and configure it to support SQL
Authentication. The enable IPX/SPX for the instance.
D. Install the instance as a Default Instance and configure it to support Windows
Authentication. The enable IPX/SPX for the instance.
Answer: A
Explanation: The default instance is named MSSQLSERVER. This instance name is
already in use; therefore you should use a Named Instance. You should use Mixed
Mode Authentication to support NetWare users.
Incorrect Answers:
B: You cannot use the Default Instance as the default instance is named
MSSQLSERVER and is already in use. Furthermore, you need to use Mixed Mode
Authentication as Windows Authentication does not support NetWare users.
C: You can use SQL Authentication, but this will require that you create SQL Logins for all
users and groups. It would be easier to use Windows Authentication for clients that user
Windows XP Professional and Windows 98 SE, and create SQL Logins for the NetWare
6.5 users. Also, SQL Server 2005 does not support IPX/SPX. The newer versions of
NetWare, such as NetWare 6.5, support TCP/IP which makes it the common protocol for all
clients.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
D: You cannot use the Default Instance as the default instance is named
MSSQLSERVER and is already in use. Furthermore, you need to use Mixed Mode
Authentication as Windows Authentication does not support NetWare users. Also, SQL
Server 2005 does not support IPX/SPX. The newer versions of NetWare, such as
NetWare 6.5, support TCP/IP which makes it the common protocol for all clients.
QUESTION 10:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run on Windows Server2003 and all client
computers run Windows XP Professional. The Certkiller .com network contains two
SQL Server 2005 database servers that are configured in a cluster with two nodes
named NodeA and NodeB. NodeA hosts a default database instance named
MSSQLSERVR.
Certkiller .com wants to implement another SQL Server 2005 instance for a database
named Sales_DB. Sales_DB will store sales data for the company. All Certkiller .com
users will require access to the Sales_DB database. You have been instructed to
create the SQL Server 2005 instance for the Sales_DB database on NodeA. You
need to ensure that all users will be able to connect to the Sales_DB database.
What should you do?
A. Run the SQL Server 2005 Setup utility on NodeA and select a Named Instance for the
Sales_DB database.
B. Run the SQL Server 2005 Setup utility on NodeA and select the Default Instance for the
Sales_DB database.
C. Move the existing instance from NodeA to NodeB. Run the SQL Server 2005 Setup
utility on NodeA. Select the Default Instance and accept the default instance name
D. Run the SQL Server 2005 Setup utility on NodeB and select a Named Instance for the
Sales_DB database.
Answer: A
Explanation: The default instance is named MSSQLSERVER. This instance name is
already in use on NodeA; therefore you should use a Named Instance.
Incorrect Answers:
B: You cannot use the Default Instance as the default instance is named
MSSQLSERVER and is already in use.
C: You do not need to move the existing instance as you can install up to 50 instances on a
SQL Server 2005 database server.
D: You need to install the instance on NodeA not NodeB. You can install a new instance on
NodeA if you use a Named Instance.
QUESTION 11:
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run on Windows Server2003 and all client
computers run Windows XP Professional. The Certkiller .com network contains two
SQL Server 2005 database servers that are configured in a cluster with two nodes
named NodeA and NodeB.
NodeA contains two physical hard disk drives, one of which hosts the Quorum
resource and contains a single partition while the other contains two logical
partitions. NodeB also has two physical hard disk drives each of which contain a
single logical partition. None of the hard disks in the cluster have any unallocated
space left. The SQL Server 2005 cluster currently hosts four database instances.
Certkiller .com wants to implement another SQL Server 2005 instance for a database
named Manufacturing_DB. Manufacturing_DB will store data from the
Certkiller .com Manufacturing department. You have been instructed to create the
SQL Server 2005 instance for the Manufacturing_DB database.
What should you do?
A. Run the SQL Server 2005 Setup utility on NodeB and select a Named Instance for the
Manufacturing_DB database.
B. Create a second logical partition on one of the physical disk drives on NodeB. Run the
SQL Server 2005 Setup utility on NodeB and select a Named Instance for the
Manufacturing_DB database.
C. Add a third physical disk drive on one of the nodes. Run the SQL Server 2005 Setup
utility on that node and select Named Instance for the Manufacturing_DB database.
D. Run the SQL Server 2005 Setup utility on NodeA and select a Named Instance for the
Manufacturing_DB database.
Answer: C
Explanation: A single SQL Server 2005 database server can host up to 50 instances
but a clustered SQL Server 2005 configuration can only host one instance per
logical disk drive. There are currently five logical disk drives in the cluster but one
is used for the Quorum resource this leaves you with four logical disk drives that
can support a total of four instances. To add another instance, you would need to
add another logical disk drive. As none of the hard disks have unallocated free
space, you would need to add another hard disk to the cluster.
