ProForm PFIVEX87212 1739707 SLIDE TOUCH 6.0 BIKE Používateľská príručka

ProForm PFIVEX87212 1739707 SLIDE TOUCH 6.0 BIKE Používateľská príručka

Típusszám: PFIVEX87212.0

Sorozatszám: ___________

Sorozatsz. címkéje A visszakereshetőség végett tüntesse fel a sorozatszámot a fenti sorban.

KÉRDÉSE VAN?

Ha kérdése van, vagy valamilyen alkatrész hiányzik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Magyarország Hívja a következő számot: 40 200 860 Weboldal: www.iconsupport.eu

E-mail: csuk@iconeurope.com

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FIGYELEM

A gép használata előtt olvassa el a kézikönyvben található összes óvintézkedést és utasítást. Őrizze meg a kézikönyvet későbbi felhasználás céljából.

Látogasson el a honlapunkra www.iconsupport.eu

TARTALOM

A FIGYELMEZTETŐCÍMKE ELHELYEZÉSE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 FONTOS ÓVINTÉZKEDÉSEK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 HASZNÁLAT ELŐTT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 ÖSSZESZERELÉS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 A KERÉKPÁR HASZNÁLATA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 HOGYAN MÉRJE A PULZUSSZÁMÁT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 A KEZELŐPANEL FUNKCIÓI. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 ÚTMUTATÓ A GYAKORLATOKHOZ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 ALKATRÉSZEK ÁBRÁJA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 ALKATRÉSZLISTA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 CSEREALKATRÉSZEK RENDELÉSE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Utolsó oldal

A FIGYELMEZTETŐCÍMKE ELHELYEZÉSE

Az ábra bemutatja a figyelmeztető címkék helyét. Ha egy figyelmeztető címke hiányzik, vagy olvashatatlan, lásd a felahsználói kézikönyv borítóján a telefonszámot és igényeljen egy új címkét. Helyezze fel a címkét az ábrán jelölt pontba.

Megjegyzés: Az ábrán látott címkék mérete eltérhet a valódi mérettől.

ENGLISH 115 Kg 115 Kg 115 Kg 115 Kg 2

FONTOS ÓVINTÉZKEDÉSEK FIGYELMEZTETÉS:

A súlyos sérülések kockázatának csökkentése érdekében, olvassa el az összes fontos utasítást és tartsa be az óvintézkedéseket a kerékpár használatba vétele előtt. Az ICON semmilyen felelősséget nem vállal a termék használata során bekövetkezett, vagy az abból eredő személyi sérülésekért és anyagi károkért.

1. A kézikönyvben ismertetett, illetve bármilyen más edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával. Ez különösen fontos a 35 év feletti, valamint egészségügyi problémákkal rendelkező személyek esetében.

2. A kerékpárt csak a kézikönyvben foglaltaknak megfelelően használja.

3. A kerékpár tulajdonosa felelős biztosítani, hogy annak használói ismerjék az összes óvintézkedést és biztonsági szabályt.

4. A kerékpárt csak otthoni használatra szánták. Ne alkalmazza a berendezést kereskedelmi helyeken, bérbeadás céljával vagy intézményes keretek között.

5. A kerékpárt bent, pára- és pormentes helyen tartsa. Helyezze a kerékpárt egy vízszintes felületre, és tegyen alá egy kis szőnyeget, hogy védje a padlót vagy a szobaszőnyeget. Hagyjon legalább 0,9 m távolságot a kerékpár elülső és hátsó oldalánál és 0,6 m távolságot az oldalainál.

6. Rendszeresen vizsgálja meg és húzza meg a szobakerékpár összes alkatrészét. Az elhasználódott alkatrészeket azonnal cserélje.

7. Soha ne engedjen háziállatot vagy 12 éven aluli gyermeket a kerékpár közelébe.

8. A kerékpárt 115 kg-nál nehezebb személy ne használja.

9. Viseljen megfelelő ruhát a kerékpár használatakor, ne viseljen olyan laza ruházatot, amely beleakadhat a készülékbe. A lábak védelme érdekében, mindig viseljen sportcipőt.

10. Mindig fogja a fogantyút vagy a kapaszkodókart amikor fellép, lelép vagy edz a kerékpáron.

11. A pulzusmérő nem egy orvosi eszköz. A pulzus érzékelését számos tényező befolyásolhatja. A pulzusmérő kizárólag testedzéshez szolgáló eszköz az általános szívterhelés mérésére szolgál.

