Sony | MDR-EX15LP | Sony MDR-EX15LP Лесни слушалки за во уво Упатства за употреба



Стерео слушалки
S
M
L
Упатство за употреба
*
4-465-909-91(1)
MDR-EX15LP
Македонски
Операции
Стерео слушалки
Спецификации
Тип: Затворен, динамичен
Драјвер: 9 mm, конусен тип
Работен капацитет: 100 mW (IEC*)
Импенданса: 16 Ω на 1 kHz
Осетливост: 100 dB/mW
Опсег на фреквенција: 8 Hz – 22,000 Hz
Кабел: Приближ. 1.2 m, Litz жица, Y-тип
Приклучок: L-форма стерео мини приклучок
Маса: Приближ. 3 g без кабел
Испорачани додатоци
Јастучиња: S (2 линии) (2), M (3 линии)
(фабрички прикачени) (2), L (4 линии) (2)
* IEC = International Electrotechnical Commission
Дизајнот и спецификацијата се предмет на
измена без претходна најава.
Мерки на претпазливост
Висок тон може да влијае врз
слухот. Поради безбедност во
сообраќајот не ги носете
додека возите автомобил или
велосипед.
 Како да го користите
 Јастучиња
Цврсто инсталирајте ги јастучињата. Ако
јастучињата ненадејно се откачат и
останат во ушите, може да предизвикаат
повреда.
*
Одржувајте ги јастучињата
чисти. За чистење на
јастучињата измите ги со благ
раствор на детергент.
Забелешка за статичен електрицитет
Статичниот електрицитет насобран во телото
може да предизвика мало пецкање во ушите.
За намалување на ефектот, носете облека
направена од природни материјали.
Опционална замена на јастучињата може
да нарачате во продавницата на Sony.
©2013 Sony Corporation
Download PDF

advertising