Incorrect Answers:
A, D: You cannot add another instance to any of the two nodes as a clustered SQL Server
2005 configuration can only host one instance per logical disk drive. There are currently five
logical disk drives in the cluster but one is used for the Quorum resource this leaves you with
four logical disk drives that can support a total of four instances. To add another instance,
you would need to add another logical disk drive. As none of the hard disks have unallocated
free space, you would need to add another hard disk to the cluster.
B: You cannot create another partition on any of the physical drives on NodeB as none of
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
the hard disks in the cluster has unallocated free space that you can use to create another
partition. You will need to add another hard disk to the cluster for the new instance.
QUESTION 12:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server2003. You install SQL
Server 2005 on a server named Certkiller -DB01 that runs on a Windows Server
2003 Service Pack 1. Certkiller -DB01 will contain a database named CK_Sales
that will be used to store Internet sales transactions from the company's
e-commerce Web site.
Certkiller -DB01 has seven 120 GB hard disk drives. Two of the hard disks are
configured as a mirrored volume and contains the operating system and SQL
Server 2005 is installation. Another two disks are configured as a RAID-1 volume
and the rest are configured as a RAID-5 volume.
You to need to plan the placement of the database and the transaction logs. You
want to implement fault tolerance and best performance for the CK_Sales database.
What should you do?
A. Place the database on the RAID-5 array and the transaction log on the RAID-1 array.
B. Place the database and the transaction log on the RAID-5 array.
C. Place the database on the mirrored volume and the transaction log on the RAID-5
array.
D. Place the database on the RAID-1 array and the transaction log on the RAID-5 array.
Answer: A
Explanation: The RAID-5 array provides striping with parity. Striping improves
read/write operations across multiple disks while parity provides fault tolerance.
Placing the database on the RAID-5 array would thus provide best performance and
fault tolerance. Performance can be improved by placing the transaction logs on a
separate hard disk. The RAID-1 array provides striping which improves read/write
operations across multiple disks.
Incorrect Answers:
B: RAID-5 array provides striping with parity. Striping improves read/write operations
across multiple disks while parity provides fault tolerance. Performance can be improved
even further by placing the transaction logs on a separate hard disk.
C: Mirrored volumes write the same data to two physical disks. This provides fault
tolerance but does not provide improved performance. Fault tolerance and improved
performance can be gained by placing the database on the RAID-5 volume.
D: The RAID-1 array provides striping which improves read/write operations across
multiple disks but it does not provide fault tolerance.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
QUESTION 13:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server2003. The Certkiller .com
network contains a SQL Server 2005 database server named Certkiller -DB01,
and two Microsoft Exchange Server 2003 mail servers named Certkiller -EX01
and Certkiller -EX02. The Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is enabled on
both mail servers.
Certkiller -DB01hosts a database named CK_Sales that is used to store sales
related data for the company. The CK_Sales database contains a table named
Inventory. The manager of the Purchasing department has requested a database
report containing a list of the 20 most popular products and the amount of stock the
company has for each of the top 20 products. You have produced the report. You
attempt to send the report by e-mail using the sp_send_dbmail procedure but
receive a failed return code. You verify that the mail servers are online and that the
SMTP service is running on them.
You to need to send the report by e-mail from Certkiller -DB01.
What should you do?
A. Enable Database Mail for the database instance.
B. Install a Messaging Application Programming Interface (MAPI) client on
Certkiller -DB01.
C. Install Microsoft Office Outlook on Certkiller -DB01.
D. Run the DatabaseMail90.exe utility on Certkiller -DB01.
Answer: A
Explanation:
You need to enable Database Mail before you can use the sp_send_dbmail
procedure. Database Mail is not enabled by default but can be enabled by using the
Database Mail Configuration Wizard, the SQL Server Surface Area Configuration
tool, or sp_configure.
Incorrect Answers:
B, C: There is no need to install a mail client such as Microsoft Office Outlook or any
other mail client on the database servers. SQL Server 2005 uses the Database Mail
feature to send e-mail messages but this feature is not enabled by default.
D: The DatabaseMail90.exe utility is the utility that the sp_send_dbmail procedure uses
to send the e-mail message. However, this utility will not run if Database Mail is not
enabled.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: sp_send_dbmail
QUESTION 14:
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You work as the database administrator at Certkiller .com. Certkiller .com has five
departments named Accounting, Sales, Marketing, Research and Manufacturing. The
Certkiller .com network consists of a single Active Directory domain named
Certkiller .com. All servers on the Certkiller .com network run on Windows
Server2003. The Certkiller .com network contains a SQL Server 2005 database
server named Certkiller -DB01. Certkiller -DB01 hosts a database named
CK_Sales that stores data for the Sales department. The CK_Sales database is
accessed frequently throughout the day.
Mia Hamm, the manager of the Sales department is concerned that data may be lost
should Certkiller -DB01 suffer hardware failure. Mia Hamm wants you to
implement a recovery model and backup strategy for the CK_Sales database. You
want to implement the highest level of recovery and you want to be able to restore the
data for the CK_Sales database in the least possible time.
What should you do? (Each correct answer provides part of the solution. Choose
TWO.)