12. A kerékpárt egyenes háttal használja, ne görbítse be a hátát.

13. A túlzásba vitt sportolás súlyos sérülést, akár halált is okozhat. Ha edzés közben fájdalmat érez vagy szédülni kezd, azonnal hagyja abba az edzést, és tartson pihenőt.

3

HASZNÁLAT ELŐTT

Köszönjük, ProForm® Slide Touch 6.0 termékünket választotta. A kerékpáron számos, az edzést hatékonyabbá és élvezetesebbé tevő funkció beállítható.

Saját érdekében figyelmesen olvassa el a kézikönyvet a kerékpár használata

előtt. Ha a kézikönyv elolvasása után még kérdései lennének, az előlapon elolvashatja, hogyan léphet kapcsolatba képviseletünkkel. A kapcsolatfelvétel előtt jegyezze fel a termék típus- és sorozatszámát, hogy minél hatékonyabban segíthessünk. A típusszám PFIVEX87212.0 és a sorozatszám megtalálható a berendezésen elhelyezett címkén, ennek helyéről a kézikönyv előlapján tájékozódhat.

4

ÖSSZESZERELÉS

Az összeszereléshez két személy szükséges. A szobakerékpár összes elemét helyezze egy tiszta felületre és távolítsa el a csomagolóanyagokat. Ne dobja el a csomagolóanyagokat addig, amíg az összeszerelést be nem fejezte.

A tartozék szerszámokon kívül, az összeszereléshez Phillips csavarhúzóra és egy szabályozókulcsra van szükség .

A szobakerékpár összeszerelésekor használja az alábbi rajzokat a kis alkatrészek azonosításához. A rajzok alatt zárójelben feltüntetett számok az alkatrész számát jelzi, a kézikönyv végén található ALKATRÉSZLISTA szerint. A zárójel után feltüntetett szám az összeszereléshez szükséges darabszámot jelzi. Megjegyzés: Ha egy alkatrészt nem talál, ellenőrizze, hogy nincs-e gyárilag elhelyezve.

5

1. LÉPÉS Rögzítse az elülső stabilizátort (18) a fővázra (1) az allen csavarok (20), a rugós alátét (36) és a sapkás anya segítségével (19).

Rögzítse a hátsó stabilizátort (24) a fővázra (1) a csavar (25), a rugós alátét (36) és a sapkás anya segítségével (26).

2. LÉPÉS Csúsztassa a kormányrúd burkolatát (13) a kormányrúdra (11).

Csatlakoztassa az érzékelő alsó kábelét (14) az érzékelő hosszabítókábeléhez (12).

Rögzítse a kormányrudat (11) a fővázra (1) a csavar (7), a rugós alátét (36) és a sapkás anya segítségével (41).

Csúsztassa lefelé a komrányrúd burkolatát (13) és állítsa a helyére.

3. LÉPÉS Vezesse a pulzusmérő kábeleit (8) ki a kormányrúdból (11) a felső részen található számítógépkonzolon át. Csatlakoztassa a kormány elülső burkolatát (6) a kormányra (5) és állítsa a kormányt (5) megfelelő pozícióba, majd rögzítse a kormányt (5) a kormányrúdhoz (11) a csavarral (39), távtartóval (40) és lapos alátéttel (41).

6

4. LÉPÉS Csatlakoztassa a pedálokat (21B/J) a tengelyhez (22B/J), a kerékpárt használó személy irányából tekintve. A kerékpár használata előtt mindig győződjön meg arról, hogy a pedálok biztonságosan vannak rögzítve.

Megjegyzés: A pedálok „L” (bal) és „R” (jobb) jelzéssel vannak ellátva. a bal pedálnak az óra járásával ellentétes irányba és a jobb pedálnak az óra járásával megegyező irányba történő meghúzásához.

5. LÉPÉS Helyezze fel az ülést (35) a vízszintes ülésrúdra (34), és húzza meg az ülés alatt található csavarral és anyával. Állítsa be a vízszintes ülésrúd (34) hosszanti elválasztóját, majd rögzítse a vízszintes ülésrudat (34) a függőleges ülésrúdra (29), a lapos alátét (31) és anya (30) segítségével.

Helyezze az ülésrudat (29) a fővázra (1), rögzítse az anyával (27) a megfelelő magasságon. 6. LÉPÉS Csatlakoztassa a kábeleket (8 és 12) a mérőműszer kábeleihez (4), majd helyezze fel a mérőműszert (4) a kormányrúd felső részén található konzolra (11), rögzítse csavarokkal (15) és lapos alátétekkel (38).

