Sony | MDR-EX110AP | Sony MDR-EX110AP Упатства за употреба

Стерео слушалки

Упатство за употреба

MDR-EX110AP
©2014 Sony Corporation
Македонски
Стерео слушалки
4-464-604-41(1)
Спецификации
 Мулти-фнкционално копче
 Микрофон
 Ако ја инсталирате апликацијата* Smart Key од Google
PlayТМ store, прилагодувањaтa за песна и јачина на тон
на паметниот телефон ќе го овозможите мулти
функционалното копче.
* Smart Key е апликација за XperiaTM, AndroidTM
OS 4.0 и повеќе. апликацијата може да не
е достапна во некои земји и/или региони
и не може да се користи со модели на
паметни телефони кои не се поддржани.
Тип: Затворен, динамичен
Драјвер: 9 mm, конусен тип (CCAW)
Капацитет на приемна моќ: 100 mW (IEC*)
Импенданса: 16 Ω at 1 kHz
Осетливост: 103 dB/mW
Опсег на фреквенција:
5 Hz – 24,000 Hz
Компатибилни производи
Маса:
Забелешки
микрофонот на овој уред може да не работи или тонот
да биде многу низок.
• Не се гарантира работа на овој уред со дигитални медиа
плеери.
Тип:
Електронски кондензаторски
Насоченост: Повеќенасочен
Ниво на отворено коло
–40 dB (0 dB = 1 V/Pa)
Ефективен опсег на фреквенција:
20 Hz – 20,000 Hz
Користење на Мулти-функционалното копче *1
* IEC = International Electrotechnical Commission
Овој уред користете го со паметен телефон.
• Ако поврзете со паметен телефон кој не е поддржан,
Допрете еднаш да одговорите на повик, допрете повторно да
завршите; допрете за репродукција/пауза на песна.
Достапни операции за iPhone
Репродуцика/паузирање на песна на поврзаниот iPhone производ
само со едно допирање. Прескокнување на следна песна
допирајќи двапати. Прескокнување на претходна песна со
допирање трипати. Со долго допирање (ако е достапно) се
активира “VoiceOver**2 карактеристиката.
Држете околу две секунди за одбивање на повик. Кога ќе го
пуштите, се слушаат два слаби звука за потврда дека
повикот е одбиен.
*1 Работата на копчето може да се разликува во зависност
од паметниот телефон.
**2 Достапноста на “VoiceOver” карактеристиката
зависи од iPhone и неговата верзија на софтверот.
Мерки на претпазливост
Слушалки
Кабел:
Приклучок:
1.2 m, Litz кабел (Y-тип)
L-форма позлатен четири
кондензаторски мини приклучок
Приближ. 3 g без кабел
Висок тон може да ви го оштети слухот. Заради безбедност
во сообраќајот, не ги носете додека возите автомобил или
точак.
Микрофон
Испорачани додатоци
Јастучиња: SS (црвени) (2), S (портокалови) (2), M (зелени)
(фабрички прикачени) (2), L (Светло сино) (2) /
Прилагодувачки кабел (намотан до 50 cm) (1)
iPhone е заштитен знак на Apple Inc., регистриран во
САД и други земји.
XperiaTM е заштитен знак на Sony Mobile
Communications AB.
AndroidTM и Google PlayTM се заштитни знаци или
регистрирани трговски марки на Google, Inc.
Заменски јастучињата може да купите во најблиската
продавница на Sony.
Валидноста на CE ознаката е ограничена само на тие земји
каде што легално се продава, главно земји од Источно
Европското подрачје.
Јастучињата цврсто прикачете ги. Ако ненадејно се
откачат и Ви останат во уво, може да предизвикаат
повреда.

https://play.google.com/store/apps/
details?id=com.sonymobile.extras.
liveware.extension.smartkey
Download PDF

advertising