A. Implement a Full Recovery model.
B. Implement a Simple Recovery model.
C. Perform a full backup and log backup every evening.
D. Perform a full backup on Saturdays and differential backups Monday through Friday.
E. Perform a full backup on Saturdays and inferential backups Monday through Friday.
Answer: A, D
Explanation: The Full Recovery model provides the highest level of recovery as it
does not clear data in the log files until they are backed up. You restore time is
reduced by performing differential backups. With differential backups, all data
since the last full backup is saved. This means that you only need the last full
backup and the last differential backup when you need to restore data.
Incorrect Answers:
B: The Simple Recovery model clears the data in the log file as soon as the transaction in
written to the database. This means that transactions that have been written to the
database after the last backup could be lost in the event of hardware failure.
C: You should backup the log files throughout the day rather than at the end of the day as
all transactions that occurred during the day could be lost should a hardware failure occur
during the day.
D: Performing a full backup on Saturdays and inferential backups Monday through
Friday would increase your restore time as each inferential backup performed after the last
full backup must be restored in sequence. Thus, should a hardware failure occur on Friday,
you would need to restore the last full backup from Saturday, and then the
inferential backup from Monday, followed by the inferential backup from Tuesday until the
last inferential backup.
QUESTION 15:
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run on Windows Server2003 while half the
client computers run Windows XP Professional and the rest run UNIX. The
Certkiller .com network contains a SQL Server 2000 database server named
Certkiller -DB01 that runs on Windows 2000 Server. Certkiller -DB01 contains a
database named CK_DB.
All Certkiller .com users will require access to the CK_DB database from the
corporate network. You need to configure access to the CK_DB database to meet
these requirements. You want to use the least amount of administrative effort in
accomplishing this task.
What should you do?
A. Configure the CK_DB database to support Mixed Mode Authentication. Create a SQL
login for the Domain Users group. Create SQL logins with passwords for each UNIX
user.
B. Configure the CK_DB database to support Windows Authentication. Create a SQL
login for each domain user.
C. Configure the CK_DB database to support Mixed Mode Authentication. Create a SQL
login for each domain user.
D. Configure the CK_DB database to support Windows Authentication. Create a SQL
login for the Domain Users group.
Answer: A
Explanation: You need to use Mixed Mode Authentication to allow access to the
database for the UNIX users. Each UNIX user will require a SQL login with a
password. The Windows XP Professional users can be granted access collectively by
granting the Domain Users group access to the database.
Incorrect Answers:
B, D: You cannot use Windows Authentication as this will not allow the UNIX users to
access the database.
C: You can create a SQL login for each user but it would require less administrative
effort t to create a SQL Login for the Domain Users group and separate SQL Logins for the
UNIX users.
QUESTION 16:
You work as the database administrator at Certkiller .com. Certkiller .com has five
departments named Accounting, Sales, Marketing, Research and Manufacturing. The
Certkiller .com user accounts of each department are located in a domain group named
after the department. The Certkiller .com network consists of a single Active Directory
domain named Certkiller .com. All servers on the Certkiller .com network run on
Windows Server2003. The Certkiller .com network contains a SQL Server
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
2005 database server named Certkiller -DB01.
You have been instructed to create a separate database on Certkiller -DB01 for
each department. Each Certkiller .com department will use their database to store
department-related data. Users in each department must be able to read and update
data in the database belonging to their department. No users must be able to access the
database belonging to another department.
You need to configure access to the databases to meet these requirements. You want to
use the least amount of administrative effort in accomplishing this task.
What should you do?
A. Create a Windows Authentication login for each domain group and configure the
logins as database users for the appropriate database. Add each database user to the
db_datareader and db_datawriter database roles.
B. Create a Windows Authentication login for each domain user and configure the logins as
database users for the appropriate database. Add each database user to the
db_datareader and db_datawriter database roles.
C. Create a Windows Authentication login for each domain group and configure the
logins as database users for the appropriate database. Add each database user to the
db_ddladmins database role.
D. Create a Windows Authentication login for each domain user and configure the logins as
database users for the appropriate database. Add each database user to the
db_ddladmins database role.
Answer: A
Explanation: The users of each department belong to a group named after the
department. You can use these groups to configure access to the databases. Each
database user should be added to the db_datareader and db_datawriter database roles
for their respective databases. This will prevent users in one department from
accessing another department's database.
Incorrect Answers:
B:
You could create a Windows Authentication login for each domain user, configure the
logins as database users for the appropriate database, and add each database user to the
db_datareader and db_datawriter database roles but it would require less administrative
effort to create a Windows Authentication login for each domain group.
C: You can use the domain groups to configure access to the databases but you should not
add each database user to the db_ddladmins database role as this violates the
principle of least privilege.
D: You could create a Windows Authentication login for each domain user but it would
require less administrative effort to create a Windows Authentication login for each domain
group. Furthermore, you should not add each database user to the db_ddladmins database
role as this violates the principle of least privilege.
QUESTION 17:
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You are employed as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com.