Csatlakoztassa a kormány fedelét (9) a kormányrúdhoz (11), helyezze fel az elülső és hátsó burkolatokat (6 és 9) a megfelelő módon, majd rögzítse egy csillagfejű csavarral (10) az ábra szerint.

Helyezze be az adapter egyik végét (37) a kerékpár hátsó végébe, majd a másik dugaszt csatlakoztassa a tápegységhez.

A szobakerékpár használatra készen áll.

7

A SZOBAKERÉKPÁR HASZNÁLATA

AZ ÜLÉS MAGASSÁGÁNAK ÉS IRÁNYÁNAK BEÁLLÍTÁSA A PEDÁLPÁNTOK BEÁLLÍTÁSA

A hatékony edzéshez az ülésnek megfelelő magasnak kell lennie. Pedálozás közben, a térdeknek enyhén be kell hajlaniuk a pedál legalacsonyabb pozíciójánál. Az ülés magasságának beállításához, előbb lazítsa meg a szabályozógombot. Húzza ki a szabályozógombot, majd emelje fel vagy engedje le az ülést a kívánt pozícióba, helyezze vissza a szabályozógombot a megfelelő nyílásba. Enyéh mozgassa az ülést fel le, hogy ellenőrizze a szabályozógomb megfelelő rögzülését az ülésrúdban. Ezt követően, rögzítse szorosan a gombot.

Az ülés irányának beállításához, előbb lazítsa meg a szabályozógombot. Mozgassa az ülést előre vagy hátra a kívánt pozícióba, majd rögzítse szorosan a szabályozógombot.

A KORMÁNY SZÖGÉNEK BEÁLLÍTÁSA

A kormány szögének beállításához mozgassa a kormányt előre vagy hátra a kívánt pozícióba, majd rögzítse szorosan. Gomb A pántok beállításához, húzza meg a pedálpántok végét. Állítsa a pántokat a kívánt pozícióba, majd nyomja a pántok végét a fülekre.

Pedálok Pánt

A HÁLÓZATI ADAPTER CSATLAKOZTATÁSA FONTOS! Ha a szobakerékpár hidegben volt, a hálózati adapter csatlakoztatása előtt várjon, amíg szobahőmérsékletre melegszik. Ellenkező esetben károsíthatja a kezelőpanelt és a többi elektronikus alkatrészt.

Helyezze az adapter kábelét a szobakerékpár talapzatán lévő csatlakozóa-ljzatba. Ezután, csatlakoztassa az adaptert. Végül, csatlakoztassa az adapter egy megfelelő fali csatlakozóa ljzathoz a helyi előírásoknak megfelelően.

Elektromos UK adapter Hálózati adapter

HOGYAN MÉRJE A PuLZuSSZÁMÁT

Kívánság szerint mérheti a pulzusszámát.

A pulzusszámát a kézifogantyús pulzusmérő segítségével mérheti.

Érintkező

Ha a kézifogantyú puzlsumérő fém érintkezőin műanyag réteg található távolítsa el a műanyagot.

Ügyeljen, hogy a keze tiszta legyen. A pulzusméréshez fogja meg a kézifogantyút úgy, hogy a tenyerét a fémérintőlaphoz érinti. Ne mozgassa a kezét és ne fogja túl szorosan a fogantyút.

A pulzus érzékelésekor a kijelzőn megjelenik a pulzusszám. A legpontosabb pulzusméréshez tartsa a kezét a fogantyún legalább 15 másodpercig.

Ha a pulzusszám nem látható, győződjön meg arról, hogy megfelelően fogja a fogantyút. Ügyeljen, hogy ne mozgassa túl sokat a kezét, illetve ne szorítsa túl erősen a fémrészeket. Optimális teljesítmény érdekében, tisztítsa meg a fémérintkezőket egy puha törlővel. Soha ne

használjon alkoholt, surlószereket a tisztításhoz.

8

A KONZOL FUNKCIÓI

Kövesse az edzés haladását a kijelzőn.

A konzol nagy méretű érintőképernyőjén a következő adatokat jelennek meg: Speed (Sebesség)—Ez a pedálozási sebességet mutatja fordulatszámokban percenként (rpm).

Time (Idő)—Ez jelzi az eltelt időt.

Megjegyzés: Ha intelligens program van kiválasztva, a kijelző jelzi a programból hátralevő időt az eltelt idő helyett.

