Sony | MDR-EX15AP | Sony MDR-EX15AP Лесни слушалки за во уво Упатства за употреба

Стерео слушалки
S
M
L
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.
sonymobile.extras.liveware.extension.smartkey
Упатство за употреба
4-466-256-41(2)
MDR-EX15AP
Операции
Како да го користите
Мулти-функционално копче
Микрофон
Јастучиња
Ако ја инсталирате
апликацијата* Smart Key од
Google PlayTM store,
прилагодувањето за песна и
јачина на тон на паметниот
телефон ќе го овозможите
мулти функционалното копче.
* Smart Key е апликација за
XperiaTM, AndroidTM OS 4.0 и
други. Апликацијата може да не
е достапна во некои земји и/или
региони и не може да се
користи со непоодржани
модели на паметни телефони.
Македонски
Стерео слушалки
Компатибилни производи
Овој уред користете го со паметен телефон.
Забелешки
• Во зависност од моделот на патметен телефон кој не е
поддржан, микрофонот на овој уред нема да работи или
јачината на тон може да е ниска.
• Не се гарантира работа на овој уред со дигитални
медиа плеери.
Користење на Мулти-функционалното копче *
Допрете еднаш да одговорите на повик, допрете повторно да завршите; допрете за репродукција/пауза на песна.
Достапни операции за iPhone
Репродуцика/паузирање на песна на поврзаниот iPhone
производ само со едно допирање. Прескокнување на следна песна допирајќи двапати. Прескокнување на претходна
песна со допирање трипати. Со долго допирање (ако е достапно) се активира “VoiceOver**” карактеристиката.
Држете околу две секунди за одбивање на повик. Кога
ќе го пуштите, се слушаат два слаби звука за потврда
дека повикот е одбиен.
* Работата на копчето може да се разликува во
зависност од паметниот телефон.
** Достапноста на “VoiceOver” карактеристиката
зависи од iPhone и неговата верзија на софтверот.
Спецификации
Слушалки
Тип: Затворен, динамичен
Драјвер: 9 mm, конусен тип
Капацитет на приемна моќ: 100 mW (IEC*)
Импенданса: 16 Ω at 1 kHz
Осетливост: 100 dB/mW
Опсег на фреквенција: 8 Hz – 22,000 Hz
Кабел: 1.2 m, Litz кабел (Y-тип)
Приклучок: Четири кондензаторен позлатен Lформа стерео мини приклучок
Маса: Приближ. 3 g без кабел
Микрофон
Дизајн: Линиски микрофон
Тип: Електронски кондензаторски
Ниво на отворено коло: –40 dB (0 dB = 1 V/Pa)
Ефективен опсег на фреквенција: 20 Hz –
20,000 Hz
Испорачани додатоци
Јастучиња: S (2 линии) (2), M (3 линии) (фабрички
прикачени) (2), L (4 линии) (2)
* IEC = International Electrotechnical Commission
Дизајнот и спецификациите се предмет на измена без
претходна најава.
iPhone е заштитен знак на Apple Inc., регистриран во
САД и други земји.
XperiaTM е заштитен знак на Sony Mobile
Communications AB.
AndroidTM и Google PlayTM се затштитни знаци или
регистрирани трговски марки на Google, Inc.
Мерки на претпазливост
Висок тон може да ви го оштети
слухот. Заради безбедност во
сообраќајот, не ги носете додека
возите автомобил или точак.
Јастучињата цврсто прикачете ги.
Ако ненадејно се откачат и Ви
останат во уво, може да
предизвикаат повреда.
Јастучињата одржувајте ги
чисти. Да ги чистите, измијте
ги со благ раствор на детергент.
Забелешка за статичниот електрицитет
Статичниот електрицитет насобран во телото
може да предизвика пецкање во ушите.
Да го намалите ефектот, носете исклучиво
облека од природни материјали.
Заменски јастучињата може да купите во
најблиската продавница на Sony.
Валидноста на CE ознаката е ограничена само на
тие земји каде што легално се продава, главно
земји од Источно Европското подрачје.
©2013 Sony Corporation
Printed in China
Download PDF

advertising