Certkiller .com makes use of a SQL Server 2005 database named CK_DATA.
CK_DATA is located on a server named Certkiller -DB01.
You have received instruction from the CIO to give a new employee, Mia Hamm,
access to CK_DATA. You create a login named mhamm by using the following
Transact-SQL statement. CREATE LOGIN mhamm WITH PASSWORD =
Certkiller -DB01
When you login on the server he received the following error message: "Login
failed. The user is not associated with a trusted SQL Server connection." Mia
Hamm report that as soon as she logs in, she receives the following error message:
"Login failed. She is not associated with a trusted SQL Server connection." You
resolve the error and allow the new employee to gain access to Certkiller -DB01.
What should you do?
A. The login needs to be created with you must make sure that the login name is created
with square brackets ([]) to ensure the new employee to be granted entry.
B. The login needs to be given access to a specific database by using the CREATE USER
Transact-SQL statement.
C. The SQL Server security mode should be changed from Windows Authentication
mode to SQL Server and Windows Authentication mode.
D. The SQL Server security mode should be changed from SQL Server and Windows
Authentication mode to Windows Authentication mode.
Answer: C
Explanation: The syntax to create a Windows login is:
CREATE LOGIN [Domain\User] FROM WINDOWS
The Syntax to create a SQL Server login is
CREATE LOGIN login_name WITH PASSWORD='password'
You have created a SQL Server login on a SQL Server that is configured to only accept
Windows Authentication mode.
QUESTION 18:
You work as the database administrator at Certkiller .com. Certkiller .com has five
departments named Accounting, Sales, Marketing, Research and Manufacturing.
The Certkiller .com network consists of a single Active Directory domain named
Certkiller .com. All servers on the Certkiller .com network run on Windows Server2003
and all client computers run Windows XP Professional. Certkiller .com has a
Certification Authority (CA) that has issued digital certificates to each client
computer and each server on the Certkiller .com network.
The Certkiller .com network contains a SQL Server 2005 database server named
Certkiller -DB01. Certkiller -DB01 hosts a database named CK_Accounts that
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
stores data for the Accounting department. Users in the Accounting department use an
in-house client application to connect to the CK_Accounts database.
Rory Allen is the manager of the Accounting department. Rory Allen is concerned
about the security of the data transmitted between Certkiller -DB01 and the
in-house client application. You are required to address this matter by
implementing a security solution that will require authentication and encryption.
What should you do?
A. Implement a self-signed digital certificate on CERTKILLER-DB01, set the
ForceEncryption option on Certkiller -DB01 to Yes and restart SQL Server service.
B. Implement a self-signed digital certificate on CERTKILLER-DB01, set the
ForceEncryption option on Certkiller -DB01 to
Yes and restart Certkiller -DB01.
C. Implement a self-signed digital certificate on CERTKILLER-DB01, set the
ForceEncryption option on Certkiller -DB01 to No and restart the SQL Server
service.
D. Configure the Database Engine to use a digital certificate, set the ForceEncryption
option on Certkiller -DB01 to No and restart Certkiller -DB01.
E. Configure the Database Engine to use a digital certificate, set the ForceEncryption
option on Certkiller -DB01 to Yes and restart Certkiller -DB01.
Answer: E
Explanation: To configure SQL Server 2005 to encrypt data, you must configure the
Database Engine to use a digital certificate in the SQL Server Configuration
Manager, set the ForceEncryption option to Yes and restart the server.
Incorrect Answers:
A: Certkiller .com has a Certification Authority (CA). You should use the CA to provide
digital certificates for the Database Engine as the CA may reject the self-signed
certificate. Also, once you make configuration changes to the SQL Server 2005 server,
you must restart the server for the configuration changes to take effect. Restarting the
SQL Server service will not ensure that the configuration changes will take effect.
B: Certkiller .com has a Certification Authority (CA). You should use the CA to provide
digital certificates for the Database Engine as the CA may reject the self-signed
certificate.
C: Certkiller .com has a Certification Authority (CA). You should use the CA to provide
digital certificates for the Database Engine as the CA may reject the self-signed
certificate. Also, if you want to ensure that data is encrypted you must set the
ForceEncryption option to Yes. If the ForceEncryption option is set to No, then data
encryption will only be used if the client requests it. Furthermore, once you make
configuration changes to the SQL Server 2005 server, you must restart the server for the
configuration changes to take effect. Restarting the SQL Server service will not ensure that
the configuration changes will take effect.
D: If you want to ensure that data is encrypted you must set the ForceEncryption
option to Yes. If the ForceEncryption option is set to No, then data encryption will only be
used if the client requests it.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
QUESTION 19:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Windows Server 2003 domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server 2003. The Certkiller .com
departments include a Sales department, a Purchasing department, and an
Accounts department. The Certkiller .com network contains a SQL Server 2000
database server named Certkiller -DB01 and a SQL Server 2005 database server
named Certkiller -DB02. Certkiller -DB02 contains a database named CK_Sales
that stores sales data for the company.