Distance (Távolság)—Ez jelzi a megtett távolságot fordulatszámban mérve.

Calories (Kalória)—Ebben a módban megjelenik hozzávetőlegesen az edzés alatt elégetett kalóriák száma.

Pulse (Pulzus)—Megjeleníti a pulzuszámot ha használja a kézifogantyút.

Watts—Ebben a módban megjelenik a ledolgozott teljesítmény wattban mérve.

A KONZOL HASZNÁLATA

Győződjön meg, hogy az adapter csatlakoztatva van. (lásd a 8. old. A HÁLÓZATI ADAPTER CSATLAKOZTATÁSA). Ha a konzolt vékony műanyagfólia fedi, húzza le róla a fóliát.

1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához, nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni.

2. Nyomja meg az érintőképernyő gombjait.

ENTER:

Az ENTER megnyomásával érvényesíti az adatokat.

uP / DOWN:

A gombok megnyomásával csökkenti vagy növeli az előbeállításban megadott értéket, vagy ellenállást.

START/STOP:

Gyorsindításhoz nyomja meg a gombot, és elkezdődik a konzolon a számolás 0-tól.

RECOVERY:

Nyomja meg a gombot a csak a program végén érhető el használatához.

3. Kezdje el a pedálozást és kövesse az edzés haladását a kijelzőn.

Edzés közben, a konzol megjeleníti a kiválaszott módot.

4. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány másodpercig nem mozdulnak, a kijelzőn megjelenik a STOP kifejezés és a konzol leáll.

A program végén egy számítógép hangjelzést bocsát ki és a kijelző villog.

A PuLZuSHELYREÁLLÁSI TESZT HASZNÁLATA:

Ez a funkció ellenőrzi a pulzus változását 1.0-6.0 értékek között, 1.0 a legjobb és 6.0 a leggyengébb érték, 0.1 fokozatokban mérve. Ahhoz, hogy helyes értéket kapjon a felhasználóknak edzés után azonnal tesztelnie kell a „TEST RECOVERY” gomb megnyomásával, majd be kell fejeznie az edzést. Miután a gombot megnyomja, helyezze fel megfelelően a szívritmus érzékelőt, a teszt 1 percig tart, és az eredmény megjelenik a kijelzőn. Ha a számítógép nem érzékeli a pulzust, a „TEST RECOVERY” gomb megnyomására a gép nem lép pulzushelyreállási teszt módba. Pulzusmérés közben nyomja meg a „TEST RECOVERY” gombot, hogy kilépjen a tesztből és leállítsa a gépet.

A KÉZI ÜZEMMÓD HASZNÁLATA 1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához,nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni. A kijelző világítása bekapcsol egy pillanatra, ezután a konzol használható.

2. Válasszon kézi programot.

A konzol bekapcsolásakor, megjelenik a MANUAL kifejezés a kijelzőn. ha nem így történik, nyomja le az ENTER gombot 3 másodpercig és alaphelyzetbe állítja a számítógépet. Ha a MANUAL kifejezés villog, nyomja meg az ENTER gombot, hogy kiválassza.

3. Adatok beírása.

9

Az idő villogása esetén, a UP és DOWN megnyomásával beállíthatja a kívánt értéket, majd nyomja meg az ENTER gombot. A távolság villogása esetén, a fenti módon állítsa be, majd nyomja meg az entert. Tegye ugyanezt a Kalóriák esetén, majd nyomja meg a START / STOP gombot a program elkezdéséhez.

Gyorsindításhoz, nyomja meg a gyorsindítás gombot és kezdje el a pedálozást.

4. Kívánság szerint állítsa be a pedálozási nehézséget.

Pedálozás közben, módosíthatja a pedálozási nehézséget az Ellenállás növelése vagy csökkentése gombok megnyomásával. 16 nehézségi fokozat van. Megjegyzés: A gombok megnyomását követően kell néhány pillanat, amíg a berendezés átáll az új nehézségi fokozatra.

5. Kövesse az edzés haladását a kijelzőn.

A konzolon megjelenik az eltelt idő és a megtett távolság. Megjegyzés: Intelligens program kiválasztásakor, a kijelzőn az eltelt idő helyett a hátralevő idő jelenik meg. Megjelenik a pedálozási sebesség is (RPM), az elégetett kalóriák és a zsírkalóriák száma és, ha használja a kézifogantyús pulzusmérőt, megjelenik a szívritmus is.

