Sony | MDR-EX450AP | Sony MDR-EX450AP Слушалки за во уво EX450 Упатства за употреба

https://play.google.com/store/apps/
details?id=com.sonymobile.extras.liveware.
extension.smartkey
SS
Стерео слушалки
Упатство за употреба


4-488-107-31(1)
MDR-EX450AP
Operations
*
Македонски
Стерео слушалки
Компатибилни производи
Овој уред користете го со паметен телефон.
Забелешки
• Ако поврзете паметен телефон кој не е поддржан,
микрофонот на овој уред нема да работи или тонот
ќе биде многу низок.
• Не се гарантира работа на овој уред со дигитални
медиа плеери.
Користење на Мулти-функционалното копче *
Допрете еднаш да одговорите на повик, допрете повторно да завршите; допрете за репродукција/пауза на песна.
Достапни операции за iPhone
Репродуцика/паузирање на песна на поврзаниот iPhone
производ само со едно допирање. Прескокнување на следна песна допирајќи двапати. Прескокнување на претходна
песна со допирање трипати. Со долго допирање (ако е достапно) се активира “VoiceOver**” карактеристиката.
Држете околу две секунди за одбивање на повик. Кога
ќе го пуштите, се слушаат два слаби звука за потврда
дека повикот е одбиен.
* Работата на копчето може да се разликува во
зависност од паметниот телефон.
** Достапноста на “VoiceOver” карактеристиката
зависи од iPhone и неговата верзија на софтверот.
Спецификации
Слушалки
Тип: Затворен, динамичен / Драјвер: 12 mm,
конусен тип (CCAW Voice Coil) / Капацитет на
приемна моќ: 100 mW (IEC*) / Импенданса: 40
Ω на 1 kHz / Осетливост: 103 dB/mW / Опсег на
фреквенција: 5 Hz – 25,000 Hz / Кабел: Приближ.
1.2 m, OFC Litz кабел Y-тип/ Приклучок: L-форма
позлатен четири кондензаторски мини
приклучок / Маса: Приближ. 6 g без кабел
Микрофон
Тип: електронски кондензаторски / Насока:
Повеќенасочен / Ниво на отворено коло: –40
dB (0 dB = 1 V/Pa) / Ефективен опсег на
фреквенција: 20 Hz – 20,000 Hz
Испорачани додатоци:
Хибридни силиконски јастучиња: SS (црвени) (2), S
(портокалови) (2), M (зелени) (фабрички прикачени) (2), L (Светло сини) (2) / Прилагодувач на
кабел (се мота до 50 cm) (1) / Футрола за носење (1)
* IEC = International Electrotechnical Commission
Дизајнот и спецификациите се предмет на измена без
претходна најава.
iPhone е заштитен знак на Apple Inc., регистриран во
САД и други земји.
Xperia TM е заштитен знак на Sony Mobile
Communications AB.
AndroidTM и Google PlayTM се заштитни знаци или
регистрирани трговски марки на Google, Inc.
Заменски јастучињата може да купите во
најблиската продавница на Sony.
Вадење на слушалките
По употреба, слушалките извадете ги полека.
Забелешка
Слушалките се дизајнирани да се вклопат во Вашите
уши. Ако слушалките ги притиснете силно при
употреба или ги ивадите премногу брзо, може да
предизвикаат повреда. Носењето на слушалки може
да предизвика клик звук. Ова не е дефект.
Мерки на претпазливост
Висок тон може да ви го оштети
слухот. Заради безбедност во
сообраќајот, не ги носете додека
возите автомобил или точак.
Јастучињата цврсто прикачете ги.
Ако ненадејно се откачат и Ви
останат во уво, може да предизвикаат
повреда.
Јастучињата одржувајте ги чисти.
Да ги чистите, измијте ги со благ
раствор на детергент.
Забелешка за статичниот електрицитет
Статичниот електрицитет насобран во телото
може да предизвика пецкање во ушите.
Да го намалите ефектот, носете исклучиво облека
од природни материјали.
Валидноста на CE ознаката е ограничена само на тие
земји каде што легално се продава, главно земји од
Источно Европското подрачје.
Како да го користите
 Мулти-функционално копче
 Микрофон
Јастучиња
Ако ја инсталирате апликацијата*
Smart Key од Google PlayTM store,
прилагодувањaтa за песна и јачина
на тон на паметниот телефон ќе го
овозможите мулти
функционалното копче.
Smart Key е апликација за
XperiaTM, AndroidTM OS 4.0 и
понов. Апликацијата може да не е
достапна во некои земји и/или
региони и не може да се користи
со модели на паметни телефони
кои не се поддржани.
S
M
L
Download PDF