The Sales department makes extensive use of the CK_Sales database. Certkiller .com
users in the Purchasing department make use of a Microsoft Access database that
runs on an application server named Certkiller -SR04 while users in the Accounts
departments make use of a SQL Server 2000 database that run Certkiller -DB01.
The manager of the Accounts department wants to be able to run distributed
queries against the CK_Sales database and the databases in the Purchasing and
Accounts departments. You must configure the Certkiller -SR04 and
Certkiller -DB01 as linked servers on Certkiller -DB02. You need to select the
required data sources to create the linked server definitions.
What should you do? (Choose all that apply.)
A. Use the OLE DB Provider for Jet as a data source.
B. Use the SQL Native Client OLE DB Provider as a data source.
C. Use the OLE DB Provider for ODBC as a data source.
D. Use the OLE DB Provider for DB2 as a data source.
Answer: A, B
Explanation: The Microsoft Access database requires the OLE DB Provider for Jet to
communicate with the linked server while the SQL Server 2000 database requires the
SQL Native Client OLE DB Provider.
Incorrect answers:
C: SQL Server 6.0 databases require the OLE DB Provider for ODBC but SQL Server
7.0 and later databases require the SQL Native Client OLE DB Provider. D:
The OLE DB Provider for DB2 is required for IBM DB2 databases.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2007), Index: linked servers [SQL Server],
about linked servers
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2007), Index: linked servers [SQL Server],
Access databases
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2007), Index: linked servers [SQL Server],
DB2 databases
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
QUESTION 20:
You have just been hired as the database administrator at Certkiller .com.
Certkiller .com currently uses several Microsoft Access databases to store its business
information. The Microsoft Access databases are stored on two application servers
named Certkiller -SR04 and Certkiller -SR05.
You have been instructed to migrate some of the Microsoft Access databases on
Certkiller -SR04 to SQL Server 2005. You must ensure that Certkiller .com users can
access data in the Microsoft Access databases until all the data has been
migrated to SQL Server 2005. During the migration process, Certkiller .com users
must be able to run distributed queries against the data in both SQL Server 2005 and
Microsoft Access. You install SQL Server 2005 on a member server named Certkiller
-SR06. Certkiller -SR06 has limited disk space.
What should you do?
A. Configure Certkiller -SR04 as a linked server
OLE DB Provider for Jet as the data source.
B. Configure Certkiller -SR04 as a linked server
OLE DB Provider for ODBC as a data source.
C. Configure Certkiller -SR06 as a linked server
OLE DB Provider for ODBC as a data source.
D. Configure Certkiller -SR06 as a linked server
OLE DB Provider for Jet as a data source.
on Certkiller -SR06. Configure the
on Certkiller -SR06. Configure the
on Certkiller -SR04. Configure the
on Certkiller -SR04. Configure the
Answer: A
Explanation: To support distributed queries, you must configure the Microsoft
Access database server as a linked server on the SQL database server. Microsoft
Access requires the OLE DB Provider for Jet to communicate with the linked
server.
Incorrect answers:
B: Microsoft Access requires the OLE DB Provider for Jet to communicate with the
linked server, not the OLE DB Provider for ODBC.
C, D: You cannot create linked servers in Microsoft Access. You must create them in
SQL Server 2005.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2007), Index: linked servers [SQL Server],
Access databases
QUESTION 21:
You work as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com network
consists of a single Windows 2000 domain named Certkiller .com. All servers on the
Certkiller .com network run Windows 2000 Server and all client computers run
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
Windows XP Professional. Certkiller .com currently uses an ODBC-compliant
proprietary Relational Database Management System (RDBMS) to store business
information.
You have been instructed to migrate some of the databases in the proprietary
RDBMS to SQL Server 2005. You need to ensure that Certkiller .com users can
access data in the RDBMS databases during the migration process. You deploy SQL
Server client tools on all Certkiller .com client computers. You want to ensure that
Certkiller .com users can access data in both database systems by running ad hoc
queries against SQL Server.
What should you do?
A. Create a linked server and a data source name (DSN) for the proprietary RDBMS
system.
B. Create a linked server and use the OLE DB Provider for SQL as a data source.
C. Create a local portioned view of the databases on the RDBMS system in SQL Server
2005.
D. Create stored procedures in SQL Server 2005 to query the RDBMS system.
Answer: A
Explanation: To run distributed queries with a proprietary database system, you
must create a linked server definition for the proprietary database system. As the
proprietary database system is ODBC-compliant, you can create a data source name
(DSN) for the proprietary database system that can be used to identify the
proprietary database system.
Incorrect Answers:
B: The OLE DB Provider for SQL was used in SQL Server 2000. It is not used in SQL
Server 2005 and has been replaced by the SQL Native Client OLE DB Provider.
C: A partitioned view must be derived from the same SQL Server instance. It cannot be
created on remote databases.