6. Kívánság szerint mérheti a pulzusszámát.

Lásd HOGYAN MÉRJE A PULZUSSZÁMÁT 8. old.

7. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány percig nem mozdulnak, a konzol kikapcsol és a kijelző alaphelyzetbe áll. Ha a pedálok néhány percig nem mozdulnak és a konzol gombjait nem érintik meg, a kijelzőn megjelenik a hőmérséklet, majd a konzol automatikusan kikapcsol.

AZ ELŐBEÁLLÍTOTT PROGRAMOK HASZNÁLATA: 1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához,nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni. A kijelző világítása bekapcsol egy pillanatra, ezután a konzol használható.

2. Válasszon egy edzésprogramot.

A konzol bekapcsolásakor, megjelenik a MANUAL kifejezés a kijelzőn. Nyomja meg a UP vagy DOWN gombot a program kiválasztásához, és válasszon a saját célja és a kijelzőn látható leírás szerint. Nyomja meg az ENTER gombot.

Megjegyzés: A 2, 3, 4, 6 és 7 számú programok teljesítményprogramok, az 1, 5, 8, 9 és 10 programok kitartásprogramok.

A választ illető további részletekért forduljon egy edzőhöz.

kezdje el a pedálozást.

4. Kívánság szerint állítsa be a pedálozási nehézséget.

Pedálozás közben, módosíthatja a pedálozási nehézséget az Ellenállás növelése vagy csökkentése gombok megnyomásával. 16 nehézségi fokozat van. Megjegyzés: A gombok megnyomását követően kell néhány pillanat, amíg a berendezés átáll az új nehézségi fokozatra.

5. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány percig nem mozdulnak, a konzol kikapcsol.

A program végén egy számítógép hangjelzést bocsát ki és a kijelző villog.

WATT PROGRAM: 1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához,nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni. A kijelző világítása bekapcsol egy pillanatra, ezután a konzol használható.

2. Válasszon egy WATT programot.

A konzol bekapcsolásakor, megjelenik a MANUAL kifejezés a kijelzőn. A UP vagy DOWN gomb megnyomásával válassza ki a WATT programot A kijelzőn villog a WATT. Nyomja meg az ENTER gombot.

3. Adatok beírása.

Ezután kiválaszthatja az edzés célját: idő, távolság és kalória szempontjából.

A UP és DOWN nyilakkal válassza ki az adatokat, majd nyomja meg az ENTER gombot. Tegye ugyanezt a Távolság, Kalória és WATT esetén majd nyomja meg a START/STOP gombot a kezdéshez.

MEGJEGYZÉS: A program a sebességre alapszik, ezért a pedálok ellenállását nem módosíthatja.

4. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány percig nem mozdulnak, a konzol kikapcsol.

A program végén egy számítógép hangjelzést bocsát ki és a kijelző villog.

A kijelzőn villog a profil.

3. Adatok beírása.

PULZUSSZÁMMÉRŐ PROGRAMOK: 1. Kapcsolja be a konzolt.

Ezután kiválaszthatja az edzés célját: idő, távolság és kalória szempontjából.

A UP és DOWN nyilakkal válassza ki az adatokat, majd nyomja meg az ENTER gombot. Tegye ugyanezt a Távolság, Kalória esetén majd nyomja meg a START/ STOP gombot a kezdéshez.

Gyorsindításhoz, nyomja meg a gyorsindítás gombot és

10

A konzol bekapcsolásához,nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni. A kijelző világítása bekapcsol egy pillanatra, ezután a konzol használható.

2. Válasszon egy Pulzusmérő programot.

A konzol bekapcsolásakor, megjelenik a MANUAL kifejezés a kijelzőn. A UP vagy DOWN gomb megnyomásával válasszon ki puzlusmérő programot A kijelzőn villog a HR. Nyomja meg az ENTER gombot. Nyomja meg a UP vagy DOWN gombot, hogy kiválassza a pulzuszám célértéket (55%, 75% vagy 90% a maximális pulzusszámból vagy a pontos HR CÉLÉRTÉKET).

A pulzusszám értéket a következőképpen kell kiszámolni: 220- az életkora. Például, egy 35 éves személy esetén: 220-35 = 185 pulzus/perc.

3. Adatok beírása.

Ezután kiválaszthatja az edzés célját: idő, távolság és kalória szempontjából.

A UP és DOWN nyilakkal válassza ki az adatokat, majd nyomja meg az ENTER gombot. Tegye ugyanezt a Távolság, Kalória és KOR esetén majd nyomja meg a START/STOP gombot a kezdéshez.