D: Stored procedures can be run against linked server. However, the Certkiller .com users
must be able to use ad hoc queries rather than stored procedures.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2007), Index: linked servers [SQL Server],
about linked servers
QUESTION 22:
You work as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com network
consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. Certkiller .com has
multiple servers in a distributed environment.
Your duties at Certkiller .com encompass administrating two SQL Server 2005
computers named Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02. Every server makes use
of SQL Server Authentication and they use different logins. You write a
distributed query that joins the data on Certkiller -DB01 with the data on
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
Certkiller -DB02.
What should you do?
A. You should configure Certkiller -DB02 as a linked server in order to impersonate the
remote login.
B. You should configure Certkiller -DB02 as a distributed server.
Then you will be able to use pass-through authentication.
C. You should make sure that both Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02 makes use of
the same login name as the security context for each server.
D. Certkiller -DB02 needs to be configured as a remote server.
Thereafter you should write the query on Certkiller -DB01.
Answer: A
Explanation: You need to define a linked server for each external data source you
want to access and then configure the security context under which your distributed
queries will run. You can configure the linked server to use one of the following
security modes:
Self-mapping
- When a linked server is created, this mode is added for all local logins, so SQL Server
tries to connect to the external data source using the current user's login credentials. The
same login and password must exist on the remote server. This is the default behavior.
Delegation - This mode impersonates the Windows local credentials; the connection
forwards the credentials of an authenticated Windows user to the linked server. The
Windows user account and password must exist on the linked server.
Remote Credentials - This mode lets you map local logins to remote logins on the
external data source.
QUESTION 23:
Certkiller .com has employed you as a database administrator. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com.
You have been informed by the CIO that your application should access data that is
located on two SQL Server 2005 computers. The two SQL Servers are named
Certkiller -DB02 and Certkiller -DB03. The CIO informs you that you have the
permissions to create a stored procedure on Certkiller -DB02 to support the
application. However, on Certkiller -DB03, you only have permissions to select
data.
A Certkiller .com user named Andy Reid is a member of the Research and
Development department. You instruct Andy Reid to write the stored procedure on
Certkiller -DB02. The stored procedure accesses Certkiller -DB03 by using the
OPENQUERY Transact-SQL statement. Andy Reid discovers that the query fails
when it is executed. Andy Reid needs to troubleshoot the origin of the error.
What should he do?
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
A. Andy Reid needs to add Certkiller -DB03 as a remote server to Certkiller -DB02.
B. By making use of the four-part syntax of server database schema table Andy Reid
should join the two servers.
C. Andy Reid should add Certkiller -DB03 as a linked server to Certkiller -DB02.
D. By using an alias Andy Reid should reference Certkiller -DB03.
Answer: C
Explanation:
A linked server needs to be defined for every external data source you want to
access. The security context needs to be configured under which the distributed
queries will run. After creating a linked server you can make use of the
Transact-SQL OPENQUERY function to execute the distributed queries.
QUESTION 24:
You work as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com network
consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. Your duties
include administrating two SQL Server 2005 database named Certkiller -DB01
and Certkiller -DB02.
A Certkiller .com employee named Clive writes various ad hoc queries against the
company databases. Clive has access to the Client database on Certkiller -DB01.
Clive does not have any access to the Marketing database on Certkiller -DB02. You
need to make sure that Clive is able to write queries that join data from both Certkiller
-DB01 and Certkiller -DB02.
What should you do?
A. You need to instruct Clive to write the queries on Certkiller -DB02 by using the
OPENQUERY statement.
Thereafter you can specify Certkiller -DB01 as the server name.
B. You need to create a linked server on Certkiller -DB01 to Certkiller -DB02.
Then you can configure the linked server to use impersonation.
C. You need to create a linked server on Certkiller -DB01 to Certkiller -DB02.
Thereafter you can configure the linked server to use mapped logins.
D. You need to instruct Clive to indicate the SQL Server object names by using four-part
notation.
Answer: C
Explanation: You need to define a linked server for every external data source you
want to access. Thereafter you can configure the security context under which your
distributed queries will run. You can configure the linked server to use one of the
following security modes:
Self-mapping
- When a linked server is created, this mode is added for all local logins, so SQL Server
tries to connect to the external data source using the current user's login credentials. The
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
same login and password must exist on the remote server. This is the default behavior.
Delegation - This mode impersonates the Windows local credentials; the connection
forwards the credentials of an authenticated Windows user to the linked server. The
Windows user account and password must exist on the linked server.
Remote Credentials - This mode lets you map local logins to remote logins on the
external data source.
QUESTION 25:
You work as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com network
consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. Certkiller .com has
multiple servers in a distributed environment.
Your duties at Certkiller .com encompass administrating two SQL Server 2005
computers named Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02. Every server makes
use of SQL Server Authentication and they use different logins. You need to write a
distributed query that joins the data on Certkiller -DB01 with the data on
Certkiller -DB02.
What should you do?
A. You should configure Certkiller -DB02 as a linked server in order to impersonate the
remote login.