Megjegyzés: Adja meg a helyes KORT a maximális pulzusszám helyes %-nak kiszámolásához.

A pulzusmérő program során nem módosítható az ellenállás, ugyanis az ellenállás értéke automatikusan módosul a megadott pulzusérték elérése érdekében.

Megjegyzés: A kezeit a kézifogantyún kell tartania.

kezd az első oszlop és a le vagy fel megnyomásával növelheti vagy csökkentheti az értékeket, és létrehozhatja a profilját. Nyomja meg az ENTER gombot az érvényesítéshez. Ezt követően beállíthatja a második oszlop értékeit, és így tovább. Majd tegye ugyanezt a 10 oszlop esetén. Végül, nyomja meg a START/STOP gombot az elkezdéshez.

4. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány másodpercig nem mozdulnak, a kijelzőn megjelenik a STOP kifejezés és a konzol leáll.

A program végén egy számítógép hangjelzést bocsát ki és a kijelző villog.

TESTZSÍR TESZT: 1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához, nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni.

2. Válassza ki a Testzsír tesztet.

Nyomja meg a UP és a DOWN gombokat a Testzsír teszt kiválasztásához. Várjon, amíg villogni kezd a FAT jelzés. Nyomja meg az ENTER gombot. Ez egy speciális testz, amelynek célja kiszámolni a felhasználó testzsírszázalékát (FAT%), alap anyagcseréjét (BMR), testtömeg indexét (BMI) és meghatározni a testtípusát.

4. Az edzés befejezésével, a konzol automatikusan kikapcsol.

Ha a pedálok néhány másodpercig nem mozdulnak, a kijelzőn megjelenik a STOP kifejezés és a konzol leáll. A program végén egy számítógép hangjelzést bocsát ki és a kijelző villog.

FELHASZNÁLÓ ÁLTAL BEÁLLÍTOTT PROGRAMOK: 1. Kapcsolja be a konzolt.

A konzol bekapcsolásához,nyomja meg bármelyik gombot a konzolon, vagy egyszerűen kezdjen el pedálozni. A kijelző világítása bekapcsol egy pillanatra, ezután a konzol használható.

2. Válasszon egy Testreszabott programot.

A konzol bekapcsolásakor, megjelenik a MANUAL kifejezés a kijelzőn.

A UP vagy DOWN gomb megnyomásával válassza ki a kívánt testreszabott programot Nyomja meg az ENTER gombot.

3. Adja meg az adatkat.

Az idő villogása esetén, a UP és DOWN megnyomásával beállíthatja a kívánt értéket, majd nyomja meg az ENTER gombot. A távolság villogása esetén, a fenti módon állítsa be, majd nyomja meg az entert. Tegye ugyanezt a Kalóriák esetén.

A feljhasználó szabadon módosíthatja az ellenállást, 16 szintből választva. A beállítást követően a profil elmentésre kerül a számítógépbe. Ha kiválasztotta a programot és megnyomta az ENTER gombot, villogni

11 3. Adatok beírása.

A Magasság villog, állítsa be a megfelelő értéket a Fel és Le gombokkal, majd nyomja meg az ENTER gombot.

Hasonló módon állítsa be a SÚLY, KOR, NEM értékeit és ezek érvényesítéséhez nyomja meg az ENTER gombot.

Majd nyomja meg a START/STOP gombot a számítás elkezdéséhez.

A testzsír mérése során, mindkét tenyerét helyezze az érintőlapokra. A teszt eredménye: FAT%: A teljes testzsír a testünkben százalékos BMR Basal Metabolic Rate (alap anyagcsere) által mérve, az energia (kalóriában mérve), amelyet a szervezet nyugalmi állapotban, a normális testi funkciók fenntartására elhasznál.

BMI: Body Mass Index - testtömeg index, a testformáláshoz használt érték.

A testzsír mérése során, ha tenyerei nem érintik megfelelően meg a pulzusmérőt, a számítógép nem kap jelet és az ERROR2 hibajelzés jelenik meg. Nyomja meg újra a START/STOP gombot az újrakezdéshez.

A teszt során a gombok emgnyomásához nem léphet ki a tesztből. A befejezést követően, a UP vagy DOWN gombokkal kiléphet a testzsír mérésből és átválthat más programra.

Nem / Testforma ZSÍR% Férfi Férfi / / ≤ 30 éves > 30 éves Nő / ≤ 30 Nő / > 30 éves éves Sovány TEST 1 <14% <20% Egészséges TEST 2 Testes TEST 3 TEST 4 14%~20% 20.1%~25% 25.1%~35% 17%~24% 24.1%~30% 30.1%~40% 20%~27% 27.1%~33% 33.1%~43% Nagyon túlsúlyos TEST 5 >35% >38% >40% >43%

ÚTMuTATÓ A GYAKORLATOKHOZ FIGYELMEZTETÉS:

A kézikönyvben ismertetett, illetve bármilyen más edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával. Ez különösen fontos a 35 év feletti, valamint egészségügyi problémákkal rendelkező személyek esetében.

A pulzusmérő nem egy orvosi eszköz. A pulzus érzékelését számos tényező befolyásolhatja. A pulzusmérő kizárólag testedzéshez szolgáló eszköz az általános szívterhelés mérésére szolgál.

Zsírégetés—A hatékony zsírégetéshez Önnek huzamos ideig a megfelelő intenzitási szinten kell edzenie. Az edzés első perceiben a szervezete könnyen elérhető szénhidrátokból származó kalóriákhoz folyamodik energiáért. Csak az első néhány perc leteltével kezd a szervezete a felhalmozott, zsíralapú kalóriákból energiát meríteni. Ha az Ön célja a zsírégetés, akkor állítsa az edzés intenzitását úgy, hogy a pulzusszáma edzéstartományának alsó értéke körül mozogjon a mozgás folyamán. A maximális zsírégetéshez állítsa az edzés intenzitását úgy, hogy a pulzusszáma edzéstartományának legfelső értéke körül mozogjon a mozgás folyamán.

A következő alapelvek segítséget nyújtanak a személyes edzésprogram megtervezéséhez. Részletes testedzési információkért szerezzen be egy szakkönyvet vagy forduljon az orvosához. Ne feledje, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő pihenés létfontosságú a sikeres eredmények eléréséhez.

AZ EDZÉS INTENZITÁSA

Ha zsírt szeretne égetni vagy erősíteni kívánja szív-és érrendszerrét, a megfelelő intenzitású edzés a legfontosabb az eredmények eléréséhez. A pulzusszám segít megállapítani a megfelelő intenzitásszintet. Az alábbi diagram a zsírégető és az aerob edzés ajánlott pulzusszámait tartalmazza.

Aerob edzés—Ha az a célja, hogy erősítse a szív- és érrendszerét, aerob edzést kell végeznie, amely nagy mennyiségű oxigént igényel, hosszabb időn keresztül. Aerob edzéshez állítsa az edzés intenzitását úgy, hogy a pulzusszáma edzéstartományának felső értékéhez minél közelebb kerüljön a mozgás.

EDZÉSI IRÁNYELVEK

Bemelegítés—5-10 percig tartó nyújtásokból és könnyed gyakorlatokból áll. A bemelegítés megnöveli a testhőmérsékletet, a pulzusszámot és fokozza a vérkeringést, az edzést előkészítendő.

Edzéstartományba sorolható mozgás—20-30 perces edzés, amely a pulzusszámot az edzéstartományban tartja. (Az edzések első néhány hetében az edzéstartományba sorolható mozgás ne haladja meg a 20 percet.) Szabályosan lélegezen és soha ne tartsa vissza a lélegzetét.

Ahhoz, hogy az Önnek megfelelő pulzusszámot megtalálja, először keresse meg a korát a diagram alsó részén (az évszámokat minden legközelebbi tíz évnél lekerekítettük). A három szám az Ön korát jelző rész felett az „edzési tartományát” jelöli. A legkisebb érték a zsírégetéshez szükséges pulzusszám, a középső érték a maximális zsírégetéshez és a legnagyobb érték az aerob edzséshez szükséges pulzusszám.

Lazítás—5-10 percig tartó nyújtásokból áll. A nyújtás megnöveli az izmok hajlékonyságát és segít megelőzni az edzésből származó esetleges problémákat.

EDZÉSEK GYAKORISÁGA

Erőnléte fenntartása vagy javítása érdekében tervezzen be heti három edzést, legalább egy napos pihenővel minden egyes edzés után. Néhány hónapnyi rendszeres edzés után heti öt edzésre növelheti ezek számát, ha úgy kívánja. Ne feledje, a siker titka, ha az edzés a mindennapjai rendszeres és élvezetes részévé válik.