B. You should configure Certkiller -DB02 as a distributed server. Then you will be
able to use pass-through authentication.
C. You should make sure that both Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02 makes use of
the same login name as the security context for each server.
D. You should configure Certkiller -DB02 as a remote server and then write the query on
Certkiller -DB01.
Answer: A
Explanation: You need to define a linked server for each external data source you
want to access and then configure the security context under which your distributed
queries will run. You can configure the linked server to use one of the following
security modes:
Self-mapping
- When a linked server is created, this mode is added for all local logins, so SQL Server
tries to connect to the external data source using the current user's login credentials. The
same login and password must exist on the remote server. This is the default behavior.
Delegation - This mode impersonates the Windows local credentials; the connection
forwards the credentials of an authenticated Windows user to the linked server. The
Windows user account and password must exist on the linked server.
Remote Credentials - This mode lets you map local logins to remote logins on the
external data source.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
QUESTION 26:
You are employed as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. The
Marketing department and the Sales department are located in different buildings.
However, the two departments are connected by a 2 megabit network. The two
departments both make use of SQL Server 2005.
The sales department records all sales activities in a database named
Certkiller -DB01. Certkiller -DB01 consists of 380 tables and has a size of 10 GB.
The marketing department has read-only access to four tables in Certkiller -DB01.
This is for reporting purposes. Queries are run by the marketing department
throughout the day. The marketing department requires that the data be as current
as possible.
You have received several complaints from the users in the marketing department
informing you that the report execution is slow. In order to optimize network
capacity the CIO decides to provide copies of these four tables to the marketing
department. You request that you are supplied with copies of these tables. You need to
accomplish this objective by using the copy method that makes use of the
minimum network bandwidth.
What should you do?
A. You need to set up daily transaction log shipping of Certkiller -DB01 to the
marketing department.
Thereafter she can make use of the STANDBY option to make the shipped database
accessible to reporting.
B. You need to establish Transactional replication be to the marketing department.
Then you can define a publication that contains the four tables as the only articles.
C. You need to establish daily snapshot replication to the marketing department.
Thereafter you should define a publication that contains the four tables.
D. You need to mirror Certkiller -DB01 to the marketing department.
Thereafter she can configure mirroring for high-availability mode.
Answer: B
Explanation: A mirror is in a recovering state, not allowing any connections, so it is not
an option in this case. Daily transaction log shipping or snapshot replications are to
slow to apply to the "as up to date as possible" part of the scenario.
QUESTION 27:
You are employed as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. The
Certkiller .com network contains a SQL Server 2005 computer named
Certkiller -DB01.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
You have received instruction from the CIO to create an HTTP endpoint that will be
used to provide customer data to external applications. A Certkiller .com user named
Andy Booth is a junior technician appointed in the Research and
Development department. You instruct him to create a stored procedure named
dbo.usp_GetResData to retrieve the information in the CK_R&D database. Andy
Booth creates the endpoint by using the following code.
CREATE ENDPOINT SQLEP_R&DData
AS HTTP
(PATH = '/R&DData',
AUTHENTICATION = (INTEGRATED),
PORTS = (CLEAR),
SITE = ' Certkiller -DB01')
FOR SOAP
(WEBMETHOD 'PersonData'\
(NAME=' Certkiller .dbo.usp_GetResData'),
BATCHES = DISABLED,
WSDL = DEFAULT,
DATABASE = 'CK_R&D',
NAMESPACE = 'http:// Certkiller .com/R&D')
You receive various complaints by users stating that they are unable to get any data
when they connect to the endpoint. As the administrator you connect to the
endpoint and discover that it is not responding. You instruct Andy Booth to modify the
endpoint in order that data is returned as expected.
What should he do?
A. In order to receive data Andy Booth must specify WSDL = 'pr_GetResData'.
B. It is important that Andy Booth specify STATE = Started in order to rectify the data.
C. In order to rectify the error Andy Booth should specify BATCHES = ENABLED.
D. It is important that Andy Booth change the AUTHENTICATION property to
KERBEROS.
Answer: B
Explanation: The possible states for an endpoint are STARTED, STOPPED, and
DISABLED. For an endpoint to respond to requests, the state must be set to STARTED. To
comply with the SQL Server 2005 "off by default" approach to security, the default state is
STOPPED.
QUESTION 28:
You are employed as a database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com.
Certkiller .com consists of two domains named Certkiller -north.com and
Certkiller -south.com. There is no trust relationship between Certkiller -north.com and
Certkiller -south.com.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
Certkiller -north.com consists of a server named Certkiller -DB01 and
Certkiller -south.com contains a server named Certkiller -DB02. Certkiller -DB01
and Certkiller -DB02 is both configured to run SQL Server 2005. The SQL Server
instance on Certkiller -north.com makes use of the Certkiller -north.com \SQLService1
service account and the SQL Server instance on Certkiller -DB02 makes use of the
Certkiller -south.com \SQLService2 service account.