12

ROBBANTOTT ÁBRA—PFIVEX87212.0 modellszám, 1. rész

13

ROBBANTOTT ÁBRA—PFIVEX87212.0 modellszám, 2. rész

76

14

ALKATRSÉZLISTA—PFIVEX87212.0 modellszám

Elem Leírás 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Főváz Csőkupak Fogantyúborító hab Mérőműszer Kormány Elülső kormány burkolat M8×15-ös allen csavar Pulzusérzékelő huzal Hátsó kormány burkolat ST4.2×18-as lemezcsavar Kormányrúd Pulzusérzékelő hosszabító huzal Kormányrúd burkolat Pulzusérzékelő alsó huzal M5x12-es csavar Csőkupak ST3.5×20-as lemezcsavar Elülső stabilizátor D8×Φ19×1.5×R30 alátét M8×75-ös allen csavar Pedálok Kézikar Szintező csőkupak Hátsó stabilizátor M8×92-es allen csavar d8×2×Φ25×R39 alátét M16x1.5-ös tűs gomb Ülésrúd hüvely Ülésrúd M10-es anya d10-es lapos alátét Szögletes csőkupak U-alakú csúszóelem Vízszintes ülésrúd Ülés Rugós alátét D8 Adapter Lapos alátét D5 Menny.

Elem Leírás 1 2 2 1 1 1 7 2 1 13 1 1 1 1 4 2 2 1 2 2 2 2 2 1 2 2 1 1 1 1 1 2 1 1 1 9 1 4 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 M8X65-ös csavar Távtartó D8-as lapos alátét M10×1-es hatlapú anya M6x60-es csavar Távtartó Kúpos távtartó M10×1-es vékony hatlapú anya Lendkerék Lendkeréktengely Kicsi inerciagörgő Feszítővezeték M6×15-ös csavar Rugós alátét D6 D6-os lapos alátét D12-es alátét Mágnestáblás tengely Mágnestábla Mágneses Rugó M8-as műanyaganya Lendkerék Rugó Lendkerék hajtókar M8x20,5-ös csavar M8×25-ös peremes csavar Tengely Szíj Szíjkeret D17-es alátét Csapágy Motor Érzékelő ST3×10-es csavar Távtartó Láncburkolat M4X18-as csavar Fő adapter Menny.

1 1 6 2 1 2 1 2 1 1 1 1 2 2 2 2 1 1 10 1 5 1 1 1 1 2 1 1 1 1 2 1 1 2 1 2 4 1

15

CSEREALKATRÉSZEK RENDELÉSE

Ha cserealkatrészt szeretne rendelni, vegye fel velünk a kapcsolatot a kézikönyv borítóján szereplő elér hetőségeink valamelyikén. Ahhoz, hogy hatékonyabban segíthessünk Önnek, hívás előtt jegyezze fel az alábbi információkat: • a termék típusszáma és a sorozatszáma (lásd a kézikönyv borítóját), • a termék neve (lásd a kézikönyv borítóját), • a kívánt alkatrész száma és leírása (lásd a kézikönyv végén található ALKATRÉSZLISTÁT és ROBBANTOTT ÁBRÁT).

FONTOS HULLADÉK úJRAHASZNOSÍTÁSI INFORMÁCIÓ AZ EU-S TAGÁLLAMOKBÓL SZÁRMAZÓ MEGRENDELŐKNEK

Ezt az elektronikai terméket nem szabad települési hulladékként eltávolítani. A környezet védelme érdekében, a törvényi előírásnak megfelelően, ezt a terméket újra kell hasznosítani miután hasznos élettartama lejárt. Kérjük, vegye igénybe a legközelebbi, ilyen jellegű hulladék gyűjtésére engedélyezett létesítményeket. Ezáltal elősegíti a természetes erőforrások megőrzését, és hozzájárul az európai környezetvédelmi szabványok tökéletesítéséhez. Ha szeretne további információt kapni a biztonságos és helyes szemételtakarítás eljárásairól, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi városi hatóságokkal vagy azzal a létesítménnyel, ahonnan ezt a terméket vásárolta.

MŰSZAKI ADATOK

Nyitott méret (H x Sz x M): 104 x 52 x 141 cm Termék súlya: 31 Kg Nyomtatva Kínában © 2013 Icon Health & Fitness, Inc.

Was this manual useful for you? yes no
Thank you for your participation!

* Your assessment is very important for improving the work of artificial intelligence, which forms the content of this project

Download PDF

advertisement