You have been informed by the CIO that there are no mirroring endpoints on either
server. Certkiller -DB01 contains a database named CK_DATA. The CIO wants you
to mirror CK_DATA to Certkiller -DB02 by using high-protection mode
without a witness. You need to create the database mirroring endpoints as well as
configuring security on all participating server instances.
What should you do?
A. You need to configure the database mirroring endpoints and security for every server
instance by making use of the Transact-SQL.
Thereafter you should permit database mirroring to use encrypted certificates for
outbound and inbound connections.
B. You need to create endpoints and configure security using the Configure Database
Mirroring Security Wizard for CK_DATA. The endpoints can then be set up to use SQL
Server Authentication.
C. You need to connect to every server instance and perform the following statement.
CREATE ENDPOINT mirroring
STATE = STARTED
AS TCP ( LISTENER_PORT = 5022 )
FOR DATABASE_MIRRORING (
AUTHENTICATION = WINDOWS NTLM,
ROLE=PARTNER);
D. You need to create logins and add them to the sysadmin group.
These logins should be configured to use SQL Server Authentication on every server
instances.
Thereafter you can create endpoints using the Configure Database Mirroring Security
Wizard on the Database Properties Mirroring page for CK_DATA.
Answer: A
Explanation: The TCP Endpoint for mirroring has to be created with the T-SQL
command:
CREATE ENDPOINT [Mirroring]
AS TCP (LISTENER_PORT = 5022)
FOR DATA_MIRRORING (ROLE = PARTNER, ENCRYPTION = REQUIRED);
ALTER ENDPOINT [Mirroring] STATE = STARTED;
Any communication between the endpoints can be encrypted. You will thus have to
specify which encryption algorithm to use for the communications. The default algorithm is
RC4.
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
QUESTION 29:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server2003. The Certkiller .com
network contains a single SQL Server 2005 database server named
Certkiller -DB01. Certkiller -DB01 hosts a database named CK_Sales that stores
sales data for the company. The CK_Sales database is configured to use the full
recovery model.
You want to provide zero down time and high availability for the CK_Sales
database. You decide to add a new database server which will be named
Certkiller -DB02 on the Certkiller .com network. You want to configure
Certkiller -DB01 and Certkiller -DB02 as mirrored servers. You perform a full
backup of the CK_Sales database on Certkiller -DB01.
What should you do next on Certkiller -SR02?
A. Install SQL Server 2005 and create a database instance.
B. Restore the full backup of CK_Sales to Certkiller -DB02.
C. Configure the database mirroring endpoint.
D. Reproduce the user login from Certkiller -DB01 on Certkiller -DB02.
Answer: A
Explanation: Before you can implement mirrored servers, both servers must be
running the same version of SQL Server 2005 (either Standard Edition, or
Enterprise Edition) and each server must have a database instance.
Incorrect Answers:
B: You must first create a database instance on Certkiller -DB02 before you restore the
full backup to Certkiller -DB02.
C: You must first create a database instance on Certkiller -DB02 and restore the full
backup of the principle database to Certkiller -DB02 before you configure the database
mirroring endpoint.
D: You must first create a database instance on Certkiller -DB02 and restore the full
backup of the principal database to Certkiller -DB02 before you reproduce the user
login from Certkiller -DB01 on Certkiller -DB02.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: database mirroring [SQL
Server], mirror database creation
QUESTION 30:
You work as the database administrator at Certkiller .com. The Certkiller .com
network consists of a single Active Directory domain named Certkiller .com. All
servers on the Certkiller .com network run Windows Server2003. The Certkiller .com
Actualtests.com - The Power of Knowing
070-431
network contains two member servers named Certkiller -SR15 and
Certkiller -SR16, as well as a single SQL Server
2005 database server named Certkiller -DB01.
Certkiller -DB01 hosts a database named
CK_Projects that contains mission critical data.
You need to provide fault tolerance and improve the
availability of the CK_Projects database. Your solution
must provide zero down time and the highest level of
recovery. You are unable to acquire any additional
hardware. You verify the
Certkiller -SR15 and Certkiller -SR16 exceeds the
recommended hardware
requirements for SQL Server 2005. You then install SQL
Server 2005 on
Certkiller -SR15 and Certkiller -SR16.
What should you do next?
A. Configure the three SQL Server 2005 database servers in
a failover cluster with two active nodes and one passive
node.
B. Configure the three SQL Server 2005 database servers in
a failover cluster with three active nodes.
C. Configure the three SQL Server 2005 database servers in
a failback cluster with three nodes.
D. Configure Certkiller -SR15 as a mirror server and
Certkiller -SR16 as witness server.
Answer: D
Explanation: You can use mirrored servers to ensure the highest level of data
protection. When you implement a witness server
you
ensure
automatic
failover
when one of the mirrored servers becomes
unavailable.
This
ensures
zero-down
time.
Incorrect Answers:
A, B, C: Clustering would require additional hardware in
the form of a shared external hard disk drive.
Reference:
Microsoft SQL Server 2005 Books Online (2006), Index: witness [SQL Server]